in

VIDEO. Vasile Iliuță vede dezvoltarea municipiului Călărași fără primarul Drăgulin

Conducerea Primăriei Călăraşi a fost criticată aspru de președintele CJ – Vasile Iliuță în prima conferință organizată la sediul Consiliului Județean Călărași, miercuri 10 iunie. Șeful CJ spune că administrația municipală blochează intenționat demararea investițiilor în reședința de județ pe care administrația județeană încearcă să le facă.

Iliuţă a arătat un exemplu de proiect suspendat intenționat de Drăgulin – Mutarea stației punctului de lucru al stației asfalt din municipiul Călărași. Compania va fi nevoită până la urmă să redirecţioneze investiţia în comuna Mânăstirea acolo unde deţine în proprietate un teren cu o suprafaţă de 1,3 hectare.

„Este vorba de o investiţie pe care Consiliul Judeţean dorea s-o facă prin SC Drumuri şi Poduri SA, prin schimbarea amplasamentului sediului din zona portuară, acolo unde traversăm oraşul şi creăm disconfort cetăţenilor, în zona Astalrom, fostul Consid. Am încercat să obţinem toate documentele. Pe zona de nomenclator stradal avem 3 Certificate de Urbanism, 3 zone de încadrare cu numere diferite. Vreau să vă spun că actuala administraţie nu doreşte să se facă investiţii în municipiul Călăraşi. Dacă noi ca unitate judeţeană teritorială, prin SC Drumuri şi Poduri SA, care avem Direcţie de Urbanism, compartimente care cunosc foarte bine acest mecanism au autorizării, nu putem obţine documentele ca să investim în acest municipiu, imaginaţi-vă ce păţesc societăţile sau persoanele fizice. Aş da şi câteva exemple. Cei care au achiziţionat Fabrica de Zahăr, când s-au dus la Primărie au aflat că termenul de obţinere a autorizaţiei de construire pentru complexul pe care vor să-l facă acol, este de 1 an de zile!

Cei de la Dedeman, m-au contacta fraţii Pavăl care mi-au spus că au avut întârzieri de 2 ani pentru că nu li s-a eliberat autorizaţia de construire. Dacă vom continua cu această administraţie depăşită, riscăm să devenim falimentari. Nu avem investiţii la Călăraşi pentru că toate lumea fuge de conducerea Primăriei care nu e interesată să dezvolte municipiul. Astăzi s-au pierdut 2 „bănuţi” de la SC Drumuri şi Poduri care va face investiţia în comuna Mânăstirea, acolo unde deţine un teren de 1,3 ha.” a spus în conferința de presă  Vasile Iliuţă

CEA MAI BUNĂ SOLUȚIE GĂSITE DE VASILE ILIUȚĂ

Așa cum scrie și în titlu, șeful județului vede dezvoltarea municipiuluI Călărași fără Drăgulin. “Soluţia pe care o văd astăzi ca urmare a acestei ostilităţi pe care conducerea municipiului o manifestă faţă de Consiliul Judeţean care reuşeşte să identifice posibilităţi de dezvoltare, fie prin intermediul societăţilor proprii, fie prin sprijinirea UAT-urilor este schimbarea primarului. Numai aşa putem face investiţii. Eu altă soluţie nu văd. Din păcate, din cauza acestui motiv, Consiliul Judeţean nu poate obţine avizarea, autorizarea investiţiilor!” a declarat şeful CJ Călăraşi, Vasile Iliuţă

0 0 votes
Article Rating

What do you think?

0 points
Upvote Downvote

Total votes: 0

Upvotes: 0

Upvotes percentage: 0.000000%

Downvotes: 0

Downvotes percentage: 0.000000%

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Jegălia/ Lucrările pentru realizarea rețelei de canalizare în comuna Jegălia sunt în plină desfășurare

Primarul Constantin Corbu verifică stadiul lucrărilor desfășurate în comuna Grădiștea