in ,

Ultimă oră! Ministrul sănătăţii Sorina Pintea a verificat Spitalul Judeţean de Urgență Călărași

În urmă cu foarte puțin timp, ministrul sănătății Sorina Pintea a sosit la Călărași într-o vizită inopinat la Spitalul Județean de Urgență Călărași. Vizita a început în jurul orelor 23.30 și se desfășoară și în prezent.

Verificările au început încă de la Unitatea Primiri Urgențe a spitalului din Călărași. Au fost verificate toate secțiile, saloanele și instrumentarul medical pus la dispoziția medicilor. Ministrul Sorina Pintea a afirmat pentru reporterul Calarasipress.ro ca este mulțumită de condițiile pe care le are spitalul județean Călărași. Lucrurile mai puțin realizate corect au fost puse în vedere cadrelor medicale prezente, cât și conducerii spitalului.

Voi merge în aproape toate spitalele. Am fost dezamăgită, dar ştiţi ce m-a dezamăgit cel mai tare? Blazarea. Faptul că da, sigur o să facem, e bine şi aşa, şi ce dacă avem prosoape de material şi nu prosoape de hârtie, aşa cum spun normele? Nu era nicio problemă. Ei, pentru mine astea sunt probleme. Toate aceste lucruri mărunte sunt probleme pentru că îmi dau seama că nu avem o cultură din acest punct de vedere. Nu ne interesează. Spitalul prin excelenţă nu este un mediul steril, dacă nu avem grijă s-a terminat.   De aceea voi continua să fac acest lucru, nu am nicio problemă, deşi unii au spus că este un exerciţiu de imagine, nu este, pentru că aceste lucruri sunt constatate inclusiv de media şi puse pe tapet de foarte multe ori. Din păcate, nu se schimbă mare lucru. (…) M-am dus acum într-un spital, mă duc şi peste două săptămâni. Există această posibilitate până când o să ne intre în cap că pornim de jos, de la banalul spălat pe mâini, la curăţenie,la tot ceea ce ţine de siguranţa pacientului, că până la urmă despre asta vorbim, şi apoi vom trece la actul medical şi toate celelalte lucruri”, a spus ea. Pintea consideră că principala problemă ţine de management, spunând că 80 la sută dintre manageri nu au ce căuta în sistem.

0 0 vote
Article Rating

What do you think?

0 points
Upvote Downvote

Total votes: 2

Upvotes: 1

Upvotes percentage: 50.000000%

Downvotes: 1

Downvotes percentage: 50.000000%

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Drăgulin între bannerele electorale și utilitățile școlare. Acoperișul școlii gimnaziale “CAROL I” este făcut praf!

Iulian Iacomi, primarul orașului Lehliu Gară:”Este important să fim alături de oamenii din comunitatea noastră!”