Connect with us

Breaking News

Evaluarea activităţii Poliției Municipiului Călărași și a Poliției Orașului Budești în primele 8 luni ale anului 2017

Published

on

În ziua de 21 septembrie a.c., la sediul Inspectoratului de Poliție Județean Călărași, a avut loc o conferință de presă la care au participat: Șeful Inspectoratului, comisar-șef de poliție, Marian Iorga, Șeful Poliției Municipiului Călărași, comisar-șef de poliție Nițu Lucian și Șeful Poliției Orașului Budești, subcomisar de poliție Miu Adrian.

Redăm în continuare subiectele dezbătute:

 

Poliția Municipiului Călărași

Infracționalitatea sesizată în zona de competență, în primele 8 luni ale anului 2017 a înregistrat o scădere cu 11 infracțiuni  față de aceeași perioadă a anului trecut.

S-au înregistrat scăderi la infracțiunile de furt și în special la furturile din locuințe (-22 infracțiuni), furturile din curți și anexe gospodărești (-9 infracțiuni)  și înșelăciune ( -20) fapte.

Advertisement

Scăderea numărului de infracțiuni este determinată de prezența activă în teren a polițiștilor care au acționat permanent pentru prevenirea unor astfel de fapte.

Totodată, în anul 2017, la nivelul Poliției Municipiului Călărași a crescut cu 18, față de perioada similară a anului trecut, numărul persoanelor față de care au fost luate măsuri preventive.

În ceea ce privește riscul rutier, în municipiului Călărași, față de aceeași perioadă a anului trecut  s- a înregistrat o scădere a numărului de accidente grave și nicio persoană nu și-a pierdut viața în evenimente rutiere produse în Călărași.

De asemenea, polițiștii au  desfășurat activități susținute pentru prevenirea și combaterea abaterilor la regimul circulație,  fiind aplicate cu 1.460 mai multe

sancțiuni contravenționale, față de perioada similară a anului trecut ( de la 4.029 la 5.489 sacțiuni).

 

Advertisement
Poliția Orașului Budești

 

Prioritatea strategică a Poliției Orașului Budești este creșterea gradului de siguranță și protecție pentru cetățeni, prin protejarea persoanei, protejarea patrimoniului, asigurarea siguranței stradale și siguranța rutieră.

În primele 8 luni ale anului 2017, datorită activităților preventiv-reactive desfășurate de către polițiștii, s-a reușit asigurarea unui climat de siguranță și ordine publică, în perioada de referință, la nivelul zonelor rurale și urbane înregistrându-se  o scădere de aprox. 22% a  infracțiunilor sesizate față de aceeași perioada a anului 2016.

De asemenea, la nivelul Poliției Orașului  Budești și comunelor arondate, ponderea infracțiunilor sesizate o reprezintă infracțiunile de loviri și alte violențe, înregistrându-se o scădere semnificativă cu 50% a acestor fapte.

Polițiștii au dispus, în cursul anului 2016, măsura reținerii față de 36 de persoane, urmată de măsura preventivă a controlului judiciar ori a arestului la domiciliu.

În ceea ce privește infracțiunile contra patrimoniului, au fost înregistrate cu 14% mai puține furturi față de perioada similară a anului precedent, cele mai multe

Advertisement

fiind  din anexe sau dependințe neasigurate de către proprietari, constând în general în sustragerea de diverse unelte folosite în construcții.

Recomandăm cetățenilor să acorde  atenție în asigurarea cu sisteme de închidere a porților de acces în curțile locuințelor, anexelor gospodărești, să nu furnizeze altor persoane informații cu privire la bunurile deținute și totodată recomandăm mare atenție în folosirea rețelelor de socializare, de unde infractorii pot obține informații prețioase cu privire la bunurile și valorile deținute, programul persoanelor vătămate,  momentele în care aceștia nu se află la domiciliu.

Advertisement
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Breaking News

VIDEO. Bărbat salvat din mijlocul lacului cu ajutorul unui vehicul SHEERP. Cum a ajuns bărbatul în această situație

Published

on

Urmăriți știrile Călărașipress.ro pe Whatsapp

Pompierii militari oltenițeni au intervenit sâmbătă, 12 aprilie pentru salvarea unui pescar în vârstă de 63 de ani, care a rămas blocat în mijlocul Bălții Mari din apropierea Olteniței. Bărbatul s-a folosit de o anvelopă auto, transformată într-o barcă.

A strigat după ajutor și a fost auzit de o persoană care solicitat prin 112 intervenţia salvatorilor.

A avut nevoie de ajutorul pompierilor după ce a căzut de pe o barcă improvizată și a rămas blocat în stuf.

Cu suportul unui vehicul de tip SHEERP, echipajele de intervenție au reușit să-l scoată la mal în doar 35 de minute.

Advertisement

Continue Reading

Breaking News

LIVE. Campionatul Național de Lupte Libere, transmis în direct de Călărași PRESS

Published

on

Campionatul Național de Lupte Libere la Călărași

Continue Reading

Breaking News

Vlad Sârzea și Enache Georgiana au trecut în tabăra lui Marius Dulce! De ce au luat cei doi această decizie

Published

on

By

În cadrul unei conferințe de presă organizate miercuri, 3 aprilie, de către Organizația PSD Călărași, primarul Marius Dulce a anunțat că în echipa lui s-au alăturat doi membri importanți: Vlad Sârzea și Georgiana Enache.

Vlad Sârzea a făcut parte din PRO România și a decis să treacă la PSD după ce partidul pe care l-a reprezentat urmează să se alieze cu AUR. De asemenea, acesta și-a încheiat, recent, mandatul de consilier local. Astfel, situațiile pe care le-a întâmpinat de-a lungul carierei, dar și experiența dobândită în acest domeniu l-au determinat să ia decizia de a se alătura unei echipe solide.

„Anul acesta îmi închei primul mandat de consilier local, a fost unul de învățare, făcând parte dintr-o echipă mică, de doi consilieri, nu am putut să facem o schimbare majoră, dar am avut o colaborare foarte bună cu domnul primar și cu echipa Marius Dulce, ceea ce m-a convins să continui în acest fel, să merg împreună cu această echipă, o echipă puternică, care dorește să continue niște proiecte concrete. Doresc să facem treabă în continuare și vocea mea să fie mai vizibilă”, a declarat Vlad Sârzea.

Odată cu acesta, și medicul primar diabetolog, Georgiana Enache, în vârstă de 49 de ani, a decis să intre în echipa PSD, întrucât a constatat că misiunea partidului se aliniază foarte bine cu principiile după care se ghidează în activitatea ei de doctor. Mai exact, atât acțiunile ei, cât și obiectivele echipei conduse de Marius Dulce sunt orientate spre beneficiul oamenilor.

„Am fost timp de 3 ani și câteva luni directorul medical al spitalului și m-am regăsit în politica Partidului Social Democrat prin orientarea către binele omului, binele cetățeanului, eu, ca medic, ca structură, sunt așa. (…) Asta am încercat să urmăresc în întreaga mea activitate”, a explicat Georgiana Enache.

Advertisement

Ulterior discursurilor susținute de noii membri, primarul s-a arătat foarte încântat de alegerea acestora și i-a asigurat că vor avea o colaborare foarte bună în proiectele întreprinse de PSD: „Vreau să vă mulțumesc pentru că ați ales echipa PSD, echipa Marius Dulce, acest lucru nu face decât să mă onoreze și, cu siguranță, vom avea proiecte frumoase și bune pentru comunitate”.

Continue Reading

Cele mai vizualizate