Connect with us

Administrație Locală

VIDEO. Spitalul Municipal Oltenița are un nou manager. Primarul Milescu explică motivele demiterii fostului manager

Rămânem cu atenția îndeptată tot către zona medicală a județului nostru, doar că schimbăm scenariul și personajele. Spitalul Municipal Oltenița. La jumătatea lunii mai, unitatea medicală a celui de-al doilea municipiu din județul Călărași, Spitalul Municipal Oltenița, rămas fără acreditare ANCMCS, primeșea o nouă lovitură. Claudiu Cocoșilă era demis de Consiliului de Administrare al Spitalului în data de 12 mai din funcția de manager. Interimatul de manageriere a spitalului a fost preluat de către Ion Cîmpeanu, fost consilier al ministrului sănătății.

După demitere, fostul manager a prins curaj pe rețelele de socializare și a promis că va vorbi despre tot ce a întâmpinat în acest sistem grav bolnav. Cocoșilă a postat pe pagina sa de Facebook un mesaj:

“Dragi oltenițeni, vă mulțumesc pentru încrederea acordată. Am încercat să ofer un spital pentru toți, indiferent de clasa socială. Am constatat că acest lucru nu se dorește. Chiar echipa în care am avut încredere, prin primarul Costinel Milescu, a hotărât demiterea mea. De azi, am luat hotărârea să nu mai fac parte din echipa PNL. Voi merge înainte, învățând din aceste algeri greșite. Promisiunile schimbării, nu au fost onorate! Respect!”-  a fost mesajul fostului manager al Spitalului din Oltenița, Claudiu Cocoșilă

Acum, la mai bine de trei săptămâni de la demiterea managerului, primarul Costinel Milescu anunță o nouă conducere pentru Spitalul Municipal Oltenița. Un material video realizat de Primăria Municipiului Oltenița a fost publicat pe rețelele de socializare, sub formă de interviu, unde edilul oltenițenilor explică toate aceste schimbări.

Advertisement

“Hai să disociem puțin lucrurile, disociem doctorul Cocoșilă de managerul Cocoșilă. Dacă pentru doctorul Cocoșilă am toată stima, feedback-ul pe care l-am primit este foarte bun, despre managerul Cocoșilă nu mai pot să spun același lucru. Este unul dintre cei mai slabi manageri pe care eu i-am întâlnit. Probabil că n-aș fi luat așa curând decizia de demitere a managerului Cocoșilă dacă anul acesta nu ar fi fost 3 controale – toate dezastruoase. Un control de la Ministerul Sănătății și DSP, un control de la ANMCS și un control, probabil cel care m-a hotărât să iau decizia asta, este controlul de la CAS, fiind furnizorul de cel care plătește toate serviciile medicale din cadrul spitalului, și care bineînțeles vehiculează cele mai mari sume.
Citind foarte bine cele trei rapoarte de control, îngrozindu-mă, dar pentru că parcă aveam totuși inima îndoită, am introdus cele trei rapoarte de control în Consiliul de Administrație. Am rugat Consiliul de Administrație să ia o decizie. Decizia a fost în unanimitate pentru demisia, demiterea doctorului Cocoșilă. Era bine dacă își dădea demisia.
2. În același ton cu Consiliul de Administrație au fost și cei doi lideri de sindicat care au fost prezenți și care au fost de acord cu cei din Consiliul de Administrație. Motivele demiterii sunt grave. Nu vreau să intru în polemică nici cu doctorul Cocoșilă, nici cu altcineva, dar în momentul în care Casa îți spune că ai 8 miliarde de lei vechi, care nu se găsesc, și care ar trebui imputați Spitalului Oltenița. Lucru groaznic! Gândiți-vă că din furnizarea banilor pentru spital, mâine Casa ar trebui să retragă cei 8 miliarde. Este groaznic și m-a pus foarte tare pe gânduri suma asta. Sunt multe alte mărunțișuri. Am să le spun într-o perioadă destul de apropriată, pentru că văd că doctorul Cocoșilă, care acum este un om politic, tot mă amenință, mă face în toate felurile – că sunt mincinos, o să pun în dezbaterea publică și aceste documente.
3. Eu nu pot să dezinformez nimic, eu vorbesc de date scoase din aceste rapoarte de control. Ori cifra pe care am pronunțat-o mai de vreme, cele 8 miliarde, sunt din acest raport de control al Casei de Sănătate.
4. Da, dar fără să fiu eu acuzat cum încearcă să insinueze doctorul Cocoșilă, care este un mare mincinos. Nu știe să piardă și tot trăiește cu impresia ca este primes interpares, și că este cel mai bun manager din spital. De asta și încearcă să influențeze opinia publică. Managerul Cocoșilă profită de doctorul Cocoșilă și încearcă să dezinformeze opinia publică. Este o mare minciună. Nu eu închid spitalele, pentru că nu mă pricep, dar dacă până în luna august-septembrie nu se obține autorizația de la ANCMS, care este ridicată din cauza unui prost management în spital, automat spitalul ar trebui să se închidă. Bineînțeles că nu se va întâmpla lucrul ăsta. Am luat măsurile de rigoare.
5. Nu, pentru că doamna doctor Smochină nu are dreptul să devină manager. Are o restricție din partea ANI. M-am gândit la cineva care nu face parte din angajații spitalului, cum a fost până acum. De 6 ani spitalul ăsta bate pasul pe loc, ba chiar mai mult, în spitalul ăsta de aproape 8 ani de zile nu s-a făcut nimic. Situația spitalului este dezastruoasă. Pentru că au fost și sunt în continuare probleme de management, am adus un manager din București. Omul are un CV foarte bun, eu am să-i pronunț numele, iar cei care vor să afle amănunte din viața actualului manager o pot face. Este nu bine pregătit, este foarte bine pregătit. Este absolvent de Drept, într-una dintre cele mai prestigioase facultăți din Iași. Se numește Ion Câmpeanu. Google ne poate spune foarte multe. Omul a lucrat, ultimul serviciu de la care a plecat se numește Ministerul Sănătății și este unul dintre consilierii ministrului sănătății la ora asta.” – spune primarul Milescu în interviul video publicat pe pagina sa de Facebook.

Reacțiile celor care au parcus materialul video sunt diverse, unele de apreciere, altele mai dure.

  • “Să vă fie rușine să mai aruncați cu pietre în Domnul Doctor Claudiu Cocosila ! Dânsul Merită tot Respectul pentru tot ce a realizat și în primul rând este cel mai Bun Medic Ginecolog de la noi din Oltenița! Datorită Dânsului și eu și copilul meu cel mic trăim! Mai bine lăsați-l tot pe Dânsul așa cu siguranță vom avea curajul să venim la spitalul Oltenița Altfel nici nu mai vin pacienții! TOT RESPECTUL MEU ȘI AL FAMILIEI MELE DOMNUL Doctor Claudiu Cocosilă! Bunul Dumnezeu să vă Binecuvinteze și să realizați tot ce v-ați propus!”
  • “Un primar care în toată domnia sa la primărie munca sa de teren zilnică a fost scaunul din biroul dinsului la aer condiționat…..cald sau rece… .credeți-mă am copilărit cu el și am văzut din copilărie și până acum cit de organizat este el darămite să organizeze pe alții. ..numai din birou nu se conduce Orașul” – mai scrie un domn
  • “Și dumneavoastră ,domnule primar sunteți deosebit! Ati organizat zilele Oltenintei,dar șoselele si trotuarele nu ati reușit …. Sunteți plin de RESPECT!”
  • “De ce se fac acum tot felul de controale? De ce nu s au făcut și când era doamna Smochina?”
  • “Frumoase vorbe croșetați!in rest multa mizerie!”
  • “Nu pot să-mi dau cu părerea din lipsă de cunoștințe dar, in felul în care arată spitalul și lipsa de echipamente mă mir că încă mai sunt doctori care își fac meseria. Respect celor care cu greu încă sunt acolo pentru a salva vieți în Oltenița”
  • “Rusine “domnule” primar ca datorită domnului Dr Claudiu Cocosila acum ocupi acel scaun pe care nu l-ai fi ocupat niciodată fără ajutorul lui. Nimic nu te recomanda pentru aceasta funcție nici pregătirea ,nici caracterul. Toți distrug numai tu construiești, dar nu se vede nimic. In afara de a pune flori ce ai făcut pentru locuitorii acestui oras ? Dar nu realizări pentru tine și fiul tău ca probabil nu ai avea timpul și spațiul necesar sa le prezinți . Dar așa este in viața omul mic da cu pietre in pomul cu roade . Sper sa primesti de la viața după faptele tale . Rusine!!!!”
  • “Domnule primar,dumneavoastră știți cât timp necesita pentru a pune la punct tot ceea ce s-a “făcut” pe vremea celuilalt manager?nu dumneavoastră spuneați ca erau nereguli, de aceea a și fost demis? Acum întrebarea e: credeați ca Dl Doctor e cumva Samantha sa dea din buze și totul sa se pună în ordine într-un timp scurt, din câte bine îmi amintesc, domnul e Manager de 1 an…Aaa.si apropos, rușinică, v-ati folosit de imaginea lui, un om foarte respectat printre noi ca să ajungeți la putere și apoi când nu va mai convine, îl aruncați.”
  • “Dar dumneavoastră ce ați făcut atât de bine ca sa aveți dreptul sa ii judecați pe alți.Aveți grije este un doctor bun,și sa știți ca sa inventat roata și e rotunda.”
  • “Ma intreb de ce dracu te am votat? …. Imi raspund, din cauza mincinosului de Cocosila 🤦🏻‍♀️🤦🏻‍♀️🤦🏻‍♀️🤦🏻‍♀️Stai linistit, ca vor mai trece inca 2 ani, si ne chemi iar la vot 😉 Nici tu, pana acum nu ai facut nimic, doar ai mentinut ce a facut Tone…. atat… in rest Vorbe, vorbe si iar vb”
  • “Da ,acest domn,Ion Câmpeanu ,eu mă întreb cum de vine manager la Oltenița,pleacă de la Ministerul sănătății??!!Politica asta ,banii…transforma omenia in nimic…,,Cocoșilă un mare mincinos” zice d-nul primar,dar în campanie nu mai era mincinos…datorita Dr.Cocosila ați fost ales din nou…părerea mea…”
  • “Câtă aroganta … sunteți mândru nu-i așa?
    Cat timp va ținea poalele nu se verifică nimic,acum vin controale peste controale.Asa este când se vrea un pion picat…și-a făcut treabă și acum este sacrificat,așa cum ați făcut cu multi oameni buni pe care i-ați avut.
    Păcat că ați revenit nu cu omenie și chef de munca,ci cu rahat aruncat în dușmani imaginari.”

Administrație Locală

Pod peste Dunăre între Călărași și Silistra: Autoritățile locale au bătut palma pentru proiectul care poate schimba viitorul regiunii!

Un vis vechi, dar tot mai posibil: un pod peste Dunăre, între Călărași și Silistra, a fost tema centrală a întâlnirii de lucru desfășurate joi, în orașul bulgăresc Silistra, între autoritățile locale din județul Călărași și cele din Bulgaria.

Discuțiile, care marchează un pas concret spre realizarea unei infrastructuri strategice de legătură între România și Bulgaria, au fost susținute și de prezența Excelenței Sale, Radko Vlaykov, ambasadorul Bulgariei în România – un susținător constant al proiectelor de cooperare transfrontalieră.

„Un asemenea proiect nu este doar o investiție într-un pod de beton și oțel. Este o investiție în apropierea dintre oameni, în economie, în viitor”, transmit reprezentanții Consiliului Județean Călărași.

Deși decizia finală aparține guvernelor de la București și Sofia, autoritățile locale au transmis un mesaj puternic de sprijin și au agreat un calendar comun de acțiuni pentru susținerea proiectului la nivel național și european.

Ce ar însemna un pod Călărași – Silistra?

✅ O rută alternativă la aglomerația de la Giurgiu – Ruse
✅ Conexiune rapidă între Muntenia și Dobrogea de Sud (Bulgaria)
✅ Impuls major pentru turism, comerț și investiții în zonă
✅ Un nou punct vamal modern, cu facilități europene

Advertisement

Când ar putea deveni realitate?

Deocamdată, podul este în fază incipientă de promovare instituțională, dar evenimentul de la Silistra semnalează o schimbare de ritm. Autoritățile din Călărași și Silistra par hotărâte să nu lase proiectul în sertar. Odată constituit un acord bilateral la nivel guvernamental, proiectarea și obținerea fondurilor europene vor fi pașii următori.

„Construirea unui pod începe, simbolic, cu construirea unui acord. Iar azi s-a făcut un pas important în această direcție.” – concluzionează oficialii CJ Călărași.

Continue Reading

Administrație Locală

S-a spart digul! Apa a năvălit în Portul Turistic din Călărași

Un moment așteptat de comunitatea locală și de toți cei care cred în potențialul turistic al Călărașiului a avut loc astăzi, pe malul brațului Borcea: a fost spart digul și apele au început să umple bazinul viitorului port turistic. Este o etapă tehnică esențială în realizarea unui proiect de anvergură pentru județul Călărași, susținut de Consiliul Județean.

Președintele CJ Călărași, Vasile Iliuță, a declarat că acest moment simbolizează trecerea de la vis la realitate: „Este dovada că visul unei marine moderne la Călărași devine realitate. Construim aici, pe malul Borcei, un spațiu care va aduce viață, mișcare și energie orașului nostru.”

În perioada următoare, lucrările vor continua cu montarea pontoanelor, amenajarea terminalelor și finalizarea infrastructurii destinate ambarcațiunilor și turiștilor. Obiectivul final: transformarea zonei într-un punct de atracție pentru iubitorii de navigație, pescuit, sporturi nautice și relaxare în natură.

„Cred cu tărie în forța proiectelor care schimbă realități. Cred în folosirea Dunării ca resursă strategică. Și cred că, prin muncă și consecvență, putem transforma județul Călărași într-un reper pe harta turismului dunărean”, a mai spus Vasile Iliuță.

Advertisement

Portul turistic de la Călărași face parte dintr-un plan mai amplu de valorificare a Dunării, ca axă de dezvoltare economică și turistică. Proiectul este finanțat din fonduri europene și beneficiază de sprijinul autorităților locale.

Continue Reading

Administrație Locală

Călărași se alătură campaniei naționale “Oscar, Șarpele Hoinar” – 770 de elevi vor fi încurajați să vină la școală fără mașină.

În cadrul ședinței ordinare a Consiliului Local desfășurată joi, 26 iunie 2025, aleșii locali au aprobat participarea Municipiului Călărași la campania educațională “Oscar, Șarpele Hoinar – ediția 2025”, o inițiativă a Asociației „Orașe Energie România” care promovează mobilitatea urbană sustenabilă în rândul elevilor de clasele 0-4.

Trei unități de învățământ din oraș vor fi implicate direct în campanie:

  • Liceul Teoretic „Mihai Eminescu” – 5 clase, 129 elevi

  • Școala Gimnazială „Mircea Vodă” – 14 clase, 336 elevi

  • Școala Gimnazială „Carol I” – 15 clase, 305 elevi

În total, 770 de elevi vor participa la activități menite să-i facă să renunțe la transportul cu mașina personală și să opteze pentru variante mai prietenoase cu mediul: mersul pe jos, bicicleta, trotineta, rolele, skateboardul, transportul public sau car-sharing-ul.

📆 Campania va avea loc în perioada 22 septembrie – 3 octombrie 2025, în cadrul Săptămânii Europene a Mobilității, și presupune un joc interactiv prin care elevii primesc puncte colorate pentru fiecare zi în care vin la școală folosind un mijloc de transport sustenabil. Punctele se lipesc pe un banner dedicat, iar recompensele – de la o pauză mai lungă la excursii sau amenajarea unui spațiu pentru biciclete – încurajează continuitatea comportamentelor eco.

Advertisement

Municipiul Călărași va susține financiar participarea la această campanie, alocând 11.550 lei din bugetul local penru taxa elevilor (15 lei/elev).

📍Din luna aprilie 2025, Călărași este membru al Consiliului Director al Asociației Orașe Energie România (OER), ocupând funcția de Secretar. Implicarea în astfel de proiecte marchează un pas concret spre educația pentru un oraș mai verde și mai sănătos.

Continue Reading