in

Centrul de Asistență Medico-Socială din Vîlcelele va avea o capacitate de 46 de paturi

Centrul Medico-Social din Vîlcelele a fost finalizat și se așteaptă aprobarea bugetului pentru acordarea unor sume de bani pentru achiziționarea a două rezervoare de gaz necesare centralelor care furnizează căldură și apă caldă.

Noul Centru de Asistență Medico-Socială va fi dat spre folosință anul acesta. Centrul va avea o capacitate de 46 de paturi. Finanțarea acestui important și necesar proiect este realizată din fondurile proprii ale Consiliului Județean Călărași, iar valoarea investiției depășește suma de 300.000 euro. Șantierul a început în luna noiembrie a anului 2019, iar conducerea CJ a făcut toate eforturile ca finalizarea investiției să aibă loc înainte de data prevăzută în proiect. La finalul anului 2020 centrul a fost finalizat în proporție de 90%.

Clădirea a fost reabilitată complet din cauza strării avansate de degradare în care se prezenta la momentul începerii proiectului. Au fost făcute modificări la mansardă, încăperile nu erau suficient de mari, iar proiectantul a luat decizia de a aduce modificări incintelor, astfel încât să se încadreze în standardele  normelelor aflate în vigoare. Cele 15 camere au fost dotate cu mobilier nou, paturi și aparatură specifică care să vină în sprijinul bătrânilor ce vor beneficia de serviciile acestei instituții. Clădirea are lift, o sală de mese, și zone de recreere.

Ideea de a da aceastei clădiri o destinație utilă a venit în momentul în care CJ Călărași cauta un loc unde să construiască un Centru Medico-Social, destinat persoanelor vârstnice, care nu se pot îngriji singure la domiciu.

Ionel Tatu, primarul comunei Vâlcelele: “Cred că important pentru mine, ca primar ar fi să asigur calitatea vieții persoanelor vârstnice din Vâlcelele și satele aparținătoare. Vine un moment în viața fiecăruia când nu mai poți. Cred că această investiție făcută de Consiliul Județean Călărași prin președintele Vasile Iliuță înseamnă enorm de mult pentru mine și pentru întreg județul. Se vor crea locuri  de muncă și oamenii de aici se pot califica pentru a lucra la acest centru, discutăm de personalul de îngrijire. Tot ce am făcut aici a fost din suflet, iar asta nu este tot. Am de gând să continui ce mi-am propus alături de cei pe care i-am luat alături în echipă.”

Cristian Marin, directorul executiv al Centrului de Asistență Medico-Socială Călărași a spus în conferința de presă că Centrul de Asistență Medico-Socială Vîlcelele a fost finalizat și urmează achiziționarea a două recipiente pentru gaz, necesarea sistemului de încălzire și apă caldă.

“O altă componentă a centrului din Călărași o reprezintă centrul de la Vâlcelele. Acolo așteptăm aprobarea bugetului pentru anul 2021, pentru a demara lucrările de investiție privind alimentarea cu gaze. Acolo este necesară instalarea a două recipiente pentru gaz butan, iar după această lucrare centrul va putea fi dat în folosință.” a declarat Cristian Marin, directorul Centrului de Asistență Medico-Socială Călărași 

1 1 vote
Article Rating

What do you think?

0 points
Upvote Downvote

Total votes: 0

Upvotes: 0

Upvotes percentage: 0.000000%

Downvotes: 0

Downvotes percentage: 0.000000%

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Primarul Aniel Pațurcă: “Marea mea provocare pentru 2021 este alimentarea comunei Borcea la rețeaua de gaze naturale”

Dumitru Coarnă (PSD) despre desființarea secției speciale de cercetare a magistraților: Este neconstituțional și este în dezavantajul justiției această atitudine cu privire la judecători