Connect with us

Știri

Jocuri de cazinou legate de Cleopatra, faraoni și Egiptul Antic 

Published

on

Egiptul Antic este una dintre tematicile favorite ale producătorilor de sloturi. Astfel, în cazinourile online licențiate găsești foarte multe jocuri bazate pe elemente care simbolizează acest reper istoric: Cleopatra, faraoni, scarabei, Horus, Anubis ș.a.

Mai jos îți prezentăm patru păcănele egiptene populare din MrBit casino:

POWER OF GODS. EGYPT

Seria de jocuri „Power of Gods” este foarte apreciată de jucătorii din țara noastră. În acest slot apar cei mai reprezentativi zei egipteni, în frunte cu Ra, cel care era considerat zeul Soarelui. De altfel, una dintre funcțiile speciale importante este legată de Ra, acesta acordând extra rotiri cu multiplicator 7x în cazul în care reușești să colecționezi numărul necesar de scarabei.

Dacă pe grilă se opresc minim trei Scatters, ai de ales dintre mai multe tipuri de extra rotiri: 15 învârtiri cu role Sobek, sau 12 învârtiri cu Wild expandabil Isis sau 10 învârtiri cu multiplicator infinit Bastet. Fiecare secvență are avantajele și dezavantajele ei, pe care este bine să le pui în balanță înainte de a-ți exprima opțiunea.

ENCHANTED CLEOPATRA

Regina Cleopatra continuă să fie o muză pentru numeroase producții cinematografice și jocuri video, așa cum este acesta produs de „Amanet”, care beneficiază de 243 de linii de plată pe cele 5 role și 3 rânduri. Pictograma care o reprezintă pe Cleopatra cu aripi este cea mai valoroasă, urmată de scarabeu și de ochiul lui Horus. Pe role se poate opri și un multiplicator de câștig, care se activează dacă învârtirea este norocoasă.

Advertisement

Figura reginei este simbol Scatter și îți aduce rotiri extra dacă se oprește pe grilă în minim trei exemplare. Aceste runde beneficiază de un simbol special expandabil, ales aleatoriu dintre pictogramele jocului de bază. Bastet, Horus, Ptah și Wadjet pot îndeplini acest rol.

GLORY OF EGYPT

Endorphina a realizat un joc despre „Gloria Egiptului”, o glorie obținută în luptă datorită înțelepciunii conducătorilor și vitejiei luptătorilor. În mod logic, simbolul Scatter este reprezentat de o navă de război. Trei Scatters inițiază o secvență de rotiri extra care poate fi redeclanșată.

Simbolurile centrale sunt Cleopatra (care este și Wild) și un împărat roman, reprezentantul unei alte civilizații mărețe. În topul importanței urmează vulturul și șarpele, care par niște broșe aurite. Câștigurile pot fi multiplicate prin „Risk Game”, ce constă într-un joc de război cu cărți, în care trebuie să bați mâna dealerului pentru a dubla suma.

Jocul este disponibil în 30 de limbi, printre care și română.

MISTERIES OF EGYPT

Deși au trecut mii de ani de la apusul civilizației egiptene antice, multe dintre realizările de atunci reprezintă încă un mister. De exemplu, nu știm nici acum care a fost tehnologia folosită pentru construirea piramidelor. Se crede că multe dintre cheile acestor mistere se află în mormintele faraonilor.

În „Mysteries of Egypt”, trebuie să obții combinația de simboluri care să te ducă în interiorul mormintelor. Chiar dacă nu vei afla cum au fost ridicate blocurile de piatră, acolo vei găsi bogății la care ai acces prin rotirile extra aduse de pictogramele Scatter (Sfinxul). Simbolurile care formează o combinație câștigătoare dispar, iar în locul lor cad altele, datorită modului colapsabil. Fiecare câștig consecutiv crește multiplicatorul de deasupra rolei.

Advertisement

SCROLL OF EGYPT. TWIN PAYS

În timpul Egiptului mitic, mesajele erau scrise pe pergamente. Unele dintre ele pot fi văzute astăzi în muzee, fiind în stare foarte bună. Jocul „Pergamentul Egiptului” are o grilă cu structură clasică (5 role și 3 rânduri) și prezintă povestea unei exploratoare plecate în căutarea unor artefacte valoroase.

Scarabeul este simbolul cel mai valoros, urmat de Horus (șoimul) și de Anubis (șacalul). Cele două pergamente în carcase de aur, cu pecete roșie, apar în Wild-ul care se oprește pe role atât în jocul de bază, cât și în secvența de rotiri extra.  Aceeași pictogramă este și Scatter. Trebuie să obții minim trei Scatters pentru a primi învârtiri din partea casei.

Știri

Primele imagini de la accidentul din Șoldanu. Pompierii au activat Planul Roșu de intervenție

Published

on

Accident rutier in comuna Soldanu

În această după amiază În jurul orei 18.25 a avut loc un accident rutier în care au fost implicate două autovehicule, respectiv 8 persoane, 3 într-un autovehicul, 5 în celalalt.
La ora 18.28 fost activat Planul Roșu de intervenţie În zona Oltenița, fiind prealertate celelalte subunităţi din apropiere.


S-au deplasat rapid la locul intervenţiei o autospecială de descarcerare și o ambulanță SMURD de la garda Budești și o autospecială Smurd de la Detaşamentul Oltenița, dar și patru ambulanțe ale Serviciului Județean de Ambulanță.
Din cele opt persoane, doar trei victime prezentau TCC minor,, dureri abdominale și dureri la nivelul membrelor inferioare, celelalte cinci persoane nu aveau nevoie de îngrijiri medicale.
La ora 18.47 s-a dezactivat Planul roșu!Cele 3 persoane cu traumatisme au fost preluate de către echipajele SMURD și SAJ si transportate la unități spitalicești, două dintre acestea la Spitalul din municipiul Oltenița și una la un spital din Capitală.
Celelalte 5 persoane, fără mărci traumatice evidente au rămas la locul intervenţiei.

Purtător de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Barbu Știrbei al județului Călărași
Plutonier adjutant șef Tătăranu Ștefan-Ovidiu

Advertisement
Continue Reading

Știri

Consiliul Local al Municipiului Călărași a fost convocat în ședință ordinară. Vezi subiectele de pe ordinea de zi

Published

on

Consilierii locali ai municipiului Călărași au fost convocați în ședință ordinară, care va avea loc joi, 29 februarie. Întrunirea se va desfășura în sala de ședințe a Consiliului Local Călărași și prin mijloace electronice, începând cu ora 16.30. Printre subiectele de pe ordinea de zi se află și rectificarea bugetului propriu al municipiului Călărași din 2024. 

Ordinea de zi este următoarea:

 • Proiect de hotărâre privind aprobarea Planului Urbanistic Zonal „Lotizare construire locuinţe”, situat în municipiul Călăraşi, Aleea Dumbrava Minunată, nr. 21, nr. cadastral 34409, 34410, 34411, judeţul Călăraşi.
 • Proiect de hotărâre privind neexercitarea dreptului de preemţiune pentru imobilul ,,Casa Deculescu”, imobil situat în municipiul Călăraşi, strada Bucureşti, nr. 219 (fost 181), judeţul Călăraşi.
 • Proiect de hotărâre privind aprobarea Statutului Municipiului Călăraşi.
 • Proiect de hotărâre privind aprobarea Metodologiei de lucru în vederea acordării ajutoarelor de urgenţă din bugetul local şi a listei cu ,,situaţiile deosebite” în care se acordă ajutoare de urgenţă.
 • Proiect de hotărâre privind desemnarea reprezentantului Consiliului local al municipiului Călăraşi în cadrul Comisiei Judeţene privind Incluziunea Socială constituită la nivelul Instituţiei Prefectului – Judeţul Călăraşi.
 • Proiect de hotărâre privind majorarea taxei de salubrizare datorată de utilizatori, persoane fizice, fără contract încheiat cu operatorul serviciului de salubrizare.
 • Proiect de hotărâre privind aprobarea Listei de prioritate a locuinţelor pentru tineri, destinate închirierii, construite prin Programul A.N.L., în municipiul Călăraşi.
 • Proiect de hotărâre privind actualizarea chiriei locuinţelor ANL, situate în municipiul Călăraşi, judeţul Călăraşi.
 • Proiect de hotărâre privind constituirea comisiei de analiză / repartizare a cererilor solicitanţilor pentru atribuirea de terenuri în vederea construirii de locuinţe proprietate personală, conform prevederilor Legii nr. 15/2003.
 • Proiect de hotărâre privind modificarea art. 2 din H.C.L. nr. 109/30.07.2020 pentru aprobarea criteriilor de acordare a unui lot de teren privind sprijinul acordat tinerilor pentru construirea unei locuințe proprietate personală, conform prevederilor Legii nr. 15/2003.
 • Proiect de hotărâre pentru revocarea Hotărârii Consiliului Local al municipiului Călăraşi nr. 279/27.11.2023 privind aprobarea repartizării și atribuirii în folosința gratuită a unui lot de teren situat în intravilanul municipiului Călărași cu destinația de construire locuință proprietate personală, conform prevederilor Legii nr. 15/2003, domnului Iuga Ionuţ Cătălin.
 • Proiect de hotărâre pentru revocarea Hotărârii Consiliului Local al municipiului Călăraşi nr. 270/27.11.2023 privind aprobarea repartizării și atribuirii în folosința gratuită a unui lot de teren situat în intravilanul municipiului Călărași cu destinația de construire locuință proprietate personală, conform prevederilor Legii nr. 15/2003, doamnei Mugea Florentina Daniela.
 • Proiect de hotărâre privind aprobarea stadiului de înscriere a datelor în registrul agricol pentru semestrul II anul 2023 şi stabilirea măsurilor pentru eficientizarea acestei activităţi.
 • Proiect de hotărâre pentru modificarea Anexei la Hotărârea Consiliului Local al municipiului Călăraşi nr. 45/25.03.2021 pentru modificarea și completarea Anexei la Hotărârea Consiliului Local al municipiului Călărași nr. 49/29.03.2018 privind aprobarea inventarului bunurilor care alcătuiesc domeniul privat al municipiului Călărași.
 • Proiect de hotărâre privind stabilirea costului mediu lunar de întreţinere al persoanelor vârstnice asistate în Căminul pentru persoane vârstnice ,,Sfântul Antim Ivireanul” Călăraşi.
 • Proiect de hotărâre privind rectificarea bugetului propriu al municipiului Călărași pe anul 2024.
 • Proiect de hotărâre privind acordarea unui sprijin financiar Parohiei Sfinții Împărați Constantin și Elena.
 • Proiect de hotărâre privind acordarea unui sprijin financiar Parohiei Sfântul Ierarh Nicolae – Barbu Știrbei.
 • Proiect de hotărâre privind acordarea unui sprijin financiar Parohiei Sfântul Ierarh Nicolae – Măgureni.
 • Diverse

Continue Reading

Știri

Călărași: Accident de circulație în Vasilați. Trafic restricționat pe un sens

Published

on

În urma cu puțin timp, pe drumul județean din apropierea localității Vasilați, DJ 301, a avut loc un accident de circulație în care au fost implicate două autoturisme. La fața locului sunt prezente echipaje de poliție și o ambulanță a Serviciului Județean de Ambulanță.

foto: Info Trafic Călărași

Continue Reading

Cele mai vizualizate