Connect with us

Breaking News

Rebu S.A., “amenintări” asupra călărășenilor care își cer drepturile

Published

on

În urma materialului apărut în spațiul public, pe o rețea de socializare, conducerea societății REBU  S.A. a încercat să scrie un comunicat, cu rol informativ asupra incidentului petrecut. Foarte mulți călărășeni s-au simțit amenințați prin formulările folosite. Conducerea, în loc să își adreseze scuzele de rigoare asupra timpului lung de așteptare, se pare că au trecut la “amenințări”, spun călărășenii.

O parte a celor nemulțumiți se vor adresa instituțiilor abilitate ex. Primăria Mun. Călărași și CJPC (OPC) Călărași

Mai jos se regăsesc doar câteva comentarii ale cetățenilor nemulțumiți de serviciile prestate.

Vom continua această serie, încercând să arătăm absolut tot, păstrând echidistanță.

 

Advertisement

Redăm contextual materialul sub formă texe emis de REBU SA.


COMUNICAT

 De doua zile, circula pe Facebook un filmulet intitulat:

“Călărășeni luați atitudine!
Indiferenta celor de la Rebu trebuie oprită !
Share sa vada tot orașul”

Postat de catre utilizatorul Radu Gabriel, cu titlul “se simte sătul până peste cap în  Călărași”

Atragem atentia tuturor celor care preiau si distribuie acest material filmat clar cu scop denigrator, ca este o filmare realizata intr-un sediu privat, fara acordul proprietarului, incalcand legislatia in vigoare si Societatea REBU isi rezervă dreptul de a se adresa justitiei pentru daunele provocate, avand in vedere faptul ca imaginea firmei a avut de suferit si, in filmare, fiind facuta intr-o casierie a societatii, apar si caracteristici de securitate existente in incinta.

Advertisement

Fotografierea unei persoane aflate într-un spațiu privat, indiferent că acel spațiu îi aparține ei sau altei persoane, fără acordul acesteia, este interzisă, indiferent dacă este urmată sau nu de utilizarea acelei imagini sau înregistrări (art. 74 lit. c) din Noul Cod Civil). Mai mult decât atât, în condițiile Codului Penal fotografierea unei persoane aflate în spații private fără consimțământul său ar putea reprezenta infracțiune pedepsită cu amendă sau chiar închisoare.

Captarea imaginii unei persoane ori utilizarea acestei imagini (inclusiv prin distribuiri pe site-urile de socializare) sunt interzise în absența consimțământului prealabil al persoanei fotografiate / filmate, fiind pedepsite conform legii, deoarece incalca dreptul la viata privata, ocrotit prin însăşi legea fundamentală.

În plus, față de cele de mai sus, publicarea fotografiei unei persoane constituie prelucrare a datelor cu caracter personal ale persoanei în cauză. În conformitate cu legislația specială în materia prelucrării datelor personale (Legea nr. 677/2001),  “persoanele vizate au dreptul să se opună prelucrării datelor lor (în cazul de față, utilizarea imaginii), putând obliga pe cel care publică imaginile în cauză să le șteargă.”

 

Deoarece filmul a fost promovat pe Facebook, reamintim tuturor utilizatorilor ca politica Facebook este, în linii mari, că utilizatorii sunt răspunzători pentru legalitatea conținutului postat. Cu titlu special, Standardele Comunității Facebook prevăd faptul că înainte să distribui conținut pe Facebook trebuie să te asiguri că ai dreptul să faci acest lucru, și totodată că nu trebuie să publici informațiile personale ale altor persoane dacă nu ai consimțământul acestora, ceea ce înseamnă că fiecare utilizator în parte trebuie să aibă consimțământul persoanelor fotografiate pentru a le distribui pe Facebook. Facebook are implementate și remedii pentru situațiile în care cerințele indicate nu sunt respectate. Mai exact, persoanele care se consideră lezate prin publicarea unor imagini fără acordul lor, au la îndemână posibilitatea raportării imaginilor.

Societatea REBU va solicita Facebook stergerea filmului mai sus mentionat.

Advertisement

Reinformam toti locuitorii Mun Calarasi ca, in confirmitate cu prevederile. Contractului de delegare a gestiunii activităților de colectare și transport al deșeurilor nr. 2223/20.07.2017, semnat cu ADI Ecomanagement Salubris, deseurile – inclusiv cele menajere – se ridica de la platforme, fapt pentru care persoana care apare in filmare trebuia sa duca deseurile menajere la cel mai apropiat punct fix (platforma), si nu la Casieria REBU.

 Ridicarea deseurilor din poarta in poarta se face prin bunavointa Societatii REBU care a acceptat sa suporte, pentru o perioada, costurile suplimentare, generate de acest mod de prestare a serviciului. Avand in vedere cele mentionate mai sus, sugeram persoanelor care au distribuit aceasta filmare sa o stearga imediat de pe adresele pe care au postat-o.

Conducerea Societatii

RER Ecologic service Bucuresti REBU SA

Advertisement
Advertisement
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Breaking News

VIDEO. Bărbat salvat din mijlocul lacului cu ajutorul unui vehicul SHEERP. Cum a ajuns bărbatul în această situație

Published

on

Urmăriți știrile Călărașipress.ro pe Whatsapp

Pompierii militari oltenițeni au intervenit sâmbătă, 12 aprilie pentru salvarea unui pescar în vârstă de 63 de ani, care a rămas blocat în mijlocul Bălții Mari din apropierea Olteniței. Bărbatul s-a folosit de o anvelopă auto, transformată într-o barcă.

A strigat după ajutor și a fost auzit de o persoană care solicitat prin 112 intervenţia salvatorilor.

A avut nevoie de ajutorul pompierilor după ce a căzut de pe o barcă improvizată și a rămas blocat în stuf.

Cu suportul unui vehicul de tip SHEERP, echipajele de intervenție au reușit să-l scoată la mal în doar 35 de minute.

Advertisement

Continue Reading

Breaking News

LIVE. Campionatul Național de Lupte Libere, transmis în direct de Călărași PRESS

Published

on

Campionatul Național de Lupte Libere la Călărași

Continue Reading

Breaking News

Vlad Sârzea și Enache Georgiana au trecut în tabăra lui Marius Dulce! De ce au luat cei doi această decizie

Published

on

By

În cadrul unei conferințe de presă organizate miercuri, 3 aprilie, de către Organizația PSD Călărași, primarul Marius Dulce a anunțat că în echipa lui s-au alăturat doi membri importanți: Vlad Sârzea și Georgiana Enache.

Vlad Sârzea a făcut parte din PRO România și a decis să treacă la PSD după ce partidul pe care l-a reprezentat urmează să se alieze cu AUR. De asemenea, acesta și-a încheiat, recent, mandatul de consilier local. Astfel, situațiile pe care le-a întâmpinat de-a lungul carierei, dar și experiența dobândită în acest domeniu l-au determinat să ia decizia de a se alătura unei echipe solide.

„Anul acesta îmi închei primul mandat de consilier local, a fost unul de învățare, făcând parte dintr-o echipă mică, de doi consilieri, nu am putut să facem o schimbare majoră, dar am avut o colaborare foarte bună cu domnul primar și cu echipa Marius Dulce, ceea ce m-a convins să continui în acest fel, să merg împreună cu această echipă, o echipă puternică, care dorește să continue niște proiecte concrete. Doresc să facem treabă în continuare și vocea mea să fie mai vizibilă”, a declarat Vlad Sârzea.

Odată cu acesta, și medicul primar diabetolog, Georgiana Enache, în vârstă de 49 de ani, a decis să intre în echipa PSD, întrucât a constatat că misiunea partidului se aliniază foarte bine cu principiile după care se ghidează în activitatea ei de doctor. Mai exact, atât acțiunile ei, cât și obiectivele echipei conduse de Marius Dulce sunt orientate spre beneficiul oamenilor.

„Am fost timp de 3 ani și câteva luni directorul medical al spitalului și m-am regăsit în politica Partidului Social Democrat prin orientarea către binele omului, binele cetățeanului, eu, ca medic, ca structură, sunt așa. (…) Asta am încercat să urmăresc în întreaga mea activitate”, a explicat Georgiana Enache.

Advertisement

Ulterior discursurilor susținute de noii membri, primarul s-a arătat foarte încântat de alegerea acestora și i-a asigurat că vor avea o colaborare foarte bună în proiectele întreprinse de PSD: „Vreau să vă mulțumesc pentru că ați ales echipa PSD, echipa Marius Dulce, acest lucru nu face decât să mă onoreze și, cu siguranță, vom avea proiecte frumoase și bune pentru comunitate”.

Continue Reading

Cele mai vizualizate