Connect with us

Știri

Un transport cu 22 de tone de deşeuri care veneau din Bulgaria și urma să intre în România a fost oprit la Călăraşi de Garda de Mediu

Published

on

Un transport cu 22 de tone de deşeuri care urma să intre în România, din Bulgaria, a fost oprit la Călăraşi de comisarii Gărzii de Mediu. În acte apărea că este vorba de deşeuri din plastic de tip PET, însă în camion se găseau recipiente cu lichide şi chiar pământ.

Reprezentanţii Gărzii Naţionale de Mediu au precizat, joi, într-o postare pe Facebook, că deşeurile au fost întoarse în Bulgaria.

La verificarea camionului de 22 de tone, plin cu baloți, am găsit recipiente care conțineau un lichid de origine necunoscută, dar și alte tipuri de deșeuri și chiar pământ, printre PET-uri, de aceea s-a decis interzicerea intrarea transportului în țară. Deșeurile proveneau din Bulgaria și erau trimise unui operator economic din România, în vederea valorificării”, a declarat Marian Borondel, comisar șef al Gărzii de Mediu Călărași.
În data de 28.01.2022, comisarii Gărzii Naționale de Mediu, în cooperare cu polițiștii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă, polițiști din cadrul Serviciului Poliție Transporturi Maritime al Inspectoratului General al Poliției Române și inspectori din cadrul Direcției Generale a Vămilor, sub coordonarea procurorului de caz specializat și învestit în cauză din cadrul Parchetului de pe Lângă Curtea de Apel Constanța, au pus în aplicare trei mandate de percheziție domiciliară pe raza județelor Ilfov, Călăraşi și Teleorman.
În urma acţiunii, echipa care a efectuat perchezițiile a descoperit la o adresă din județul Călărași, 40 de baloți ce conțineau 19.000 kg deşeuri textile, depozitate neautorizat, ce provin din Italia.Acestea, au fost introduse pe cale rutieră în România, în anul 2019,de către o societate comercială.
Aceasta declarase bunurile ca fiind „fibre textile – diferite culori”.
La punctul de lucru al societății comerciale în cauză, aflat județul Teleorman, au fost identificate alte aproximativ 600 de tone de deșeuri din plastic. Dintre acestea, aproximativ 194 de tone au fost importate fără a fi sortate și spălate, aşa cum prevede legislației de mediu.
Alte 372 de tone au fost achiziționate din România, iar 40 tone deşeuri de diferite tipuri sunt pur şi simplu nevalorificabile.
Totodată, există suspiciuni legate de faptul că societatea nu respecta nici prevederile din autorizația de mediu, depășind cu mult cantitatea maximă anuală de deșeuri din plastic, autorizată pentru reciclare.
Au mai fost ridicate în vederea continuării cercetărilor, de la sediul societății comerciale aflat în județul Ilfov, documente cu valoare probatorie.
În urma verificărilor, comisarii Gărzii Naţionale de Mediu au dispus, în cazul deşeurilor găsite în Călăraşi, returnarea acestor în ţara de provenienţă, respectiv Italia.
În final, să mai spunem că pe amplasamentul controlat din judeţul Călăraşi, comisarii GNM au descoperit că funcţiona şi o tipografie ce nu deţinea autorizaţie de mediu. În consecinţă, au aplicat o amendă în valoare de 60.000 lei.

Advertisement
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Știri

Un autoturism a fost cuprins de flăcări din cauza unui scurtcircuit

Published

on

Astăzi, pe strada Locomotivei din Călărași, un autoturism a fost cuprins de flăcări în fața magazinului Supeco. Incidentul a avut loc în jurul orei 13:00, când o femeie care se întorcea de la cumpărături a observat că mașina sa începe să scoată fum de dedesubt.

Potrivit martorilor oculari, fumul a devenit din ce în ce mai dens în doar câteva minute, după care flăcările au cuprins rapid partea din față.

Trecătorii, care au asistat la scenă, au reacționat și au încercat să stingă focul folosind extinctoarele de la fața locului.

Din fericire, în urma acestui incident nu au fost înregistrate victime. De asemenea, niciun alt participant la trafic sau pieton nu a fost rănit.

Advertisement

Echipajele de pompieri au sosit rapid la fața locului și au preluat controlul asupra situației.

În urma evaluării inițiale, se pare că incendiul ar fi fost provocat de un scurtcircuit la sistemul electric al mașinii.

Continue Reading

Știri

Activitatea polițiștilor locali din Călărași din luna iunie: 229 de amenzi în valoare de peste 95.000 de lei și 580 de persoane legitimate

Published

on

Primăria Municipiului Călărași publică raportul de activitate al poliției locale din municipiul Călărași. În luna iunie 2024, autoritățile au aplicat 229 de amenzi în valoare totală de peste 95.000 de lei, au legitimat 580 de persoane, au constat 355 de fapte antisociale și au intervenit la 288 de sesizări primite telefonic. Pe lângă asta, 71 de șoferi care nu respectau prevederile privind staționarea/parcarea au primit informări. 

În această perioada polițiștii locali din cadrul Direcției Poliția Locală Călărași au desfășurat următoarele activități specifice:

– au fost legitimate un număr de 580 persoane;

– au intervenit la 245 sesizări primite prin Dispeceratul instituției și 43 sesizări primite prin sistemul unic 112;

Advertisement

– au aplanat 31 stări conflictuale;

– au aplicat 71 de informări posesorilor de autovehicule care nu respectau prevederile legale privind staționarea/parcarea, au emis 31 de invitații la sediul instituției pentru stabilirea împrejurărilor în care s-au săvârșit anumite fapte antisociale;

În perioada analizată, Direcția Poliția Locală Călărași, prin polițiștii locali aflați în dispozitivele stradale, au constatat 355 fapte antisociale și au aplicat un număr de 229 sancțiuni contravenționale (valoarea totală a amenzilor aplicate însumând 95.860 lei) și 126 avertismente verbale, la actele normative la care poliția locală este abilitată, conform atribuțiilor stabilite de legea de organizare și funcționare. 

Advertisement
Continue Reading

Știri

Pompierii călărășeni au adus cinste județului nostru la faza interjudețeană a Competiției Serviciilor Voluntare și Private pentru Situaţii de Urgenţă

Published

on

Serviciile voluntare şi private pentru situaţii de urgenţă (SVSU și SPSU) din cinci județe s-au întrecut în cadrul Concursurilor profesionale – Faza interjudeţeană, unde și-au dovedit calităţile şi aptitudinile de pompieri. Competiția a fost organizată de către Inspectoratul pentru Situații de Urgență “General Eremia Grigorescu” al județului Galați, gazdă fiind Stadionul Dunărea Galați. SVSU Grădiștea Călărași și SPSU Saint-Gobain Glass Călărași au reprezentat județul nostru și au obținut locuri de cinste în competiție. 

Echipele care au reprezentat județul nostru au fost pompierii din cadrul SVSU Grădiștea Călprașii şi SPSU Saint-Gobain Glass Călărași. Acestea au avut de înfruntat echipajele din județele Brăila, Constanța, Galați și Ialomița. 

La finalul competiției, clasamentul pe probe a fost următorul:

– Dispozitivul de intervenție la SPSU:

Advertisement

Locul 1: SPSU Vard Shipyards Romania Brăila

Locul 2: SPSU Oil Terminal S.A. Constanța

Locul 3: SPSU Saint-Gobain Glass Călărași

– Dispozitivul de intervenție și Ștafeta 4x 100 metri la SVSU:

Locul 1: SVSU Grădiștea Călărași

Advertisement

Locul 2: SVSU Cosmești Galați

Locul 3: SVSU Ciocile – Brăila

ISU Galați precizează că la sfârșitul competiției, toți concurenții și-au demonstrat abilitățile necesare îndeplinirii acțiunilor de intervenţie în situaţii de urgenţă.

Advertisement
Continue Reading

Cele mai vizualizate