Connect with us

Administrație

ADR Sud Muntenia sprijină Municipiul Călărași privind implementarea proiectelor

Published

on

Municipiul Călăraşi implementează, în calitate de partener, lider de parteneriat fiind ADR Sud Muntenia, proiectul cu titlul “Sprijin la nivelul regiunii Sud Muntenia pentru pregătirea de proiecte finanțate din perioada de programare 2021-2027 pe domeniile mobilitate urbană, regenerare urbană, infrastructură și servicii publice de turism, inclusiv obiectivele de patrimoniu cu potențial turistic și infrastructură rutieră de interes județean, inclusiv variante ocolitoare și/sau drumuri de legatură – 5D2”, infrastructură și servicii publice de turism, inclusiv obiectivele de patrimoniu cu potențial turistic și infrastructură rutieră de interes județean, inclusiv variante ocolitoare și/sau drumuri de legătură – 5D-1″, finanţat din POAT 2014-2020 .

Contractul de finanţare cu o valoare totală de 290.000 lei a fost semnat pe 01.10.2021, având termen final de implementare data de 31.12.2023. Contribuţia UAT este „0”.

Proiectul constă în realizarea documentaţiilor tehnice (de la documentaţii cadastrale până la DALI/SF şi PT) pentru viitoare proiecte pe care Municipiul Călăraşi le pregăteşte în vederea obţinerii finanţării lor din fonduri europene nerambursabile.

Cele două componente ale acestui proiect sunt „Mobilitate urbană prin promovarea utilizării mijloacelor alternative de transport” şi „Regenerarea spaţiului urban în cartierele rezidenţiale din municipiul Călăraşi”.

Pentru prima componentă, cea de #mobilitate #urbană, a fost achiziţionat proiectantul care astăzi, prin specialiştii săi, a fost prezent în municipiul nostru pentru vizionarea amplasamentelor vizate de proiect. Obiectivul viitorului proiect, estimat la aproximativ 9,3 milioane euro, constă în:

📍 extinderea/reabilitarea zonelor şi traseelor pietonale şi semi-pietonale

📍 extinderea reţelei pistelor/traseelor pentru biciclete, inclusiv amplasarea de indicatoare;

📍 construirea şi amenajarea de parcaje pentru biciclete;

📍 plantarea de aliniamente de arbori şi arbuşti în corpul drumurilor (în special străzi urbane, dar nu numai), în zonele pietonale şi semipietonale, în lungul pistelor pentru biciclete, trasee pietonale.

Pe lângă intervenţiile la infrastructura velo şi pietonală, prin proiect se vor achiziţiona:

📍 staţii de autobuze pentru un nou traseu de transport local în comun ce urmează a fi înfiinţat conform concluziilor studiilor de specialitate;

📍 autobuze ecologice.

Toate aceste intervenţii vor contribui la atingerea obiectivului propus privind dezvoltarea mobilității urbane, mult mai puțin dependentă de utilizarea autoturismelor personale, prin schimbarea accentului de la o mobilitate bazată în principal pe utilizarea acestora, la o mobilitate bazată pe mersul pe jos, utilizarea bicicletei ca mijloc de deplasare, reducerea utilizării autoturismelor personale, concomitent cu utilizarea unor mijloace de deplasare nepoluante.

Proiectul urmărește îmbunătățirea continuă a calității vieții atât pentru generațiile prezente, cât și pentru cele viitoare, asigurarea de opțiuni de transport și deplasarea pentru toți cetățenii prin:

📍 sporirea gradului de mobilitate al populației;

📍 diminuarea cheltuielilor de deplasare și a timpului petrecut în ambuteiajele urbane;

📍 diminuarea poluării și a zgomotului urban;

📍 creșterea accesibilității și siguranței populației;

📍 utilizarea autoturismelor personale să devină o opțiune mai puțin atractivă din punct de vedere economic față de utilizarea transportului public şi a modurilor nemotorizate, creându-se astfel condițiile pentru reducerea emisiilor de echivalent CO2.

Proiectul de investiții se va înscrie în Obiectivul de Politica 2 „O Europă mai verde, cu emisii scăzute de carbon” – Obiectivul specific „Promovarea mobilității urbane multi-modale”.

Administrație

Fundeni | S-au finalizat preselecțiile pentru echipa de juniori a Clubului Sportiv Gloria Fundeni

Published

on

Primarul Gheorghiță Cărtușanu a anunțat cu entuziasm finalizarea celor două preselecții pentru echipa de juniori a Clubului Sportiv Gloria Fundeni. În zilele de 22 și 29 aprilie, au fost martori la talentul și pasiunea pentru fotbal ale tinerilor jucători, impresionând prin nivelul lor de excelență și dedicație.

Fiecare dintre aceștia a contribuit la o atmosferă plină de energie și competitivitate, demonstrând abilități extraordinare. Echipa de antrenori și observatori a avut de înfruntat o sarcină dificilă în procesul de selecție, deoarece toți participanții au demonstrat un nivel înalt de talent și potențial.

Anunț important pentru comunitatea noastră sportivă!  „Suntem încântați să vă anunțăm că am încheiat cu succes cele două preselecții pentru echipa de juniori a Clubului Sportiv Gloria Fundeni!  În zilele de 22 și 29 aprilie, am avut ocazia de a vedea talentul și pasiunea pentru fotbal ale tinerilor jucători, iar nivelul de excelență și dedicare a fost impresionant.
Felicitări tuturor participanților pentru eforturile și performanțele lor remarcabile pe teren!

Fiecare dintre voi a contribuit la atmosferă plină de energie și competitivitate, arătându-ne abilitățile voastre extraordinare. Echipa noastră de antrenori și observatori a avut o sarcină dificilă de a face selecția, întrucât toți participanții au demonstrat un nivel înalt de talent și potențial.

Indiferent de rezultat, daca vă aflați sau nu printer cei selectați, vă încurajăm să vă continuați pasiunea și pregătirea în fotbal. Talentul vostru ne-a inspirat și suntem mândri să faceți parte din comunitatea noastră. Vă mulțumim încă o dată tuturor celor care ați participat la preselecții și vă dorim mult succes în viitoarele voastre activități fotbalistice!” – transmite primarul Gheorghiță Cărtușanu pe o rețea de socializare.

 

Continue Reading

Administrație

Copiii din cartierul 2 Moldoveni se vor putea juca în noul loc de joacă

Published

on

Primarul Marius Dulce a anunțat astăzi finalizarea lucrărilor de amenajare a unui nou loc de joacă în cartierul 2 Moldoveni. Situat pe o suprafață de 404 metri pătrați, locul de joacă numit „Speranței” a fost dotat cu echipamente moderne pentru copii, precum două complexe de joacă, două leagăne, două balansoare și două figurine cu arc elicoidal. În curând, copiii din zonă se vor bucura de un spațiu de joacă sigur și plin de distracție.


Primarul a declarat că de mâine, locul de joacă va fi deschis publicului, iar copiii vor avea acces la toate echipamentele de joacă.


Totodată, autoritățile speră să finalizeze săptămâna viitoare și locul de joacă de pe strada Bărăganului, aflat în apropierea blocurilor L42 – L45. Acesta va avea o suprafață de 187 metri pătrați, din care 167 metri pătrați vor fi acoperiți cu tartan, iar copiii se vor putea bucura de 5 echipamente de joacă. Spațiul va fi împrejmuit cu un gard de lemn, pentru a asigura siguranța copiilor.

Continue Reading

Administrație

A început asfaltarea străzilor din cartierul Mircea Vodă

Published

on

Primarul municipiului Călărași, Marius Dulce, a anunțat pe o rețea de socializare că la sfârșitul acestei săptămâni au început lucrările de reabilitare a străzilor din cartierul Mircea Vodă.

Lucrările vor viza modernizarea trotuarelor și a părții carosabile și au debutat cu strada Pescăruș, care are o lungime de 1.041,70 de metri. Investiția în modernizarea străzilor din cartierul Mircea Vodă se ridică la suma de 18.774.548,39 de lei, cu TVA inclus, și este finanțată prin Programul Național de Investiții „Anghel Saligny”.


Această investiție vizează modernizarea unui total de 15 străzi din cartierul Mircea Vodă, în lungime totală de 8.157,38 de metri.

 • – G-ral Constantin Pantazi (Muntenia) – 463,57 m
 • – Aleea Canalului – 231,69 m
 • – Prel. Luceafărului – 454,36 m
 • – Pescăruş – 1041,70 m
 • – Luceafărului – 910,24 m
 • – Macului – 849,27 m
 • – Muşeţelului Tr. I – 187,37 m
 • – Muşeţelului Tr. II – 257,19 m
 • – Ciocârliei – 1068,28 m
 • – Digului – 1180,78 m
 • – Panduri – 105,05 m
 • – Zăvoiului – 71,63 m
 • – Prel. Mihai Viteazul – 204,26 m
 • – Prel. Panduri – 197,7 m
 • – Sulfinei – 934,29 m.


“Termenul de execuție este de 16 luni de la data semnării ordinului de începere, adică 24 aprilie 2023.  
Ne cerem scuze pentru disconfortul provocat de lucrările ce se vor executa şi vă mulţumim pentru înţelegere! În curând, vom demara asfaltarea străzilor din cartierul Măgureni. Spor la treabă constructorului!” precizează edilul Marius Dulce într-o postare pe Facebook.

Continue Reading

Cele mai accesate articole