Connect with us

Breaking News

Rebu S.A., „amenintări” asupra călărășenilor care își cer drepturile

Published

on

În urma materialului apărut în spațiul public, pe o rețea de socializare, conducerea societății REBU  S.A. a încercat să scrie un comunicat, cu rol informativ asupra incidentului petrecut. Foarte mulți călărășeni s-au simțit amenințați prin formulările folosite. Conducerea, în loc să își adreseze scuzele de rigoare asupra timpului lung de așteptare, se pare că au trecut la „amenințări”, spun călărășenii.

O parte a celor nemulțumiți se vor adresa instituțiilor abilitate ex. Primăria Mun. Călărași și CJPC (OPC) Călărași

Mai jos se regăsesc doar câteva comentarii ale cetățenilor nemulțumiți de serviciile prestate.

Vom continua această serie, încercând să arătăm absolut tot, păstrând echidistanță.

 

Redăm contextual materialul sub formă texe emis de REBU SA.


COMUNICAT

 De doua zile, circula pe Facebook un filmulet intitulat:

“Călărășeni luați atitudine!
Indiferenta celor de la Rebu trebuie oprită !
Share sa vada tot orașul”

Postat de catre utilizatorul Radu Gabriel, cu titlul “se simte sătul până peste cap în  Călărași”

Atragem atentia tuturor celor care preiau si distribuie acest material filmat clar cu scop denigrator, ca este o filmare realizata intr-un sediu privat, fara acordul proprietarului, incalcand legislatia in vigoare si Societatea REBU isi rezervă dreptul de a se adresa justitiei pentru daunele provocate, avand in vedere faptul ca imaginea firmei a avut de suferit si, in filmare, fiind facuta intr-o casierie a societatii, apar si caracteristici de securitate existente in incinta.

Fotografierea unei persoane aflate într-un spațiu privat, indiferent că acel spațiu îi aparține ei sau altei persoane, fără acordul acesteia, este interzisă, indiferent dacă este urmată sau nu de utilizarea acelei imagini sau înregistrări (art. 74 lit. c) din Noul Cod Civil). Mai mult decât atât, în condițiile Codului Penal fotografierea unei persoane aflate în spații private fără consimțământul său ar putea reprezenta infracțiune pedepsită cu amendă sau chiar închisoare.

Captarea imaginii unei persoane ori utilizarea acestei imagini (inclusiv prin distribuiri pe site-urile de socializare) sunt interzise în absența consimțământului prealabil al persoanei fotografiate / filmate, fiind pedepsite conform legii, deoarece incalca dreptul la viata privata, ocrotit prin însăşi legea fundamentală.

În plus, față de cele de mai sus, publicarea fotografiei unei persoane constituie prelucrare a datelor cu caracter personal ale persoanei în cauză. În conformitate cu legislația specială în materia prelucrării datelor personale (Legea nr. 677/2001),  “persoanele vizate au dreptul să se opună prelucrării datelor lor (în cazul de față, utilizarea imaginii), putând obliga pe cel care publică imaginile în cauză să le șteargă.”

 

Deoarece filmul a fost promovat pe Facebook, reamintim tuturor utilizatorilor ca politica Facebook este, în linii mari, că utilizatorii sunt răspunzători pentru legalitatea conținutului postat. Cu titlu special, Standardele Comunității Facebook prevăd faptul că înainte să distribui conținut pe Facebook trebuie să te asiguri că ai dreptul să faci acest lucru, și totodată că nu trebuie să publici informațiile personale ale altor persoane dacă nu ai consimțământul acestora, ceea ce înseamnă că fiecare utilizator în parte trebuie să aibă consimțământul persoanelor fotografiate pentru a le distribui pe Facebook. Facebook are implementate și remedii pentru situațiile în care cerințele indicate nu sunt respectate. Mai exact, persoanele care se consideră lezate prin publicarea unor imagini fără acordul lor, au la îndemână posibilitatea raportării imaginilor.

Societatea REBU va solicita Facebook stergerea filmului mai sus mentionat.

Reinformam toti locuitorii Mun Calarasi ca, in confirmitate cu prevederile. Contractului de delegare a gestiunii activităților de colectare și transport al deșeurilor nr. 2223/20.07.2017, semnat cu ADI Ecomanagement Salubris, deseurile – inclusiv cele menajere – se ridica de la platforme, fapt pentru care persoana care apare in filmare trebuia sa duca deseurile menajere la cel mai apropiat punct fix (platforma), si nu la Casieria REBU.

 Ridicarea deseurilor din poarta in poarta se face prin bunavointa Societatii REBU care a acceptat sa suporte, pentru o perioada, costurile suplimentare, generate de acest mod de prestare a serviciului. Avand in vedere cele mentionate mai sus, sugeram persoanelor care au distribuit aceasta filmare sa o stearga imediat de pe adresele pe care au postat-o.

Conducerea Societatii

RER Ecologic service Bucuresti REBU SA

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Breaking News

Amenințare cu bombă la Târgul de Crăciun din Călărași! Politia evacuează zona

Published

on

Amenințare cu bombă la Târgul de Crăciun din Călărași. Un apel pe 112 a anunțat situația, însă bărbatul nu a putut fi identificat.

Mulțimea de oameni a fost evacuată de urgență. La fața locului urmează sa ajungă lucrătorii Serviciului Român de Informații pentru efectuarea verificărilor specifice.

Potrivit unor informații, cartela de pe care a fost efectuat apelul prin care s-a anunțat atentatul aparține unei femei, însă cel care a vorbit este un bărbat.

Echipa operativa a stabilit locația apelantului în localitatea Mihai Viteazu din Călărași,  la fața locului deplasându-se un echipaj pentru efectuarea cercetărilor. A fost interceptată mașina apelantului însă la sosirea forțelor de ordine nu a fost găsit nimeni.

Poliția face mai multe filtre la toate ieșirile din Călărași pentru a control.

PRECIZARE IPJ CALARASI 

“În seara de 2 decembrie a.c., un bărbat a sesizat, prin S.N.U.A.U. 112, despre faptul că în cadrul Târgului de Crăciun din municipiul Călărași este amplasată o bombă.

Numărul a fost reapelat, iar persoana a răspuns spunând că a fost o glumă.

În cauză se efectuează verificări, în vederea identificării persoanei și luarea măsurilor legale care se impun.” precizează IPJ Călărași pentru Călărași PRESS.

In curs de actualizare

Continue Reading

Breaking News

Accident la Drajna Nouă pe DN21, patru autovehicule implicate cu 10 persoane

Published

on

Un nou accident rutier a avut loc în urmă cu puțin timp pe DN21 – Drajna Nouă din Călărași, unde au fost implicate patru autovehicule în care se aflau 10 persoane, transmis pompierii călărășeni.
Potrivit primelor date, este vorba despre un accident rutier cu 10 persoane implicate, dintre care o victima rănită ușor, neîncarcerată, în sat Drajna Noua, comuna Dragalina, pe Drumul Național 21. Se circulă pe o bandă dirijat de poliție.

Continue Reading

Breaking News

Accident pe DN21, trei mașini implicate. SMURDUL a fost solicitat la fața locului

Published

on

Un nou accident rutier în această seară, orele 19:00, pe DN21,  între Drajna Nouă și Radu Negru, în dreptul benzinărie Octano, aproape de intrarea pe Autostrada Soarelui, produs între trei autoturisme care au intrat în coliziune.

Traficul rutier se desfășoară în condiții specifice unui eveniment rutier. La fața locului se deplasează un echipaj SMURD pentru a acorda îngrijiri medicale persoanelor implicate. 

În curs de actualizare…

Continue Reading

Cele mai accesate articole