Connect with us

Breaking News

Copiii municipiului Călărași, o prioritate pentru conducerea județului

Published

on

Gabriela Alexandrescu, președintele executiv Salvați Copiii România, a vizitat Spitalul Județean Călărași, mai exact secțiile neonatologie și pediatrie, Centrul SERA al Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC) Călărași, cât și Centrul SERA pentru copiii diagnosticați cu tulburare de spectru autist și sindrom Down, scrie Consiliul Județean Călărași pe Facebook.

În acest sens, vizita face parte din inițiativa Compartimentului Promovare Județ care dorește îmbunătățirea condițiilor de viață pentru copiii din județ, reducerea mortalității infantile, facilitarea accesului la educație de calitate pentru toți copiii și protecția copiilor rămași singuri. Salvați Copiii România, prin intermediul Gabrielei Alexandrescu, este un apropriat partener al Spitalului Județean Călărași.

Mai mult decât atât, Consiliul Județean Călărași a publicat, pe 05.08.2021, un material video în care arată stadiul lucrărilor de la Centrul SERA pentru copiii cu autism și sindrom Down. Centrul este gata în proporție de 80% și are ca termen de finalizare luna mai a anului 2022, precizează reprezentanții instituției.

Eduard Grama, inițiatorul proiectului din perioada în care deținea funcția de director al Direcției de Dezvoltare din cadrul Consiliului Călărași, declară: „La nivelul Călărașiului, că ne convine sau nu ne convine, o problemă importantă o constituie copiii cu autism și copiii cu sindrom Down. Împreună cu reprezentații SERA și cu directorul general am stabilit să pornim acest proiect, proiect care se va finaliza în mai 2022. Termenul a fost decalat din cauza pandemiei. Copiii vor avea asigurat un centru atât pentru ei, cât și pentru părinți, cu specialiști care vor asigura tot ce este necesar pentru a avea o viață normală”, a spus acesta.

Despre centru, reprezentantul SERA, Daniel Andronache, spune că va funcționa cu 45 de copii zilnic și că va putea acoperi 300-400 de copii pe lună cu diferite deficiențe motorii și psihice: „Are în componență întreaga paletă de cabinete, este dotat în conformitate cu toate normele în vigoare și sper să fie de folos comunității”, a adăugat Daniel Andronache.

Advertisement

Gabriela Alexandrescu este doctor în sociologie, are studii în management, economie și drept umanitar internațional. A urmat cursul de specializare în drepturile copiilor la Universitatea din Ghent, Belgia. Cu o experiență de peste 20 de ani, a coordonat de-a lungul timpului cercetări în domeniul drepturilor copiilor, a susținut cursuri și a derulat acțiuni de advocacy și lobby pentru îmbunătățirea implementării drepturilor copiilor și creșterea protecției acestora împotriva abuzului, neglijării și exploatării, menționează despre aceasta Consiliul Județean Călărași.

Advertisement
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Breaking News

VIDEO. Călărași: Un bărbat a încercat să se sinucidă de pe podul care traversează Autostrada Soarelui

Published

on

Urmăriți știrile Călărașipress.ro pe Whatsapp

Un incident șocant a avut loc astăzi pe Autostrada Soarelui, în apropierea Bazei Aeriene 86 Borcea, unde un bărbat în vârstă de 45 de ani a încercat să-și pună capăt zilelor. Acesta amenința că vrea să se arunce de pe podul care traversează Autostrada Soarelui.

Evenimentul a avut loc în jurul orei 12:00, când autoritățile au fost alertate cu privire la această situația. Pompierii militari au intervenit rapid, sosind la locul incidentului cu mai multe autospeciale echipate cu ambulanțe și personal specializat în situații de urgență.

Potrivit informațiilor preliminare, bărbatul a fost observat încercând să se arunce de pe podul care traversează autostra. Polițiștii au blocat complet traficul rutier pentru a facilita intervenția salvatorilor. Echipajele SMURD au preluat bărbatul și transportat la Spitalul Fetești pentru evaluare medicală.

Advertisement
Continue Reading

Breaking News

Descinderi cu scandal în Sărulești. 50 de tone de deșeuri feroase și neferoase depozitate ilegal, confiscate de Garda Națională de Mediu. Amenzi usturătoate și controale riguroase

Published

on


Astăzi, 27.03.2024, Comisarul General al Gărzii Naționale de Mediu, dl. Andrei Corlan, împreună cu Ministrul Mediului, Apelor și Pădurilor, dl. Mircea Fechet, au participat, alături de echipele de comisari ai Gărzii Naționale de Mediu, jandarmi și polițiști, la un control fulger organizat de Garda Națională de Mediu în localitatea Sărulești, județul Călărași, pentru identificarea depozitelor ilegale de deșeuri și a persoanelor care se ocupă cu activități de comerț ilegal cu deșeuri valorificabile.
În timpul descinderii, au fost efectuate verificări pe 16 amplasamente, în urma cărora au fost aplicate sancțiuni în valoare de 200.000 lei și suspendări de activitate ale unor persoane fizice/juridice. Totodată, au fost confiscate 50 tone de deșeuri feroase și neferoase depozitate ilegal pe domeniul public. Comisarii GNM au dispus ridicarea acestor deșeuri și salubrizarea zonelor respective.
La această acțiune au fost mobilizate echipe de control însumând 27 de comisari de mediu, 40 de jandarmi și 2 echipaje de polițiști de la Direcția Rutieră a IGPR. De asemenea, în timpul controlului au fost utilizate un utilaj pentru încărcarea deșeurilor și mai multe platforme pentru transport.

Continue Reading

Breaking News

VIDEO. Descinderi fulger în Sărulești efectuate de Garda Națională de Mediu. Ministrul Fechet vrea să găsească o soluție pentru comunitatea locală

Published

on

Urmăriți știrile Călărașipress.ro pe Whatsapp

Comisarii Gărzii de Mediu, împreună cu polițiștii și jandarmii, au declanșat astăzi o amplă acțiune de control în localitatea Sărulești din județul Călărași.

Sute de tone de fier vechi și deșeuri periculoase au fost ridicate și confiscate de comisarii Gărzii de Mediu. Pe lângă aceste măsuri, autoritățile au aplicat amenzi pentru nerespectarea prevederilor privind depozitarea fierului vechi.

La acțiunea de control a participat și ministrul Mircea Fechet, care spune că această situație nu este una care privește poluarea, ci și una socială, datorită faptului că întreaga comunitate își câștigă existența din colectarea deșeurilor și din dezmembrarea mașinilor prin valorificarea acestora.

Ministrul spune că amenzile nu rezolvă problema. Confiscarea deșeurilor nu ar rezolva situația. Oficialul spune că trebuie să găsească soluții serioase, nu doar amenzi aplicate.

Advertisement

Pentru a găsi o soluție, ministrul Mediului i-a solicitat primarului din Sărulești să se prezinte însoțit de un reprezentant al comunității la minister la prima oră.

Ultimele controale efectuate anul trecut au avut ca rezultat amenzi în cuantum de 133 milioane de lei și peste 600 de sesizări penale.

Continue Reading

Cele mai vizualizate