Connect with us

Știri

Polițist de la rutieră, prins mangă la volanul autospecialei de poliție. După trei ani, dosarul zace într-un sertar la Parchet

Published

on

Caz tulburător în Călărași. Un polițist de la rutieră a fost prins băut mangă la volanul mașinii de poliție. A fost cercetat de superior pentru grave abateri profesionale săvârșite de-a lungul timpului și pus la dispoziție. De la fapta săvârșită, agentului nu i s-a întâmplat aproape nimic. Lucrează fără probleme într-un birou din cadrul Poliției Călărași.

Lipsa de personal în cadrul structurilor Ministrului Afacerilor Interne din județul Călărași ar fi una din principalele cauze care generează probleme de natură să pună în pericol funcționalitatea sistemului de justiție.

Polițistul de la rutieră, Sava Marius Cristian, a fost prins conducând mașina de poliție sub influența alcoolului în noiembrie 2020, dar dosarul său a rămas neatins timp de trei ani. De atunci, agentul a fost mutat într-un birou în Departamentul Pașapoarte, iar ancheta penală pare că nu a avut progrese, iar dosarul a rămas prăfuit într-un sertar al Parchetului de pe lângă Judecătoria Călărași.

BĂUT MANGĂ LA VOLANUL AUTOSPECIALEI DE POLIȚIE

Cea care și-a dat seama de ceea ce se întâmplă este chiar colega de tură a polițistului, o tânără care l-a oprit în trafic pe colegul său pentru a-l verifica cu aparatul alcooltest rezultatul fiind pozitiv cu valoare impresionantă. A fost condus direct la Spitalul Județean de urgență Călărași pentru probe de sânge.

Advertisement

Vorbim despre o alcoolemie de peste 2.00 mg/ a alcool pur în aerul expirat. De atunci polițistul a fost pus la dispoziție și mutat într-un birou în Departamentul Pașapoarte”. De atunci, anchetă penală asupra acestui polițist care, potrivit unor surse urca în mod frecvent sub influența alcoolului la volan, a rămas intr-un sertar, printre multe alte cazuri.

BANII ÎNCASAȚI PE PE AMENZI, PE BĂUTURA ȘI PETRECERI

Sava a fost polițist în cadrul Biroului Rutier Călărași până în vara anului 2019. Agentul a fost prins de șefi pe picior greșit. A “uitat” să predea banii încasați din amenzile încasate (prin 2018). Surse din rândul polițiștilor susțin ca Sava obișnuia, mai mult sau mai puțin să participe la petreceri, iar banii “uitați” din amenzile aplicate se duceau pe alcool.

PUS LA DISPOZIȚIE

În prezent își desfășoară activitatea tot în poliție, la Biroului de certificate de cazier judiciar din cadrul IPJ Călărași. A plecat din rândul polițiștilor rutieri după comiterea mai multor fapte lipsite de moralitate care au fost sancționate de superiorii acestuia. Controalele efectuate de reprezentanții Ministerului Afacerilor Interne au  scos la lumină multe probleme.

DOSAR LA SERTAR

Advertisement

Cazul unui tânăr ce și-a pierdut viața prin 2014 în Parcul Florilor (str. Bucuresti – Ivanciu Alexandru  – 16.10.2014 – orele 20.00) în urma unui accident rutier grav a ajuns pe mâinile specialistului de Sava. Acesta ar fi reușit performanța de a ascunde dosarul penal într-un sertar din biroul rutier, timp în care și-a mințit superiorii că cercetarea merge mai departe într-un institut care trebuia să realizeze o expertiză.

DUPĂ TREI ANI DE LA FAPTĂ

Au trecut trei ani, după luni și câteva zile de când polițistul a fost prins băut la volan. Ancheta în cazul său a stagnat, iar lipsa de acțiune a procurorilor este atribuită atât lipsei de personal din Parchet, cât și presupusei protecții din partea sistemului. Foștii colegi susțin că Sava ar fi un om cheie, protejat de sistem în diverse situații.

CE SPUNE PARCHETUL 

În demersul de documentare a cazului polițistului cercetat, am înaintat o solicitare către Parchetul de pe lângă Judecătoria Călărași prin care am cerut informații cu privire la situația dosarului în care polițistul Sava Marius este cercetat. Iată răspunsul:

“Cauza înregistrată la Parchetul de pe lângă Judecătoria Călărași sub nr. 2192/P/2020 a avut continuarea în urma ordonanței procurorului din 17.05.2022, care a dispus continuarea urmăririi penale în privința suspectului SAVA Marius-Cristian, presupus a fi comis infracțiunea de „conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe,” conform art. 336 alin. (1) C.pen.

Advertisement

Menționăm că desfășurarea ulterioară a urmăririi penale împotriva suspectului reprezintă o etapă în procesul penal, necesitând existența unor probe care indică suspiciunea rezonabilă că persoana respectivă a săvârșit fapta, conform art. 305 alin. (3) din Codul de procedură penală, fără a afecta principiul prezumției de nevinovăție” – se arată în răspunsul PJ Călărași. 

 

Advertisement

Știri

Primele imagini de la accidentul din Șoldanu. Pompierii au activat Planul Roșu de intervenție

Published

on

Accident rutier in comuna Soldanu

În această după amiază În jurul orei 18.25 a avut loc un accident rutier în care au fost implicate două autovehicule, respectiv 8 persoane, 3 într-un autovehicul, 5 în celalalt.
La ora 18.28 fost activat Planul Roșu de intervenţie În zona Oltenița, fiind prealertate celelalte subunităţi din apropiere.


S-au deplasat rapid la locul intervenţiei o autospecială de descarcerare și o ambulanță SMURD de la garda Budești și o autospecială Smurd de la Detaşamentul Oltenița, dar și patru ambulanțe ale Serviciului Județean de Ambulanță.
Din cele opt persoane, doar trei victime prezentau TCC minor,, dureri abdominale și dureri la nivelul membrelor inferioare, celelalte cinci persoane nu aveau nevoie de îngrijiri medicale.
La ora 18.47 s-a dezactivat Planul roșu!Cele 3 persoane cu traumatisme au fost preluate de către echipajele SMURD și SAJ si transportate la unități spitalicești, două dintre acestea la Spitalul din municipiul Oltenița și una la un spital din Capitală.
Celelalte 5 persoane, fără mărci traumatice evidente au rămas la locul intervenţiei.

Purtător de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Barbu Știrbei al județului Călărași
Plutonier adjutant șef Tătăranu Ștefan-Ovidiu

Advertisement
Continue Reading

Știri

Consiliul Local al Municipiului Călărași a fost convocat în ședință ordinară. Vezi subiectele de pe ordinea de zi

Published

on

Consilierii locali ai municipiului Călărași au fost convocați în ședință ordinară, care va avea loc joi, 29 februarie. Întrunirea se va desfășura în sala de ședințe a Consiliului Local Călărași și prin mijloace electronice, începând cu ora 16.30. Printre subiectele de pe ordinea de zi se află și rectificarea bugetului propriu al municipiului Călărași din 2024. 

Ordinea de zi este următoarea:

 • Proiect de hotărâre privind aprobarea Planului Urbanistic Zonal „Lotizare construire locuinţe”, situat în municipiul Călăraşi, Aleea Dumbrava Minunată, nr. 21, nr. cadastral 34409, 34410, 34411, judeţul Călăraşi.
 • Proiect de hotărâre privind neexercitarea dreptului de preemţiune pentru imobilul ,,Casa Deculescu”, imobil situat în municipiul Călăraşi, strada Bucureşti, nr. 219 (fost 181), judeţul Călăraşi.
 • Proiect de hotărâre privind aprobarea Statutului Municipiului Călăraşi.
 • Proiect de hotărâre privind aprobarea Metodologiei de lucru în vederea acordării ajutoarelor de urgenţă din bugetul local şi a listei cu ,,situaţiile deosebite” în care se acordă ajutoare de urgenţă.
 • Proiect de hotărâre privind desemnarea reprezentantului Consiliului local al municipiului Călăraşi în cadrul Comisiei Judeţene privind Incluziunea Socială constituită la nivelul Instituţiei Prefectului – Judeţul Călăraşi.
 • Proiect de hotărâre privind majorarea taxei de salubrizare datorată de utilizatori, persoane fizice, fără contract încheiat cu operatorul serviciului de salubrizare.
 • Proiect de hotărâre privind aprobarea Listei de prioritate a locuinţelor pentru tineri, destinate închirierii, construite prin Programul A.N.L., în municipiul Călăraşi.
 • Proiect de hotărâre privind actualizarea chiriei locuinţelor ANL, situate în municipiul Călăraşi, judeţul Călăraşi.
 • Proiect de hotărâre privind constituirea comisiei de analiză / repartizare a cererilor solicitanţilor pentru atribuirea de terenuri în vederea construirii de locuinţe proprietate personală, conform prevederilor Legii nr. 15/2003.
 • Proiect de hotărâre privind modificarea art. 2 din H.C.L. nr. 109/30.07.2020 pentru aprobarea criteriilor de acordare a unui lot de teren privind sprijinul acordat tinerilor pentru construirea unei locuințe proprietate personală, conform prevederilor Legii nr. 15/2003.
 • Proiect de hotărâre pentru revocarea Hotărârii Consiliului Local al municipiului Călăraşi nr. 279/27.11.2023 privind aprobarea repartizării și atribuirii în folosința gratuită a unui lot de teren situat în intravilanul municipiului Călărași cu destinația de construire locuință proprietate personală, conform prevederilor Legii nr. 15/2003, domnului Iuga Ionuţ Cătălin.
 • Proiect de hotărâre pentru revocarea Hotărârii Consiliului Local al municipiului Călăraşi nr. 270/27.11.2023 privind aprobarea repartizării și atribuirii în folosința gratuită a unui lot de teren situat în intravilanul municipiului Călărași cu destinația de construire locuință proprietate personală, conform prevederilor Legii nr. 15/2003, doamnei Mugea Florentina Daniela.
 • Proiect de hotărâre privind aprobarea stadiului de înscriere a datelor în registrul agricol pentru semestrul II anul 2023 şi stabilirea măsurilor pentru eficientizarea acestei activităţi.
 • Proiect de hotărâre pentru modificarea Anexei la Hotărârea Consiliului Local al municipiului Călăraşi nr. 45/25.03.2021 pentru modificarea și completarea Anexei la Hotărârea Consiliului Local al municipiului Călărași nr. 49/29.03.2018 privind aprobarea inventarului bunurilor care alcătuiesc domeniul privat al municipiului Călărași.
 • Proiect de hotărâre privind stabilirea costului mediu lunar de întreţinere al persoanelor vârstnice asistate în Căminul pentru persoane vârstnice ,,Sfântul Antim Ivireanul” Călăraşi.
 • Proiect de hotărâre privind rectificarea bugetului propriu al municipiului Călărași pe anul 2024.
 • Proiect de hotărâre privind acordarea unui sprijin financiar Parohiei Sfinții Împărați Constantin și Elena.
 • Proiect de hotărâre privind acordarea unui sprijin financiar Parohiei Sfântul Ierarh Nicolae – Barbu Știrbei.
 • Proiect de hotărâre privind acordarea unui sprijin financiar Parohiei Sfântul Ierarh Nicolae – Măgureni.
 • Diverse

Continue Reading

Știri

Călărași: Accident de circulație în Vasilați. Trafic restricționat pe un sens

Published

on

În urma cu puțin timp, pe drumul județean din apropierea localității Vasilați, DJ 301, a avut loc un accident de circulație în care au fost implicate două autoturisme. La fața locului sunt prezente echipaje de poliție și o ambulanță a Serviciului Județean de Ambulanță.

foto: Info Trafic Călărași

Continue Reading

Cele mai vizualizate