Connect with us

Actualitate

Grădiștea: Primarul Vasile Matei, despre proiectul noului sediu al primăriei și continuarea investițiilor

Published

on

Lucrurile bune încep cu oameni buni. Am scris și vom mai scrie despre oamenii care merită apreciați. Exemplul demn de urmat, primarul comunei Grădiştea, Vasile Matei. Edilul social-democrat susţine că până în vara anului viitor, primăria va funcţiona într-un sediu nou, în acest moment lucrările de construire fiind realizate în procent de 40%.

Obiectivul de investiţii „Construire sediu primărie D+P+1 etaj”, finanţat integral de la bugetul de stat prin Compania Naţională de Investiţii, a demarat în octombrie 2019, odată cu predarea către constructor a amplasamentului. „Noul sediu al Primăriei este executat în proporţie de 60%. După ce se va turna şi a doua placă se va putea lucra, în iarnă, la finisarea interioarelor. Cel târziu, în vara anului următor sperăm să ne mutăm. Se lucrează destul de bine. Este o lucrare importantă pentru comunitatea noastră. Dacă în clădirea veche într-un birou funcţionau mai multe compartimente, acum fiecare structură va avea propriul birou. Este o investiţie utilă şi pentru cetăţenii care vor putea beneficia de servicii mai prompte, mai rapide, mai eficiente.”, susţine primarul Vasile Matei, aflat la primul său mandat.

Noul sediul are în suprafață aproximativ 1476 mp, clădirea fiind construită în acelaşi loc unde a funcţionat vechea primărie, vizavi de Căminul Cultural, un alt obiectiv modernizat recent, tot prin fonduri de la bugetul naţional. Activitatea funcționarilor din Primăria Grădiștea se desfășoară într-un spaţiu amenajat în cadrul Şcolii din satul Cuneşti.

Gaze naturale, un vis ce ar putea deveni realitatea

Primarul Vasile Matei a dezvăluit că proiectul „Înfiinţare sistem de distrubuţie gaze naturale în comuna Grădiştea”, depus în decembrie 2020, pe POIM, a fost declarat eligibil însă entuziasmul său a fost moderat „Proiectul de gaz s-a depus în luna decembrie 2020 prin POIM. În urmă cu câteva săptămâni am fost înştiinţaţi că proiectul a fost declarat eligibil însă am decis să nu-l anunţăm încă întrucât e o diferenţă între a fi eligibil şi a fi finanţat. Adică poate să fie eligibil fără finanţare. N-am avut punctajul maxim întrucât ar fi trebuit să întrunească 3000 de adeziuni. Imposibil pentru că nu avem atâtea gospodării pe raza comunei.”, a spus Matei care a continuat „În urma discuţiilor purtate se pare că avem şanse mari să fie finanţat. Altfel, am vorbit deja cu colegii de la Independenţa şi Ciocăneşti să încheiem un parteneriat şi să depunem împreună un proiect de alimentare cu gaze în cele 3 comune. Împreună vom face peste 4000 de adeziuni ceea ce o să ne confere şi punctaj maxim. Un astfel de proiect, indiferent cum va fi accesat, ar fi extrem de benefic pentru comuna noastră.”

Dezvotlarea prin PNI Anghel Saligny

În cadrul Programului Naţional de Investiţii Anghel Saligny, primarul Vasile Matei a solicitat acordul consilierilor locali pentru depunerea a 3 proiecte care vizează refacere străzi, şanturi, trotuare, parcare şi rigole carosabile, extindere sistem de reţea de canalizare şi respectiv modernizare reţea drumuri de interes local, proiectele de hotărâri aferente fiind votate în şedinţele de plen organizate în luna octombrie. Valoarea totală a acestora se ridică la 35.468.316,28 lei, suma de la bugetul local necesară pentru acoperirea cheltuielilor neeligibile fiind de 1.267.032,82 lei. „Avem 3 proiecte depuse în cadrul PNI Anghel Saligny. Unul de canalizare însemnând finalizare în satul Grădiştea şi o parte din satul Cuneşti şi două de asfaltare. E vorba de refacerea străzilor unde s-a introdus canalizarea, respectiv după ce va fi amanajată viitoarea reţea de canalizare. În satul Grădiştea se lucrează intens la staţia de epurare care va fi gata în 2, 3 luni de zile. La primăvară se va da spre folosinţă canalizarea”, a mai spus primarul Matei care a mai precizat că recent s-a recepţionat un proiect mai vechi de asfaltare străzi în lungime totală de 3 km.

Proiecte depuse în cadrul Programului Naţional de Investiţii Anghel Saligny în vederea obţinerii finanţării de la Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei pentru care au fost votate în cadrul Consiliului Local Hotărârile privind aprobarea cererii de finanţare şi a devizului general estimativ:

 • 1. Refacere străzi, şanţuri, acces în curţi, trotuare, parcare şi rigole carosabile în comuna Grădiştea, judeţul Călăraşi
 • Valoarea totală a proiectului: 3.972.076,26 lei
 • Valoare finanţată de la bugetul de stat: 3.582.223,92 lei
 • Valoare finanţată de la bugetul local: 389.852,34 lei

 

 • 2. Extindere sistem reţea de canalizare în comuna Grădiştea, judeţul Călăraşi
 • Valoarea totală a proiectului: 18.823.349,39 lei
 • Valoare finanţată de la bugetul de stat: 18.309.754,09 lei
 • Valoare finanţată de la bugetul local: 513.595,34 lei
 • Modernizare reţea drumuri de interes local în comuna Grădiştea, judeţul Călăraşi
 • Valoarea totală a proiectului: 12.672.890,63 lei
 • Valoare finanţată de la bugetul de stat: 12.309.305,49 lei
 • Valoare finanţată de la bugetul local: 363.585,14 lei

 

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Actualitate

Trei soldați gradați profesioniști s-au alăturat ISU Călărași

Published

on

Trei soldati gradați profesioniști au depus astăzi jurământul de credinţă faţă de patrie, cu mâna pe Drapelul de luptă al ISU “Barbu Ştirbei” Călăraşi

Astăzi, 17 august 2022, trei soldați gradați profesioniști, încadrați la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă “Barbu Știrbei” al județului, la Formaţiunea de Pază Dragalina, în calitate de pistolari, care vor asigura paza la Baza de Reparaţii a Tehnicii de Intervenţie Dragalina, au depus jurământul cu mâna pe Drapelul Ronmâniei în faţa inspectorului şef.

Cu această ocazie, cei mai tineri pompieri militari au fost felicitați și li s-a urat mult succes în activitatea lor profesională de către reprezentanţii comenzii unităţii.

“Colegii noștri mai tineri urmează să pună în aplicare cunoştinţele dobândite pe parcursul stagiilor de pregătire.” – se arată într-un comunicat al ISU Călărași

Continue Reading

Actualitate

Atenție! Poliția Română atrage atenția asupra unor noi tentative de phishing

Published

on

Atenție la sms-urile, e-mail-urile sau mesajele primite pe social media din surse necunoscute ori de la numere scurte, care cer autentificarea în contul de Instagram sau resetarea parolei, așa cum se vede în imaginea atașată!


Nu furnizați altor persoane date referitoare la coduri de autentificare sau astfel de link-uri pentru resetarea parolei, pentru că astfel puteți pierde accesul la cont. Există posibilitatea ca atacatorii să se folosească de opțiunea ‘forgot my password’ din Instagram pentru a forța modificarea parolei. Dacă acest mesaj ajunge la dvs., înseamnă că cineva dorește să vă fure contul.

Accesarea link-ului de pe dispozitivul mobil pe care sunteți autentificat în aplicația de Instagram poate duce la pierderea accesului la cont, atacatorii având astfel posibilitatea de a schimba parola.

Evitați așadar accesarea link-urilor din surse necunoscute!

Activați autentificarea cu doi factori (2FA) din setările Instagram, deoarece acest strat suplimentar de securitate poate ajuta la reducerea șanselor de a avea contul compromis.

Mențineți o soluție de securitate instalată pe dispozitiv! De multe ori, un antivirus ne poate salva din situații în care neatenția ar putea duce la compromiterea contului, a datelor sau a sistemului.

În cazul în care ați căzut în capcană și ați pierdut accesul la cont, adresați-vă Centrului de Ajutor Instagram pentru recuperarea lui. Va trebui să efectuați pașii necesari pentru validarea identității.

Antrenați-vă pentru a detecta și evita astfel de amenințări în online. Puteți face acest lucru pe site-ul https://sigurantaonline.ro, acolo unde vă puteți testa abilitățile și îmbunătăți cunoștințele: https://quiz.sigurantaonline.ro/

SigurantaOnline este o campanie de conștientizare la nivel național, derulată de DNSC, Poliția Română și Asociația Română a Băncilor, alături de parteneri din zona privată precum Microsoft Romania , BIT SENTINEL, ATTACK Simulator, ANIS sau Dekeneas.

Continue Reading

Actualitate

VIDEO. Vasile Iliuță despre proiectul SERA și colaborarea cu autoritățile bulgare pentru dotarea ISU Călărași

Published

on

Președintele CJ Călărași, Vasile Iliuță, prezent în conferința de presă de astăzi organizată în cadrul PSD Călărași 4 august, a punctat principalele evenimente ce au avut loc în sfera politică dar și din zona administrativă.   Liderul PSD a precizat că poartă discuții cu toți primarii PNL pentru a-i aduce în PSD.

Vasile Iliuță: Săptămâna trecută am inaugurat centrul SERA, s-a făcut recepția finală pentru lucrarea de la Str. Independenței, un proiect de 420.000 de euro, în care Consiliul Județean a contribuit cu 65.000 de euro, iar Fundația SERA cu restul de sume. Copiii care au probleme speciale vor fi cazați și vor fi consiliați pentru nevoile lor.
Am continuat în paralel și cu alegerile organizațiilor locale ale PSD, unde am ales consiliile politice locale în 42 de localități. Tot în urmă cu 3 săptămâni am semnat cel mai mare proiect al județului Călărași, e vorba de Ecoaqua.

Ieri am avut o întâlnire cu municipalitatea Pavlikeni din Bulgaria, unde parteneriatele noastre continuă la momentul acesta pentru dotarea Inspectoratului de Situații de Urgență cu autovehicule pentru salvarea cetățenilor din jud. Călărași. Parteneri mai sunt și Jandarmeria Română, iar partea bulgară a venit cu ISU similar cu al nostru și cu poliția locală a lor. În continuare, pot spune că cele 42 de organizații ale PSD și-au desemnat conducerile. Mai avem de ales încă în 13 localități, inclusiv în municipiul Oltenița, Călărași și orașul Lehliu-Gară.

Continue Reading

Tendințe

Copyright © 2022 CalarasiPRESS.

error: Conținutul site-ului Călărași PRESS este protejat de dreputuri de autor. Toate dreputile rezervate către © Cătălin COJOCARU. Pentru preluare informațiilor și a conținutului, ne puteți contacta la 0735.128.255 sau la catalin@calarasipress.ro