Connect with us

Actualitate

VIDEO. Spitalul din Oltenița a rămas fără acreditare. Fostul manager vorbește despre abuzurile suportate

Published

on

Complicațiile în astfel de instituții vitale apar atunci când oamenii de la conducere nu văd sănătatea ca pe o prioritate privind comunicarea problemelor. Este și exemplul edilului municipiului Oltenița, Costinel Milescu, care a declarat echipei CANAL SUD că nu știe nimic despre acest subiect.

Ce înseamnă pierderea acreditării

Pacienții își asumă riscurile, spune fostul manager Simona Smochină, care se simte neîndreptățită, privind felul în care a fost tratată în relația cu actuala conducere managerială a spitalului, pe perioada când încă își desfășura activitatea ca specialist oftalmolog. Concret, pierderea acreditării impune niște limite privind colaborarea dintre CAS și unitatea medicală. Pacienții nu vor mai putea beneficia de asigurarea medicală, din cauza întreruperii colaborării.

Managerul spitalului, victima unei campanii de denigrare

Claudiu Cocoșilă, actualul manager, presat de timp, confundă pierderea acreditării cu o campanie de denigrare îndreptată împotriva sa. Am insistat să obținem un punct de vedere pentru a afla cât de gravă este situația spitalului, însă fără vreun rezultat, acesta spunându-ne că nu este momentul potrivit să vorbească despre astfel de lucruri.

Autoritatea Națională de Management al Calității în Sănătate a reușit să identifice 80 de puncte din cele 120 maximum posibile pentru a lua decizia de suspendare a acreditării. Unitatea medicală a primit termen de 6 luni la dispoziție pentru remedierea tuturor deficiențelor identificate.

Simona Smochină, fost manager: “La un moment dat, pacienții s-au văitat pentru că nu au acces la serviciile de sănătate și am discutat cu el (n.r. deputatul PSD, Dumitru Coarnă). A făcut chiar și o interpelare către minister, Avocatul Poporului le-a dat chiar și o hârtie să deschidă oftalmologia, cred că prin mai, iunie. Au deschis, prin august, la sfârșit. Cam așa s-a întâmplat, după care m-au sancționat pentru că am tratat un pacient și am înțeles că acum au sigilat din nou aparatele. Este vorba de aparatură de 150.000 de euro, de ultimă generație, care stă încuiată de mai bine de un an și pacienții nu au acces la serviciile statului. Ăsta este necaz mare! Adică ai doctor, ai aparatură, ai pacienți și tu nu vrei să faci bani. Ăsta este managementul pe care nu îl practică. (…) Primarul ăsta nu poate să aprecieze cât este de bun specialist, însă pe el ar trebui să-l intereseze cum face, cum pierde banii, cum îi câștigă, ce contracte face, pentru asta este pus acolo. Ce este mai grav, este că a închis CPU printr-o adresă pe care a trimis-o săptămâna trecută. Asta este o altă boroboață. CPU este închis ca urmare a acțiunilor lor de mai multă vreme. În celălalt mandat al lui, a investit sume destul de mari, cam 2 milioane și jumătate, pentru infrastructură și pentru dotare cu aparatură. În momentul în care am venit eu, ca manager, prin concurs, s-a ivit o oportunitate să recuperăm banii cheltuiți pentru aceste compartimente cu niște fonduri europene. Din 2 milioane și jumătate, am recuperat cam un milion 400, aproape un milion a fost neeligibil.
Au fost foarte buni, pentru că a fost așa într-o perioadă în care n-am avut nicio speranță, acum sunt niște posibilități excepționale. Am recuperat banii și pentru că am descoperit că acel CPU pentru care investise în mandatul lui nu exista în structură decât cu un asterisc, adică nu era funcțional. Am făcut toate demersurile să înființăm CPU și să fie funcțional, pentru că altfel eram condiționați să primim fondurile europene. Există niște criterii de funcționare, de subordonare pentru CPU, existau de fapt, pe care le-a încălcat pe toate. Adică nu a asigurat permanența, l-a luat din subordinea ATI-ului și l-a dat unui doctor de la camera de gardă care nu are pregătirea necesară. Din punct de vedere profesional, el este medic de familie și nu poate fi șef de CPU niciodată. Ca să fii șef la CPU trebuie să fii medic de urgență sau ATI. El a încălcat de mult regulile, dar în momentul ăsta nu știu ce s-a întâmplat. S-au certat, iar medicul respectiv și-a dat demisia. Sper că s-a răzgândit, pentru că toate sumele o să devină neeligibile dacă CPU este nefuncțional
“.

Datele de la nivel național arată că, din aproximativ 700 de spitale, peste 200 funcționează fără acreditare.

Actualitate

Vremea în județul Călărași: Furtuni și precipitații în următoarele zile

Published

on

Județul Călărași se pregătește pentru o serie de schimbări meteorologice în perioada următoare, cu furtuni și precipitații prognozate în diferite zile.

Astăzi, miercuri, 24 mai, se așteaptă o maximă de 26°C și o minimă de 14°C. Soarele va răsări la 05:36 și va apune la 20:40. Prognoza pe 24 de ore indică un timp însorit în cea mai mare parte a zilei, cu aproximativ 9.3 ore de soare. Există șanse de furtuni izolate însoțite de precipitații, cu o probabilitate de 90%. Cantitatea de precipitații se estimează la 5 L/m².

Pentru mâine, joi, 25 mai, se prognozează o maximă de 26°C și o minimă de 14°C. Se așteaptă furtuni izolate însoțite de precipitații, cu șanse de aproximativ 65%. Cantitatea de precipitații estimată este de 3 L/m², iar vântul va sufla cu o viteză de 9 km/h dinspre nord-vest, cu rafale de 28 km/h. Cerul va fi mai mult noros în timpul nopții, cu o probabilitate de 40% de precipitații și o cantitate estimată de 1 L/m².

Vineri, 26 mai, se așteaptă o maximă de 25°C și o minimă de 15°C. Vor fi condiții predominant noroase, cu furtuni și precipitații prognozate. Șansele de precipitații sunt ridicate, aproximativ 90%, iar cantitatea de precipitații estimată este de 12 L/m². Vântul va sufla cu o viteză de 13 km/h dinspre nord, cu rafale de 35 km/h. În timpul nopții, cerul va fi mai mult noros, iar șansele de precipitații scad la 25%, fără a se estima o cantitate semnificativă de precipitații.

Sâmbătă, 27 mai, se așteaptă o maximă de 24°C și o minimă de 14°C. Vor fi furtuni izolate însoțite de precipitații, cu o probabilitate de 90%. Cantitatea de precipitații estimată este de 9 L/m², iar vântul va sufla cu o viteză de 24 km/h dinspre nord-est, cu rafale de 35 km/h. Cerul va fi mai mult noros, cu șanse de precipitații de aproximativ 65% în timpul nopții și o cantitate estimată de 1 L/m².

Duminică, 28 mai, se prognozează o maximă de 24°C și o minimă de 12°C. Cerul va fi parțial noros, iar șansele de precipitații sunt reduse, de aproximativ 15%. Vântul va sufla cu o viteză de 20 km/h dinspre nord-est, cu rafale de 50 km/h. În timpul nopții, vântul va continua să sufle cu o viteză de 9 km/h dinspre nord, cu rafale de 33 km/h. Șansele de precipitații rămân scăzute, de aproximativ 0%.

Continue Reading

Actualitate

Un tânăr dintr-o localitate călărășeană a intrat în AUR și spune că mediul politic nu e primitor

Published

on

Velicu Constantin, în vârstă de 34 de ani, locuitor al comunei Ileana din județul Călărași, a decis să se alăture Partidului Alianța pentru Unirea Românilor (AUR) în urma principiilor pe care acesta le consideră sănătoase despre acest partid politic, pe care spune că le-a studiat în ultima vreme. Având o diplomă în Drept și experiență în mai multe domenii, Constantin lucrează în prezent la un cabinet notarial.

Tânărul speră să candideze pentru poziția de primar al comunei Ileana și să aducă un suflu proaspăt în ceea ce privește dezvoltarea continuă a comunității locale, întrucât consideră că există multe lucruri de făcut în acest sens.

De asemenea, el apreciază libertatea și colaborarea echipei AUR pentru a găsi cele mai bune idei pentru prosperitatea comunității. Constantin consideră că valorile precum sinceritatea, recunoașterea și îndreptarea greșelilor, precum și ascultarea cetățenilor sunt importante în viața politică și își dorește să-și arate adevăratul potențial și puterea de schimbare și dezvoltare.

Deși nu are experiență în politică, Constantin crede cu tărie că perseverența este un ingredient cheie pentru orice dezvoltare.

El așteaptă cu interes comentariile pro și contra privind decizia sa de a se alătura AUR-ului.

Continue Reading

Actualitate

VIDEO. Marea răscoală a victimelor avocatului Daniel Ionașcu ajunse la disperare. Declarații sfâșietoare

Published

on

În data de 13 februarie 2023, la Curtea de Apel București, s-a desfășurat un termen important în instanța de judecată dintre călărășeanul Mihai Toader și avocatul Daniel Ionașcu. Însă, la această întâlnire, avocatul Daniel Ionașcu nu s-a prezentat personal, nici prin intermediul unui avocat. Motivul pentru care reprezentantul lui Ionașcu nu a participat la termen a fost starea de sănătate, care necesita un repaus, fix în ziua procesului.

Mihai Toader este pârât în procesul intentat de Ionașcu în care îi cere acestuia, printr-o cerere de ordonanţă preşedinţială, să înceteze a mai publica materiale și informații în spațiul public ce vizează în mod direct cazurile șocante relatate de mai mulți oameni ajunși la disperare după ce au ales să lucreze cu avocatul care și-a construit și întărit reputația prin emisiunile lacrimogene televizate de trusturile lui Dan Voiculescu, care a reușit să convingă un număr impresionant de oameni să apeleze la acesta pentru rezolvarea anumitor cazuri, unele mai simple, altele mai complexe, dar care, din păcate, au avut un final dureros pentru toți cei care și-au pus încrederea în preotul devenit avocat.

Ultimul termen al procesului s-a desfășurat la Curtea de Apel București în data de 13 Februarie 2023, după ce Daniel Ionașcu a contestat decizia Tribunalului Călărași prin care îi respinge ordonanţa președințială ca fiind fără temei.

Mihai Toader a avut surpriza ca în fața Curții de Apel București să fie așteptat de o mulțime de oameni, toți aflați în suferință, spun aceștia, provocată de Daniel Ionașcu prin felul diabolic de a duce oamenii în disperare și sărăcie.

Toți cei prezenți în fața Curții de Apel, care se află în litigii cu avocatul Daniel Ionașcu, au intrat în sala de judecată alături de Mihai Toader cu speranța că vor da ochii cu avocatul Ionașcu, însă surpriza neplăcută a tuturor a fost că nici acesta, dar nici avocatul său nu s-au prezentat la termen.

Acest fapt a stârnit reacții negative din partea celor prezenți la proces, în special a celor 14 persoane care erau implicate în diferite procese, unii dintre ei s-au îndreptat împotriva avocatului Ionașcu. Aceștia au arătat nemulțumirea lor în spațiul public prin intermediul articolelor și interviurilor în care au relatat modul în care au fost tratați și desconsiderați de avocatul Ionașcu în procesele pe care acesta nu le-a onorat.

Desigur, această situație a generat un val de comentarii și discuții în lumea juridică, deoarece avocatul Ionașcu este cunoscut pentru profesionalismul său și pentru modul în care a tratat procesele expuse public ale unor clienți. Însă, în aceste cazuri de rând, pare că acest profesionalism a lipsit și a generat nemulțumire în rândul persoanelor implicate în procese.

De la preoție la avocatură

Daniel Ionașcu activează ca avocat de aproximativ 11 ani. Toată cariera acestuia a fost propulsată brusc datorită aparițiilor frecvente pe care acesta le-a avut în platourile televiziunilor controlate de Dan Voiculescu. Astfel, mai mult sau mai  puțin, telespectatorii au rămas impresionați de felul în care acesta empatiza și trata oamenii care alegeau să-și expună în fața unei țări întregi problemele din sălile de judecată.

O echipă de investigații Canal SUD a documentat cu atenție cazurile clienților celebrului avocat Daniel Ionașcu, care susțin că au fost abuzați, înșelați, amânați și mințiți de către acesta. Până la acest moment, datele obținute în ancheta arată o situație incredibilă, despre care putem spune că, în mod exclusiv, Daniel Ionașcu urmărește interesul financiar în raport cu clienții, încercând să câștige cât mai mulți bani de pe urma oamenilor pe care îi reprezenta, solicitându-le acestora onorarii care, uneori, depășesc contravaloarea unei mașini de lux sau a unei case. Toți acești termeni contractuali se doresc a avea un caracter confidențial, însă o parte dintre clienți au făcut publice și aceste informații prin care s-au relatat sumele colosale pretinse de Ionașcu.

Aceste acuzații sunt foarte serioase și arată modul în care Ionașcu a înșelat oameni vulnerabili, în special oameni în vârstă, care au câștigat încrederea sa prin intermediul aparițiilor televizate în care părea un avocat empatic și capabil să rezolve aproape orice problemă a clienților săi.

Ancheta noastră continuă să scoată la suprafață astfel de cazuri și să aducă la lumină adevărul despre persoane abuzate care au fost victimele unei încrederi oarbe într-un preot convertit în avocat. 

La termenul din 13 februarie 2023 de la Curtea de Apel București, cei 12 oameni au venit să-l susțină pe Mihai Toader în procesul intentat de Daniel Ionașcu. Aceștia erau foști clienți ai avocatului Ionașcu și au decis să se alăture cauzei lui Mihai Toader, deoarece s-au simțit păcăliți și înșelați de către “avocatul lui Dumnezeu”. Mihai Toader a fost încurajat de prezența celor doisprezece oameni la termenul din 13 februarie 2023, deoarece aceștia au arătat că nu se lasă intimidați de amenințările și acțiunile lui Daniel Ionașcu. Aceștia au susținut că informațiile și cazurile prezentate de Mihai Toader sunt adevărate și că trebuie să fie cunoscute publicului pentru a evita ca alți oameni să fie păcăliți de către acest avocat.

În fața echipei Canal SUD, oamenii au vorbit despre modul în care au fost tratați de avocatul Ionașcu și au prezentat dovezi concrete despre minciunile și amânările repetate ale acestuia care i-au dus, pe mulți dintre ei, în pragul disperării.

Am reușit să stăm de vorbă, în exclusivitate, cu o parte dintre oamenii care îl acuză pe Daniel Ionașcu de înșelăciune. Declarațiile acestora sunt terifiante. Oamenii explică în amănunt planul pe care Ionașcu îl punea în aplicare pentru a reuși să ajungă la cel mai important aspect al clientului. Banii.

Pentru că subiectul a luat amploare, vom urmări cu mare atenție demersurile instituțiilor în acest caz și vom documenta îndeaproape orice acțiune sau inacțiune din partea instituțiilor.

Continue Reading

Cele mai accesate articole