in

Copiii municipiului Călărași, o prioritate pentru conducerea județului

Gabriela Alexandrescu, președintele executiv Salvați Copiii România, a vizitat Spitalul Județean Călărași, mai exact secțiile neonatologie și pediatrie, Centrul SERA al Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC) Călărași, cât și Centrul SERA pentru copiii diagnosticați cu tulburare de spectru autist și sindrom Down, scrie Consiliul Județean Călărași pe Facebook.

În acest sens, vizita face parte din inițiativa Compartimentului Promovare Județ care dorește îmbunătățirea condițiilor de viață pentru copiii din județ, reducerea mortalității infantile, facilitarea accesului la educație de calitate pentru toți copiii și protecția copiilor rămași singuri. Salvați Copiii România, prin intermediul Gabrielei Alexandrescu, este un apropriat partener al Spitalului Județean Călărași.

Mai mult decât atât, Consiliul Județean Călărași a publicat, pe 05.08.2021, un material video în care arată stadiul lucrărilor de la Centrul SERA pentru copiii cu autism și sindrom Down. Centrul este gata în proporție de 80% și are ca termen de finalizare luna mai a anului 2022, precizează reprezentanții instituției.

Eduard Grama, inițiatorul proiectului din perioada în care deținea funcția de director al Direcției de Dezvoltare din cadrul Consiliului Călărași, declară: „La nivelul Călărașiului, că ne convine sau nu ne convine, o problemă importantă o constituie copiii cu autism și copiii cu sindrom Down. Împreună cu reprezentații SERA și cu directorul general am stabilit să pornim acest proiect, proiect care se va finaliza în mai 2022. Termenul a fost decalat din cauza pandemiei. Copiii vor avea asigurat un centru atât pentru ei, cât și pentru părinți, cu specialiști care vor asigura tot ce este necesar pentru a avea o viață normală”, a spus acesta.

Despre centru, reprezentantul SERA, Daniel Andronache, spune că va funcționa cu 45 de copii zilnic și că va putea acoperi 300-400 de copii pe lună cu diferite deficiențe motorii și psihice: „Are în componență întreaga paletă de cabinete, este dotat în conformitate cu toate normele în vigoare și sper să fie de folos comunității”, a adăugat Daniel Andronache.

Gabriela Alexandrescu este doctor în sociologie, are studii în management, economie și drept umanitar internațional. A urmat cursul de specializare în drepturile copiilor la Universitatea din Ghent, Belgia. Cu o experiență de peste 20 de ani, a coordonat de-a lungul timpului cercetări în domeniul drepturilor copiilor, a susținut cursuri și a derulat acțiuni de advocacy și lobby pentru îmbunătățirea implementării drepturilor copiilor și creșterea protecției acestora împotriva abuzului, neglijării și exploatării, menționează despre aceasta Consiliul Județean Călărași.

0 0 votes
Article Rating

What do you think?

0 points
Upvote Downvote

Total votes: 0

Upvotes: 0

Upvotes percentage: 0.000000%

Downvotes: 0

Downvotes percentage: 0.000000%

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

PSD/ Senatorul Nicușor Cionoiu: Am votat împotriva Ordonanței de urgență pentru Debranșare!”

Primăria Municipiului Călărași va sărbători Ziua Marinei duminică, 15 august, în Parcul Central