Connect with us

Breaking News

Evaluarea activităţii Poliției Municipiului Călărași și a Poliției Orașului Budești în primele 8 luni ale anului 2017

Published

on

În ziua de 21 septembrie a.c., la sediul Inspectoratului de Poliție Județean Călărași, a avut loc o conferință de presă la care au participat: Șeful Inspectoratului, comisar-șef de poliție, Marian Iorga, Șeful Poliției Municipiului Călărași, comisar-șef de poliție Nițu Lucian și Șeful Poliției Orașului Budești, subcomisar de poliție Miu Adrian.

Redăm în continuare subiectele dezbătute:

 

Poliția Municipiului Călărași

Infracționalitatea sesizată în zona de competență, în primele 8 luni ale anului 2017 a înregistrat o scădere cu 11 infracțiuni  față de aceeași perioadă a anului trecut.

S-au înregistrat scăderi la infracțiunile de furt și în special la furturile din locuințe (-22 infracțiuni), furturile din curți și anexe gospodărești (-9 infracțiuni)  și înșelăciune ( -20) fapte.

Scăderea numărului de infracțiuni este determinată de prezența activă în teren a polițiștilor care au acționat permanent pentru prevenirea unor astfel de fapte.

Totodată, în anul 2017, la nivelul Poliției Municipiului Călărași a crescut cu 18, față de perioada similară a anului trecut, numărul persoanelor față de care au fost luate măsuri preventive.

În ceea ce privește riscul rutier, în municipiului Călărași, față de aceeași perioadă a anului trecut  s- a înregistrat o scădere a numărului de accidente grave și nicio persoană nu și-a pierdut viața în evenimente rutiere produse în Călărași.

De asemenea, polițiștii au  desfășurat activități susținute pentru prevenirea și combaterea abaterilor la regimul circulație,  fiind aplicate cu 1.460 mai multe

sancțiuni contravenționale, față de perioada similară a anului trecut ( de la 4.029 la 5.489 sacțiuni).

 

Poliția Orașului Budești

 

Prioritatea strategică a Poliției Orașului Budești este creșterea gradului de siguranță și protecție pentru cetățeni, prin protejarea persoanei, protejarea patrimoniului, asigurarea siguranței stradale și siguranța rutieră.

În primele 8 luni ale anului 2017, datorită activităților preventiv-reactive desfășurate de către polițiștii, s-a reușit asigurarea unui climat de siguranță și ordine publică, în perioada de referință, la nivelul zonelor rurale și urbane înregistrându-se  o scădere de aprox. 22% a  infracțiunilor sesizate față de aceeași perioada a anului 2016.

De asemenea, la nivelul Poliției Orașului  Budești și comunelor arondate, ponderea infracțiunilor sesizate o reprezintă infracțiunile de loviri și alte violențe, înregistrându-se o scădere semnificativă cu 50% a acestor fapte.

Polițiștii au dispus, în cursul anului 2016, măsura reținerii față de 36 de persoane, urmată de măsura preventivă a controlului judiciar ori a arestului la domiciliu.

În ceea ce privește infracțiunile contra patrimoniului, au fost înregistrate cu 14% mai puține furturi față de perioada similară a anului precedent, cele mai multe

fiind  din anexe sau dependințe neasigurate de către proprietari, constând în general în sustragerea de diverse unelte folosite în construcții.

Recomandăm cetățenilor să acorde  atenție în asigurarea cu sisteme de închidere a porților de acces în curțile locuințelor, anexelor gospodărești, să nu furnizeze altor persoane informații cu privire la bunurile deținute și totodată recomandăm mare atenție în folosirea rețelelor de socializare, de unde infractorii pot obține informații prețioase cu privire la bunurile și valorile deținute, programul persoanelor vătămate,  momentele în care aceștia nu se află la domiciliu.

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Breaking News

Amenințare cu bombă la Târgul de Crăciun din Călărași! Politia evacuează zona

Published

on

Amenințare cu bombă la Târgul de Crăciun din Călărași. Un apel pe 112 a anunțat situația, însă bărbatul nu a putut fi identificat.

Mulțimea de oameni a fost evacuată de urgență. La fața locului urmează sa ajungă lucrătorii Serviciului Român de Informații pentru efectuarea verificărilor specifice.

Potrivit unor informații, cartela de pe care a fost efectuat apelul prin care s-a anunțat atentatul aparține unei femei, însă cel care a vorbit este un bărbat.

Echipa operativa a stabilit locația apelantului în localitatea Mihai Viteazu din Călărași,  la fața locului deplasându-se un echipaj pentru efectuarea cercetărilor. A fost interceptată mașina apelantului însă la sosirea forțelor de ordine nu a fost găsit nimeni.

Poliția face mai multe filtre la toate ieșirile din Călărași pentru a control.

PRECIZARE IPJ CALARASI 

“În seara de 2 decembrie a.c., un bărbat a sesizat, prin S.N.U.A.U. 112, despre faptul că în cadrul Târgului de Crăciun din municipiul Călărași este amplasată o bombă.

Numărul a fost reapelat, iar persoana a răspuns spunând că a fost o glumă.

În cauză se efectuează verificări, în vederea identificării persoanei și luarea măsurilor legale care se impun.” precizează IPJ Călărași pentru Călărași PRESS.

In curs de actualizare

Continue Reading

Breaking News

Accident la Drajna Nouă pe DN21, patru autovehicule implicate cu 10 persoane

Published

on

Un nou accident rutier a avut loc în urmă cu puțin timp pe DN21 – Drajna Nouă din Călărași, unde au fost implicate patru autovehicule în care se aflau 10 persoane, transmis pompierii călărășeni.
Potrivit primelor date, este vorba despre un accident rutier cu 10 persoane implicate, dintre care o victima rănită ușor, neîncarcerată, în sat Drajna Noua, comuna Dragalina, pe Drumul Național 21. Se circulă pe o bandă dirijat de poliție.

Continue Reading

Breaking News

Accident pe DN21, trei mașini implicate. SMURDUL a fost solicitat la fața locului

Published

on

Un nou accident rutier în această seară, orele 19:00, pe DN21,  între Drajna Nouă și Radu Negru, în dreptul benzinărie Octano, aproape de intrarea pe Autostrada Soarelui, produs între trei autoturisme care au intrat în coliziune.

Traficul rutier se desfășoară în condiții specifice unui eveniment rutier. La fața locului se deplasează un echipaj SMURD pentru a acorda îngrijiri medicale persoanelor implicate. 

În curs de actualizare…

Continue Reading

Cele mai accesate articole