Connect with us

Actualitate

Conferința de diseminare a rezultatelor finale ale proiectului Erasmus+ VET “Developing skills in Android applications and programming e-commerce platforms”

Published

on

Colegiul Național ”Barbu Știrbei” Călărași a găzduit vineri, 14 septembrie 2017, Conferința de diseminare a rezultatelor finale ale proiectului Erasmus+ VET “Developing skills in Android applications and programming e-commerce platforms”, număr de referință 2016-1-RO01KA102-023317, implementat în perioada 1 septembrie 2016 – 31 august 2017. Proiectul a avut drept scop extinderea pregătirii de specialitate în domeniul informatic prin dobandirea de competente si abilitati practice care sa creasca sansele de adaptare si integrare a viitorilor absolvenți de liceu pe piata muncii (blog proiect: http://erasmusvet2016.netriders.ro/).

           Evenimentul a permis prezentarea rezultatelor obținute de participanții grupului țintă, elevi ai claselor a X-a și a XI-a de la profilul matematică informatică, la cele două mobilități de formare profesională găzduite de ”Colegiul San Pedro Salesiano” din Sevilla, Spania (Flux 1: 17-28 aprilie 2017 și Flux 2: 8-19 mai 2017), în fața elevilor și profesorilor colegiului.

[SLGF id=4176]

          ”Dezvoltarea platformelor de e-commerce” a fost stagiul de formare la care au participat elevii Fluxului 1, fapt ce a permis formarea abilităților practice de instalare și configurare a unui server local pentru aplicații web și a platformelor WooCommerce pentru WordPress și Prestashop specializate pentru găzduirea unui magazin virtual. Fiecare participant și-a ales o temă pentru magazinul on-line, a adăugat produse, a stabilit modalități de plată și de livrare a acestora în funcție de aria geografică, a configurat variante de cupoane și discounturi pentru anumite produse sau categorii de produse și a introdus elemente care să personalizeze magazinul astfel încât acesta să aibă un număr cât mai mare de utilizatori. Activitatea de stagiu zilnică, a însemnat cinci ore de lucru practic, desfășurate într-unul din laboratoarele de informatică ale partenerului direct de formare la care s-a adăugat o oră de muncă individuală. Elevii au îndeplinit sarcinile de lucru fie individual, fie în echipă, aplicând practic ceea ce au învățat, sub îndrumarea permanentă a tutorelui de stagiu, profesorul Miguel Campos Rivera. Vizita de studiu la compania Bitnami, facilitată de partenerul intermediar EuroMind, a permis elevilor participanți înțelegerea structurii companiei, a modului în care este organizată activitatea și sunt planificate sarcinile de lucru. Această experiență a însemnat pentru elevii participanți primul contact real cu profesioniști în domeniul IT, la locul lor de muncă. Pe tot parcursul stagiului elevii au fost însoțiți de Șerban Gabriela Tincuța, profesor de informatică și Dincă Marinela, coordonator de proiect.

Advertisement

          În cadrul conferintei s-a prezentat filmul ”Generația Erasmus” (http://erasmusvet2016.netriders.ro/generatia-erasmus/) realizat de către elevul Dumitrescu Radu Andrei folosind programele de editare video Adobe Premiere Pro si Adobe After Effects și trei din cele 16 magazine on-line realizate de participanți.

”Am dezvoltat acest magazin prin platforma WordPress, cu ajutorul plug-in-ului WooCommerce, si am ales sa ma axez pe designul sau deoarece toate functiile sunt asigurate de WooCommerce, de la cosul de cumparaturi pana la comanda si gestionarea stocului. Magazinul meu are produse handmade, o categorie pentru petice si o categorie pentru semne de carte, si ar fi complet functional daca produsele respective ar exista. Planuiesc sa am un magazin ca acesta pe viitor si sper sa invat sa il fac din ce in ce mai complex si sa aiba cat mai multe functii. (http://handmade-designs.esy.es/wordpress/). Radacina Alina-Ioana, a XII-a C

”Doresc sa va spun despre magazinul meu din doua perspective: cea a developerului si cea a utilizatorului. Din perspectiva developerului: am facut site-ul in wordpress cu Woocommerce pentru a fi cat mai facil lucrul pentru angajatul magazinului virtual cu stocuri si comenzi. Din punctul de vedere al utilizatorului am incercat sa optimizez cat mai mult ui si ux pentru a putea comanda in maxim 3 pasi deoarece acest lucru ajuta mult site-ul si la ora actuala multe magazine din tara si din afara pierd clienti din cauza asta (http://radushop.16mb.com/). Dumitrescu Radu-Andrei, a XI-a B

 

”Tuturor ne place sa ne jucăm, iar acest aspect m-a dus cu gândul la crearea unui magazin online cu scopul dezvoltării abilității de comunicare între oameni. Mobilitatea VET desfășurată în cadrul proiectului Erasmus+ a reprezentat oportunitatea realizării acestui vis. Dacă intrați pe gremiogames.esy.es, puteți vedea și comanda o gamă largă de jocuri ce variază de la cele pentru copii până la jocuri foarte complexe de strategie. Obiectivul magazinului este să determine populația să lase de o parte telefonul, laptopul sau computerul și să socializeze. Motto-ul magazinului este “Joaca este începutul cunoașterii”, iar numele magazinului provine din limba spaniolă, limbă a proiectului. Vă invit să accesați link-ul și să vă bucurați de timpul petrecut împreună cu cei dragi jucând un joc bun.” Andronescu Valeria-Alina, a XI-a A

Advertisement

          ”Dezvoltarea de aplicații Android pe dispozitive mobile” a fost stagiul de formare la care au participat cei 16 elevi ai Fluxului 2 însoțiți de profesorii Hreniuc Augustina Ema   și Hreniuc Toader. Această sesiune de formare profesională a fost o oportunitate și o experiență deosebită pentru elevi cât și pentru profesorii însoțitori. S-au folosit metode ce au permis o învățare participativ-aplicativă, eficiența fiind evidentă. În cadrul stagiului, elevii au învățat să realizeze aplicații pe telefoanele mobile folosind limbajele Java și XML și au realizat în mediul Android cel puțin o aplicație care poate fi accesată de pe telefonul mobil.

 Evenimentul de astăzi a oferit ocazia prezentării filmului ”Our Erasmus Journey” (http://erasmusvet2016.netriders.ro/our-erasmus-journey/) realizat de Dumitrescu Amalia Andreea, clasa a XII-a C, folosind software-urile Sony Vegas Pro 14 si Explaindio Video Creator, precum și a activităților derulate prezentate de Florea Răzvan Mihai Mădălin, clasa a XII-a C și Radu Oana  Maria, clasa a XII-a D. Partcipanții la stagiu au prezentat în cadrul Conferinței trei aplicații: ”TIC-TAC_TOE” https://drive.google.com/file/d/0B4TKbd63-m_fZFJRdlVBVlBUdnlDaUhsbU5zQTdKaDhaUU84/view?usp=drivesdk , realizata de Sîrbu Cristian, clasa a XI-a C; ”Memory Buttons” https://www.mediafire.com/file/mz4o7vpy4vqmunb/Memory+Buttons.apk , realizata de Zaharia Cătălin, clasa a XI-a D si Avizier CNBS – aplicație Android pe telefon mobil care oferă la cerere orarul pentru o anumită școală și repartizarea pe săli de clasă, realizata de Barbu Ionuț. clasa a XII-a D.

La finalul conferintei doamna prof. Amza Eufrosina, director al Colegiului National “Barbu Stirbei”, a adresat cateva cuvinte participantilor: “Vă felicit pentru rezultatele deosebite obținute în cadrul proiectului. Sunt încântată că un astfel de eveniment de diseminare model are loc în liceul nostru, că avem profesori și elevi valoroși care au dus prestigiul școlii noastre peste hotare. Rezultatele prezentate astăzi mă îndreptățesc să declar că acest proiect poate fi considerat o punte de legătură către un alt proiect – ”Colegiul SMART”.

 

Echipa de gestiune a proiectului Erasmus+ VET

Advertisement

        2016-1-RO01KA102-023317

Colegiul National “Barbu Stirbei” Calarasi

Advertisement
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Actualitate

Un nou exemplar de leoaică la Zoo Călărași! Reprezentanții Grădinii Zoologice lansează o campanie cu premii pentru botezarea leoaicei

Published

on

By

Începutul acestei săptămâni a adus un nou motiv de bucurie pentru iubitorii de animale din Călărași. Zoo Călărași a primit un nou exemplar de leoaică de la Zoo Brăila, marcând astfel un nou pas important în colaborarea dintre cele două instituții. Acest schimb de animale face parte din strategia Zoo Călărași de a menține diversitatea în colecția sa și de a încuraja colaborările interinstituționale.

„Astăzi (n.r. 23 iulie) am realizat un schimb de animale cu Zoo Brăila pentru că unul dintre obiectivele noastre este să menținem o bună colaborare cu alte grădini zoologice și să asigurăm diversitate în colecția noastră”, au transmis reprezentanții Zoo Călărași, marți, prin intermediul unei postări în care au atașat un clip cu leoaica.

De asemenea, într-o postare publicată vineri, cei de la Grădina Zoologică au venit cu noi vești, despre cum s-a integrat femela printre ceilalți lei: „Leii tineri din colecția noastră au o nouă companie. Un exemplar superb de leoaică adusă de curând aici la Zoo! Leii nu au început lupta de putere între ei, însă sunt foarte activi în preajma ‘doamnei’ ”.

Cu ocazia sosirii noii leoaice, Complex Agrement Zoo Călărași a decis să implice publicul într-o campanie prin care va premia persoana care va propune cel mai deosebit nume pentru noul lor membru: „Ce spuneți dacă realizăm o campanie cu premii să botezăm leoaica de la Zoo?”.

Advertisement

Această inițiativă a stârnit rapid interesul internauților, care au început deja să propună nume și să își exprime aprecierea pentru activitatea Zoo Călărași, semn că sunt încântați de acest nou membru al colecției și de campania lansată.

– „Fetița mea propune numele Nala.”
– „Super!”
– „Aș propune eu Lala.”
– „Sau Bella.”
– „Leila.”

– „Felicitări pentru tot ce faceți!”
– „Mult succes în continuare la cât mai multe obiective atinse!”

Schimbul de animale între Zoo Călărași și Zoo Brăila subliniază importanța colaborării între grădinile zoologice din România. Astfel de inițiative nu doar că îmbogățesc colecțiile fiecărei instituții, dar contribuie și la diversitatea genetică și la bunăstarea animalelor.

Leoaica adusă de la Zoo Brăila se adaptează rapid la noul ei mediu și la noii ei companioni. Deși leii nu au început încă luptele de putere, aceștia sunt foarte activi în preajma ei, semn că noul membru este bine primit.

Advertisement

Continue Reading

Actualitate

Lucrările de modernizare ale Liceului Danubius Călărași au fost finalizate! Cum arată investiția de aproape trei milioane de lei

Published

on

Sursă imagini: Primăria Municipiului Călărași/Facebook

Primăria Municipiului Călărași, condusă de Marius Dulce, anunță finalizarea unei investiții importante într-una dintre unitățile de învățământ din oraș. E vorba despre modernizarea, reabilitarea și echiparea Liceului Danubius Călărași, printr-un proiect finanțat din Programul Operațional Regional (POR) 2014-2020. Investiția a fost derulată pentru modernizarea atelierului tehnologic al liceului, ce va asigura un serviciu de educație de calitate. Valoarea totală a proiectului se ridică la peste 2,7 milioane de lei cu TVA. 

Suprafața care a fost reabilitată este de peste 1000 de metri pătrați, iar acum atât elevii cât și cadrele didactice au un spațiu modern, adaptat nevoilor lor. 

Proiectul își propune să contribuie la asigurarea accesului la un proces educațional de calitate și la un mediu cât mai bun pentru desfășurarea activității în infrastructuri educaționale pentru învățământul profesional și tehnic și învățarea pe tot parcursul vieții.

Beneficiarii direcți sunt elevii, cadrele didactice și personalul tehnic din unitatea de învățământ. Printre beneficiarii indirect se numără și Municipiul Călărași, prin formarea unor viitor angajați care vor contribui la creșterea PIB-ului orașului. Pe lângă asta, se mai numără și angajatorii, care vor beneficia de pe urma măsurilor de dezvoltare a capitalului uman. 

Advertisement

Obiectivele specifice proiectului

  1. Asigurarea unui serviciu de educație de calitate prin îmbunătățirea condițiilor de funcționalitate ale unității de învățământ.
  2. Echiparea atelierelor în concordanță cu cerințele educaționale cât și cu cerințele angajatorilor cu specializări corespondente.

Proiectul „𝐌𝐨𝐝𝐞𝐫𝐧𝐢𝐳𝐚𝐫𝐞𝐚, 𝐫𝐞𝐚𝐛𝐢𝐥𝐢𝐭𝐚𝐫𝐞𝐚 𝐬̦𝐢 𝐞𝐜𝐡𝐢𝐩𝐚𝐫𝐞𝐚 𝐋𝐢𝐜𝐞𝐮𝐥𝐮𝐢 𝐃𝐚𝐧𝐮𝐛𝐢𝐮𝐬 𝐂𝐚̆𝐥𝐚̆𝐫𝐚𝐬̦𝐢” a fost finanţat din Programul Operaţional Regional 2014-2020, Axa prioritară 4: Sprijinirea dezvoltării urbane durabile, Prioritatea de investiții 4.4: Investițiile în educație, în formare, inclusiv în formare profesională pentru dobândirea de competențe și învățare pe tot parcursul vieții prin dezvoltarea infrastructurilor de educație și formare, Obiectivul specific 4.5: Creșterea calității infrastructurii educaționale relevante pentru piața forței de muncă.

Valoarea totală a contractului de finanţare este de 2.741.257,85 lei cu TVA, din care finanţare nerambursabilă de 2.682.934,09 lei. Contractul de finanțare a fost semnat pe 18.09.2020.

Continue Reading

Actualitate

Primul caz de infectare cu virsusul West Nile a fost confirmat în București! Ce recomandă medicii

Published

on

INSP anunță că, de la începutul perioadei de supraveghere a infecției cu virusul West Nile, data de 3 iunie, a fost înregistrat un singur caz de infectare, în București.

”De la începutul perioadei de supraveghere a infecţiei cu virusul West Nile (03.06.2024) până la data de 25.07.2024 s-a înregistrat 1 caz confirmat de infecţie cu virusul West Nile”, anunţă INSP, potrivit news.ro.

Persoana infectată este un bărbat din București, cu vârsta cuprinsă între 60 și 69 de ani.

Infecția cu virusul West Nile este adesea asimptomatică, majoritatea persoanelor infectate (aproximativ 80%) neavând niciun simptom. Unele persoane pot dezvolta febra West Nile, aproximativ 20% dintre cei infectați experimentând febră împreună cu alte simptome precum dureri de cap, dureri articulare, vărsături, diaree sau erupții cutanate. De obicei, aceste simptome sunt ușoare, iar majoritatea persoanelor se recuperează complet, deși oboseala și slăbiciunea pot persista câteva săptămâni sau luni.

Advertisement

Simptomele grave sunt rare, afectând aproximativ 1 din 150 de persoane infectate. Acestea pot include febră mare, dureri de cap, rigiditate a gâtului, dezorientare, comă, tremor, convulsii, slăbiciune musculară, pierderea vederii, amorțeală și paralizie, fiind cauzate de afectarea sistemului nervos central, cum ar fi encefalita (inflamația creierului) sau meningita (inflamația membranelor care înconjoară creierul și măduva spinării) sau meningo-encefalita.

Boala severă poate apărea la persoane de orice vârstă, dar riscul de a dezvolta complicații grave este mai mare pentru persoanele peste 60 de ani (aproximativ 1 din 50) și pentru cei cu anumite afecțiuni medicale, cum ar fi cancerul, diabetul, hipertensiunea arterială, bolile de rinichi sau cei care au suferit un transplant de organe.

Medicii recomandă populației să evite expunerea la țânțari prin purtarea de îmbrăcăminte cu mâneci lungi și pantaloni lungi. Este de asemenea important să se utilizeze repelente chimice pentru țânțari, să se prevină pătrunderea acestora în locuință prin montarea de plase de protecție la feronerie, să se asigure desecarea bălților de apă din jurul casei și să se îndepărteze recipientele cu apă stătută și gunoiul menajer din gospodărie.

Advertisement
Continue Reading

Cele mai vizualizate