Connect with us

Știri

Charlie Ottley, celebrul realizator de documentare, felicită inițiativa dezvoltării Călărașiului pe plan turistic: „Renaște ca Pasărea Phoenix”

Published

on

Celebrul jurnalist britanic Charlie Ottley, care realizează documentare de călătorii, i-a felicitat pe membrii „Comunitatea-i” pentru inițiativa de a transforma Călărașiul într-o stațiune turistică de interes național și internațional.

Proiectul desfășurat de „Comunitatea-i” evoluează pe zi ce trece, întrucât, după concursul de creație pe care l-au lansat, membrii organizației urmează să aleagă logo-ul, lozinca și sloganul care să constituie brand-ul pe care îl va avea orașul nostru pe plan național și internațional.

Jurnalistul Charlie Ottley a aflat, și el, despre eforturile celor din „Comunitatea-i” de a exploata potențialul turistic al Călărașiului, așa că a ținut să îi felicite pentru acest lucru. La filmările unui documentar realizat în țara noastră, britanicul a fost atras de frumusețea naturii virgine din Lunca Dunării și a afirmat că, într-adevăr, orașul nostru poate atrage o multitudine de turiști, prin peisajele sale de poveste, vestigiile istorice dar și prin arhitectura deosebită, care ar da un plus de valoare dacă ar fi restaurată.

„Doresc să îi felicit pe cei ce au creat Comunitatea Inteligentă și pe toți cei din Călărași care s-au unit pentru a promova turismul local. De când am filmat «Wild Carpathia 2» și am venit la Călărași și am văzut potențialul oferit de zonele umede de pe marginea Dunării, am simțit că acest loc poate deveni o destinație turistică pentru sudul României.

Advertisement

Sunt foarte multe oportunități, așa cum am menționat, aveți fluviul, caiace, aveți insulele, monumentele istorice. Bineînțeles, sunt câteva probleme care trebuie depășite, de exemplu: restaurarea clădirilor vechi și protejarea celor existente în oraș, deoarece multe dintre ele s-au pierdut, așa că trebuie să le protejăm pe cele care au rămas”, a transmis Charlie Ottley, într-un mesaj pentru „Comunitatea-i”.

Ce a remarcat Charlie Ottley recent, la Călărași

Realizatorul TV nu a vizitat o singură dată Călărașiul, ci, recent, a revenit în ținuturile noastre pitorești, unde, față de acum câțiva ani, a observat o evoluție vizibilă. Atenția britanicului a fost atrasă atât de orășelul nostru, cât și de fauna de pe Dunăre, care s-a îmbogățit considerabil, cu numeroase exemplare de păsări rare. Toate aceste aspecte l-au bucurat pe Charlie Ottley, care este de părere că orașul nostru se află pe drumul cel bun, în ceea ce privește dezvoltarea pe plan turistic.

„Personal, mi se pare mult mai curat decât acum câțiva ani, când am fost în vizită pentru prima dată. Partea industrială trebuie revendicată. Zonele umede încă există și au devenit un punct de atracție pentru multe specii de păsări rare și cred că reprezintă o destinație turistică naturală extraordinară. Sunt câteva schimbări mici pe care le-aș face.

Există potențial care trebuie dezvoltat, dar, din planurile văzute, Călărașiul renaște ca Pasărea Phoenix din cenușa postindustrială și devine un loc pe care turiștii îl pot vizita și de care se pot bucura, cu multe lucruri de văzut. Cred că parcul, primăvara, când pomii sunt înfloriți, este splendid și reprezintă o poartă către sudul României, cu multe locații secrete care pot fi explorate pentru turism. Felicitări pentru ceea ce faceți, abia aștept să văd progresul, este o inițiativă fabuloasă”, a mai transmis jurnalistul englez în mesajul său.

Advertisement

Breaking News

King Julien, maimuța lemur sechestrată într-o clădire abandonată din Călărași, a ajuns din nou la Grădina Zoologică

Published

on

Un incident neobișnuit a avut loc recent în Complexul de Agrement ZOO Călărași, unde doi indivizi au reușit să pătrundă în habitatul maimuțelor de tip lemur și să sustragă un exemplar. Incidentul a avut loc în cursul zilei de joi, 13 iunie.

Conform primelor informații, furtul a fost comis de doi tineri din municipiul Călărași, care au reușit să pătrundă neobservați în zona lemurilor și să fure un exemplar prețios. Pe piața neagră, astfel de animale sunt extrem de valoroase, prețul unui lemur variind între 5.000 și 7.000 de euro.

După ce au realizat dispariția lemurului, angajații ZOO Călărași au anunțat imediat poliția. În urma unei intervenții rapide, polițiștii au reușit să identifice locația în care era ascunsă maimuța – o clădire abandonată din cartierul Livada al municipiului Călărași. Animalul a fost găsit legat la picioare și abandonat, dar, din fericire, într-o stare relativ bună de sănătate.

Investigațiile poliției au dus la identificarea unuia dintre autori, Curt Francesco Ionuț, un tânăr de 18 ani din municipiul Călărași. Acesta a fost asistat în comiterea infracțiunii de un alt tânăr. Ambii sunt acum cercetați de procurori pentru faptele lor.

Advertisement

Continue Reading

Actualitate

ANAF atrage atenția asupra unor mesaje false transmise în numele instituției

Published

on

Sursa: anaf.ro

Agenția Națională de Administrare Fiscală (ANAF) avertizează cu privire la o nouă serie de mesaje false trimise în numele instituției de pe o adresă de e-mail și îndeamnă contribuabilii vizați, în special persoanele juridice, să nu răspundă la aceste solicitări.

ANAF avertizează că o nouă campanie de mesaje false, trimise în numele instituției, este în desfășurare. În aceste mesaje, contribuabililor persoane juridice li se solicită “lista entităților externe care au de achitat către societate sume mai mari de 10.000 de euro.”

”Falsificatorii motivează că scopul acestei solicitări este de a asigura o mai bună gestionare a fluxurilor financiare internaţionale şi de a preveni potenţiale riscuri asociate neîncasării sumelor datorate. Precizăm că ANAF nu solicită astfel de informaţii şi nici nu intervine în relaţia comercială dintre persoanele juridice”, se precizează în comunicatul de presă.

De această dată, mesajele sunt transmise de la adresa de e-mail [email protected].

Advertisement

Reprezentanții ANAF subliniază că această adresă de e-mail NU aparține ANAF și solicită contribuabililor să nu răspundă acestor cereri. ”Atragem atenţia că această adresă de e-mail NU aparţine ANAF şi nu trebuie să daţi curs solicitărilor! Reamintim că serviciul Spaţiul Privat Virtual, pus la dispoziţia contribuabililor, gratuit, a fost creat şi dezvoltat tocmai pentru o comunicare securizată cu instituţia. De asemenea, contribuabilii pot obţine informaţii fiscale cu caracter general la CALL CENTER ANAF 031.40.39.160” au transmis reprezentanții ANAF.

 

Continue Reading

Actualitate

Operatorii STS au preluat peste 15.700 de apeluri în timpul furtunii de joi seară

Published

on

Operatorii STS ai Serviciului de Urgenţă 112 au preluat și procesat la nivel național peste 15.700 de apeluri de urgență, joi seara, între orele 19:00 și 2:00, în timpul fenomenelor meteorologice caracterizate prin intensificări puternice ale vântului, căderi de grindină și averse abundente.

În intervalul 23:00-01:00, la 112 București-Ilfov s-au înregistrat peste 4.200 de apeluri. În acele două ore, operatorii STS au preluat în medie aproximativ 22 de apeluri pe minut, cu creșteri de până la 77 de apeluri pe minut.

Cele mai multe apeluri au semnalat inundări de case, clădiri, străzi și intersecții, precum și prăbușiri de elemente de construcție și acoperișuri. Aceste apeluri au fost transferate către ISU-SMURD, Poliție și Ambulanță pentru intervenție. De asemenea, în multe cazuri, au fost înregistrate apeluri multiple la numărul 112 care semnalau aceeași urgență.

În timpul codului roșu, în jurul orei 23:30, volumul apelurilor pe 112 București-Ilfov a crescut semnificativ, depășind de peste 5 ori numărul normal. Aceasta a determinat o mobilizare rapidă și suplimentarea numărului de operatori atât în București, cât și în centrele județene de gestionare a apelurilor de urgență. În tot acest interval, operatorii STS au acordat prioritate urgențelor critice, respectând procedurile operaționale specifice.

Advertisement

Pentru a gestiona rapid și eficient apelurile la 112 în timpul avertizărilor de vreme extremă, STS a adăugat mai mulți operatori și a ajustat fluxurile de lucru între aceștia și dispecerii agențiilor specializate în intervenții, a transmis Biroul de Presă al STS.

Continue Reading

Cele mai vizualizate