in

Nicușor Cionoiu: Sute de mii de români riscă să fie debranșați de la rețeaua de energie electrică

Senatorul Partidului Social Democrat, Nicușor Cionoiu, cere convocarea urgentă a celor două camere ale Parlamentului într-o sesiune extraordinară pentru dezbaterea în procedură de urgență a Legii pentru protecția consumatorilor de energie electrică și gaze, vulnerabili din cauza creșterii prețurilor ca efect al liberalizării pieței, așa cum declară politicianul pe Facebook.

În continuare, Nicușor Cionoiu menționează că peste 6 milioane de români se află în zona cu risc crescut de sărăcie: „Liberalizarea pieței energiei electrice a fost un eșec, cu impact negativ asupra societății românești, în condițiile în care peste 6 milioane de români se află în zona cu risc crescut de sărăcie. Acești oameni nu au cum să facă față creșterii explozive a prețurilor generate de liberalizarea precipitată a tarifelor pentru energie electrică”, spune senatorul și continuă: „Sute de mii de români riscă să fie debranșați de la rețeaua de energie electrică, ceea ce reprezintă o problemă gravă asupra mediului social și necesită implementarea rapidă a unor mecanisme de protecție pentru consumatorii vulnerabili sau plafonarea temporară a acestor tarife până se vor implementa mecanismele respective”, precizează Nicușor Cionoiu pe Facebook.

Prețurile produselor industriale se prognozează a fi în creștere în următoarele trei luni cu 21%, la fel și prețurile lucrărilor de construcție care vor crește cu 38%. În privința prețurilor produselor din comerțul cu amănuntul, acestea vor crește cu 27%, în timp ce prețurile serviciilor vor avea o creștere de 12%, conform unui comunicat de presă emis de Institutul Național de Statistică pe 28.07.2021.

În această privință, Nicușor Cionoiu declară: „Nu putem tolera creșterea masivă a prețurilor doar pentru a determina creșterea veniturilor la buget. Cetățenii au nevoie de noi și trebuie să ne pese!”.

0 0 votes
Article Rating

What do you think?

0 points
Upvote Downvote

Total votes: 0

Upvotes: 0

Upvotes percentage: 0.000000%

Downvotes: 0

Downvotes percentage: 0.000000%

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Consilierii județeni sunt convocați în şedinţă ordinară, la data de 29 Iulie 2021, ora 12.00

Proiectul Screening pentru Cancerul de Col Uterin și Tratament Precoce, lansat în județul Călărași