Connect with us

Actualitate

VIDEO. Spitalul din Oltenița a rămas fără acreditare. Fostul manager vorbește despre abuzurile suportate

Published

on

Complicațiile în astfel de instituții vitale apar atunci când oamenii de la conducere nu văd sănătatea ca pe o prioritate privind comunicarea problemelor. Este și exemplul edilului municipiului Oltenița, Costinel Milescu, care a declarat echipei CANAL SUD că nu știe nimic despre acest subiect.

Ce înseamnă pierderea acreditării

Pacienții își asumă riscurile, spune fostul manager Simona Smochină, care se simte neîndreptățită, privind felul în care a fost tratată în relația cu actuala conducere managerială a spitalului, pe perioada când încă își desfășura activitatea ca specialist oftalmolog. Concret, pierderea acreditării impune niște limite privind colaborarea dintre CAS și unitatea medicală. Pacienții nu vor mai putea beneficia de asigurarea medicală, din cauza întreruperii colaborării.

Managerul spitalului, victima unei campanii de denigrare

Claudiu Cocoșilă, actualul manager, presat de timp, confundă pierderea acreditării cu o campanie de denigrare îndreptată împotriva sa. Am insistat să obținem un punct de vedere pentru a afla cât de gravă este situația spitalului, însă fără vreun rezultat, acesta spunându-ne că nu este momentul potrivit să vorbească despre astfel de lucruri.

Autoritatea Națională de Management al Calității în Sănătate a reușit să identifice 80 de puncte din cele 120 maximum posibile pentru a lua decizia de suspendare a acreditării. Unitatea medicală a primit termen de 6 luni la dispoziție pentru remedierea tuturor deficiențelor identificate.

Advertisement

Simona Smochină, fost manager: “La un moment dat, pacienții s-au văitat pentru că nu au acces la serviciile de sănătate și am discutat cu el (n.r. deputatul PSD, Dumitru Coarnă). A făcut chiar și o interpelare către minister, Avocatul Poporului le-a dat chiar și o hârtie să deschidă oftalmologia, cred că prin mai, iunie. Au deschis, prin august, la sfârșit. Cam așa s-a întâmplat, după care m-au sancționat pentru că am tratat un pacient și am înțeles că acum au sigilat din nou aparatele. Este vorba de aparatură de 150.000 de euro, de ultimă generație, care stă încuiată de mai bine de un an și pacienții nu au acces la serviciile statului. Ăsta este necaz mare! Adică ai doctor, ai aparatură, ai pacienți și tu nu vrei să faci bani. Ăsta este managementul pe care nu îl practică. (…) Primarul ăsta nu poate să aprecieze cât este de bun specialist, însă pe el ar trebui să-l intereseze cum face, cum pierde banii, cum îi câștigă, ce contracte face, pentru asta este pus acolo. Ce este mai grav, este că a închis CPU printr-o adresă pe care a trimis-o săptămâna trecută. Asta este o altă boroboață. CPU este închis ca urmare a acțiunilor lor de mai multă vreme. În celălalt mandat al lui, a investit sume destul de mari, cam 2 milioane și jumătate, pentru infrastructură și pentru dotare cu aparatură. În momentul în care am venit eu, ca manager, prin concurs, s-a ivit o oportunitate să recuperăm banii cheltuiți pentru aceste compartimente cu niște fonduri europene. Din 2 milioane și jumătate, am recuperat cam un milion 400, aproape un milion a fost neeligibil.
Au fost foarte buni, pentru că a fost așa într-o perioadă în care n-am avut nicio speranță, acum sunt niște posibilități excepționale. Am recuperat banii și pentru că am descoperit că acel CPU pentru care investise în mandatul lui nu exista în structură decât cu un asterisc, adică nu era funcțional. Am făcut toate demersurile să înființăm CPU și să fie funcțional, pentru că altfel eram condiționați să primim fondurile europene. Există niște criterii de funcționare, de subordonare pentru CPU, existau de fapt, pe care le-a încălcat pe toate. Adică nu a asigurat permanența, l-a luat din subordinea ATI-ului și l-a dat unui doctor de la camera de gardă care nu are pregătirea necesară. Din punct de vedere profesional, el este medic de familie și nu poate fi șef de CPU niciodată. Ca să fii șef la CPU trebuie să fii medic de urgență sau ATI. El a încălcat de mult regulile, dar în momentul ăsta nu știu ce s-a întâmplat. S-au certat, iar medicul respectiv și-a dat demisia. Sper că s-a răzgândit, pentru că toate sumele o să devină neeligibile dacă CPU este nefuncțional
“.

Datele de la nivel național arată că, din aproximativ 700 de spitale, peste 200 funcționează fără acreditare.

Actualitate

Servicii publice mai eficiente în Călărași prin Sistemul Informatic Integrat pentru Emiterea Actelor de Stare Civilă! SIIEASC ajunge în toate localitățile din județ până la finalul lunii iulie

Published

on

By

Județul Călărași face un pas semnificativ în direcția modernizării prin extinderea Sistemului Informatic Integrat pentru Emiterea Actelor de Stare Civilă (SIIEASC). Această inițiativă se concentrează pe digitalizarea fluxurilor de înregistrare a nașterilor și deceselor, precum și pe transcrierea actelor de stare civilă, și include, acum, și comuna Vâlcelele.

Într-o eră în care eficiența și accesibilitatea serviciilor publice sunt esențiale, Direcția Comunitară de Evidență a Persoanelor a județului Călărași joacă un rol crucial în implementarea SIIEASC. Sistemul este deja funcțional în 18 localități, inclusiv Călărași, Oltenița, Budești și Lehliu-Gară. Până la sfârșitul lunii iulie 2024, toate unitățile administrativ-teritoriale din județ urmează să adopte acest sistem.

Introducerea SIIEASC în județul Călărași vine cu multiple beneficii. În primul rând, simplifică și eficientizează procesul de emitere a actelor de stare civilă, reducând timpul de așteptare pentru cetățeni. De asemenea, permite obținerea documentelor atât în format fizic, cât și electronic, aducând un plus de comoditate și accesibilitate.

Un exemplu concret al eficienței acestui sistem este experiența președintelui Consiliului Județean Călărași, Vasile Iliuță. În calitate de cetățean al județului, el a beneficiat recent de serviciile SIIEASC, obținând un duplicat al certificatului de naștere atât în format fizic, cât și electronic.

Advertisement

Digitalizarea serviciilor publice în județul Călărași reflectă o tendință mai largă de modernizare administrativă, necesară într-o societate din ce în ce mai dependentă de tehnologie. Această inițiativă nu doar că îmbunătățește eficiența administrativă, dar și crește transparența și accesibilitatea serviciilor publice pentru cetățeni.

„SIIEASC (Sistemul Informatic Integrat pentru Emiterea Actelor de Stare Civilă) se extinde la nivelul județului Călărași pentru fluxurile de înregistrare a nașterilor și a deceselor precum și pentru transcrierea actelor de stare civilă (naștere și deces) și în comuna Vâlcelele.

Astfel, datorită acțiunilor specifice ale Direcției Comunitare de Evidență a Persoanelor a județului Călărași, SIIEASC a devenit funcțional în 18 localități (Călărași, Oltenița, Budești, Lehliu-Gară, Fundulea, Modelu, Roseți, Unirea, Jegălia, Borcea, Cuza-Vodă, Grădiștea, Dorobanțu, Mânăstirea, Chiselet, Spanțov, Ulmeni și Vâlcelele), urmând ca până la 31.Iulie.2024, toate UAT-urile din județul Călărași să inițieze fluxurile menționate mai sus.

Președintele Consiliului Județean Călărași Vasile ILIUȚĂ, în calitate de cetățean al județului Călărași, a beneficiat astăzi de serviciile oferite de acest sistem, obținând un duplicat al Certificatului de Naștere atât în format fizic cât și în format electronic”, se arată într-o postare publicată pe Facebook vineri, 21 iunie, de către Consiliul Județean Călărași.

Așadar, extinderea SIIEASC în județul Călărași este un exemplu de bună practică în domeniul digitalizării serviciilor publice. Prin implementarea acestui sistem, autoritățile locale demonstrează un angajament puternic față de modernizarea și îmbunătățirea relației dintre administrație și cetățeni, aducând județul Călărași mai aproape de standardele unei administrații publice moderne și eficiente.

Advertisement

Continue Reading

Actualitate

Un nou sens giratoriu în municipiul Călărași

Published

on

Foto: Facebook.com/ Info (Trafic) Călărași

Începând de astăzi, 21 iunie a.c., intersecția străzilor Prelungirea București cu Variantă Nord și DN3 D (Siderca) a fost reglementată prin amenajarea acesteia sub forma unui SENS GIRATORIU, prioritatea de trecere a autovehiculelor fiind instituită prin înlocuirea vechilor indicatoare și instalarea unora noi, conform cărora vehiculele care circulă în interiorul intersecției au prioritate față de cele care urmează să pătrundă în aceasta.

Recomandăm șoferilor să respecte semnificația indicatoarelor rutiere, să circule cu viteză redusă și cu atenție.

Continue Reading

Actualitate

Restricții de trafic pe drumurile publice din cauza caniculei. Ce zone sunt vizate

Published

on

Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) anunță că, în perioada 21-24 iunie 2024, între orele 10:00 și 20:00, vor fi impuse restricții de tonaj pe anumite sectoare de autostrăzi, drumuri expres și drumuri naționale din cauza temperaturilor extreme (33-37 grade Celsius). Astfel, circulația vehiculelor cu masa totală maximă autorizată de peste 7,5 tone va fi interzisă în 21 de județe.

Potrivit CNAIR, restricțiile de tonaj vor afecta sectoarele de autostrăzi, drumurile expres și drumurile naționale în următoarele date și intervale orare:

 •  21.06.2024, între 10:00 – 20:00: Giurgiu, Teleorman, Dolj, Olt, Timiș, Caraș-Severin, Arad, Hunedoara, Alba, Sibiu, Brașov și Covasna.
 •  22.06.2024, între 10:00 – 20:00: Ilfov, Giurgiu, Argeș, Dâmbovița, Teleorman, Dolj, Vâlcea, Mehedinți, Gorj, Olt, Timiș, Caraș-Severin, Arad și Hunedoara.
 •  23.06.2024, între 10:00 – 20:00: Ilfov, Prahova, Giurgiu, Argeș, Dâmbovița, Teleorman, Dolj, Vâlcea, Mehedinți, Gorj, Olt, Caraș-Severin, Ialomița și Călărași.
 • 24.06.2024, între 10:00 – 20:00: Ilfov, Giurgiu, Argeș, Dâmbovița, Teleorman, Dolj, Vâlcea, Mehedinți, Gorj, Olt, Caraș-Severin, Ialomița și Călărași.

Măsura este implementată pentru a preveni deteriorarea infrastructurii cauzată de traficul greu și pentru a evita deformările majore ireversibile, care ar putea compromite stabilitatea straturilor rutiere.

Conform CNAIR Potrivit companiei, măsurile adoptate de CNAIR sunt dispuse în baza prevederilor articolului 44, alineatele 2 și 3, din Ordonanța de Guvern nr. 43/1997 privind regimul drumurilor, cu modificările și completările ulterioare. Aceste prevederi permit administratorului drumului să interzică temporar circulația vehiculelor cu masa totală maximă autorizată mai mare de 7,5 tone pe drumurile naționale din județele afectate de codul portocaliu, cu excepțiile:

 • transporturilor de persoane;
 • transporturilor de animale vii şi de produse perisabile de origine animală şi vegetală;
 • vehicule care participă la intervenţii în caz de forţă majoră;
 • transporturi funerare;
 • transporturi poştale;
 • transporturi de echipamente de prim ajutor;
 • transporturi pentru distribuire de carburanţi;
 • transporturi de mărfuri sub temperatură controlată;
 • transporturi pentru tractări vehicule avariate;
 • transporturi pentru distribuirea de apă şi hrană în zonele calamitate;
 • transporturi cu vehicule specializate destinate prin construcţie salubrizării;
 • transporturi apă îmbuteliată; transporturi produse provenite din exploatări agricole;
 • transporturi militare implicate în exerciţii multinaţionale.

Specialiștii precizează faptul că, în funcție de evoluția condițiilor meteorologice, restricțiile pot fi ridicate, menținute sau prelungite.

 

Advertisement

Continue Reading

Cele mai vizualizate