Connect with us

Știri

Cristian Gavrilă, tatăl Ancăi, s-a întors la locul tragediei “Anki, mi-e dor de tine și așa va fi tot timpul”

Published

on

Cazul Ferma Dacilor se complică. Ancheta a fost extinsă iar oamenii legii au desfășurat mai multe percheziții la câteva adrese cheie. Incendiul care a avut loc pe 26 decembrie 2023, ce a luat viața a 8 persoane, între care 3 copii, scoate la lumină multe nereguli. Printre persoanele care au murit carbonizate în Complexul Ferma Dacilor se numără Anca Gavrilă. Avea 20 de ani, era studentă și avea tot viitorul în față. Îi plăcea să se distreze, spun apropiații.

Tatăl ei, un cunoscut antrenor de handbal din Călărași, Cristi Gavrilă, s-a întors la locul tragediei după ce și-a condus fiica pe ultimul drum.

Cristian Gavrilă, tatăl Ancăi Gavrilă: A trecut o săptămâna și vreau și eu să aprind o lumânare la acest… stabiliment, nici nu știu cum să-i zic, dar nu știu dacă am voie. E proprietate privată și aici au murit niște oameni și nu știu dacă e în regulă. Ce să fac? Am venit de la Călărași până aici. Oi avea voie, n-oi avea voie?

“Anki, mi-e dor de tine și așa va fi tot timpul”

Advertisement

Cristian Gavrilă, tatăl Ancăi Gavrilă: Se pare că cercetările la față locului s-au terminat, nu mai e nimic pe aici și e închisă proprietatea. Am aprins și eu două lumânări pe care o să le iau, bineînțeles, acasă să nu rămână pe aici și Doamne ferește, să se întâmple alt necaz.

Asta e drumul pe care nu voiam să meargă niciodată fata mea. De abia aștept să aflu informații suplimentare de la cei în măsură. Vedem exact și cauza și toate cele. Anki, mi-e dor de tine și așa va fi tot timpul.

După primele informații pe care procurorii au reușit să le pună cap la cap, s-a decis reținerea pentru 30 de zile a patronului complexului, Cornel Dinicu.

Printre copiii care au murit în incendiu se numără şi fiul lui Dinicu, unul dintre cei cinci copii ai acestuia.

El mai crede că incendiul a fost provocat de “o mână criminală” şi susţine că se aşteaptă să fie arestat după înmormântarea fiului său.

Advertisement

În cursul zilei de 2 ianuarie 2024, sub coordonarea procurorului criminalist din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Prahova, au fost efectuate opt percheziții domiciliare la adresele unde locuiesc efectiv sau își au domiciliul 7 persoane fizice, în urma acestor activități procedurale fiind ridicate mai multe înscrisuri, documente și medii de stocare a datelor informatice care vor fi valorificate pe parcursul urmăririi penale.

În vederea continuării cercetărilor, au fost emise și puse în executare un număr de 6 mandate de aducere, privind persoane ce au calitatea de administratori statutari sau în fapt ai societății comerciale, ori care îndeplinesc sau au îndeplinit funcții publice în cadrul autorității publice cu responsabilități în domeniul amenajării teritoriului și urbanismului”, transmit procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Prahova.

 

Advertisement
Advertisement

Știri

Dezvoltare durabilă șI inovare: Nica Vicuța propune schimbări pentru comuna Grădiștea

Published

on

Într-un interviu acordat site-ului nostru, Nica Vicuța, actualul viceprimar al comunei Grădiștea și candidată a PNL pentru funcția de primar, a evidențiat principalele proiecte pe care le-a susținut și inițiat în timpul mandatului său. Printre acestea se numără modernizarea iluminatului public, finalizarea trotuarelor din satele Rasa și Bogata, amplasarea canapelelor și a coșurilor de gunoi pe străzile principale, dar și reabilitarea și modernizarea locurilor de joacă pentru copii.

Cu o pasiune aparte pentru evenimentele culturale, Vicuța a organizat numeroase astfel de activități, cum ar fi “Festivalul Bicicletelor” sau “Un zâmbet pe fața unui copil”, aducând bucurie în comunitate.

În ceea ce privește infrastructura, ea a subliniat inițiativele sale pentru realizarea unui trotuar între satele Rasa și Bogata, o necesitate pentru comunitate. Privind dezvoltarea economică, Vicuța propune un parteneriat public-privat pentru atragerea de fonduri europene și implementarea unor proiecte de infrastructură agricolă.

Pentru îmbunătățirea calității vieții, candidata propune măsuri precum acordarea de sume de bani pentru fiecare nou născut, înființarea unui punct farmaceutic în satul Rasa și organizarea de întâlniri periodice cu cetățenii pentru a discuta problemele locale.

Advertisement

Urmăriți în continuare interviul realizat de Calarasipress.ro, în care descoperiți cele mai importante realizări aduse de doamna Nica Vicuța în comuna Grădiștea și satele aparținătoare.

  1. Care sunt principalele proiecte pe care le-ați susținut sau inițiat în timpul mandatului dumneavoastră ca viceprimar al comunei?

Atât cât mi-au permis funcţia, dar şi atribuţiile mele în calitate de viceprimar al comunei Grădiştea am  iniţiat proiecte frumoase pentru întreaga comunitate, precum: modernizarea iluminatului public, finalizarea trotuarelor din satele Rasa şi Bogata, amplasarea canapelelor şi a coşurilor de gunoi pe străzile principale ale comunei, dar şi  reabilitarea şi modernizarea locurilor de joacă pentru copii. De asemenea, fiind de meserie cadru didactic, am organizat evenimente culturale care s-au bucurat de un real succes în rândul întregii comunităţi, ba chiar şi în mediul online, evenimente precum “Festivalul Bicicletelor”, “Un zâmbet pe faţa unui copil”,  “Iepuraşul de Paşte vine la copiii din comună”,  oferirea cadourilor de Crăciun fetelor din cadrul echipei municipale de handbail unde activează şi fetiţe din comunitatea noastră.

În majoritatea evenimentelor culturale organizate din iniţiativa mea, am  reuşit să aduc împreună fermieri de pe raza comunei care au bucurat cu cadouri copiii din comunitatea noastră.

Pentru că sunt un om extreme de muncitor şi determinat pentru a realiza tot ce îşi setează ca şi obiective, dar şi pentru că mi-a plăcut mereu dinamismul, în anul 2022 am primit nominalizare la Gala Femeilor de Succes din Judeţul Călăraşi.

  1. Ce măsuri ați luat pentru îmbunătățirea infrastructurii în comuna Grădiștea?

În ceea ce priveşte infrastructura comunei noastre, în cei 4 ani de mandat ca şi Viceprimar al comunei Grădiştea, am iniţiat proiecte precum realizarea unui trotuar între satele Rasa şi Bogata, trotuar ce nu a existat vreo dată şi de care cetăţenii aveau mare nevoie, dar şi finalizarea trotuarelor din aceleaşi sate.

  1. Cum vedeți dezvoltarea economică a comunei în următorii ani și ce planuri aveți pentru stimularea mediului de afaceri local?

Doresc să unesc toţi fermierii de pe raza comunei într-un parteneriat public privat şi crearea unui grup de atragere a fondurilor europene, înfiinţarea unui drum de acces între satele Rasa şi Bogata, paralel cu drumul naţional, dar şi realizarea a două drumuri agricole asfaltate , cu acces în camp, cu parcări din 2 în 2 km pentru a avea mai uşor acces fermierii în camp

În cadrul acestui grup de atragere a fondurilor europene, deoarece consider că am capacitatea de a strange fermierii la aceeaşi masă, voi organiya întâlniri periodice cu aceştia pentru a găsi soluţii şi de a accesa fonduri pentru dezvoltarea comunităţii şi pentru a adduce un plus valoare primăriei prin taxele şi impozitele pe care aceştia le plătesc

Sprijinirea constantă a mediului de afaceri al comunei deoarece consider că fără mediul de afaceri şi fermieri o primărie nu se poate dezvolta aşa cum trebuie

Advertisement
  1. Care sunt prioritățile dumneavoastră pentru îmbunătățirea calității vieții în comuna Grădiștea?

Voi investi toată priceperea mea pentru realizarea proiectelor asumate şi îmbunătăţirea traiului cetăţenilor comunei noastre prin realizarea obiectivelor precum: atragerea şi implementarea unui proiect pentru încurajarea creşterii natalităţii în comună, prin acordarea unor sume de bani pentru fiecare nou născut, înfiinţarea unui punct farmaceutic în satul Rasa, înfiinţarea unei fundaţi care să aibă drept scop ajutarea celor aflaţi în situaţii dificile, îmi doresc să organizez întâlniri trimestriale cu cetăţenii comunei pentru a discuta problemele cu care aceţtia se confruntă şi asigurarea unui program de audienţe săptămânal, pentru fiecare sat, pentru a discuta cu fiecare cetăţean în parte.

  1. Ce măsuri ați luat sau intenționați să luați pentru a sprijini educația și cultura în comunitatea noastră?

Cred cu tărie că educaţia şi tradiţia culturală spun multe despre noi ca şi comunitate şi tocmai de aceea mi-am propus să sprijin aceste două ramuri, educaţia şi cultura tradiţională, asigurând un sistem de recompensare cu diverse premii constând în telefoane, tablete sau premii în bani, a tinerilor care obţin performanţe deosebite la învăţătură, dar şi dezvoltarea unui proiect de cultură şi tradiţie în cadrul comunei care să pună în evidenţă tradiţiile zonei cu participarea tuturor persoanelor ce iubesc folclorul.

  1. Care este viziunea dumneavoastră asupra dezvoltării durabile a comunei Grădiștea și ce acțiuni propuneți în acest sens?

Proiectele de dezvoltare la care mă angajez, vizează dezvoltarea durabilă a comunei Grădiştea într-o proiecţie asumată pe termen lung.

Acestea privesc dezvoltarea şi promovarea investiţiilor, realizarea sistemului de canalizare, a sistemului de gaze, asfaltarea drumurilor, atragerea de investitori şi investiţii, noi locuri de munca pentru cetăţeni, transparenţă totală în utilizarea banilor publici şi creşterea nivelului de trai.

Sunt proiecte corecte şi concrete care pot fi realizate printr-o bună gospodărire, judicioasă gestionare a banului public şi prin promovarea unor programe de finaţare europeană.

  1. Care sunt strategiile dumneavoastră pentru a asigura o mai bună conectivitate și acces la internet în comuna Grădiștea

În acest sens îmi doresc să implementez un proiect privind serviciul de internet wireless ce poate fi accesat gratuit de către cetăţeni, din mai multe zone publice ale satelor ce alcătuiesc comuna Grădiştea.

Îmi doresc ca cetăţenii comunei Grădiştea să îmi acorde încrederea de a candia la funcţia de primar pentru că am pregătirea necesară şi convingerea că împreună putem realiza lucruri importante pentru  localitatea noastră.

Voi fi primarul tuturor fără doar şi poate şi militez pentru buna înţelegere în comunitatea noastră. Vreau să dispară idea că “Primăria este o afacere personală”! Primăria trebuie să fie, OBLIGATORIU, al tuturor cetăţenilor comunei.

 

Advertisement

Continue Reading

Știri

Spitalul Județean Călărași, mesaj emoționant de Ziua Internațională a Asistenților Medicali! Cum a marcat conducerea spitalului ziua de 12 mai

Published

on

By

Conducerea Spitalului Județean de Urgență Dr. Pompei Samarian Călărași a postat pe Facebook un mesaj plin de recunoștință, adresat tuturor asistenților medicali și moașelor, cu ocazia Zilei Internaționale a Asistenților Medicali, pentru eforturile lor profesionale deosebite și pentru dedicarea lor neîntreruptă în problemele pacienților.

În fiecare an, pe 12 mai, comunitatea medicală celebrează Ziua Internațională a Asistenților Medicali, marcând astfel nașterea celei care a fost pionier în acest domeniu, Florence Nightingale. Este o ocazie de a reflecta asupra contribuției inestimabile a acestor profesioniști dedicați, care, alături de medici, stau mereu în prima linie a îngrijirii pacienților.

Asistenții medicali și moașele sunt inima sistemului medical, întrucât nu acordă doar îngrijiri clinice, ci și un sprijin emoțional esențial în momentele dificile. Cu o atenție deosebită față de nevoile pacienților și cu o curajosă dedicare, ei se confruntă cu fiecare provocare pentru a asigura binele și confortul celor aflați sub îngrijirea lor.

În cadrul Spitalului Județean de Urgență Călărași, asistenții medicali și moașele sunt prezenți non-stop, intervenind acolo unde suferința și nevoile sunt cele mai mari. Ei își dedică zilele și nopțile pentru a îngriji oameni de toate vârstele, fiind mereu vigilenți asupra stării de sănătate a fiecărui pacient.

Advertisement

Prin munca lor inestimabilă și devotamentul fără margini, asistenții medicali și moașele din cadrul SJU Călărași primesc nu doar respectul și recunoașterea conducerii, dar și aprecierea întregii comunități.

„Anual, la data de 12 mai, este sărbătorită Ziua Internațională a asistenților medicali, fiind și un omagiu adus celebrei Florence Nightingale (ziua de naștere), cea care a deschis prima școală pentru asistenți medicali, pe lângă Spitalul ,,Saint Thomas,, din Londra, în anul 1860.

Consiliul Internațional al Asistenților Medicali a celebrat pentru prima data aceasta zi în anul 1965.

Mereu la straja sănătății societății au stat, alături de medici, asistenții medicali și moașele, fiind o verigă de preț a sistemului medical. Ele nu acorda doar îngrijiri pacienților, se dedica pentru a le oferi tot sprijinul în depășirea momentelor grele. Atente la nevoile oamenilor, sincere și curajoase, asistentele medicale și moașele, fac față tuturor provocărilor, fapt pentru care merita respect și recunoaștere deplina.

Dragi asistenți medicali și moașe din cadrul SJU CĂLĂRAȘI, vă desfășurați munca zi și noapte peste tot unde este nevoie să alinați suferințele celor bolnavi, să îngrijiți copii, bătrâni și alte persoane aflate în situații dificile sau să vegheați  asupra stării de sănătate.

Advertisement

Pentru toate eforturile profesionale pe care le faceți zi de zi în beneficiul celor pe care îi îngrijiți, pentru răbdarea, grija, competentele dovedite, primiți tot respectul nostru și cele mai sincere gânduri de mulțumire.

LA MULȚI ANI!”, a transmis, printr-o postare pe Facebook, conducerea SJU Călărași.

Continue Reading

Știri

ANPC face controale de amploare după moartea fetiței din Călărași. 71 de tone de pește cu nereguli în magazine din toată țara

Published

on

sursă imagine: drobotdean/freepik

Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor (ANPC) a desfășurat în perioada 22-26 aprilie 2024 controale de amploare pentru a verifica felul în care sunt respectate prevederile legale, conformitatea, modul de etichetare și comercializare a peștelui, preparatelor din pește preambalate și conservelor din pește, potrivit unui comunicat de presă. În total au fost controlați 332 de operatori economici, iar la peste 80% dintre aceștia au fost constatate abateri. Aceste verificări au avut loc în contextul morții fetiței de patru ani din județul Călărași, după ce a consumat pește de Florii. 

Comisarii au efectuat controale în întreaga țară și au verificat circa 300 de tone de pește, dintre care 71 de tone erau în neregulă. Astfel, ANPC a acordat 235 de amenzi în valoare de 1.1 milioane de lei, a emis 85 de avertismente și a retras de la comercializare 1,3 tone de pește, preparate și conserve din pește neconforme, în valoare de aproximativ 60.000 de lei. 

Printre neregulile constatate se numără comercializarea produselor congelate „preambalate cu arsuri de congelare și deshidratate sau cu aglomerări de gheață” sau produse din pește cu modificări ale aspectului: consistență moale, ochi retractați, miros specific de alterat. 

Mai mult, ANPC a găsit produse expirate, ambalaje deteriorate sau depozitate necorespunzător. Au fost constatate nereguli și la cantitatea netă declarată și cea reală a anumitor produse. 

Advertisement

Ce spune președintele ANPC

  • ”Rezultatele controalelor efectuate de ANPC confirmă faptul că avertismentele adresate consumatorilor au fost întemeiate. Tocmai de aceea este necesar ca, de fiecare dată, consumatorii să țină cont de recomandările pe care le transmitem privind achiziționarea produselor, indiferent de natura acestora și locul de comercializare.
  • Subliniez încă o dată, că este extrem de important să cumpărăm astfel de produse doar din locuri autorizate, în care sunt respectate condițiile de depozitare și de comercializare și este esențial să citim cu mare atenție eticheta produselor, pentru a evita situații neplăcute care să ne pună în pericol sănătatea sau chiar viața”, a declarat Sebastian Hotca, președintele ANPC.

În luna aprilie, o fetiță de patru ani din județul Călărași a murit după ce a mâncat macrou congelat în ziua de Florii. Inspectorii DSV au găsit klebsiella sau salmonella în probele de mici congelați și de macrou congelat analizate, iar valorile erau peste limita admisă.

Continue Reading

Cele mai vizualizate