Connect with us

Administrație

Ședință extraordinară la Consiliul Județean Călărași. Consilierii vor dezbate opt proiecte

Published

on

Consiliului Județean Călărași în ședință extraordinară din data de 08 Iunie 2022, ora 10:00, în sala de şedinţe ”Mihai Arbagic” din municipiul Călărași, str. 1 Decembrie 1918, nr. 1, cu următorul proiect al ordinii de zi:

1.Proiect de hotărâre privind rectificarea bugetului propriu al Județului Călărași pe anul 2022 nr.8611/03.06.2022, însoțit de Referatul de aprobare al Președintelui CJC nr. 8612/03.056.2022, Raportul Direcției Economice nr. 8614/03.06.2022, ce urmează a fi avizat de Comisia Buget – finanțe;

2.Proiect de hotărâre privind aprobarea proiectului și a cheltuielilor legate de proiect „RESTART în Municipiul Călăraşi – Incluziune socială pentru copiii proveniţi din Complexul de Servicii Comunitare pentru Copii cu Handicap Sever Călăraşi” și de aprobare a acordului de parteneriat nr. 8211/27.05.2022, însoțit de Referatul de aprobare al Președintelui CJC nr. 8212/27.05.2022, Raportul Direcției Tehnice nr. 8213/27.05.2022, ce urmează a fi avizat de Comisia Buget – finanțe și Comisia Învățământ, Sănătate, Cultură, Sport;

3.Proiect de hotărâre privind aprobarea cererii de transmiterea imobilului cu nr. MFP 102756 din domeniul public al Statului și administrarea Ministerului Sportului, prin Clubul Sportiv Municipal Călărași, în domeniul public al Județului Călărași și administrarea Consiliului Județean Călărași nr. 8215/27.05.2022, însoțit de Referatul de aprobare al Președintelui CJC nr. 8216/27.05.2022, Raportul Direcției Dezvoltare Regională și Relații Externe nr. 8217/27.05.2022, ce urmează a fi avizat de Comisia Buget – finanțe și Comisia Învățământ, Sănătate, Cultură, Sport;

Advertisement

4.Proiect de hotărâre privind aprobarea cererii de transmiterea a imobilului cu nr. MFP 145270 din proprietatea Agenţiei Naţionale pentru Sport – Clubul Sportiv Municipal Călărași, în domeniul public al Județului Călărași și administrarea Consiliului Județean Călărași nr.8219/27.05.2022, însoțit de Referatul de aprobare al Președintelui CJC nr. 8220/27.05.2022, Raportul Direcției Dezvoltare Regională și Relații Externe nr. 8221/27.05.2022, ce urmează a fi avizat de Comisia Buget – finanțe și Comisia Învățământ, Sănătate, Cultură, Sport;

5.Proiect de hotărâre pentru modificarea indicatorilor tehnico-economici si actualizarea devizului general ale obiectivului de investiție „MODERNIZAREA ȘI REABILITAREA DRUMULUI JUDEȚEAN – DJ 211D TRONSON DN21 (ȘTEFAN VODĂ)-LIBERTATEA – DN3B (DICHISENI) KM 13+500 – KM 41+500, JUDEȚUL CĂLĂRAȘI” nr. 8330/30.05.2022, însoțit de Referatul de aprobare al Președintelui CJC nr. 8331/30.05.2022, Raportul Direcției Tehnice nr. 8332/30.05.2022, ce urmează a fi avizat de Comisia Buget – finanțe și Comisia de Urbanism;

6.Proiect de hotărâre pentru modificarea indicatorilor tehnico-economici si actualizarea devizului general ale obiectivului de investiție „Modernizare DJ 411 Chirnogi – Radovanu – Crivăț – Limita județului (Hotarele) km 0+000 – km 18+090” nr. 8246/30.05.2022, însoțit de Referatul de aprobare al Președintelui CJC nr. 8247/30.05.2022, Raportul Direcției Tehnice nr. 8248/30.05.2022, ce urmează a fi avizat de Comisia Buget – finanțe și Comisia de Urbanism;

7.Proiect de hotărâre privind aprobarea actualizării Monografiei Economico-Militare a Judeţului Călăraşi nr. 8583/03.06.2022, însoțit de Referatul de aprobare al Președintelui CJC nr. 8584/03.06.2022, Raportul Vicepreşedintelui desemnat, Samoilă Ion, nr. 8586 din 03.06.2022, ce urmează a fi avizat de Comisia Juridică;

8.Proiect de hotărâre pentru modificarea Hotărârii nr. 111/2022 privind aprobarea deplasării unei delegații a Consiliului Județean Călărași la Helsingborg (Suedia), în perioada 13 – 18 iunie 2022 nr. 8199/27.05.2022, însoțit de Referatul de aprobare al Președintelui CJC nr. 8201/27.05.2022, Raportul comnun al Direcției Dezvoltare Regională și Relații Externe și al Direcției Economice nr. 8202 din 27.05.2022, ce urmează a fi avizat de Comisia Buget – finanțe.

Advertisement

Administrație

Au fost făcute aviotratamente la Călărași. Inițiativa primarului Marius Dulce este apreciată de către cetățeni

Published

on

By

Primarul municipiului Călărași, Marius Dulce, a anunțat, recent, pe Facebook, desfășurarea aviotratamentelor împotriva țânțarilor, o inițiativă ce a stârnit reacții pozitive din partea cetățenilor. Însoțit de câteva fotografii spectaculoase surprinse de la înălțime, din avionul implicat în aceste operațiuni, mesajul primarului subliniază eforturile administrației locale de a menține orașul liber de insecte dăunătoare.

La momentul actual, întregul oraș beneficiază de aviotratamente pentru combaterea țânțarilor. Programul de deratizare, dezinsecție și dezinfecție, inițiat în luna martie, se desfășoară conform unui grafic bine stabilit, care se modifică doar în cazul condițiilor meteorologice nefavorabile. Acest plan riguros demonstrează angajamentul administrației locale de a asigura un mediu sănătos pentru toți locuitorii.

Cetățenii din Călărași au aplaudat inițiativa primarului Marius Dulce, exprimându-și mulțumirea prin comentarii și sute de like-uri la postarea lui de pe Facebook. Comentariile reflectă un sentiment general de recunoștință și apreciere pentru eforturile depuse în combaterea insectelor dăunătoare: „Felicitări!/ Excelent”. Mulți locuitori consideră că aceste măsuri sunt esențiale pentru confortul și sănătatea comunității, mai ales în contextul verii, când țânțarii pot reprezenta o problemă majoră.

Edilul a informat, de asemenea, că tratamentele au continuat cu operațiuni terestre pentru combaterea țânțarilor, căpușelor și paraziților. Produsele utilizate în aceste tratamente sunt avizate de Ministerul Sănătății, prin Comisia Națională de Biocide, asigurând astfel conformitatea cu standardele de siguranță și eficacitate.

Advertisement

Inițiativa primarului Marius Dulce de a implementa aviotratamente pentru combaterea țânțarilor, la Călărași, reflectă un angajament ferm față de sănătatea și bunăstarea comunității. Reacțiile pozitive ale cetățenilor subliniază importanța acestor măsuri și demonstrează sprijinul larg al comunității pentru astfel de acțiuni proactive. Pe măsură ce programul continuă, locuitorii din Călărași pot fi siguri că sănătatea și confortul lor sunt priorități esențiale pentru administrația locală.

„La această oră, toate zonele municipiului Călărași beneficiază de aviotratament pentru combaterea țânțarilor (larve și adulți). Programul de deratizare, dezinsecție și dezinfecție l-am început în luna martie și îl derulăm conform unui grafic bine stabilit, care se modifică numai dacă vremea nu ne este favorabilă.

Continuăm astăzi (n.r. 3 iunie) și mâine seară (n.r. 4 iunie) cu tratament terestru pentru combaterea țânțarilor, a căpușelor și a paraziților. Produsele utilizate sunt avizate de Ministerul Sănătății, prin Comisia Națională de Biocide”, a transmis edilul luni, 3 iunie, pe Facebook.

Advertisement
Continue Reading

Administrație

VIDEO. Inaugurare cu fast a noului loc de joacă la Grădinița Nr. 1 din Fundeni

Published

on

Primarul social-democrat al localității Fundeni, Gheorghiță Cărtușanu, a inaugurat, vineri, 31 mai, noul loc de joacă al grădiniței Nr.1 Fundeni, un proiect mult așteptat de comunitatea locală. Evenimentul a adunat zeci de părinți ai preșcolarilor, alături de cadrele didactice, într-o atmosferă de sărbătoare.

Este un moment important pentru copiii noștri și pentru întreaga noastră localitate. Noul loc de joacă este rezultatul unei munci susținute și a unei colaborări strânse între administrația locală și comunitate,” a declarat primarul Gheorghiță Cărtușanu în discursul său de deschidere.

Noua zonă de joacă, echipată cu tobogane, leagăne și diverse structuri de cățărat, a fost concepută pentru a oferi copiilor un spațiu sigur și modern pentru recreere și dezvoltare fizică. Proiectul a fost realizat cu finanțare locală și a avut ca principal obiectiv îmbunătățirea condițiilor de educație și joacă pentru preșcolarii din Fundeni.

Fundeni

Fundeni

Ne bucurăm că am reușit să finalizăm acest proiect. Este esențial ca cei mici să aibă acces la facilități moderne, care să le stimuleze imaginația și să le dezvolte abilitățile fizice,” a adăugat primarul Cărtușanu.

Prezența numeroasă a părinților și cadrelor didactice la ceremonia de inaugurare a subliniat importanța pe care comunitatea o acordă educației și bunăstării copiilor. Evenimentul s-a încheiat cu o demonstrație de jocuri și activități organizate de educatoarele grădiniței, spre bucuria celor mici.

Advertisement

Noua investiție în educație și infrastructură a grădiniței numărul 1 din Fundeni reprezintă un pas înainte în eforturile primăriei de a crea un mediu propice dezvoltării armonioase a copiilor din localitate.

MATERIAL DIFUZAT DE SOCIETATEA CALARARASI HEXEL PRESS SRL, COMANDAT DE PSD – FILIALA CĂLĂRAȘI – CUI MF: 21240002

Continue Reading

Administrație

Primarul Ionel Tatu din Vâlcelele, premiat pentru susținerea și dezvoltarea sportului local

Published

on

Premiul vine ca o recunoaștere a eforturilor susținute ale primarului Tatu în susținerea clubului ACS Micul Luptător și a sportului de lupte în special. Sub conducerea sa, comuna Vâlcelele a devenit un exemplu de urmat în ceea ce privește implicarea autorităților locale în viața sportivă a tinerilor. De la modernizarea infrastructurii sportive până la organizarea și susținerea evenimentelor locale de profil, administrația locală a demonstrat un angajament constant în promovarea unui stil de viață activ și sănătos.

Este o onoare să primesc această diplomă și să văd rezultatele muncii noastre în comunitate. Sportul nu doar că dezvoltă fizic și mental tinerii, dar creează și legături puternice între membrii comunității. Vom continua să susținem astfel de inițiative pentru a oferi oportunități și mai multe generațiilor viitoare”, a declarat Ionel Tatu pentru Calarasipress.ro.

Gheorghe Nane, președintele clubului ACS Micul Luptător, a subliniat importanța colaborării dintre autoritățile locale și cluburile sportive: „Fără sprijinul administrației locale, multe dintre proiectele noastre nu ar fi fost posibile. Primarul Ionel Tatu a fost un partener de nădejde și un susținător fervent al sportului. Această diplomă este un mic gest de recunoștință pentru tot ceea ce a făcut pentru noi.”

Comuna Vâlcelele și-a câștigat astfel un loc important pe harta sportivă a județului Călărași, datorită implicării și dedicării autorităților locale și a comunității. Prin astfel de inițiative, sportul devine un vector de dezvoltare și coeziune socială, aducând beneficii pe termen lung pentru toți locuitorii.

Advertisement

Continue Reading

Cele mai vizualizate