Connect with us

Actualitate

Conferința de diseminare a rezultatelor finale ale proiectului Erasmus+ VET “Developing skills in Android applications and programming e-commerce platforms”

Published

on

Colegiul Național ”Barbu Știrbei” Călărași a găzduit vineri, 14 septembrie 2017, Conferința de diseminare a rezultatelor finale ale proiectului Erasmus+ VET “Developing skills in Android applications and programming e-commerce platforms”, număr de referință 2016-1-RO01KA102-023317, implementat în perioada 1 septembrie 2016 – 31 august 2017. Proiectul a avut drept scop extinderea pregătirii de specialitate în domeniul informatic prin dobandirea de competente si abilitati practice care sa creasca sansele de adaptare si integrare a viitorilor absolvenți de liceu pe piata muncii (blog proiect: http://erasmusvet2016.netriders.ro/).

           Evenimentul a permis prezentarea rezultatelor obținute de participanții grupului țintă, elevi ai claselor a X-a și a XI-a de la profilul matematică informatică, la cele două mobilități de formare profesională găzduite de ”Colegiul San Pedro Salesiano” din Sevilla, Spania (Flux 1: 17-28 aprilie 2017 și Flux 2: 8-19 mai 2017), în fața elevilor și profesorilor colegiului.

[SLGF id=4176]

          ”Dezvoltarea platformelor de e-commerce” a fost stagiul de formare la care au participat elevii Fluxului 1, fapt ce a permis formarea abilităților practice de instalare și configurare a unui server local pentru aplicații web și a platformelor WooCommerce pentru WordPress și Prestashop specializate pentru găzduirea unui magazin virtual. Fiecare participant și-a ales o temă pentru magazinul on-line, a adăugat produse, a stabilit modalități de plată și de livrare a acestora în funcție de aria geografică, a configurat variante de cupoane și discounturi pentru anumite produse sau categorii de produse și a introdus elemente care să personalizeze magazinul astfel încât acesta să aibă un număr cât mai mare de utilizatori. Activitatea de stagiu zilnică, a însemnat cinci ore de lucru practic, desfășurate într-unul din laboratoarele de informatică ale partenerului direct de formare la care s-a adăugat o oră de muncă individuală. Elevii au îndeplinit sarcinile de lucru fie individual, fie în echipă, aplicând practic ceea ce au învățat, sub îndrumarea permanentă a tutorelui de stagiu, profesorul Miguel Campos Rivera. Vizita de studiu la compania Bitnami, facilitată de partenerul intermediar EuroMind, a permis elevilor participanți înțelegerea structurii companiei, a modului în care este organizată activitatea și sunt planificate sarcinile de lucru. Această experiență a însemnat pentru elevii participanți primul contact real cu profesioniști în domeniul IT, la locul lor de muncă. Pe tot parcursul stagiului elevii au fost însoțiți de Șerban Gabriela Tincuța, profesor de informatică și Dincă Marinela, coordonator de proiect.

          În cadrul conferintei s-a prezentat filmul ”Generația Erasmus” (http://erasmusvet2016.netriders.ro/generatia-erasmus/) realizat de către elevul Dumitrescu Radu Andrei folosind programele de editare video Adobe Premiere Pro si Adobe After Effects și trei din cele 16 magazine on-line realizate de participanți.

Advertisement

”Am dezvoltat acest magazin prin platforma WordPress, cu ajutorul plug-in-ului WooCommerce, si am ales sa ma axez pe designul sau deoarece toate functiile sunt asigurate de WooCommerce, de la cosul de cumparaturi pana la comanda si gestionarea stocului. Magazinul meu are produse handmade, o categorie pentru petice si o categorie pentru semne de carte, si ar fi complet functional daca produsele respective ar exista. Planuiesc sa am un magazin ca acesta pe viitor si sper sa invat sa il fac din ce in ce mai complex si sa aiba cat mai multe functii. (http://handmade-designs.esy.es/wordpress/). Radacina Alina-Ioana, a XII-a C

”Doresc sa va spun despre magazinul meu din doua perspective: cea a developerului si cea a utilizatorului. Din perspectiva developerului: am facut site-ul in wordpress cu Woocommerce pentru a fi cat mai facil lucrul pentru angajatul magazinului virtual cu stocuri si comenzi. Din punctul de vedere al utilizatorului am incercat sa optimizez cat mai mult ui si ux pentru a putea comanda in maxim 3 pasi deoarece acest lucru ajuta mult site-ul si la ora actuala multe magazine din tara si din afara pierd clienti din cauza asta (http://radushop.16mb.com/). Dumitrescu Radu-Andrei, a XI-a B

 

”Tuturor ne place sa ne jucăm, iar acest aspect m-a dus cu gândul la crearea unui magazin online cu scopul dezvoltării abilității de comunicare între oameni. Mobilitatea VET desfășurată în cadrul proiectului Erasmus+ a reprezentat oportunitatea realizării acestui vis. Dacă intrați pe gremiogames.esy.es, puteți vedea și comanda o gamă largă de jocuri ce variază de la cele pentru copii până la jocuri foarte complexe de strategie. Obiectivul magazinului este să determine populația să lase de o parte telefonul, laptopul sau computerul și să socializeze. Motto-ul magazinului este „Joaca este începutul cunoașterii”, iar numele magazinului provine din limba spaniolă, limbă a proiectului. Vă invit să accesați link-ul și să vă bucurați de timpul petrecut împreună cu cei dragi jucând un joc bun.” Andronescu Valeria-Alina, a XI-a A

          ”Dezvoltarea de aplicații Android pe dispozitive mobile” a fost stagiul de formare la care au participat cei 16 elevi ai Fluxului 2 însoțiți de profesorii Hreniuc Augustina Ema   și Hreniuc Toader. Această sesiune de formare profesională a fost o oportunitate și o experiență deosebită pentru elevi cât și pentru profesorii însoțitori. S-au folosit metode ce au permis o învățare participativ-aplicativă, eficiența fiind evidentă. În cadrul stagiului, elevii au învățat să realizeze aplicații pe telefoanele mobile folosind limbajele Java și XML și au realizat în mediul Android cel puțin o aplicație care poate fi accesată de pe telefonul mobil.

 Evenimentul de astăzi a oferit ocazia prezentării filmului ”Our Erasmus Journey” (http://erasmusvet2016.netriders.ro/our-erasmus-journey/) realizat de Dumitrescu Amalia Andreea, clasa a XII-a C, folosind software-urile Sony Vegas Pro 14 si Explaindio Video Creator, precum și a activităților derulate prezentate de Florea Răzvan Mihai Mădălin, clasa a XII-a C și Radu Oana  Maria, clasa a XII-a D. Partcipanții la stagiu au prezentat în cadrul Conferinței trei aplicații: ”TIC-TAC_TOE” https://drive.google.com/file/d/0B4TKbd63-m_fZFJRdlVBVlBUdnlDaUhsbU5zQTdKaDhaUU84/view?usp=drivesdk , realizata de Sîrbu Cristian, clasa a XI-a C; ”Memory Buttons” https://www.mediafire.com/file/mz4o7vpy4vqmunb/Memory+Buttons.apk , realizata de Zaharia Cătălin, clasa a XI-a D si Avizier CNBS – aplicație Android pe telefon mobil care oferă la cerere orarul pentru o anumită școală și repartizarea pe săli de clasă, realizata de Barbu Ionuț. clasa a XII-a D.

Advertisement

La finalul conferintei doamna prof. Amza Eufrosina, director al Colegiului National „Barbu Stirbei”, a adresat cateva cuvinte participantilor: „Vă felicit pentru rezultatele deosebite obținute în cadrul proiectului. Sunt încântată că un astfel de eveniment de diseminare model are loc în liceul nostru, că avem profesori și elevi valoroși care au dus prestigiul școlii noastre peste hotare. Rezultatele prezentate astăzi mă îndreptățesc să declar că acest proiect poate fi considerat o punte de legătură către un alt proiect – ”Colegiul SMART”.

 

Echipa de gestiune a proiectului Erasmus+ VET

        2016-1-RO01KA102-023317

Colegiul National „Barbu Stirbei” Calarasi

Advertisement
Advertisement
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Actualitate

Sute de locuri de muncă dinsponibile prin AJOFM Călărași

Published

on

Urmăriți știrile Calarasipress.ro pe WhatsApp

AJOFM Călărași, în colaborare cu diverse companii și instituții din județ, oferă un număr semnificativ de locuri de muncă pentru cetățenii în căutarea unei oportunități profesionale. Domeniile variază de la confecții textile până la activități în construcții și administrarea publică.

Asistent Medical Generalist

 • Număr și Data Ofertei AJOFM: 15, 28.02.2024
 • Cod COR: 325901
 • Localitate: Călărași
 • Vechime Cerută: 6 luni
 • Studii: Postliceale
 • Durată a Încadrării: Nedeterminată
 • Salariu / Alte Avantaje: 8 ore/4053 lei
 • Valabilitate Ofertă: 28.02.2024 (concurs – 07.03.2024, ora 09.00)

Asistent Medical Generalist, Grad Principal

 • Număr și Data Ofertei AJOFM: 1, 28.02.2024
 • Cod COR: 325901
 • Localitate: Călărași
 • Vechime Cerută: 5 ani
 • Studii: Postliceale
 • Durată a Încadrării: Nedeterminată
 • Salariu / Alte Avantaje: 8 ore/4634 lei
 • Valabilitate Ofertă: 28.02.2024 (concurs – 07.03.2024, ora 09.00)

Infermieră

 • Număr și Data Ofertei AJOFM: 12, 28.02.2024
 • Cod COR: 532103
 • Localitate: Călărași
 • Vechime Cerută: 6 luni
 • Studii: Generale
 • Durată a Încadrării: Nedeterminată
 • Salariu / Alte Avantaje: 8 ore/3300 lei
 • Valabilitate Ofertă: 28.02.2024 (concurs – 07.03.2024, ora 09.00)

Brancardier

 • Număr și Data Ofertei AJOFM: 3, 28.02.2024
 • Cod COR: 325801
 • Localitate: Călărași
 • Vechime Cerută: Generale
 • Durată a Încadrării: Nedeterminată
 • Salariu / Alte Avantaje: 8 ore/3300 lei
 • Valabilitate Ofertă: 28.02.2024 (concurs – 07.03.2024, ora 09.00)

Registrator Medical

 • Număr și Data Ofertei AJOFM: 2, 28.02.2024
 • Cod COR: 334401
 • Localitate: Călărași
 • Vechime Cerută: 6 luni
 • Studii: Medii
 • Durată a Încadrării: Nedeterminată
 • Salariu / Alte Avantaje: 8 ore/3300 lei
 • Valabilitate Ofertă: 28.02.2024 (concurs – 07.03.2024, ora 09.00)
Pentru mai multe informații și pentru a aplica pentru aceste poziții, cei interesați sunt rugați să contacteze AJOFM Călărași la adresa str. Oborului, nr.2b, sau să trimită un e-mail la otelea.daniela@icloud.com, sau să apeleze la numărul de telefon 0721375291.

GREIERELE SI FURNICA CF.25991260 CAEN 1413

oferă următoarele posturi:

 1. Operator Confectioner
  • Data publicării: 01.02.2024
  • Disponibil: 10 poziții
  • Locație: Calarasi
  • Cerințe: Medii sau calificare
  • Salariu: 3300 lei
  • Termen limită: 01.03.2024

GREIERELE SI FURNICA CF.25991260 CAEN 1413

Muncitor Necalificat

 • Data publicării: 22.02.2024
 • Disponibil: 10 poziții
 • Locație: Calarasi
 • Cerințe: Medii
 • Salariu: 3300 lei
 • Termen limită: 22.03.2024

CONFEX

 1. Operator Confectioner
  • Data publicării: 01.02.2024
  • Disponibil: 20 poziții
  • Locație: Calarasi
  • Cerințe: Medii sau calificare
  • Salariu: 3300 lei
  • Termen limită: 01.03.2024

Confex – Muncitor Necalificat

 • Data publicării: 22.02.2024
 • Disponibil: 10 poziții
 • Locație: Calarasi
 • Cerințe: Medii
 • Salariu: 3300 lei
 • Termen limită: 22.03.2024

SC. RAMS COM SRL

 • Poziție disponibilă: Lucrător comercial
 • Locație: Modelu, Călărași
 • Cerințe: Studii medii sau calificare
 • Salariu: 2.600 lei
 • Data limită: 09.03.2024

GENERALI – ROMANIA

 • Poziții disponibile: Agent asigurare, Consultant asigurare, Inspector daune
 • Locație: Călărași
 • Cerințe: Variază în funcție de poziție
 • Durată: Nelimitată

SC SUPERCOM SA

 • Poziții disponibile: Lucrător pentru salubrizare cai publice, Lucrător operativ pentru autocompactoare, Conducători autospecială
 • Locație: București
 • Cerințe: Minim 3 ani experiență pentru unele poziții, studii medii sau permis conducere
 • Beneficii: Cazare
 • Data limită: 08.03.2024

CRISTO SPORT SRL

 • Poziție disponibilă: Îngrijitor animale
 • Locație: Călărași
 • Cerințe: Nedeterminate
 • Program: 8 ore
 • Data limită: 29.02.2024

ARR ELECTRIC DISTRIBUTION

 • Poziții disponibile: Electrician, Muncitor necalificat în domeniul electric
 • Locație: Călărași, lucrările vor avea loc în București
 • Cerințe: Variază în funcție de poziție
 • Beneficii: Salariu atractiv, transport zilnic și diurnă
 • Data limită: 11.07.2024

Vezi lista totală a locurilor de muncă dinsponibile prin AJOFM Călărași.

Advertisement
Continue Reading

Actualitate

VIDEO. Operatorul Ecoaqua continuă implementarea proiectului POIM. Patru localități din Ialomița vor beneficia de rețea modernă de apă-canal

Published

on

sursa foto: calarasipress.ro

Proiectul POIM intră într-o nouă etapă la începutul acestui an. Operatorul regional de apă și canalizare din județele Călărași și Ialomița, ECOAQUA S.A., va beneficia de 15 milioane de euro dintr-un total de peste 400 de milioane de euro, fonduri europene destinate modernizării și îmbunătățirii rețelei de apă și canalizare din localitățile Manasia, Gârbovi, Coșereni și Alexeni.

Astăzi am participat la predarea amplasamentului, a proiectului de apă și canal de infrastructură mare. Ecoaqua a predat astăzi amplasamentul unui proiect de 15 milioane de euro pentru locuitorii comunei Coșereni. Am fost invitat și am venit cu o mare bucurie să văd că proiectul pe care l-am promovat împreună cu primarul municipiului Urziceni, Sava Constantin, am reușit să ajungem la o primă fază – predarea amplasamentului către constructor ca să înceapă lucrările. Oamenii sunt neîncrezători, pentru că de 30 de ani nu s-a întâmplat nimic. Toată lumea a promis, dar nimeni nu a reușit să pună în practică un proiect de o anvergură atât de mare. E o bucurie să fim astăzi prezenți aici, unde atât de mulți cetățeni au venit să vadă dacă e adevărat ce li s-a spus. – a punctat Vasile Iliuță, președintele CJ Călărași în cadrul dezbarii publice.

Astăzi, oficialii au predat amplasamentul către firma Mega Edil, câștigătoarea licitației. Lucrările trebuie finalizate în termen de 36 de luni de la semnarea contractului.

„Este un obiectiv important pentru Ialomița, în primul rând, pentru că cel mai mare proiect pe fonduri europene din Ialomița și Călărași face un alt pas la nivelul județului dumneavoastră. Este vorba de un proiect de 15 milioane de euro doar pe zona dumneavoastră. E vorba de patru localități care vor beneficia de extinderea rețelei de apă și canal. „ – a precizat Eduard Grama în cadrul dezbaterii publice de astăzi.

Proiectul, finanțat prin POIM, va contribui la îmbunătățirea calității serviciilor de apă și canalizare din localitățile Manasia, Gârbovi, Coșereni și Alexeni din județul Ialomița și va demara la începutul lunii martie.

Advertisement

„Am venit să predăm amplasamentul către constructori și să începem lucrările mult așteptate, de introducere a rețelei de apă și canal în comunele adiacente municipiului Urziceni. Este un proiect măreț cu care ne și mândrim. Împreună cu președintele Consiliului Județean, Vasile Iliuță, am muncit vreo cinci ani la acest proiect. La un moment dat, eram pe aproape de a spune adio acestui proiect. Multă lume și mulți cârcotași spuneau că e o poveste mai frumoasă. La un moment dat, am spus că nu trebuie să dăm satisfacție gurilor rele și acum am ajuns să semnăm acest contract – unul din cele mai mari proiecte, în valoare totală de peste 400 de milioane de euro. Urmează ca suma să fie actualizată pe parcurs, probabil va ajunge la aproape jumătate de milioane de euro” – spune Constantin Savu, primarul din municipiul Urziceni.

La data de 19 februarie, operatorul ECOAQUA S.A. împreună cu autoritățile din Ialomița au organizat o ședință de dezbatere publică în comuna Coșereni, la care au participat: Eduard Grama, directorul ECOAQUA S.A., Vasile Iliuță, președintele CJ Călărași, Bogdan Mihai, administratorul public al CJ Călărași, Stan Ionuț, subprefectul județului Călărași, Eugen Ilie, director adjunct al operatorului ECOAQUA S.A., și alți funcționari, precum și directori de deconcentrate.

Toma Anton, viceprimar comuna Coșereni: „Avem un sistem vechi, din 1974, cu trei antene care s-au tras în anii trecuți pentru CAP, pentru școală, grădiniță și dispensarul veterinar. Ulterior, oamenii s-au racordat cum au putut. Nu avem stație de clorinare sau de tratare a apei.”

Participanții la ședință au adresat întrebări autorităților, care au oferit răspunsuri pentru a clarifica toate aspectele privind implementarea proiectului.

„Eu pot spune că am luat pulsul localității. Este un proiect mult așteptat de localitatea noastră, fiindcă din 2017 avem rețea de gaz. Avem o rețea veche de 20 de km. de apă, dar nu avem rețea de canalizare. Nu exista an în care locuitorii să nu mă întrebe despre începerea acestui proiect, mai ales că doi ani am fost în consiliul director al Ecoaqua. Știam foarte bine ce se întâmplă, numai că erau localități care ieșeau și intrau în proiect. Din cauza asta s-au făcut cele nouă revizii. De nouă ori s-a modificat proiectul” – a declarat Lucian Tudorache, primarul comunei Coșereni din județul Ialomița.

Advertisement
Continue Reading

Actualitate

Proiect inedit de casă plutitoare, dormitor și zonă de relaxare, câștigat de o comună din Călărași

Published

on

Turismul și modul în care este promovat pot fi abordate din diverse perspective. În timp ce alte comune din județul Călărași își caută locul în peisajul investițional, comuna Jegălia se distinge printr-un proiect ambițios, câștigat de primarul Vasile Aurel și echipa sa din primărie. Având în vedere proximitatea la Dunăre și potențialul Brațului Borcea ca resursă esențială pentru atragerea investițiilor și dezvoltarea turismului, unii lideri locali privesc cu interes depunerea de proiecte care ar putea aduce beneficii în acest domeniu.

Citește și: Dezvoltarea turismului din Jegălia

O casă plutitoare în toată regula care tocmai a ajuns în localitatea călărășeană ar putea deveni noua atracție a zonei. Câștigată printr-un proiect depus pe FLAG, casa, care are o lungime de peste 12 metri și  lățimea de patru metri și puțin, completează seria proiectelor menite să crească potențialul turistic. Pe lângă această investiție, Aurel Vasile spune că vor fi achiziționate bărci ce vor fi amplasate pe ponton, pe care cei care ajung să le închirieze le pot folosi. Casa a costat, potrivit datelor din Sicap, 722.097,39 lei, iar achiziția a avut loc pe data de 25 iulie 2023.


Pontonul transformat în casă plutitoare a fost construit în România de o firmă specializată. Are dimensiuni generoase și este realizat din oțel naval și tablă de oțel pentru construcții navale ce asigură durabilitate și siguranță în utilizare. Cu o lungime minimă de 12 metri și o lățime de minim 4,25 metri, acesta va oferi spațiu generos pentru relaxare și confort. Dotările includ o casă confortabilă cu o suprafață minimă de 8,5 metri pătrați, echipată cu instalații moderne și mobilier elegant.

Printre facilitățile incluse se numără:

 • Rezervoare de apă și deșeuri, echipate cu instalații adecvate și senzori de nivel.
 • Instalație electrică completă, inclusiv iluminat LED și sisteme de încălzire și răcire.
 • Terasă din lemn, balustrade din oțel inoxidabil și mobilier de exterior.
 • Sistem solar de alimentare cu energie, asigurând independență energetică și respect pentru mediu.
 • Mobilier confortabil în dormitoare și living, cu dotări moderne pentru confort maxim.
 • Cuptor cu microunde și alte facilități pentru prepararea mâncărurilor.

Dotate cu toate utilitățile necesare, inclusiv curent electric produs de panourile fotovoltaice ce vor fi montate pe acoperiș și apă potabilă, această casă oferă turiștilor posibilitatea de a închiria spații confortabile pentru odihnă și activități recreative.

Comuna Jegălia a constrtuit și un parc suspendat. În anul 2015

Advertisement

Continue Reading

Cele mai vizualizate