Connect with us

Știri

VIDEO. Competiție de triatlon, în premieră, la Călărași. Peste 200 de sportivi s-au aliniat la linia de start

Published

on

Călărașiul a devenit capitala triatlonului din România pentru o zi. Sâmbătă, 27 mai, Călărași a fost gazda unui eveniment deosebit desfășurat în premieră care a adunat sportivi cu multe titluri doborâte.  Sub numele de „DanubeMan Triathlon Festival”, competiția a reușit să adune 210 participanți, care au venit din toate colțurile Europei pentru a-și demonstra abilitățile în triatlon.

Organizatorul evenimentului, Sebastian Ghioca, un pompier călărășean, a reușit să aducă la Călărași un eveniment sportiv în premieră, captând atenția sutelor de sportivi care se dedică triatlonului.

Evenimentul a fost organizat în colaborare cu Clubul Sportiv Trichallenge Triatlon, Federația Română de Triatlon, Primăria Municipiului Călărași, Consiliul Județean Călărași, DJTS Călărași și Asociația Smart Kids. Această colaborare de succes a pus Călărașiul pe harta competițiilor sportive, aducând prima etapă națională a DANUBEMAN Triathlon Festival în acest municipiu.

Competiția a fost deschisă pentru toți cei interesați, indiferent dacă erau amatori sau profesioniști, oferind probe de distanță lungă, semi-lungă și olimpică. Participanții au avut oportunitatea de a-și testa limitele în probele de half individual/ștafetă, olimpic individual/ștafetă, sprint și supersprint la DanubeMan Triathlon Festival 2023.

Cele trei etape ale competiției s-au desfășurat într-un mod spectaculos și au oferit participanților provocări pe măsură. Înotul s-a desfășurat pe canalul Siderurgic, oferind o priveliște impresionantă și o provocare pentru triatloniști. Pentru proba de pedalare, participanții au parcurs o buclă de 19 km, într-o zonă închisă traficului rutier, în imediata apropiere a Canalului Siderurgic. Etapa finală a fost cea de alergare, care s-a desfășurat în parcul central al orașului, oferind o atmosferă vibrantă și susținere din partea spectatorilor entuziaști.

Succesul acestui eveniment nu ar fi fost posibil fără sprijinul sponsorilor principali ai competiției, CERES-CONTAINER și ALPHA CLINIC, care și-au adus contribuția pentru a asigura desfășurarea unui eveniment de calitate și siguranță pentru toți participanții.

La sfârșitul evenimentului, primarul municipiului Călărași, Marius Dulce a oferit câștigătorilor diplomele și premiile obținute în cadrul primei ediții de triatlon de la Călărași.

Curaj, îndemânare, forță, tenacitate. Asta au demonstrat astăzi participanții care s-au aliniat la startul competiției de triatlon “DanubeMan Triathlon Festival 2023”, organizată astăzi în premieră în municipiul nostru, la inițiativa lui Sebastian Ghioca, un #călărășean cu inimă de aur care-și pune întreaga energie în slujba unor cauze nobile. Felicitări Sebi! Felicitări tuturor participanților! Toți au fost astăzi câștigători! Sper să ne revedem sănătoși și la anul!

Știri

Accident de circulație în Independența, un bărbat a murit pe loc după ce a fost lovit de mașină

Published

on

Un bărbat de aproximativ 60 de ani și-a pierdut viața luni noapte, după ce a fost lovit mortal de o mașină. Martorii oculari susțin că mașina a trecut efectiv peste el.

Bărbatul, cunoscut în comună ca fiind un consumator de alcool, și-a găsit sfârșitul într-un mod tragic.

La fața locului a intervenit imediat un echipaj de ambulanță, însă, din păcate, medicii nu au mai putut să facă nimic pentru a-i salva viața. Bărbatul a fost declarat decedat.

Poliția a deschis o anchetă pentru a stabili cu exactitate toate detaliile legate de acest accident tragic. Cercetările sunt în curs pentru a determina circumstanțele exacte și pentru a se stabili responsabilitatea în acest caz de ucidere din culpă.

Continue Reading

Știri

Dosar penal deschis pentru săvârșirea de infracțiuni la regimul economic

Published

on

ipj politie

La data de 30 septembrie a.c., în jurul orei  22:50, în cadrul unei acțiuni polițiștii din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice, alături de polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Oltenița, au efectuat un control la o societate comercială, din municipiul Oltenița.

În urma activităților, polițiștii au constatat faptul că nu a fost fiscalizată pe casa de marcat suma de 8.200 lei, încasată în ziua de 30 septembrie a.c., banii fiind confiscați și ulterior fiind aplicată sancțiunea contravențională în valoare de 30.000 lei.

Totodată, în cadrul societății comerciale au fost identificate 16 articole vestimentare ( tricouri, pantaloni scurți, etc) , purtând inscripția și însemnele unor mărci protejate, cu o valoare totală de 10.000 lei.

Pentru aceste bunuri nu au putut fi prezentate documente de proveniență și certificate de calitate și conformitate, existând suspiciunea că ar fi contrafăcute.

Bunurile au fost indisponibilizate, în vederea continuării cercetărilor, fiind întocmit un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de punerea în circulație a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice ori similare.

Continue Reading

Știri

Elicoptere militare deasupra Călărașiului

Published

on

Mai multe elicoptere militare au fost surprinse deasupra municipiului Călărași, într-un eveniment care a stârnit interesul multora. Ctitorii vigilenți au trimis imagini și mesaje  redacției noastre pentru a ne informa despre această mișcare militară.

Elicopterele, grupate în formații, au survolat municipiul pentru mai multe minute. Ce anume căutau sau care era direcția lor, încercăm să aflăm.

Întrebarea firească care a apărut în mințile cetățenilor este: de ce au fost prezente aceste elicoptere militare la acest moment și în acest loc? Explicația ar fi că, în bazele militare din Borcea și Jegălia, care au confirmat că aceasta a fost o parte dintr-un exercițiu de antrenament.

Despre acest subiect, am mai scris și aici: Mobilizări la graniță. Avioane F16 și soldați americani prezenți într-o bază militară din Călărasi, pentru a desfășura misiuni comune

 

Continue Reading

Cele mai vizualizate