Connect with us

Actualitate

VIDEO. Primele rezultate după denunțul lui Coarnă în dosarul fostului șef IPJ Călărași, Marian Iorga

Published

on

În urma denunțului formulat la DNA de deputatul călărășean Dumitru Coarnă, procurorii l-au trimis în judecată pe fostul șef al IPJ Călărași,  Marian Iorga. Supranumit “Zeus” de apropiați,  Marian Iorga este acuzat de luare de mită și trafic de influență în formă continuă. Dosarul se află pe masa judecătorilor de la Călărași. 

  • IORGA MARIAN, la data faptelor inspector șef al Inspectoratului de Poliție Județean (I.P.J.) Călărași, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de:
    – luare de mită,
    – trafic de influență, în formă continuată.

În rechizitoriul întocmit, procurorii au reținut, în esență, următoarea stare de fapt:

La data de 29 aprilie 2017, inculpatul Iorga Marian, în funcția de inspector șef al I.P.J. Călărași, ar fi primit un ceas de lux în valoare de 4.350 lei, de la un om de afaceri, în legătură cu soluționarea favorabilă a unei sesizări pe care persoana respectivă o formulase anterior.

În perioada februarie 2017 – august 2018, inculpatul Iorga Marian, în aceeași calitate, ar fi pretins unor oameni de afaceri să accepte achiziționarea, la prețuri supraevaluate, a unor autoturisme pe care inculpatul le avea în proprietate sau pe care acesta urma să le achiziționeze. În schimbul acestor „servicii”, inculpatul le-ar fi promis că își va folosi influența asupra unor subordonați care aveau în lucru cauze penale sau petiții ce-i priveau pe oamenii de afaceri, pentru ca aceștia să le soluționeze favorabil sau să urgenteze efectuarea unor acte ce intrau în atribuțiile lor de serviciu.
În acest context, inculpatul ar fi obținut de pe urma a trei „tranzacții” efectuate în condițiile de mai sus, suma totală de 4.000 euro.

În cauză au fost dispuse măsuri asigurătorii.

Advertisement

Dosarul a fost trimis spre judecare la Tribunal Călărași cu propunere de a se menține măsurile asigurătorii dispuse în cauză.

DOSARUL ZEUS, PRIN OCHII DENUNȚĂTORULUI

Deputatul Dumitru Coarnă este unul dintre parlamentarii județului Călărași care nu l-a  scăpat din ochi pe fostul șef de poliție din Călărași, chemat, acum, în judecată de DNA, pentru trafic de influență și luare de mită.

“E vorba de speța Iorga Marian, fost inspector șef la IPJ Călărași. Am primit foarte multe sesizări în perioada 2017-2018 în legătură cu anumite infracțiuni pe care domnul Iorga, în calitate de inspector șef, le săvârșea la Călărași. Sigur că am efectuat verificări, am fost foarte atent la toate informațiile pe care le-am primit, și în momentul în care am constatat că se confirmă am mers la DNA, am format denunț, am format un dosar penal. Sigur că ulterior eu am fost audiat în dosar, și după 4-5 ani a dat Dumnezeu și a fost dispusă începerea urmăririi penale, iar săptămâna asta a fost pusă în mișcare acțiunea penală. Înseamnă că a fost luare de mită și trafic de influență.
Marian Iorga m-a acuzat în fața instanței de judecată cum că eu aș fi transmis în spațiul public informații false – asta se numește într-un fel calomnie, și dacă nu făceam proba verității ar fi trebuit să fiu sancționat și așa ar fi fost corect. Sigur că am făcut proba verității, sigur că onorata instanță de la Judecătoria Sector 5 București și Curtea de Apel București au refuzat să-mi administreze orice fel de probă, mai ales că Parchetul General, prin DNA, confirmă cele afirmate de mine în spațiul public și pune în mișcare acțiunea penală pentru săvârșirea unor infracțiuni de luare de mită și trafic de influență. Practic, onorata instanță se pare că are o problemă de respectarea legii. Știm foarte bine cine este secretar de stat din Călărași la Ministerul Justiției și știm foarte bine relațiile de apropriere dintre Marian Iorga și acel personaj.
Eu voi contesta acea decizie a instanței de fond și de apel. Am la îndemână recursul și inclusiv CEDO, dar voi formula și contestație la CSM, la Inspecția Judiciară împotriva judecătorilor care au refuzat să ofere probe în dosar, ca să nu mai spun că în zona penală s-ar putea să fie și infracțiune. O să mă rezum la plângere la CSM.
O să fiu extrem de atent la această fază de judecată în fond la Tribunalul Călărași, pentru că știu foarte bine relațiile de prietenie pe care le-a avut la acel nivel. Știu foarte bine judecătorii din penal de acolo, știu exact ce probleme au sau nu. Voi fi foarte atent la acel dosar, pentru că probabil nu întâmplător a ajuns acolo. Gurile rele, sau pe surse, oamenii spun că se încearcă o oarecare mușamalizare, dar o să fiu atent și o să încerc să monitorizez clar desfășurarea acestui proces. Trebuie să primeze o dată pentru totdeauna legea, nu neapărat fărădelegea sau știu eu, acele decizii în alte birouri, în alte zone decât în sala de judecată. Judecătorul trebuie să se raporteze la probe și să spună cu privire la probele pe care le are dosarul cauzei.” – a declarat, pentru Călărași PRESS, deputatul Dumitru Coarnă.

 

Advertisement

Actualitate

VIDEO. Noaptea Muzeelor 2024, la Muzeul Municipal Călărași

Published

on

Continue Reading

Actualitate

O navă s-a scufundat în Marea Neagră. Trei persoane sunt date dispărute

Published

on

Nava de marfă Mohammed Z, înregistrată sub pavilionul Tanzaniei, s-a scufundat sâmbătă dimineața în Marea Neagră, la 26 de mile marine de Sfântu Gheorghe, în timp ce naviga dinspre Turcia spre portul Sulina. Opt membri ai echipajului au fost salvați, dar trei sunt dați dispăruți. Operațiunile de căutare sunt în curs de desfășurare în zonă.

Potrivit Antena3CNN, tragedia a avut loc în această dimineață, în jurul orei 5:00, când nava sub pavilionul Tanzaniei a emis mai multe apeluri de SOS. Aflată la câteva mile marine de țărmul Sfântul Gheorghe, echipajul a sunat alarma, semnalând un pericol iminent de scufundare. Cu toate eforturile de intervenție, nava s-a pierdut sub valurile învolburate, la scurt timp după ultimul apel de ajutor.

Mai multe nave au fost mobilizate rapid de către autorități, iar două nave comerciale din zonă au fost imediat alertate și au intervenit în operațiunea de căutare și salvare.

Conform unui comunicat emis de Conducerea Autorității Navale Române (ANR), nava Mohammed Z, care naviga sub pavilionul Tanzania, avea la bord un echipaj de 11 membri, compus din 9 cetățeni sirieni și 2 cetățeni egipteni.

Advertisement

În urma intervenției rapide a navei comerciale Michel, aflată în apropierea incidentului și coordonată de ofițerii MRCC, 8 membri ai echipajului au fost salvați. Cu toate acestea, căutările pentru ceilalți 3 membri ai echipajului, toți cetățeni sirieni, sunt în plină desfășurare.

„Motivul scufundării navei nu este cunoscut în acest moment şi se va deschide un dosar de cercetare pentru a se stabilii cauzele şi împrejurarile în care s-a produs accidentul” a mai transmis Conducerea Autorității Navale Române (ANR), pentru Antena3CNN.

Potrivit unui comunicat al Ministerului Apărării Naţionale (MApN), la solicitarea Autorităţii Navale Române, ministrul Apărării Naţionale, Angel Tîlvăr, a aprobat urgent trimiterea unui elicopter pentru a sprijini eforturile de căutare și salvare a celor trei marinari dispăruți. Elicopterul a decolat din Baza 57 Aeriană Mihail Kogălniceanu în jurul orei 15:40, având la bord personal specializat pentru misiuni de căutare-salvare pe mare, se arată în comunicatul MApN.

 

Advertisement
Continue Reading

Actualitate

Societatea Drumuri și Poduri Călărași, la Bursa Generală a Locurilor de Muncă din Călărași

Published

on

Pe data de 17 mai 2024, Societatea Drumuri și Poduri Călărași a participat la Bursa Generală a Locurilor de Muncă, un eveniment organizat de Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă Călărași. În cadrul acestui târg, au fost disponibile peste 303 locuri de muncă din diverse domenii, oferind numeroase oportunități pentru cei în căutarea unui loc de muncă.

‘Societatea Drumuri și Poduri Călărași a fost prezentă cu numeroase oferte de muncă, venind în sprijinul călărășenilor care au diverse calificări. A fost o plăcere să vedem interesul celor prezenți și suntem mândri că am putut contribui la acest eveniment. Mulțumim tuturor celor care au venit la standul nostru și AJOFM Călărași pentru organizare!” transmit reprezentanții DPC Călărași pe o rețea de socializare.

Societatea Drumuri și Poduri Călărași a venit cu o ofertă diversificată, punând la dispoziție mai multe posturi vacante. Printre acestea se numără două posturi de economist, un post de tehnician, mecanic auto, șofer, asfaltator, motostivuitorist, lăcătuș mecanic, strungar și sudor.

Persoanele interesate de aceste posturi sunt invitate să își depună CV-ul la sediul societății Drumuri și Poduri Călărași, situat pe Prelungirea Independenței, numărul 5A. Acest târg de locuri de muncă reprezintă o oportunitate valoroasă pentru cei care doresc să-și găsească un loc de muncă stabil și bine remunerat în domeniul infrastructurii rutiere.

Advertisement
Continue Reading

Cele mai vizualizate