in

Poliția Rutieră Călărași a constatat aproximativ 22.500 de contravenții în prima jumătate a anului. Principala cauză este viteza

Poliția Rutieră a înregistrat 22.530 de contravenții generatoare de accidente în primele 6 luni ale anului 2021, o creștere de aproape 23% față de perioada similară a anului 2020, conform unui comunicat de presă emis de Inspectoratul de Poliție Județean (IPJ) Călărași. De asemenea, numărul permiselor de conducere reținute a ajuns la 1976, cu 348 mai mult față de anul trecut. În aceeași situație se află și cele 522 de certificate de înmatriculare retrase anul acesta, cu 25 mai multe față de statisticile anului trecut.

Viteza este principalul factor. Din numărul de contravenții constatate total, 8438 s-au datorat conducătorilor auto care nu au respectat limita de viteză regulamentară, iar din numărul total de permise reținute, 610 șoferi au pierdut dreptul de a conduce din cauza vitezei.

În privința accidentelor grave, IPJ Călărași susține că principalele cauze sunt viteza, depășirea neregulamentară, indisciplina pietonilor și neacordarea priorității de trecere vehiculelor. Astfel, numărul accidentelor grave a scăzut în prima jumătate a anului curent, de la 34 de cazuri în semestrul I al anului 2020, la 32 în 2021. În trend descendent s-a aflat și numărul morților, de la 18 persoane, la 13 anul acesta, iar numărul răniților grav a ajuns la 21 atât în 2020, cât și în 2021.

„În acest context, recomandăm tuturor participanților la traficul rutier, să manifeste maximă atenție, să adopte o conduită preventivă sporită, să circule cu prudență și să respecte prevederile legale în vigoare, precum și indicațiile polițiștilor rutieri.”, susține IPJ Călărași.

Poliția Rutieră are în vedere și participanții la trafic frecvent victimizați, precum bicicliști, pietoni și căruțași.

0 0 votes
Article Rating

What do you think?

0 points
Upvote Downvote

Total votes: 0

Upvotes: 0

Upvotes percentage: 0.000000%

Downvotes: 0

Downvotes percentage: 0.000000%

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Acțiunile organizate de polițiști pentru siguranța comunității continuă: aproximativ 2000 de persoane legitimate într-o zi

APIA a început să acorde ajutorul de stat pentru motorina utilizată în agricultură