in

VIDEO. Peste 700 de persoane defavorizate din Lehliu Gară vor fi reintergrate și ajutate să revină la școală

KETANES – Măsuri integrate pentru persoanele defavorizate din comunitatea marginalizată Răzvani

În perioada martie 2018 – martie 2021, 751 persoane din comunitatea marginalizată Răzvani, Lehliu-Gară, județul Călărași vor beneficia de un set complex de măsuri integrate de sprijin și servicii menite să reducă numărul de persoane aflate în risc de sărăcie și excluziune socială, în cadrul proiectului “KETANES – Măsuri integrate pentru persoanele defavorizate din comunitatea marginalizată Răzvani”, POCU/138/4/1/114630.

Obiectivul general al proiectului KETANES (ÎMPREUNĂ) constă în reducerea numărului de persoane aflate în risc de sărăcie și excluziune socială din comunitatea marginalizată Răzvani.

Proiectul este implementat de Asociația C4C – Communication for Community, în parteneriat cu Orașul Lehliu-Gară, Școala Gimnazială nr. 1 Răzvani, Libro Events și Asociația BRAHMA.

KETANES este cofinanțat din Fondul Social European prin Programul Operațional Capital Uman 2014-2020, Axa prioritară 4: Incluziunea socială și combaterea sărăciei, Obiectivul specific 4.1 – Reducerea numărului de comunități marginalizate în care există populație aparținând minorității roma aflate în risc de sărăcie și excluziune socială, prin implementarea de măsuri integrate.

Astăzi, 24 februarie 2020, primarul Iulian Iacomi a participat, alături de cordonatorul principal al proiectului Ketannes, directorul școlii din Răzvani, alături de cadre didactice la recepția unui ansamblu modular de 4 clase, și anexe destinat educării romilor și persoanelor defavorizate din localitatea Răzvani

Ketanes este un ansamblu de măsuri integrate pentru persoanele defavorizate din comunitatea marginalizată cu o valoare totală de 17.544.546 lei. Un grup țintă de 751 persoane defavorizate din satul Răzvani vor beneficia de:
– educație sanitară , școala după școală, a doua șansă;
– educație antreprenorială, prin care 10 persoane vor beneficia de 10 000 euro pentru a-și deschide o afacere;
– se vor face reparații la 80 locuințe și acte de proprietate gratuit la alte 200 gospodării;
– tabere școlare, cursuri de calificare gratuite în meserii căutate pe piață.
Proiectul se va finaliza în martie 2021.

Astfel,  17.544.546 lei au fost alocate accesului și participării la educație a 200 copii ( 150 romi, 50 alte etnii), și 50 adulți defavorizați. 90 preșcolari vor beneficia de pachete cu îmbrăcăminte și încălțăminte, ateliere tematice, școli de vară, 90 de părinți vor fi implicați în programe de educație parentală, 110 elevi din ciclul primar și gimnazial vor beneficia de programul Școală după Școală și 50 adulți vor participa la programul “A doua șansă.”

Programul se află în plin porces de derulare, iar cele 276 persoane din Răzvani, dintre care 326 romi, 50 neromo, minim 35% femei, sunt angajate și integrate ocupațional pe piața muncii. Se desfășoară cursuri de calificare ca agent curățenie clădiri și mijloace de transport, lucrător în alimentație, agent dezinfecție, deratizare, dezinsecție, lucrător în comerț, agent securitate, operator introducere date, prelucrare date. 130 persoane dintre acestea vor fi sprijinite în vedeerea ocupării unui loc de muncă.

Peste 50 de persoane dezavantajate din Răzvani urmează cursuri și 10 dintre acestea sunt inițiate în afaceri. 56 persoane urmează un program de dezvoltare a competențelor, 10 dintre ele urmînd a primi finanțare de până la 40.000 euro pentru deschiderea și susținerea unei afaceri.

751 persoane (551 adulți și 200 copii) vor beneficia de servicii de asistență socială, de servicii de evaluare a stării de sănătate, consultații și tratamente stomatologice. Vor fi reabilitate 80 de locuințe și se vor realiza lucrări de igienizare, reabilitare sau reparații.

200 persoane dezavantajate vor beneficia de asistență juridică pentru reglementarea actelor de proprietate, posesie și cadastru. Primăria Lehliu Gară este singura care a reușit să aplice în acest proiect dintre primăriile din jud. Călărași.

0 0 vote
Article Rating

What do you think?

0 points
Upvote Downvote

Total votes: 0

Upvotes: 0

Upvotes percentage: 0.000000%

Downvotes: 0

Downvotes percentage: 0.000000%

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Spitalului Județean de Urgență Călărași ar putea avea un heliport construit pe terenul primăriei

DSP Călărași doarme, iar coronavirus a ajuns în Călărași…? Prima persoană suspectă a fost identificată în 10 nivele