Connect with us

Administrație

VIDEO. Spitalul Municipal Oltenița are un nou manager. Primarul Milescu explică motivele demiterii fostului manager

Published

on

Rămânem cu atenția îndeptată tot către zona medicală a județului nostru, doar că schimbăm scenariul și personajele. Spitalul Municipal Oltenița. La jumătatea lunii mai, unitatea medicală a celui de-al doilea municipiu din județul Călărași, Spitalul Municipal Oltenița, rămas fără acreditare ANCMCS, primeșea o nouă lovitură. Claudiu Cocoșilă era demis de Consiliului de Administrare al Spitalului în data de 12 mai din funcția de manager. Interimatul de manageriere a spitalului a fost preluat de către Ion Cîmpeanu, fost consilier al ministrului sănătății.

După demitere, fostul manager a prins curaj pe rețelele de socializare și a promis că va vorbi despre tot ce a întâmpinat în acest sistem grav bolnav. Cocoșilă a postat pe pagina sa de Facebook un mesaj:

“Dragi oltenițeni, vă mulțumesc pentru încrederea acordată. Am încercat să ofer un spital pentru toți, indiferent de clasa socială. Am constatat că acest lucru nu se dorește. Chiar echipa în care am avut încredere, prin primarul Costinel Milescu, a hotărât demiterea mea. De azi, am luat hotărârea să nu mai fac parte din echipa PNL. Voi merge înainte, învățând din aceste algeri greșite. Promisiunile schimbării, nu au fost onorate! Respect!”-  a fost mesajul fostului manager al Spitalului din Oltenița, Claudiu Cocoșilă

Acum, la mai bine de trei săptămâni de la demiterea managerului, primarul Costinel Milescu anunță o nouă conducere pentru Spitalul Municipal Oltenița. Un material video realizat de Primăria Municipiului Oltenița a fost publicat pe rețelele de socializare, sub formă de interviu, unde edilul oltenițenilor explică toate aceste schimbări.

“Hai să disociem puțin lucrurile, disociem doctorul Cocoșilă de managerul Cocoșilă. Dacă pentru doctorul Cocoșilă am toată stima, feedback-ul pe care l-am primit este foarte bun, despre managerul Cocoșilă nu mai pot să spun același lucru. Este unul dintre cei mai slabi manageri pe care eu i-am întâlnit. Probabil că n-aș fi luat așa curând decizia de demitere a managerului Cocoșilă dacă anul acesta nu ar fi fost 3 controale – toate dezastruoase. Un control de la Ministerul Sănătății și DSP, un control de la ANMCS și un control, probabil cel care m-a hotărât să iau decizia asta, este controlul de la CAS, fiind furnizorul de cel care plătește toate serviciile medicale din cadrul spitalului, și care bineînțeles vehiculează cele mai mari sume.
Citind foarte bine cele trei rapoarte de control, îngrozindu-mă, dar pentru că parcă aveam totuși inima îndoită, am introdus cele trei rapoarte de control în Consiliul de Administrație. Am rugat Consiliul de Administrație să ia o decizie. Decizia a fost în unanimitate pentru demisia, demiterea doctorului Cocoșilă. Era bine dacă își dădea demisia.
2. În același ton cu Consiliul de Administrație au fost și cei doi lideri de sindicat care au fost prezenți și care au fost de acord cu cei din Consiliul de Administrație. Motivele demiterii sunt grave. Nu vreau să intru în polemică nici cu doctorul Cocoșilă, nici cu altcineva, dar în momentul în care Casa îți spune că ai 8 miliarde de lei vechi, care nu se găsesc, și care ar trebui imputați Spitalului Oltenița. Lucru groaznic! Gândiți-vă că din furnizarea banilor pentru spital, mâine Casa ar trebui să retragă cei 8 miliarde. Este groaznic și m-a pus foarte tare pe gânduri suma asta. Sunt multe alte mărunțișuri. Am să le spun într-o perioadă destul de apropriată, pentru că văd că doctorul Cocoșilă, care acum este un om politic, tot mă amenință, mă face în toate felurile – că sunt mincinos, o să pun în dezbaterea publică și aceste documente.
3. Eu nu pot să dezinformez nimic, eu vorbesc de date scoase din aceste rapoarte de control. Ori cifra pe care am pronunțat-o mai de vreme, cele 8 miliarde, sunt din acest raport de control al Casei de Sănătate.
4. Da, dar fără să fiu eu acuzat cum încearcă să insinueze doctorul Cocoșilă, care este un mare mincinos. Nu știe să piardă și tot trăiește cu impresia ca este primes interpares, și că este cel mai bun manager din spital. De asta și încearcă să influențeze opinia publică. Managerul Cocoșilă profită de doctorul Cocoșilă și încearcă să dezinformeze opinia publică. Este o mare minciună. Nu eu închid spitalele, pentru că nu mă pricep, dar dacă până în luna august-septembrie nu se obține autorizația de la ANCMS, care este ridicată din cauza unui prost management în spital, automat spitalul ar trebui să se închidă. Bineînțeles că nu se va întâmpla lucrul ăsta. Am luat măsurile de rigoare.
5. Nu, pentru că doamna doctor Smochină nu are dreptul să devină manager. Are o restricție din partea ANI. M-am gândit la cineva care nu face parte din angajații spitalului, cum a fost până acum. De 6 ani spitalul ăsta bate pasul pe loc, ba chiar mai mult, în spitalul ăsta de aproape 8 ani de zile nu s-a făcut nimic. Situația spitalului este dezastruoasă. Pentru că au fost și sunt în continuare probleme de management, am adus un manager din București. Omul are un CV foarte bun, eu am să-i pronunț numele, iar cei care vor să afle amănunte din viața actualului manager o pot face. Este nu bine pregătit, este foarte bine pregătit. Este absolvent de Drept, într-una dintre cele mai prestigioase facultăți din Iași. Se numește Ion Câmpeanu. Google ne poate spune foarte multe. Omul a lucrat, ultimul serviciu de la care a plecat se numește Ministerul Sănătății și este unul dintre consilierii ministrului sănătății la ora asta.” – spune primarul Milescu în interviul video publicat pe pagina sa de Facebook.

Reacțiile celor care au parcus materialul video sunt diverse, unele de apreciere, altele mai dure.

 • “Să vă fie rușine să mai aruncați cu pietre în Domnul Doctor Claudiu Cocosila ! Dânsul Merită tot Respectul pentru tot ce a realizat și în primul rând este cel mai Bun Medic Ginecolog de la noi din Oltenița! Datorită Dânsului și eu și copilul meu cel mic trăim! Mai bine lăsați-l tot pe Dânsul așa cu siguranță vom avea curajul să venim la spitalul Oltenița Altfel nici nu mai vin pacienții! TOT RESPECTUL MEU ȘI AL FAMILIEI MELE DOMNUL Doctor Claudiu Cocosilă! Bunul Dumnezeu să vă Binecuvinteze și să realizați tot ce v-ați propus!”
 • “Un primar care în toată domnia sa la primărie munca sa de teren zilnică a fost scaunul din biroul dinsului la aer condiționat…..cald sau rece… .credeți-mă am copilărit cu el și am văzut din copilărie și până acum cit de organizat este el darămite să organizeze pe alții. ..numai din birou nu se conduce Orașul” – mai scrie un domn
 • “Și dumneavoastră ,domnule primar sunteți deosebit! Ati organizat zilele Oltenintei,dar șoselele si trotuarele nu ati reușit …. Sunteți plin de RESPECT!”
 • “De ce se fac acum tot felul de controale? De ce nu s au făcut și când era doamna Smochina?”
 • “Frumoase vorbe croșetați!in rest multa mizerie!”
 • “Nu pot să-mi dau cu părerea din lipsă de cunoștințe dar, in felul în care arată spitalul și lipsa de echipamente mă mir că încă mai sunt doctori care își fac meseria. Respect celor care cu greu încă sunt acolo pentru a salva vieți în Oltenița”
 • “Rusine “domnule” primar ca datorită domnului Dr Claudiu Cocosila acum ocupi acel scaun pe care nu l-ai fi ocupat niciodată fără ajutorul lui. Nimic nu te recomanda pentru aceasta funcție nici pregătirea ,nici caracterul. Toți distrug numai tu construiești, dar nu se vede nimic. In afara de a pune flori ce ai făcut pentru locuitorii acestui oras ? Dar nu realizări pentru tine și fiul tău ca probabil nu ai avea timpul și spațiul necesar sa le prezinți . Dar așa este in viața omul mic da cu pietre in pomul cu roade . Sper sa primesti de la viața după faptele tale . Rusine!!!!”
 • “Domnule primar,dumneavoastră știți cât timp necesita pentru a pune la punct tot ceea ce s-a “făcut” pe vremea celuilalt manager?nu dumneavoastră spuneați ca erau nereguli, de aceea a și fost demis? Acum întrebarea e: credeați ca Dl Doctor e cumva Samantha sa dea din buze și totul sa se pună în ordine într-un timp scurt, din câte bine îmi amintesc, domnul e Manager de 1 an…Aaa.si apropos, rușinică, v-ati folosit de imaginea lui, un om foarte respectat printre noi ca să ajungeți la putere și apoi când nu va mai convine, îl aruncați.”
 • “Dar dumneavoastră ce ați făcut atât de bine ca sa aveți dreptul sa ii judecați pe alți.Aveți grije este un doctor bun,și sa știți ca sa inventat roata și e rotunda.”
 • “Ma intreb de ce dracu te am votat? …. Imi raspund, din cauza mincinosului de Cocosila 🤦🏻‍♀️🤦🏻‍♀️🤦🏻‍♀️🤦🏻‍♀️Stai linistit, ca vor mai trece inca 2 ani, si ne chemi iar la vot 😉 Nici tu, pana acum nu ai facut nimic, doar ai mentinut ce a facut Tone…. atat… in rest Vorbe, vorbe si iar vb”
 • “Da ,acest domn,Ion Câmpeanu ,eu mă întreb cum de vine manager la Oltenița,pleacă de la Ministerul sănătății??!!Politica asta ,banii…transforma omenia in nimic…,,Cocoșilă un mare mincinos” zice d-nul primar,dar în campanie nu mai era mincinos…datorita Dr.Cocosila ați fost ales din nou…părerea mea…”
 • “Câtă aroganta … sunteți mândru nu-i așa?
  Cat timp va ținea poalele nu se verifică nimic,acum vin controale peste controale.Asa este când se vrea un pion picat…și-a făcut treabă și acum este sacrificat,așa cum ați făcut cu multi oameni buni pe care i-ați avut.
  Păcat că ați revenit nu cu omenie și chef de munca,ci cu rahat aruncat în dușmani imaginari.”

Administrație

VIDEO/ Strada Rahova, aproape de finalizare

Published

on

Lucrările de modernizare ale străzii Rahova din municipiul Călărași sunt în derulare. Aceasta are o lungime de 1.847,79 m. După lucrarile de frezare, căminele au fost aduse la cote egale, iar scurgerile pentru apa pluvială au fost corectate, inclusiv înlocuirea capacelor, ramelor şi a plăcilor de suport.

“Lucrările de reparaţii ce se execută pe strada Rahova (în lungime de circa 1850 de metri), sunt realizate în proporţie de 70%. După ce s-a turnat beton pe carosabil pentru uniformizarea suprafeţei, acum se lucrează la aplicarea primului strat de asfalt. Este încă o promisiune onorată! Așa cum am mai spus, în fiecare an intenționăm să terminăm câte o stradă. Am reabilitat Plevna, acum Rahova, urmează Viitor. Estimăm ca până la finele primei săptămâni din august să finalizăm lucrările de pe strada Rahova care va deveni extrem de importantă pentru fluidizarea circulaţiei, în contextul demarării în această vară a proiectului de modernizare a străzii Bucureşti. Modernizăm Călărașiul!” – anunță primarul Marius Dulce pe o rețea de socializare

Continue Reading

Administrație

VIDEO/ Amenajare parcare blocuri D21, D22, D24

Published

on

“Continuăm seria investițiilor, finanțate de la bugetul local, privind amenajarea de parcări de reședință. Am demarat deja lucrările de modernizare a parcării existente ce se întinde pe o suprafață de peste 2.400 mp, din fața blocurilor D21, D22, D24. Este o promisiune făcută în campanie pornind de la solicitările exprimate de cetățenii care locuiesc aici. În cel mai scurt timp posibil vom finaliza și acest obiectiv.” – scrie

Continue Reading

Administrație

Ședință ordinară, miercuri, 29 iunie, la Consiliul Județean Călărași

Published

on

Consiliul Judeţean Călăraşi se convoacă în şedinţă ordinară, la data de 29 iunie 2022, începând cu ora 1200, în sala de şedinţe ”Mihai Arbagic”, cu următoarea ordine de zi:

1.Proiect de hotărâre pentru modificarea Hotărârii nr. 127/2020 privind organizarea comisiilor de specialitate ale Consiliului Judeţean Călăraşi pe principalele domenii de activitate Călărași nr.9470/20.06.2022,însoțit de Referatul de aprobare al Președintelui CJC nr. 9471/20.06.2022, Raportul Comp.Juridic nr. 9472/20.06.2022ceurmează a fi avizat de Comisia Juridică;

2.Proiect de hotărâre privind aprobarea închirierii unui teren înscris în Cartea Funciară nr. 30327 UAT Călărași, aflat în domeniul public al județului Călărași nr.5296/05.04.2022,însoțit de Referatul de aprobare al Președintelui CJC nr. 5297/05.04.2022, Raportul Direcției Economice nr. 5298/05.04.2022ceurmează a fi avizat de Comisia Buget – finanțe;

3.Proiect de hotărâre privind aprobarea închirierii unui teren înscris în Cartea Funciară nr. 30331 UAT Călărași, aflat în domeniul public al județului Călărași nr.5357/06.04.2022,însoțit de Referatul de aprobare al Președintelui CJC nr. 5358/06.04.2022, Raportul Direcției Economice nr. 5360/06.04.2022ceurmează a fi avizat de Comisia Buget – finanțe;

4.Proiect de hotărâre privind transmiterea unui imobil, aflat in domeniul public al Județului Călărași și administrarea Consiliului Județean Călărași, în administrarea Muzeului Dunării de Jos Călărași nr.9182/14.06.2022,însoțit de Referatul de aprobare al Președintelui CJC nr. 9183/14.06.2022, Raportul Direcției Economice nr. 9184/14.06.2022ceurmează a fi avizat de Comisia Buget – finanțe;

5.Proiect de hotărâre privind transmiterea unor terenuri, aflate în domeniul public al Județului Călărași și administrarea Consiliului Judeţean Călăraşi, în administrarea Consiliului Local al Comunei Curcani nr.9203/14.06.2022,însoțit de Referatul de aprobare al Președintelui CJC nr. 9205/14.06.2022, Raportul Direcției Economice nr. 9206/14.06.2022ceurmează a fi avizat de Comisia Buget – finanțe;

6.Proiect de hotărâre privind transmiterea unor terenuri, aflate în domeniul public al Județului Călărași și administrarea Consiliului Judeţean Călăraşi, în administrarea Consiliului Local al Comunei Crivăţ nr. 9208/14.06.2022,însoțit de Referatul de aprobare al Președintelui CJC nr. 9209/14.06.2022, Raportul Direcției Economice nr. 9210/14.06.2022ceurmează a fi avizat de Comisia Buget – finanțe;

7.Proiect de hotărâre privind transmiterea unor terenuri, aflate în domeniul public al Județului Călărași și administrarea Consiliului Judeţean Călăraşi, în administrarea Consiliului Local al Comunei Crivăţ, pentru realizarea obiectivului de investiţii „Infiinţare trotuar în comuna Crivăţ, Judeţul Călăraşi” nr.9200/14.06.2022,însoțit de Referatul de aprobare al Președintelui CJC nr. 9201/14.06.2022, Raportul Direcției Economice nr. 9202/14.06.2022ceurmează a fi avizat de Comisia Buget – finanțe;

8.Proiect de hotărâre pentru modificarea Hotărârii nr. 47/2015 privind darea în administrare a unui teren proprietate publică a județului Călărași din administrarea Consiliului Județean Călărași în administrarea Consiliului Local al Municipiului Călărași Călărași nr. 9455/20.06.2022,însoțit de Referatul de aprobare al Președintelui CJC nr. 9456/20.06.2022, Raportul Direcției Economice nr. 9457/20.06.2022ceurmează a fi avizat de Comisia Buget – finanțe;

9.Proiect de hotărâre privind aprobarea cuantumului alocaţiei de hrană pentru copiii si adultii din centrele aflate in subordinea Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Calarasi nr. 9544/21.06.2022,însoțit de Referatul de aprobare al Președintelui CJC nr. 9546/21.06.2022, Raportul Direcției Economice nr. 9547/21.06.2022ceurmează a fi avizat de Comisia Buget – finanțe și Comisia Învățământ, Sănătate, Cultură, Sport.

10.Proiect de hotărâre privind modificarea și completarea Organigramei și a Statului de funcții ale Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Călăraşi nr. 9459/20.06.2022,însoțit de Referatul de aprobare al Președintelui CJC nr. 9460/20.06.2022, Raportul Comp.Guvernanță nr. 9461/20.06.2022ceurmează a fi avizat de Comisia Buget – finanțe și Comisia Învățământ, Sănătate, Cultură, Sport.

11. Proiect de hotărâre privind aprobarea Protocolului de colaborare dintre Fundația Caritabilă Sfântul Daniel și Judeţul Călăraşi, prin Consiliul Județean Călărași nr. 9645/22.06.2022,însoțit de Referatul de aprobare al Președintelui CJC nr. 9647/22.06.2022, Raportul Direcției Economice nr. 9648/22.06.2022ceurmează a fi avizat de Comisia Buget – finanțe;

12.Proiect de hotărâre pentru modificarea Hotărârii nr. 91/2010 privind constituirea Consiliilor de administraţie ale spitalelor publice din reţeaua Consiliului Judeţean Călăraşi Călărași nr.9178/14.06.2022,însoțit de Referatul de aprobare al Președintelui CJC nr. 9179/14.06.2022, Raportul Comp.Sănătate nr. 9180/14.06.2022ceurmează a fi avizat de Comisia Buget – finanțe;

13.Proiect de hotărâre pentru modificarea Hotărârii nr. 11/2018 privind numirea reprezentanților Județului Călărași în Adunarea Generală a Acționarilor la Societatea DRUMURI ȘI PODURI S.A. Călărași nr.9073/10.06.2022,însoțit de Referatul de aprobare al Președintelui CJC nr. 9082/10.06.2022, Raportul Comp.Guvernanță nr. 9088/10.06.2022ceurmează a fi avizat de Comisia Buget – finanțe;

14.Diverse.

Continue Reading

Tendințe

Copyright © 2022 CalarasiPRESS.

error: Conținutul site-ului Călărași PRESS este protejat de dreputuri de autor. Toate dreputile rezervate către © Cătălin COJOCARU. Pentru preluare informațiilor și a conținutului, ne puteți contacta la 0735.128.255 sau la catalin@calarasipress.ro