in

Drăgulin între bannerele electorale și utilitățile școlare. Acoperișul școlii gimnaziale “CAROL I” este făcut praf!

Nu va speriați! Nu suntem într-o clădire abandonată,  bântuită de strigoi. Suntem în podul Școlii Gimnaziale “CAROL I” din municipiul Călărași.

De mai bine de 3 ani, unul din corpurile acestei școli se află într-un grad mare de degradare. Un dezastru. Ligheane,  găleți, celofane și nepăsare multă! Tencuiala s-a umflat, iar elevii ce vin zilnic la cursuri sunt predispuși unor riscuri extreme. Bucăți de tencuială, cărămidă și componente din acoperiș cad treptat. Autoritățile locale par a fi ocupate cu lucruri mai importante:  campanie electorală pentru europarlamentarele din această vară, banner-re făcute la “nașu’”, calendare și promisiuni.

Promisiuni, proiecte și multă vrăjeală, lucru pe care o mare parte a călărășenilor nu o mai accepta sub nicio formă. Se pot vedea reacțiilor oamenilor pe rețelele de socializare, nu degeaba ne aflăm în secolul internetului.  Oare la domnul primar, în Coslogeni a ajuns internetul? 

Primăria Municipiului Călărași, în frunte cu proprietarul instituției de învățământ, adică Daniel Drăgulin, că despre el vorbim, încă… trebuia să ia măsuri pentru a remedia această problemă care persistă de atâta amar de vreme. Orașul este un șantier de la un cap la celălalt. Modernizarea municipiului este un lucru bun, dar trebuie făcută în timp, nu în ultimele luni de mandat. Străzi în care se investesc miliarde și miliarde, foișoare din lemn, scumpe cât casa- vom reveni asupra acestor lucruri într-un alt material, dacă va fi nevoie.

IATĂ CE SPUNEA PRIMĂRIA LA ÎNCEPUTUL ANULUI 2019

Primăria Călărași publica, la începutul anului, pe una din paginile sale de socializare, despre care nu se știe dacă este oficială…

Conducerea Primăriei Călărași a verificat, în cursul dimineții de astăzi, situația apărută la Școala gimnazială Carol I, cu porțiuni de tencuială desprinse în urma unor infiltrații la acoperiș. La discuții au participat și directorul unității de învățământ, Rodica Pavel, cât și inspectorul Georgel Mușat din partea Inspectoratului Judetean în Construcții Călărași.

Facem precizarea că solicitările ce țin, în primul rând, de reparațiile și consolidarea clădirilor unităților de învățământ din municipiul Călărași au fost luate în considerare cu prioritate, de fiecare dată. Situația generată la Școala gimnazială Carol I are cauze ce au legătură cu întârzierea unor proceduri care nu depind de Primăria Călărași, proceduri ce țin de autorizarea, din partea școlii, a intervențiilor la o clădire de patrimoniu, așa cum este cea a Școlii Carol I. 

Primarul Daniel Ștefan Drăgulin așteaptă din partea Inspectoratului Judetean în Construcții procesul verbal de control întocmit cu ocazia situației generate la Școala Gimnaziala Carol I. Se va dispune un plan de măsuri ce trebuie aplicat în vederea consolidării necesare clădirii, Primăria Municipiului Călărași urmând să sprijine eforturile conducerii Școlii gimnaziale Carol I în acest sens.

Aflăm pe surse faptul că Primăria Călărași a alocat bani doar pentru realizarea proiectului de reabilitare, dar bani pentru renovarea propriu-zisă s-ar părea că nu există…

 ȘCOALA GIMNAZIALĂ “CAROL I”, MONUMENT ISTORIC

Școala de la intersecția străzilor București și 1 Decembrie 1918 ar fi cea mai veche școală din Călărași. Un simbol arhitectural de care primăria pare că s-a lipsit în ultima vreme. Conform legilor din România, monumentele istorice pot fi reabilitate doar de către firme autorizate, specializate în clădiri istorice.

Trebuie să se întâmple o nenorocire pentru a se lua măsuri? Trebuie să moară un copil nevinovat pentru incompetența cuiva?

Bucăţi de tencuială s-au desprins de pe clădirea Şcolii Carol I. Primăria va sprijini consolidarea imobilului

0 0 vote
Article Rating

What do you think?

1 point
Upvote Downvote

Total votes: 1

Upvotes: 1

Upvotes percentage: 100.000000%

Downvotes: 0

Downvotes percentage: 0.000000%

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Anunț: Primăria Sărulești -anunț de mediu

Ultimă oră! Ministrul sănătăţii Sorina Pintea a verificat Spitalul Judeţean de Urgență Călărași