in ,

VIDEO. Ion Samoilă critică bugetul de austeritate aprobat de Guvern pentru județul Călărași

Joi, 4 martie a.c., vicepreședintele CJ Călărași, Ion Samoilă, a declarat în cadrul unei conferințe de presă că eforturile depuse privind aprobarea a două proiecte de Hotărâre care vizau trecerea în administrare a două Drumuri comunale în adiministrarea CJC, unde se intenționa implementarea unui proiect important  pentru realizarea unei intări pe Autostrada A2, dată fiind și zona agricolă… această bretea de acces fiind foarte importantă pentru județul Călărași.

URMĂREȘTE TRANSMISIA ÎN DIRECT DE PE PAGINA NOSTRĂ DE FACEBOOK PENTRU A VEDEA DECLARAȚIA VICEPREȘEDINTELEUI ION SAMOILĂ

Vicepreședinte CJ Călărași, Ion Samoilă: După toate discuțiile pe care le-am avut în Consiliul Județean și în comisii cu opoziția PNL-USR, toate argumentele pe care le-am adus nu au fost suficiente astfel încât să îi convingem de utilitatea acestei hotărâri. Au votat împotrivă inițial, am pus, din nou, o ședință, am reluat discuțiile în comisii, dar opoziția a votat împotrivă. Nu reușim, cu toate declarațiile politice pe care le fac, să îi facem să înțeleagă că sunt lucruri necesare și utile pentru județul Călărași, nu sunt chestiuni personale.

PREFECT NOU PENTRU JUDEȚUL CĂLĂRAȘI

Despre acest subiect redacția noastră a scris încă din 13 februarie 2021 –

CITEȘTE – https://calarasipress.ro/valentin-barbu-noul-prefect-al-judetului-calarasi/

După cum știți, avem instalat un nou prefect. A avut un mandat în Consiliul Județean. Sperăm într-o colaborare fructuoasă cu domnul Barbu, având în vedere faptul că știe cu ce ne confruntăm în Consiliul Județean. Sperăm ca lucrurile să nu mai fie blocate și orice decizie să fie contestată.

BUGET DE AUSTERITATE PENTRU JUDEȚUL CĂLĂRAȘI

Vicepreședintele CJC și-a arătat nemulțumirea privind bugetul aprobat pentru județul Călărași, acesta făcând aprecieri ca fiind unul de austeritate, diminuat cu aproximativ 50% față de anul 2020. Samoilă a mai spus că funcționarea administrației județene va fi posibilă cel mult 6 luni cu acești bani.

Din punctul de vedere al bugetului, avem un buget al austerității. Pe lângă faptul că acum este aproape certitudine, față de 2019, bugetul pe 2020 a fost la 50%, iar acum, față de 2020, din calculele noastre, noi nu reușim să funcționăm decât pentru 6 luni. S-au făcut promisiuni legat de Protecția Copilului și Asistența Socială, dar bugetul va asigura doar 6 luni pentru această instituție.

Direcția Generală de Asistență Socială și Protecție a Copilului Călărași se află în reorganizare. “Noi suntem cu Protecția Copilului (DGASPC) în reorganizare. Există o lege care trebuie pusă în aplicare până în 2023. Dacă avem mai mult de 50 de persoane în același centru, ne diminuează în fiecare an cu câte 25% din buget. O să-i relocăm, mai externalizăm din servicii pentru a putea face față acestei situații neplăcute.” – a mai spus Ion Samoilă, apoi a continuat: Mai avem o problemă care ține de Guvern, problema transportului pentru elevi. Această cheltuială se derulată prin Consiliul Județean, banii, pe care nu-i mai avem din septembrie, trebuiau să vină de la buget. Este în dezbatere o Ordonanță de Urgență ca acest serviciu să fie de contat de către Ministerul învățământului. Nu știu când se va aproba.

0 0 vote
Article Rating

What do you think?

0 points
Upvote Downvote

Total votes: 0

Upvotes: 0

Upvotes percentage: 0.000000%

Downvotes: 0

Downvotes percentage: 0.000000%

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Pericol iminent de accident pentru 20% dintre mașinile verificate de RAR în trafic

VIDEO. Deputatul PSD Constantin Bîrcă: Bugetul a fost votat! – “Bugetul dictaturii! Situația este dezastroasă și în celelalte domenii de activitate”