Connect with us

Administrație

Primarul Aniel Pațurcă: “Marea mea provocare pentru 2021 este alimentarea comunei Borcea la rețeaua de gaze naturale”

Published

on

Primarul Aniel Nedelcu Theodor Pațurcă din Borcea și-a început anul 2021 prin muncă. Înfiinţarea rețelei de distribuţie de gaze naturale în comuna Borcea reprezintă, pentru primarul Aniel Pațurcă, o prioritate. Edilul susține că în urmă cu câteva luni s-a finalizat Documentaţia Tehnică pentru obţinerea Autorizaţiei de Construire (DTAC) şi avizele necesare pentru executarea lucrărilor de ‘Înfiinţarea a distribuţiei de gaze naturale în comună’. Valoarea estimată a lucrării se ridică la 12.035.202,26 lei (plus TVA).

https://youtu.be/DiEcBMlYbCk

Primarul Nedelcu Aniel Theodor Pațurcă: Pentru anul 2021, în primul rând, marea mea provocare este alimentarea comunei Borcea la rețeaua de gaze naturale și pe această cale vreau să fiu punctual și corect. La acest moment, comuna Borcea se află într-o fază foarte avansată a acestui proiect, și aici mă refer la faptul că, având în vedere că lucrăm la acest proiect de mai mult de doi ani, am reușit să trecem de faza de SF, ne-am aprobat documentația tehnico-economică. La momentul acesta, comuna Borcea are inclusiv proiectul cu cele 37 de avize reușite, și aici înseamnă certificat de urbanism, toată documentația depusă, care nu a fost puțină. Sperăm ca în cel mai scurt timp să primim și finanțarea pentru a ne apuca de execuția lucrărilor. Sper să fim susținuți deoarece legislația de licitație este una destul de greoaie în România.

Am avut anumite proiecte, până la această dată, prin care au fost mulți ofertanți, și aici mă refer la faptul că daca o să vină 8, 9, 10 sau 11 ofertanți o să se conteste între ei iar din asta se întârzie și lucrurile se mișcă destul de greu. Sperăm ca cel mai bun să câștige și să reușim să dăm drumul la partea de execuție. Eu sper pe acest mandat să aducem gaze în comuna Borcea, asta nu înseamnă decât o creștere economică pentru comunitate, atragerea de investitori, locuri de muncă și un nivel de trai mai ridicat al cetățenilor din comuna Borcea.

Totodată, avem un proiect depus pe Compania Națională de Investiții (CNI) și vreau să fiu foarte clar – acest proiect înseamnă modernizare cămin cultural în satul Pietroiu. Îl avem depus de aproape 3 ani, am avut o problemă la partea juridică. Nu am avut intabulat terenul de sub clădire și am încercat să remediem și această problemă. Practic, la această dată căminul din Pietroiu trebuia să primească și finanțare dar din cauza acestor probleme apărute a trebuit să o luăm de la zero. Eu mi-am făcut treaba, am făcut SF-ul, am încercat să obțin avize, numai că la depunerea documentației de către CNI, cei care au fost înaintea mea și au condus destinderea acestei comunități nu și-au făcut treaba, din punctul meu de vedere.

Advertisement

În anul 2007 sau 2008 nu a fost prins în inventar și partea de teren aferentă căminului cultural din Pietroiu. A trebuit s-o iau de la zero, a trebuit să dau din nou hotărâri de Consiliu, să merg din nou la OCPI, să facem tot ce înseamnă parte de intabulare. Vreau să asigur cetățenii din comuna Borcea că voi face tot ce depinde de mine.

Ce înseamnă modernizarea a căminului cultural din Pietroiu? Înseamnă parte de modernizare – anvelopare, acoperiș, pentru că acum a început să plouă pentru că acoperișul este într-o stare de degradare, și inclusiv compartimentare. Vreau să facem cu o bucătărie frumoasă, cu săli de mese, de nunți, exact cum erau odată, și să reușim să desfășurăm activități culturale și evenimente.

Călărași PRESS: În urmă cu doi ani, în perioada campaniei electorale, ați promis modernizarea iluminatului public cu aproximativ 5000 de lămpi moderne pe sistem LED.

Primarul Nedelcu Aniel Theodor Pațurcă: Am încercat să fac un proiect mai amplu, și aici mă refer să implementăm undeva la 5000 de lămpi în comuna Borcea, din stâlp în stâlp, nu cum sunt acum, la doi stâlpi, inclusiv în cartierele mărginașe ale comunității noastre, și aici mă refer la satul nou în Pietroiu unde acolo nu au avut niciodată iluminat public, sau zona CAP, și nu a fost ușor. Cetățenii trebuie să știe, pentru un astfel de proiect nu se bate din palme, nu se face într-o zi, două. A necesitat timp. La acest moment, avem contractul semnat și urmează partea de execuție prin care eu sper ca până la sfârșitului anului să reușim. Vă dați seama ce ar însemna un consum redus pentru comunitate.

Un alt proiect pe care l-am avut de doi ani de zile depus, a fost proiectul de modernizare grădiniță cu program prelungit. În fost clădire de la grădinița din centru de la Borcea am depus studiul geotehnic, partea de rezistență de structură. Din păcate am întâmpinat și aici o problemă dar sunt tipul omului care sunt consecvent și tot timpul putem să îmbunătățim greșelile pe care le-am făcut. La fel, am avut aici un litigiu cu fostele asociații agricole – o parte era a primăriei, iar o parte era a fostului C.A.P. care s-a desființat în anii ’90. A trebuit să mergem și să facem dezmembrarea pe fiecare și o serie de documente. Cadastristul nostru de la primărie a găsit o soluție pentru a le face un întreg astfel încât să putem depune și acest proiect. Sperăm să primim și aici finanțare. Sper ca, cu putință, comuna Borcea să se mândrească cu o grădiniță cu program prelungit.

Vreau să continuăm un alt proiect – amenajarea de șanțuri de captarea apei pluviale în comuna Borcea. Avem o parte din comuna noastră, și aici mă refer la câteva străzi cu un grad de înclinare foarte mare, peste 7% pantă de înclinare, și necesită o urgență maximă pentru a face și șanțurile de captare a apei pluviale și intrările prin rigorile carosabile în curțile cetățenilor. Sper ca anul acesta să reușim să mai facem încă 20 de străzi cu acest proiect și să-l ducem la finalizare. Toate străzile care au fost asfaltate, în cel mai scurt timp cu putință, urmează a se face aceste șanțuri de captare a apei pluviale unde se inundă gospodăriile la ploile torențiale.

Advertisement

Un amplu proiect al meu pe care încerc să-l duc la îndeplinire, și aici mă refer la modernizarea infrastructurii din comuna Borcea, este și terminarea celor sub 10%, zic eu, a aleilor pietonale. Va fi un alt proiect pe care urmează să-l începem anul acesta.

Advertisement
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Administrație

Primăvara aduce pericole: Primăria Municipiului Călărași intensifică eforturile împotriva insectelor

Published

on

Primăria Municipiului Călărași intensifică eforturile împotriva insectelor

Urmăriți știrile Călărașipress.ro pe Whatsapp

Odată cu venirea primăverii, natura înflorește, iar odată cu ea apar și unele pericole pentru populație. Insectele devin un adevărat pericol pentru populație, dacă autoritățile nu țin sub control această situație. În acest sens, Primăria Călărași a anunțat intensificarea tratamentelor terestre și aeriene.

Primăria, sub conducerea edilului Marius Dulce, a luat măsuri pentru a contracara creșterea populației de țânțari, în special în contextul zilelor ploioase și a vremii călduroase care se anunță. “Este 11 noaptea și suntem la datorie! În oraș! Zilele ploioase și vremea bună care se anunță zilele următoare vor favoriza înmulțirea țânțarilor. Am dispus patrularea tehnicii de dezinsecție în toate cartierele”, a declarat primarul Dulce.

Aceste măsuri includ atât tratamente terestre, cât și aeriene, acoperind astfel întregul teritoriu al municipiului pentru a reduce riscul de răspândire a bolilor transmise de insecte. De asemenea, Primăria încurajează și implicarea comunității în eforturile de combatere a țânțarilor, prin eliminarea posibilelor surse de reproducere a acestora, cum ar fi apa stătătoare în ghivece sau alte recipiente.

Advertisement
Continue Reading

Administrație

Independența / Gabriel Rădulescu și-a depus candidatura pentru un nou mandat

Published

on

Urmăriți știrile Călărașipress.ro pe Whatsapp

Primarul Gabriel Rădulescu, din comuna Independența, județul Călărași, și-a anunțat intrarea în cursa pentru un nou mandat, la alegerile locale din 9 iunie, printr-o postare pe rețelele de socializare datată 22 aprilie 2024. Acesta, susținut de PSD Călărași, aspiră la continuarea mandatului său în funcția de primar pentru încă patru ani.

Într-o declarație pe o rețea de socializare, primarul Gabriel Rădulescu a subliniat dedicarea sa față de comunitatea locală: “Astăzi mi-am depus oficial candidatura la funcția de primar al comunei Independența. Consider că timp de 4 ani am lucrat în interesul locuitorilor comunei Independența. “Astăzi (n.r. luni, 22 aprilie) mi-am depus oficial candidatura la funcția de primar al comunei Independența. Consider că timp de 4 ani am lucrat în interesul locuitorilor comunei Independența.”, a scris pe contul personal de Facebook tânărul primar care a continuat “Din informațiile mele nu vom fi decât 2 contracandidați la această funcție. Unul cu siguranță e mai bun decât celălalt. Mă bazez pe inteligența și buna credință a alegătorilor.”

Gabriel Rădulescu intră în competiție cu încredere, remarcând că, din informațiile deținute, vor exista doar doi contracandidați pentru funcția de primar, iar el este hotărât să demonstreze că este cel mai bun alegând: “Din informațiile mele nu vom fi decât 2 contracandidați la această funcție. Unul cu siguranță e mai bun decât celălalt.

Este de menționat că în urmă cu aproape patru ani, pe 27 septembrie 2020, Gabriel Rădulescu a câștigat mandatul de primar cu un număr semnificativ de voturi, obținând 885 de voturi, adică 49,05% din totalul voturilor exprimate. Într-o competiție cu alți patru candidați, Rădulescu s-a clasat pe primul loc.

Advertisement

Continue Reading

Administrație

Obiectivele primarului Nicolae Rîjnoveanu pentru mandatul 2024-2028

Published

on

roseti

Urmăriți știrile Călărașipress.ro pe Whatsapp

Primarul Nicolae Râjnoveanu din comuna Roseți se pregătește să ducă mai departe viziunea sa asupra dezvoltării locale, prezentând o serie de proiecte ambițioase pentru mandatul său viitor, care se întinde între 2024 și 2028. Cu cinci obiective finalizate și al șaselea în curs de realizare cu o rată de 90%, primarul evidențiază angajamentul său pentru progresul comunității.

Aceste proiecte, finanțate atât din surse europene, cât și guvernamentale, reprezintă piloni importanți în planurile de dezvoltare ale comunei. Printre acestea se numără finalizarea sălii de sport școlare, implementarea sistemului de distribuție a gazelor naturale – o inițiativă importantă, construirea dispensarului comunal și reabilitarea Grădiniței, ambele finanțate prin intermediul CNI. De asemenea, se propune construirea unui sistem fotovoltaic pentru producția de energie regenerabilă, cu impact semnificativ asupra costurilor, și construirea unei platforme de gunoi de grajd.

Cu un total de 11 proiecte planificate, primarul Râjnoveanu și echipa sa au toate resursele necesare pentru a le implementa în următorii patru ani, având în vedere beneficiile pe care le vor aduce locuitorilor comunei Roseți.

Iată lista completă a proiectelor planificate pentru mandatul 2024-2028:

Advertisement

1. Construirea unei săli de sport școlare în comuna Roseți, satul Roseți, strada C.A. ROSETTI, numărul 101, Județul Călărași;
2. Implementarea unui sistem de distribuție a gazelor naturale în localitatea Roseți, Județul Călărași;
3. Construirea și echiparea Dispensarului Comunal în comuna Roseți, Județul Călărași;
4. Reabilitarea, extinderea și dotarea Grădiniței cu program normal “Elisabeta Rosetti” din comuna Roseți, Județul Călărași;
5. Extinderea rețelei de canalizare menajeră, racordurile la rețeaua de canalizare menajeră și extinderea stației de epurare în comuna Roseți, Județul Călărași;
6. Realizarea branșamentelor pentru apă potabilă și racordurile la canalizare în comuna Roseți, Județul Călărași;
7. Construirea unui sistem fotovoltaic prosumator pentru autoconsum în comuna Roseți, Județul Călărași;
8. Construirea unei platforme de gunoi de grajd;
9. Lucrări de reabilitare și modernizare a rețelei de drumuri publice, amenajarea spațiilor verzi și realizarea a patru sensuri giratorii în comuna Roseți, Județul Călărași;
10. Construirea unei remize pentru utilajele din dotarea Primăriei comunei Roseți, Județul Călărași;
11. Achiziționarea unui microbuz electric pentru elevii din comuna Roseți, Județul Călărași.

Continue Reading

Cele mai vizualizate