Connect with us

Breaking News

VIDEO| REBU S.A. NU COLECTEAZĂ GUNOIUL LA TIMP! OAMENII SUNT TOT MAI NEMULȚUMIȚI!

Published

on

Un exemplu clar al nemulțumirii cetățenilor poate fi situația care s-a întâmplat astăzi, la unul dintre punctele de contractare a  noii firme ce se ocupă, încă de la începutul lunii octombrie de colectarea deșeurilor menajere și a celor selective.  Se pare că aceștia nu își onorează serviciile, nici după programul clar stabilit, nici la solicitarea beneficiarilor( călărășenii).    REBU SA aduce la cunoştinţa călărășenilor faptul că dacă nu se încheie un contract între REBU și cetățean, acesta riscă o amendă. 

Este a 3-a miercurea de când îi contactez să-mi colecteze gunoiul. Au venit, într-un final în fiecare săptămână, dar cum…  În prima miercuri nu au venit, undeva după-amiază, până să închidă ei programul m-am dus și am discutat cu aceștia. … Într-un final au venit joi seara, la o săptămână distanță… Iar în această săptămână la fel, mi-au promis că vin și nimic! „Venim, venim, venim…” Nimic! Am lăsat pubela afară. Nici nu am mai băgat-o în curte, am lăsat-o afară. Contractul cu aceștia a fost făcut chiar din prima zi. M-am dus la centrul amenajat de pe strada București și le-am explicat că dacă nu se vor lua măsuri, le voi răsturna pubela chiar aici, pe mese. Doamna care vorbea cu mine m-a sfătuit să merg la centrul mare, situat pe Variantă Nord. Urmând să aflu că această doamnă cu care purtam dialogul nu este angajata REBU SA. Din ce am înțeles, în interior se mai afla încă o firma, ceva de demolări… Astăzi, (nr.01 noiembrie 2017) în jur de ora 14:00 am început cu apeluri, am dat vreo 4 apeluri. – a declarat în exclusivitate pentru Călărași News Radu Gabriel

https://www.facebook.com/calarasipress/videos/1500952309995623/

Călărășenii s-au plictisit să aștepte cu pubele în poartă, cu sacii negrii lângă bordură, sau lângă pubelă. Orașul arată groaznic, spun oamenii care se miră tot mai mult de felul în care autoritățile vegetează.  Informațiile aflate despre acest proiect, spun faptul că a fost gândit în anul 2007, luat în gestiunea Consiliului Județean și a conducerii timpului respectiv.  Un program prost gândit, plin de note evazive.

 

Să nu mai vorbim de faptul că REBU SA trebuia să se ocupe de înștiințare a cetățenilor cu cel puțin 30 de zile înainte de începere a activității. Aceasta înștiințare constă în  realizarea unei notificări scrise, transmisă  prin poștă, sau informări mass-media. 

Iată o fotografie realizată în cursul acestei săptămâni... Lucrurile sunt clare! Indiferență la nivel maxim.

Iată o fotografie realizată în cursul acestei săptămâni… Lucrurile sunt clare! Indiferență la nivel maxim.

ȘTIRE ÎN CURS DE ACTULIZARE…

 

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Breaking News

Cod galben de vreme rea în județul Călărași

Published

on

Cod galben de vreme rea în județul Călărași

În această dimineață, Inspectoratul pentru Situații de Urgență (ISU) Călărași informează despre emiterea unui cod galben de vânt puternic pentru mai multe localități din județul Călărași. Conform avertismentului, intensificările temporare ale vântului vor depăși la rafală viteza de 55 km/h în zonele Borcea, Dragalina, Perișoru, Jegalia, Unirea, Stefan cel Mare și Dichiseni.

Codul galben va fi valabil în intervalul 27.04.2023 orele 10:00 – 16:00, iar autoritățile recomandă precauție în aceste zone, mai ales pentru șoferii care circulă pe drumurile din zonă.

În astfel de cazuri, autoritățile recomandă cetățenilor să evite deplasările în aer liber în această perioadă și să-și asigure obiectele aflate în aer liber pentru a preveni eventualele pagube produse de vânt.

De asemenea, se recomandă ca cei care locuiesc în zonele afectate să se asigure că ferestrele și ușile sunt bine închise și să evite deplasarea prin zonele cu arbori sau stâlpi electrici în această perioadă.

Continue Reading

Breaking News

ISU Călărași are 18 noi salvatori din pasiune

Published

on

Noi voluntari s-au înscris în programul „Salvator din pasiune” la I.S.U. Călărași. 18 tineri s-au înscris în prima serie de recrutare din acest an a proiectului ”Salvator din pasiune” și au început deja activitățile inițiale de pregătire.

Ei vor să se alăture pompierilor militari călărășeni în nobila lor misiune de a veni în ajutorul semenilor.

Cu toţii sunt tineri și sunt pregătiți să facă față unor provocări noi, sunt dispuși să ajute și foarte interesați să învețe, să știe cât mai multe lucruri despre folositrea accesoriilor şi despre atribuțiile salvatorului din pasiune.

Demersul Inspectoratului pentru Sitauţii de Urgenţă „Barbu Ştirbei” al judeţului Călărași are la bază pregătirea tinerilor şi sprijinirea activităţilor de voluntariat, ca expresie a implicării, solidarităţii şi responsabilităţii civice şi valorii profesionale a acestora, materializată în sprijinul acordat comunităților pe timpul situațiilor de urgență, dar și pentru prevenirea lor.

Activităţile de voluntariat sunt determinate de implicarea activă a voluntarului în viaţa comunităţii şi constau în participarea efectivă la acţiunile de răspuns operativ generate de manifestarea situaţiilor de urgenţă (incendii, inundaţii, dezastre naturale, epidemii, etc.), însuşirea şi punerea în aplicare a noţiunilor de bază în acordarea primului ajutor calificat, implicarea în acţiunile de ajutor umanitar, precum şi în cele de popularizare în rândul cetăţenilor a măsurilor preventive.

După parcurgerea unor programe de pregătire, activităţile derulate alături de efectivele inspectoratului vor consta în participarea la misiunile de intervenție, utilizarea noţiunilor de bază în acordarea primului ajutor calificat, implicarea în acţiunile de ajutor umanitar şi în cele de popularizare a mesajului preventiv.

Condiţiile pe care trebuie să le îndeplinească cei care doresc să se alăture pompierilor salvatori în proiectul „Salvator din pasiune” sunt următoarele:
– vârsta cuprinsă între 16 şi 65 de ani;
– apt din punct de vedere medical;
– să nu fi fost condamnat pentru săvârşirea infracţiuni lor cu intenţie;
– să nu fi pierdut anterior calitatea de voluntar în cadrul inspectoratelor pentru situaţii de urgenţă.

Dosarul candidatului trebuie să conţină: cererea de înscriere, certificatul de cazier judiciar (pentru persoanele care au vârsta de peste 18 ani), copie după actul de identitate, avizul psihologic, actul doveditor al ultimelor studii absolvite sau în curs de desfăşurare, adeverinţa medicală şi acordul părinţilor/tutorelui legal, pentru persoanele care au vârsta sub 18 ani.

Purtător de cuvânt al I.S.U. „Barbu Ştirbei” al judeţului Călăraşi
– Plutonier adjutant şef Tătăranu Ştefan-Ovidiu

Continue Reading

Breaking News

Ce a pățit o chiriașă care nu i-a răspuns proprietarului la telefon

Published

on

Furată de un somn adânc, o tânără din municipiul Călărași, care locuiește în chirie într-o garsonieră situată pe strada Progresul, a pus pompierii pe drumuri în această seară, după ce proprietarul a sunat la numărul de urgență 112 anunțând că aceasta nu răspunde la telefon.

Ajunși de urgență la fața locului cu mai multe autospeciale, printre care și o scară mobilă, salvatorii au pătruns în locuința respectivă, după ce au forțat unul dintre geamurile apartamentului.

În garsonieră, pompierii au găsit o tânără de 30 de ani care dormea.

Continue Reading

Cele mai accesate articole