in

Avertizare de furtună în județul Călărași

DCIM100MEDIADJI_0212.JPG

Meterologii au emis sâmbătă seara o avertizare de tip nowcasting (fenomene severe imediate – n.r.) pentru o bună parte din țară, valabilă de la ora 21:10 și pâna la ora 22:00. Se vor semnala intensificări ale vântului care vor depăși la rafală între 55 și 70 de km/h, vijelie, frecvente descărcări electrice, cât și averse torențiale care vor cumula peste 20-25 de l/mp. 

Alerta de vreme severă a fost semnalată și prin sistemul RoAlert, noua platformă de informare a populației privind dezastrele naturale sau pericole semnalate de autorități. În timpul unor astfel de averse, specialiștii recomandă evitarea deplasărilor și staționarea sub arbori sau rețele electrice, și îndeamnă adăpostirea animalelor și condusul prudent.

O avertizare a fost emisă și pentru sâmbătă după-amiază, conform căreia s-ar fi putut produs furtuni, potrivit prognozei special emise pentru partea de Sud-Est a regiunii. Temperatura maximă a ajuns sâmbătă în Călărași la 36 de grade.

Duminică sunt așteptate aceleași condiții de vreme. Temperatura în Călărași va urca la o maximă de 37 de grade, cu posibile precipitații seara.

0 0 votes
Article Rating

What do you think?

0 points
Upvote Downvote

Total votes: 0

Upvotes: 0

Upvotes percentage: 0.000000%

Downvotes: 0

Downvotes percentage: 0.000000%

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Accident pe A2: microbuz răsturnat, 6 persoane implicate

Poliția Rutieră a întocmit 2 dosare penale pentru conducerea sub influența alcoolului