Connect with us

Administrație

VIDEO. Spitalul Municipal Oltenița are un nou manager. Primarul Milescu explică motivele demiterii fostului manager

Published

on

Rămânem cu atenția îndeptată tot către zona medicală a județului nostru, doar că schimbăm scenariul și personajele. Spitalul Municipal Oltenița. La jumătatea lunii mai, unitatea medicală a celui de-al doilea municipiu din județul Călărași, Spitalul Municipal Oltenița, rămas fără acreditare ANCMCS, primeșea o nouă lovitură. Claudiu Cocoșilă era demis de Consiliului de Administrare al Spitalului în data de 12 mai din funcția de manager. Interimatul de manageriere a spitalului a fost preluat de către Ion Cîmpeanu, fost consilier al ministrului sănătății.

După demitere, fostul manager a prins curaj pe rețelele de socializare și a promis că va vorbi despre tot ce a întâmpinat în acest sistem grav bolnav. Cocoșilă a postat pe pagina sa de Facebook un mesaj:

“Dragi oltenițeni, vă mulțumesc pentru încrederea acordată. Am încercat să ofer un spital pentru toți, indiferent de clasa socială. Am constatat că acest lucru nu se dorește. Chiar echipa în care am avut încredere, prin primarul Costinel Milescu, a hotărât demiterea mea. De azi, am luat hotărârea să nu mai fac parte din echipa PNL. Voi merge înainte, învățând din aceste algeri greșite. Promisiunile schimbării, nu au fost onorate! Respect!”-  a fost mesajul fostului manager al Spitalului din Oltenița, Claudiu Cocoșilă

Acum, la mai bine de trei săptămâni de la demiterea managerului, primarul Costinel Milescu anunță o nouă conducere pentru Spitalul Municipal Oltenița. Un material video realizat de Primăria Municipiului Oltenița a fost publicat pe rețelele de socializare, sub formă de interviu, unde edilul oltenițenilor explică toate aceste schimbări.

Advertisement

“Hai să disociem puțin lucrurile, disociem doctorul Cocoșilă de managerul Cocoșilă. Dacă pentru doctorul Cocoșilă am toată stima, feedback-ul pe care l-am primit este foarte bun, despre managerul Cocoșilă nu mai pot să spun același lucru. Este unul dintre cei mai slabi manageri pe care eu i-am întâlnit. Probabil că n-aș fi luat așa curând decizia de demitere a managerului Cocoșilă dacă anul acesta nu ar fi fost 3 controale – toate dezastruoase. Un control de la Ministerul Sănătății și DSP, un control de la ANMCS și un control, probabil cel care m-a hotărât să iau decizia asta, este controlul de la CAS, fiind furnizorul de cel care plătește toate serviciile medicale din cadrul spitalului, și care bineînțeles vehiculează cele mai mari sume.
Citind foarte bine cele trei rapoarte de control, îngrozindu-mă, dar pentru că parcă aveam totuși inima îndoită, am introdus cele trei rapoarte de control în Consiliul de Administrație. Am rugat Consiliul de Administrație să ia o decizie. Decizia a fost în unanimitate pentru demisia, demiterea doctorului Cocoșilă. Era bine dacă își dădea demisia.
2. În același ton cu Consiliul de Administrație au fost și cei doi lideri de sindicat care au fost prezenți și care au fost de acord cu cei din Consiliul de Administrație. Motivele demiterii sunt grave. Nu vreau să intru în polemică nici cu doctorul Cocoșilă, nici cu altcineva, dar în momentul în care Casa îți spune că ai 8 miliarde de lei vechi, care nu se găsesc, și care ar trebui imputați Spitalului Oltenița. Lucru groaznic! Gândiți-vă că din furnizarea banilor pentru spital, mâine Casa ar trebui să retragă cei 8 miliarde. Este groaznic și m-a pus foarte tare pe gânduri suma asta. Sunt multe alte mărunțișuri. Am să le spun într-o perioadă destul de apropriată, pentru că văd că doctorul Cocoșilă, care acum este un om politic, tot mă amenință, mă face în toate felurile – că sunt mincinos, o să pun în dezbaterea publică și aceste documente.
3. Eu nu pot să dezinformez nimic, eu vorbesc de date scoase din aceste rapoarte de control. Ori cifra pe care am pronunțat-o mai de vreme, cele 8 miliarde, sunt din acest raport de control al Casei de Sănătate.
4. Da, dar fără să fiu eu acuzat cum încearcă să insinueze doctorul Cocoșilă, care este un mare mincinos. Nu știe să piardă și tot trăiește cu impresia ca este primes interpares, și că este cel mai bun manager din spital. De asta și încearcă să influențeze opinia publică. Managerul Cocoșilă profită de doctorul Cocoșilă și încearcă să dezinformeze opinia publică. Este o mare minciună. Nu eu închid spitalele, pentru că nu mă pricep, dar dacă până în luna august-septembrie nu se obține autorizația de la ANCMS, care este ridicată din cauza unui prost management în spital, automat spitalul ar trebui să se închidă. Bineînțeles că nu se va întâmpla lucrul ăsta. Am luat măsurile de rigoare.
5. Nu, pentru că doamna doctor Smochină nu are dreptul să devină manager. Are o restricție din partea ANI. M-am gândit la cineva care nu face parte din angajații spitalului, cum a fost până acum. De 6 ani spitalul ăsta bate pasul pe loc, ba chiar mai mult, în spitalul ăsta de aproape 8 ani de zile nu s-a făcut nimic. Situația spitalului este dezastruoasă. Pentru că au fost și sunt în continuare probleme de management, am adus un manager din București. Omul are un CV foarte bun, eu am să-i pronunț numele, iar cei care vor să afle amănunte din viața actualului manager o pot face. Este nu bine pregătit, este foarte bine pregătit. Este absolvent de Drept, într-una dintre cele mai prestigioase facultăți din Iași. Se numește Ion Câmpeanu. Google ne poate spune foarte multe. Omul a lucrat, ultimul serviciu de la care a plecat se numește Ministerul Sănătății și este unul dintre consilierii ministrului sănătății la ora asta.” – spune primarul Milescu în interviul video publicat pe pagina sa de Facebook.

Reacțiile celor care au parcus materialul video sunt diverse, unele de apreciere, altele mai dure.

 • “Să vă fie rușine să mai aruncați cu pietre în Domnul Doctor Claudiu Cocosila ! Dânsul Merită tot Respectul pentru tot ce a realizat și în primul rând este cel mai Bun Medic Ginecolog de la noi din Oltenița! Datorită Dânsului și eu și copilul meu cel mic trăim! Mai bine lăsați-l tot pe Dânsul așa cu siguranță vom avea curajul să venim la spitalul Oltenița Altfel nici nu mai vin pacienții! TOT RESPECTUL MEU ȘI AL FAMILIEI MELE DOMNUL Doctor Claudiu Cocosilă! Bunul Dumnezeu să vă Binecuvinteze și să realizați tot ce v-ați propus!”
 • “Un primar care în toată domnia sa la primărie munca sa de teren zilnică a fost scaunul din biroul dinsului la aer condiționat…..cald sau rece… .credeți-mă am copilărit cu el și am văzut din copilărie și până acum cit de organizat este el darămite să organizeze pe alții. ..numai din birou nu se conduce Orașul” – mai scrie un domn
 • “Și dumneavoastră ,domnule primar sunteți deosebit! Ati organizat zilele Oltenintei,dar șoselele si trotuarele nu ati reușit …. Sunteți plin de RESPECT!”
 • “De ce se fac acum tot felul de controale? De ce nu s au făcut și când era doamna Smochina?”
 • “Frumoase vorbe croșetați!in rest multa mizerie!”
 • “Nu pot să-mi dau cu părerea din lipsă de cunoștințe dar, in felul în care arată spitalul și lipsa de echipamente mă mir că încă mai sunt doctori care își fac meseria. Respect celor care cu greu încă sunt acolo pentru a salva vieți în Oltenița”
 • “Rusine “domnule” primar ca datorită domnului Dr Claudiu Cocosila acum ocupi acel scaun pe care nu l-ai fi ocupat niciodată fără ajutorul lui. Nimic nu te recomanda pentru aceasta funcție nici pregătirea ,nici caracterul. Toți distrug numai tu construiești, dar nu se vede nimic. In afara de a pune flori ce ai făcut pentru locuitorii acestui oras ? Dar nu realizări pentru tine și fiul tău ca probabil nu ai avea timpul și spațiul necesar sa le prezinți . Dar așa este in viața omul mic da cu pietre in pomul cu roade . Sper sa primesti de la viața după faptele tale . Rusine!!!!”
 • “Domnule primar,dumneavoastră știți cât timp necesita pentru a pune la punct tot ceea ce s-a “făcut” pe vremea celuilalt manager?nu dumneavoastră spuneați ca erau nereguli, de aceea a și fost demis? Acum întrebarea e: credeați ca Dl Doctor e cumva Samantha sa dea din buze și totul sa se pună în ordine într-un timp scurt, din câte bine îmi amintesc, domnul e Manager de 1 an…Aaa.si apropos, rușinică, v-ati folosit de imaginea lui, un om foarte respectat printre noi ca să ajungeți la putere și apoi când nu va mai convine, îl aruncați.”
 • “Dar dumneavoastră ce ați făcut atât de bine ca sa aveți dreptul sa ii judecați pe alți.Aveți grije este un doctor bun,și sa știți ca sa inventat roata și e rotunda.”
 • “Ma intreb de ce dracu te am votat? …. Imi raspund, din cauza mincinosului de Cocosila 🤦🏻‍♀️🤦🏻‍♀️🤦🏻‍♀️🤦🏻‍♀️Stai linistit, ca vor mai trece inca 2 ani, si ne chemi iar la vot 😉 Nici tu, pana acum nu ai facut nimic, doar ai mentinut ce a facut Tone…. atat… in rest Vorbe, vorbe si iar vb”
 • “Da ,acest domn,Ion Câmpeanu ,eu mă întreb cum de vine manager la Oltenița,pleacă de la Ministerul sănătății??!!Politica asta ,banii…transforma omenia in nimic…,,Cocoșilă un mare mincinos” zice d-nul primar,dar în campanie nu mai era mincinos…datorita Dr.Cocosila ați fost ales din nou…părerea mea…”
 • “Câtă aroganta … sunteți mândru nu-i așa?
  Cat timp va ținea poalele nu se verifică nimic,acum vin controale peste controale.Asa este când se vrea un pion picat…și-a făcut treabă și acum este sacrificat,așa cum ați făcut cu multi oameni buni pe care i-ați avut.
  Păcat că ați revenit nu cu omenie și chef de munca,ci cu rahat aruncat în dușmani imaginari.”

Administrație

Au fost făcute aviotratamente la Călărași. Inițiativa primarului Marius Dulce este apreciată de către cetățeni

Published

on

By

Primarul municipiului Călărași, Marius Dulce, a anunțat, recent, pe Facebook, desfășurarea aviotratamentelor împotriva țânțarilor, o inițiativă ce a stârnit reacții pozitive din partea cetățenilor. Însoțit de câteva fotografii spectaculoase surprinse de la înălțime, din avionul implicat în aceste operațiuni, mesajul primarului subliniază eforturile administrației locale de a menține orașul liber de insecte dăunătoare.

La momentul actual, întregul oraș beneficiază de aviotratamente pentru combaterea țânțarilor. Programul de deratizare, dezinsecție și dezinfecție, inițiat în luna martie, se desfășoară conform unui grafic bine stabilit, care se modifică doar în cazul condițiilor meteorologice nefavorabile. Acest plan riguros demonstrează angajamentul administrației locale de a asigura un mediu sănătos pentru toți locuitorii.

Cetățenii din Călărași au aplaudat inițiativa primarului Marius Dulce, exprimându-și mulțumirea prin comentarii și sute de like-uri la postarea lui de pe Facebook. Comentariile reflectă un sentiment general de recunoștință și apreciere pentru eforturile depuse în combaterea insectelor dăunătoare: „Felicitări!/ Excelent”. Mulți locuitori consideră că aceste măsuri sunt esențiale pentru confortul și sănătatea comunității, mai ales în contextul verii, când țânțarii pot reprezenta o problemă majoră.

Edilul a informat, de asemenea, că tratamentele au continuat cu operațiuni terestre pentru combaterea țânțarilor, căpușelor și paraziților. Produsele utilizate în aceste tratamente sunt avizate de Ministerul Sănătății, prin Comisia Națională de Biocide, asigurând astfel conformitatea cu standardele de siguranță și eficacitate.

Advertisement

Inițiativa primarului Marius Dulce de a implementa aviotratamente pentru combaterea țânțarilor, la Călărași, reflectă un angajament ferm față de sănătatea și bunăstarea comunității. Reacțiile pozitive ale cetățenilor subliniază importanța acestor măsuri și demonstrează sprijinul larg al comunității pentru astfel de acțiuni proactive. Pe măsură ce programul continuă, locuitorii din Călărași pot fi siguri că sănătatea și confortul lor sunt priorități esențiale pentru administrația locală.

„La această oră, toate zonele municipiului Călărași beneficiază de aviotratament pentru combaterea țânțarilor (larve și adulți). Programul de deratizare, dezinsecție și dezinfecție l-am început în luna martie și îl derulăm conform unui grafic bine stabilit, care se modifică numai dacă vremea nu ne este favorabilă.

Continuăm astăzi (n.r. 3 iunie) și mâine seară (n.r. 4 iunie) cu tratament terestru pentru combaterea țânțarilor, a căpușelor și a paraziților. Produsele utilizate sunt avizate de Ministerul Sănătății, prin Comisia Națională de Biocide”, a transmis edilul luni, 3 iunie, pe Facebook.

Advertisement
Continue Reading

Administrație

VIDEO. Inaugurare cu fast a noului loc de joacă la Grădinița Nr. 1 din Fundeni

Published

on

Primarul social-democrat al localității Fundeni, Gheorghiță Cărtușanu, a inaugurat, vineri, 31 mai, noul loc de joacă al grădiniței Nr.1 Fundeni, un proiect mult așteptat de comunitatea locală. Evenimentul a adunat zeci de părinți ai preșcolarilor, alături de cadrele didactice, într-o atmosferă de sărbătoare.

Este un moment important pentru copiii noștri și pentru întreaga noastră localitate. Noul loc de joacă este rezultatul unei munci susținute și a unei colaborări strânse între administrația locală și comunitate,” a declarat primarul Gheorghiță Cărtușanu în discursul său de deschidere.

Noua zonă de joacă, echipată cu tobogane, leagăne și diverse structuri de cățărat, a fost concepută pentru a oferi copiilor un spațiu sigur și modern pentru recreere și dezvoltare fizică. Proiectul a fost realizat cu finanțare locală și a avut ca principal obiectiv îmbunătățirea condițiilor de educație și joacă pentru preșcolarii din Fundeni.

Fundeni

Fundeni

Ne bucurăm că am reușit să finalizăm acest proiect. Este esențial ca cei mici să aibă acces la facilități moderne, care să le stimuleze imaginația și să le dezvolte abilitățile fizice,” a adăugat primarul Cărtușanu.

Prezența numeroasă a părinților și cadrelor didactice la ceremonia de inaugurare a subliniat importanța pe care comunitatea o acordă educației și bunăstării copiilor. Evenimentul s-a încheiat cu o demonstrație de jocuri și activități organizate de educatoarele grădiniței, spre bucuria celor mici.

Advertisement

Noua investiție în educație și infrastructură a grădiniței numărul 1 din Fundeni reprezintă un pas înainte în eforturile primăriei de a crea un mediu propice dezvoltării armonioase a copiilor din localitate.

MATERIAL DIFUZAT DE SOCIETATEA CALARARASI HEXEL PRESS SRL, COMANDAT DE PSD – FILIALA CĂLĂRAȘI – CUI MF: 21240002

Continue Reading

Administrație

Primarul Ionel Tatu din Vâlcelele, premiat pentru susținerea și dezvoltarea sportului local

Published

on

Premiul vine ca o recunoaștere a eforturilor susținute ale primarului Tatu în susținerea clubului ACS Micul Luptător și a sportului de lupte în special. Sub conducerea sa, comuna Vâlcelele a devenit un exemplu de urmat în ceea ce privește implicarea autorităților locale în viața sportivă a tinerilor. De la modernizarea infrastructurii sportive până la organizarea și susținerea evenimentelor locale de profil, administrația locală a demonstrat un angajament constant în promovarea unui stil de viață activ și sănătos.

Este o onoare să primesc această diplomă și să văd rezultatele muncii noastre în comunitate. Sportul nu doar că dezvoltă fizic și mental tinerii, dar creează și legături puternice între membrii comunității. Vom continua să susținem astfel de inițiative pentru a oferi oportunități și mai multe generațiilor viitoare”, a declarat Ionel Tatu pentru Calarasipress.ro.

Gheorghe Nane, președintele clubului ACS Micul Luptător, a subliniat importanța colaborării dintre autoritățile locale și cluburile sportive: „Fără sprijinul administrației locale, multe dintre proiectele noastre nu ar fi fost posibile. Primarul Ionel Tatu a fost un partener de nădejde și un susținător fervent al sportului. Această diplomă este un mic gest de recunoștință pentru tot ceea ce a făcut pentru noi.”

Comuna Vâlcelele și-a câștigat astfel un loc important pe harta sportivă a județului Călărași, datorită implicării și dedicării autorităților locale și a comunității. Prin astfel de inițiative, sportul devine un vector de dezvoltare și coeziune socială, aducând beneficii pe termen lung pentru toți locuitorii.

Advertisement

Continue Reading

Cele mai vizualizate