Connect with us

Politică

George Simion și-a lansat programul prezidențial „Planul Simion”: Un New Deal românesc pentru viitorul României

Published

on

George Simion, liderul Alianței pentru Unirea Românilor (AUR), a prezentat la Călărași programul său prezidențial intitulat „Planul Simion”, primul plan de acest fel lansat pentru alegerile prezidențiale din acest an. Inspirat de New Deal-ul fostului președinte american Franklin D. Roosevelt, Simion propune un set de măsuri ambițioase menite să stimuleze economia și să îmbunătățească viața românilor.

În cadrul prezentării, Simion a subliniat că, la fel cum Roosevelt a revitalizat economia americană în perioada interbelică, „Planul Simion” vizează crearea de locuri de muncă și investiții masive în infrastructură. „Am învățat că în momentul în care SUA au intrat într-o criză financiară, președintele Roosevelt a venit cu un plan care a creat locuri de muncă și a injectat bani în lucrări publice. Îmi doresc ca toți românii să fie proprietari pe pământul și casa lor, nu să stea în chirii sau să fie îndatorați la bănci”, a declarat liderul AUR.

Simion a punctat și necesitatea unei mai mari protecții pentru cetățeni, prin impunerea unor reguli stricte firmelor de utilități și băncilor. „Ce cred că trebuie să facă un președinte și un guvern este să ia apărarea propriilor cetățeni, să impună firmelor de utilități să construiască toată infrastructura necesară și să impună băncilor să nu dubleze sau tripleze rata dobânzilor”, a adăugat el.

Analistul economic Petrișor Peiu a apreciat „Planul Simion” ca fiind realist și actual. Peiu a menționat că promisiunile electorale din trecut nu au fost onorate de politicienii aflați la putere, dar a subliniat că planul lui Simion poate aduce schimbări reale. „Am vrut doar să arăt cât de mult au mințit alegătorii cei care astăzi conduc țara și care îl acuză pe Simion de nerealism”, a spus Peiu.

Advertisement

Unul dintre punctele centrale ale „Planului Simion” este construirea a 100.000 de locuințe pe an, la un preț standard de 35.000 de euro pentru un apartament de 50 mp. Datele din industria imobiliară arată că acest preț este fezabil, având în vedere costurile actuale de construcție.

Prin aceste măsuri, George Simion își propune să ofere românilor un viitor mai sigur și prosper, punând accentul pe proprietate și investiții în infrastructură. „Planul Simion” își propune să fie mai mult decât o simplă promisiune electorală, ci un adevărat New Deal românesc, menit să schimbe în bine viața cetățenilor.

Politică

Gheorghe Piperea, europarlamentar AUR: „Casa familială și dreptul la locuire sunt indicative și ancore ale dreptății sociale și ale demnității umane”

Published

on

Europarlamentarul AUR, Gheorghe Piperea, a explicat în cadrul unui editorial că Planul SIMION, programul prezidențial prezentat de liderul AUR, George Simion, vine să răspundă unei nevoi reale a românilor.

„Fără casă (mai grav chiar, în urmarea evacuării silite din locuința familială), omul are toate „șansele” să devină un ratat, o pierdere de plusvaloare pentru familie, neam și societate, precum și o plasă de siguranță ruptă de care vor fi lipsiți urmașii și apropiații săi. Înmulțit cu numere mari, acest risc de ratare se poate transforma într-un eșec al democrației și al statului care, aparent, este stat de drept și social.

Statul însuși, din plasă de siguranță socială pentru cetățenii săi lipsiți de resurse și de acces la ascensorul social, se transformă într-o entitate cinică, indiferentă și chiar ostilă. Inteligenți ca herr Ionannis Werner Klaus pot spune că un stat ca România este un stat eșuat, fără a pricepe că se poate nimeri să spună adevărul, ca un păcătos care fără să vrea slobozește o afirmație reală”, a spus Gheorghe Piperea.

Potrivit europarlamentarului AUR, țesătura economică și socială a României ultimilor 20 de ani de „domnie securistică a lui Petrov, alias Băsescu, și Iohannis, suspect și el de colaborare cu securitatea comunistă, a creat o clasă restrânsă și ultra-boată de privilegiați și o masa mare de „egali” în sărăcie”.

Advertisement

„Principalele două categorii de nedreptățiți ai acestui regim neofeudal sunt:

(i) cei care nu au resurse financiare pentru a-și cumpăra locuințe și

(ii) debitorii supra-îndatorați la bănci, care au avut impresia că au cumpărat pe credit locuințe, dar au cumpărat, de fapt, servitute, captivitate și ruină.

Pentru acești oameni nu doar că a dispărut ascensorul social. Autobuzul a plecat mereu cu câteva secunde înainte ca ei să ajungă în stație, cu sufletul la gură”, a explicat Gheorghe Piperea.

Președintele AUR, George Simion, candidatul partidului la funcția de Președinte al României, și-a prezentat în data de 27 iunie planul pentru alegerile prezidențiale din acest an. În cadrul prezentării sale, George Simion a declarat că, în cadrul „Planului Simion”, își propune să construiască anual 100.000 de case la un preț începând de la 35.000 de euro.

Advertisement

Un astfel de program nu costă pe atât de mult pe cât consideră oamenii. 50 de miliarde de euro este valoarea totală pentru a construi 1 milion de locuințe. Însă, în realitate, pentru că proiectul se desfășoară pe 10 ani, nevoia de finanțare este de doar 20 de miliarde de euro, pentru că ulterior locuințele se vând. Cu doar 20 de miliarde de euro facem o economie reală, iar valoarea activelor create va depăși la final 75 de miliarde de euro.

Continue Reading

Politică

Petrișor Peiu, analist economic, despre Planul lui George Simion: „Este suficient de realist!”

Published

on

Analistul economic Petrișor Peiu a spus despre Planul Simion, pe care președintele AUR l-a prezentat săptămâna trecută, că este cât se poate de actual și suficient de realist.

„Trebuie spus de la început că toate campaniile electorale din România de după 2004 au fost inundate de zeci și sute de promisiuni făcute de partidele principale care, mai apoi, s-au dovedit simple lozinci. Ultimele vin chiar din campaniile din 2019 (alegerile prezidențiale), respectiv din 2020 (alegerile parlamentare).

În 2019, atât Klaus Iohannis, cât și Viorica Dăncilă, candidații PNL și PSD, au avut ca punct principal în programele lor tocmai combaterea sărăciei, sau, cum plastic spunea doamna Dăncilă: „să nu lăsăm niciun român în urmă”. Iată că, după trei ani de guvernare a PSD, avem, în continuare, cea mai mare pondere a populației în risc de sărăcie din UE.  Cât despre Iohannis, acesta deplângea erodarea puterii de cumpărare prin scumpiri, iar mandatul său ulterior a adus în țară cea mai mare rată a inflației din UE”, a spus Petrișor Peiu.

Acesta arată că „politica noastră din ultimele decenii este un lung șir de promisiuni neonorate”, dar că asta nu înseamnă că orice promisiune electorală „este doar o vorbă și că nu va fi reapectată”. „Am vrut doar să arăt cât de mult au mințit alegătorii cei care astăzi conduc țara și care îl acuză pe Simion de nerealism”, a spus Petrișor Peiu.

Advertisement

Planul Simion” cuprinde un program îndrăzneț prin care George Simion își propune construirea a 100.000 de locuințe pe an pentru români la un preț standard de 35.000 de euro pentru apartamentele de 50 mp. În momentul de față, potrivit datelor din industria imobiliară, prețul de construcție medie, doar al clădirii, fără infrastructură și teren, variază între 500 și 600 euro/mp suprafață desfășurată. Suprafața utilă minimă pentru un apartament cu un dormitor, conform Legii Locuinței, este de 52mp. Astfel, pentru un apartament cu 2 camere, prețul vehiculat de candidatul AUR la alegerile prezidențiale este unul fezabil.

Continue Reading

Politică

Când vor avea loc alegerile prezidențiale de anul acesta? Coaliția PSD – PNL nu cade de comun acord

Published

on

A mai rămas o săptămână până când trebuie stabilită data alegerilor prezidențiale, însă coaliția PNL-PSD nu ajunge la un comun acord. După ce nici în urma ședinței de azi dimineață (25 iunie 2024) nu s-a stabilit o dată, o nouă întâlnire va avea loc vineri, scrie News.ro. Termenul limită pentru ca Guvernul să elaboreze Hotărârea cu data alegerilor este 2 iulie. 

O ședință a avut loc azi dimineață de la ora 10:00 pentru a stabili data alegerilor prezidențiale, însă după mai bine de trei ore de discuții, PSD și PNL nu s-au înțeles în privința calendarului. News.ro precizează că PNL dorește ca alegerile să aibă loc cât mai aproape de termenul constituțional, adică în luna noiembrie, în timp ce PSD și-ar dori ca primul tur să aibă loc mai devreme, în septembrie. 

Sursele liberale au precizat pentru News.ro că vor să negocieze un termen intermediar. Asta ar însemna ca alegerile prezidențiale de anul acesta să aibă loc între septembrie și noiembrie: 27 octombrie primul tur și 10 noiembrie al doilea este noua variantă pusă pe masa coaliției. 

Advertisement
Continue Reading

Cele mai vizualizate