Connect with us

Știri

VIDEO. Greva angajaţilor CAS a adus rezultate, dar a blocat salariile angajaţilor sistemului medical

Published

on

Între 2-14 noiembrie, angajații caselor de asigurări de sănătate au organizat un protest împotriva salariilor mici, conform informațiilor furnizate de canalsud.ro. Pe parcursul acestui interval, personalul a interacționat cu publicul doar timp de jumătate de oră pe zi, concentrându-se asupra rezolvării doar a situațiilor de urgență.

Protestul a inclus și oprirea plăților către spitale și furnizorii de servicii de către Casa Națională de Asigurări de Sănătate, fapt care a avut un impact semnificativ asupra sistemului medical. În special, salariile medicilor au fost plătite cu întârziere, inclusiv în cazul spitalelor din Călărași, unde compensațiile au fost distribuite cu o zi mai târziu.

Protestul a luat sfârșit odată cu adoptarea unui proiect de lege în Camera Deputaților, care prevede creșteri salariale pentru angajații caselor de asigurări de sănătate. După această decizie legislativă, fondurile au fost transferate către spitale.

Advertisement

Bogdan Mihai, administratorul public al județului Călărași, a explicat, într-un interviu acordat pentru canalsud.ro despre această situație, explicând că instituția (CAS) nu a virat integral sumele către Casele Județene, provocând întârzieri în plăți. Cu toate acestea, 70% din sume au fost transferate, iar diferența urmează să fie completată într-un moment viitor, fără a se furniza detalii precise despre acest proces.

Administratorul public a subliniat că, deși nu s-au înregistrat probleme majore în această situație, viitoarele repetări ale acestei situații ar putea genera blocaje și nemulțumiri în rândul personalului medical și al furnizorilor de servicii. Totuși, Bogdan Mihai a asigurat că pacienții din Călărași nu au avut de suferit în urma acestor evenimente.

Advertisement

Știri

20 de jandarmi au fost avansați în grad la Inspectoratul de Jandarmi Județean Călărași

Published

on

Conducerea Inspectoratului de Jandarmi Județean Călărași a avansat în grad 20 de jandarmi pentru modul de executare a misiunilor și îndeplinirea exemplară a atribuțiilor de serviciu. Festivitatea a avut loc la începutul săptămânii, în contextul sărbătoririi Zilei Naționale a României. 

Din cei 20 de jandarmi, un ofițer a fost avansat în gradul de locotenent – colonel, un ofțier în gradul de maior, 16 subofițeri în gradul de plutonier adjutant șef și doi subofițeri în gradul de plutonier adjutant. 

„Noile grade au fost înmânate de către colonelul Marcu Ionel ca urmare a rezultatelor deosebite înregistrate pe parcursul carierei de jandarm. Astfel de avansări, înaintea expirării stagiului minim în grad au loc cu ocazia Zilei Naționale a României și a Zilei Jandarmeriei Române.”, a declarat Ana-Maria Dinu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Jandarmi Județean Călărași.

 

Advertisement

Continue Reading

Știri

Vasile Iliuță transmite urări de bine ceror care își aniversează onomastica

Published

on

Vasile Iliuță, președintele Consiliului Județean Călărași, a luat parte la liturghia săvârșită de Preasfințitul Părinte Episcop Vincențiu cu ocazia sărbătorii Sfântului Mare Ierarh Nicolae, așa cum scrie pe o platformă de socializare.

Liturghia a avut loc în biserica „Sfânta Mare Muceniță Anastasia”, unde a mai fost prezent, printre alții, și Marius Dulce, primarul municipiului Călărași. 

„Am aflat, din predica rostită astăzi, că viața acestui mare sfânt poate fi rezumată în două lecții de viață. Prima lecție este aceea a căutării neîncetate a Cuvântului lui Dumnezeu în tot ce facem și tot ce gândim. A doua lecție este cea care ne arată că este imposibil să cunoști Cuvântul Domnului și să nu-l folosești imediat prin acțiuni caritabile față de cei aflați în nevoie: de la Sfântul Nicolae învățăm caritatea activă care produce schimbări reale!”, a scris Vasile Iliuță pe Facebook. 

Președintele Consiliului Județean le urează călărășenilor să se bucure în pace de ziua Sfântului Nicolae și le transmite sănătate celor care își aniversează onomastica”. 

Advertisement

 

Continue Reading

Știri

Vezi filmele care rulează în decembrie la Cinema Călărași

Published

on

Centrul Județean de Cultură și Creație Călărași anunță programul filmelor ce vor rula în perioada 08 – 29 decembrie la Cinema 3D/2D Călărași. Vor rula 7 filme, printre care Wonka, cu Timothée Chalamet, Aquaman și Regatul Pierdut, cu Jason Momoa, și The Pod Generation, cu Emilia Clarke. 

Iată lista completă a filmelor și programul: 

Pentru copii, elevi, studenți și pensionari, prețul biletului este de 12 lei și 18 lei pentru persoanele cu vârsta de peste 14 ani. Biletele pot fi achiziționate doar fizic, de la casieria cinematografului, de marți până vineri între orele 12:00 – 20:00, iar sâmbătă și duminică între orele 9:00 – 20:00. 

 

Advertisement

Continue Reading

Cele mai vizualizate