Connect with us

Știri

VIDEO. Proiectul Portului Turistic din Călărași, la jumătatea drumului

Published

on

Pe data de 9 martie a.c., Vasile Iliuță, președintele Consiliului Județean Călărași, a vorbit despre stadiul de implementare al portului turistic din zonă, un proiect de importanță majoră pentru regiune. Conform declarațiilor sale, proiectul se află la un grad de realizare de 40%, cu termenul de finalizare stabilit pentru luna noiembrie a anului 2023.

Cu toate acestea, Vasile Iliuță a dezvăluit și o veste mai puțin plăcută. Turnul Belvedere nu va fi inclus în proiect din cauza lipsei de finanțare din partea Ministerului Turismului. Din păcate, turnul Belvedere care nu se mai construiește era una din principalele atracții ale proiectului.

„Portul Turistic are un procent de 40% execuție. Avem o soluție tehnică pe care trebuie s-o modificăm. E vorba de înclinația palplanșelor care s-au lăsat într-o parte. Suntem la Ministerul Turismului cu schimbarea soluției tehnice, pentru a putea interveni, fiind vorba de o cofinanțare și din partea ministerului și din partea CJ Călărași. undeva la 5 milioane de lei în plus. Soluție pentru situația palplanșelor ar fi să pună la bază niște pietre foarte mari care să țină rezistența de care este nevoie. Pământul fiind nisipos, se mișcă indiferent ce vom face. Despre turnul Belvedere nu mai face parte din proiect. Ministerul Turismului nu îl finanța și a trebuie să-l scoatem din proiect.” a precizat Vasile Iliuță în conferința de presă a PSD Călărași de joi, 9 martie.

În plus, președintele Consiliului Județean a menționat și problemele întâmpinate pe șantier, legate în special de palplanșe. Acestea au creat dificultăți muncitorilor din cauza solului nisipos care îngreunează lucrările. Această situație duce la o întârziere în finalizarea proiectului și la creșterea costurilor aferente.

În ciuda acestor probleme, eforturile pentru finalizarea proiectului continuă și se speră ca acesta să fie finalizat cu succes și la timp. Portul turistic din Călărași ar putea reprezenta o oportunitate importantă de dezvoltare pentru zonă, prin atragerea turiștilor și a investitorilor. Prin urmare, este important ca proiectul să fie finalizat cu succes și să fie pus în valoare potențialul turistic al zonei.

Știri

PMC | O arteră importantă din Călărași a intrat în reabilitare

Published

on

Reabilitarea străzii Viitor reprezintă o veste bună pentru locuitorii din Călărași. Această arteră importantă a fost mult timp într-o stare avansată de degradare, provocând disconfort și neplăceri în rândul șoferilor și pietonilor. Acum, cu demararea lucrărilor de asfaltare, se va îmbunătăți semnificativ starea acestei străzi, iar circulația va deveni mult mai fluidă și mai sigură.

 

Potrivit constructorului, lucrările de reabilitare a străzii Viitor vor fi finalizate la finele lunii aprilie. Acestea vor consta în înlocuirea asfaltului vechi, deteriorat și plin de gropi, cu unul nou și modern, care va rezista mai bine în fața intemperiilor și a traficului intens.

În plus, vor fi efectuate și alte lucrări de modernizare, cum ar fi refacerea trotuarelor, iluminatul public, semnalizarea rutieră și marcajele pentru trecerile de pietoni. Acestea vor aduce un plus de confort și siguranță pentru toți cei care folosesc această arteră importantă din oraș.

Reabilitarea străzii Viitor este a treia mare lucrare de modernizare a unei artere importante din Călărași, după reabilitarea străzii Rahova și a străzii Plevna. Aceste proiecte sunt parte dintr-un program amplu de modernizare și dezvoltare a infrastructurii din oraș, care va aduce beneficii semnificative pentru toți locuitorii și pentru dezvoltarea economică a zonei.

„Astăzi după-amiază am demarat asfaltarea străzii Viitor. Potrivit constructorului, lucrările vor fi gata la finele lunii aprilie.
Strada Viitor este a 3-a arteră importantă reabilitată în acest mandat după Rahova și Plevna.” – transmite primarul Marius Dulce într-o postare pe Facebook
Continue Reading

Știri

Polițiștii călărășeni au constatat 118 infracțiuni și au aplicat 979 sancțiuni contravenționale în ultimele 7 zile

Published

on

BILANȚUL ULTIMEI SĂPTĂMÂNI: 118 INFRACŢIUNI CONSTATATE ȘI 979 DE CONTRAVENȚII APLICATE

În cadrul acțiunilor pentru siguranța comunității din ultima săptămână, polițiștii au intervenit la 318 sesizări ale cetățenilor. De asemenea, polițiștii au reținut permisele de conducere în cazul a 39 de șoferi care au pus în pericol siguranța traficului rutier.

În săptămâna  13 – 19 martie a.c., peste 1.000 de polițiști au acționat, la nivelul județului Călărași, pentru prevenirea faptelor antisociale și menținerea ordinii și siguranței publice. Au fost organizate 32 de acțiuni și s-a intervenit la 318 evenimente sesizate prin 112. Ca urmare a activităților desfășurate au fost constatate 118 infracțiuni, 12 persoane au fost surprinse în flagrant, iar în cauzele instrumentate au fost dispuse 8 măsuri preventive.

Totodată, pentru neregulile constatate, polițiștii au aplicat 979 de sancțiuni contravenționale, în valoare de peste 280.000 de lei. De asemenea, polițiștii rutieri au acționat zilnic, fiind desfășurate activități pentru verificarea legalității transportului rutier de persoane, combaterea abaterilor săvârșite de către pietoni și bicicliști, viteză, neacordare de prioritate, comportamentul agresiv al conducătorilor de vehicule, folosirea telefoanelor mobile, precum și combaterea conducerii sub influența alcoolului sau a substanțelor psihoactive.

Au fost constatate 16 infracțiuni la regimul rutier, reținute 39 de permise de conducere și retrase 22 de certificate de înmatriculare.

Continue Reading

Știri

Primăria Călărași anunță începerea tratamentelor pentru combaterea bolilor șI dăunătorilor vegetației

Published

on

În perioada 22-24 martie 2023, Primăria Municipiului Călărași va efectua tratamente în aliniament pentru combaterea tuturor bolilor și dăunătorilor vegetației de aliniament, gardurilor vii, a pomilor și arbuștilor ornamentali ai localității. Aceste tratamente vor fi efectuate între orele 22:00 – 06:00 și vor fi influențate de condițiile meteorologice.

Produsele utilizate pentru tratamentele în aliniament sunt Deltametrin și Lambda-cihalotrin, care sunt omologate de Comisia Națională a produselor de protecție a plantelor. Este important ca locuitorii din zonă să respecte măsurile de siguranță recomandate de autorități și să evite expunerea la substanțele chimice utilizate în timpul tratamentelor.

Continue Reading

Cele mai accesate articole