Connect with us

Administrație

VIDEO. Primarul Marius Dulce prezintă situația lucrărilor aflate în derulare

Published

on

Edilul municipiului Călărași, Marius Dulce, prezent în conferința de presă a PSD de astăzi, a descris stadiul proiectelor și situația șantierelor aflate în diferite stadii de desfășurare. Prima precizare pe care edilul a făcut-o în conferință de presă, a fost legată de speculațiile apărute în spațiul public privind lucrările de asfaltare a astrăzii Rahova, arătând că asfaltarea acestei străzi este în derulare, estimându-se ca până la finalul acestei luni, să fie finalizată toată lucrarea. Pe lângă Rahova, strada Florilor a fost și ea reabilitată. Primăria Călărași și-a setat ca prioritate pentru această perioadă, crearea mai multor locuri de parcare.

https://youtu.be/nWFtoS57C_o

“În ultima vreme am văzut că s-au făcut anumite postări pe Facebook că nu se lucrează strada Rahova. Strada Rahova este în grafic, se lucrează. Timpul nu a permis, dar lucrăm la trotuare, facem trotuarele, deja suntem avansați și eu sper ca într-o lună și jumătate vom avea și această stradă asfaltată. Mai bine decât ne așteptam, pentru că termenul era pentru în toamnă, dar dacă până la sfârșitul lui iulie o terminăm este foarte bine. Așa cum ați văzut, am terminat și strada Florilor, suntem în grafic și cu aceea. Chiar acum două zile am terminat și trotuarele, identificăm noi locuri de parcare și în viitor vom intra în acele zone pentru a le transforma în locuri de parcare. Nu ne oprim, pentru că cerințele sunt foarte mari la nivelul municipiului, iar acolo unde ridicăm garaje cu siguranță nu vom lăsa teren mizerabil, murdar. Vrem să facem aceste parcări.”

“Strada București, în etapa de proiectare. Avem ca prioritate proiectele europene”

Edilul municipiului a mai apreciat că, din cauza creșterii prețurilor la gaze și electricitate, administrația publică locală a trebuit să achite pentru instituțiile din subordinea sa și cele de învățământ o valoare de 6,4 milioane lei pentru energie electrică și gaze, sumă de trei ori mai mare față de anul trecut. În 2021 au fost achitate facturi în valoare de 2,2 milioane lei.

“Anul acesta a fost afectat de creșterile de preț la gaz și energie, dacă anul trecut, per total administrație, școli, instituțiile primăriei, am avut o cheltuială de două milioane două sute, anul acesta ne-am întins cu o cheltuială de șase milioane patru sute de lei pe energie electrică și gaze. Este foarte mult, dar asta nu înseamnă că începem să ne plângem. Avem ca prioritate proiectele europene, suntem în grafic cu ele, unele sunt mai întârziate, dar o să recuperăm timpul. Strada București este pe proiectare, avem discuții cu Enel ca să putem introduce cablurile în subteran, și după aceea prin accesarea împrumutului despre care vorbeam, cel pe care cei de la PNL îl contestau, numai pentru strada București lucrări de implementare pentru iluminat public o să avem nevoie de peste zece milioane de lei. Vom folosi acești bani din împrumut.” -a mai punctat primarul în conferința de presă.

Contractul pentru regenerarea urbană, semnat! Locuințe cu zero pierderi energetice

“Lucrăm pe 2021-2027, pe PNRR, pe POR, deci nu stăm. Chiar am semnat contractul pe regenerare urbană. Urmează să vină cei care fac aceste SF-uri pentru a identifica noi locuri pentru a face locuri de joacă printre blocuri, noi spații prin care să îmbunătățim calitatea vieții cetățenilor din municipiu. Avem prealocați și niște bani, o să mergem exact în zonele în care avem nevoie de asta. Trebuie să ne pliem și pe ce au cerut ei, în sensul că o să mai luăm autobuze ecologice, o să facem locuințe cu zero pierderi energetice. Noi deja așezăm lucrurile.
Reabilitarea de străzi o avem acum pe PNI, pe Anghel Saligny. Am avut cartierul Măgureni și cartierul Mircea Vodă la CNI, dar din cauza strategiei guvernamentale s-au mutat pe PNI, iar acum cred că până la sfârșitul lunii vom semna contractele de finanțare pe PNI. Atunci, vom avea asigurate asfaltările pe cartierele Mircea Vodă și Măgureni, și dacă semnează finanțările noi deja am ridicat licitațiile în SICAP, suntem destul de avansați cu el. Le-am ridicat licitații cu clauză suspensivă ca în momentul în care avem finanțare și noi am terminat deja finanțăm pe cine a câștigat și dăm drumul la treabă. Sper că dacă ne mișcăm repede și primim semnăturile la nivel guvernamental, cred că la anul pe timpul ăsta suntem deja foarte avansați.” – a precizat edilul Călărașiului, Marius Dulce.

Advertisement

Situația Cinematografului Victoria din Parcul Central

Întrebat în conferința de presă despre situația Cinematografului Victoria din Călărași, primarul Dulce a dat asigurări că se lucrează. Stadiul actual pentru acest proiect a ajuns la etapa de realizare a Studiului de Fezabilitate, care a fost reactualizat, din cauza creșterii prețurilor materialelor de construcții. 

“Cu cinematograful Victoria avem SF-ul. L-am dat din nou la reactualizat, pentru că aceste creșteri de prețuri constante ne cauzează probleme. L-am reactualizat, este depus la CNI pentru a putea face cinematograful Victoria prin ei.” – a precizat Dulce

Piața Unirii va fi finalizată

“Am terminat cu cel care era în insolvență și acum realizăm restul de executat, cât și o expertiză tehnică, pentru că trebuie să știm de unde plecăm. Este clar că din cauza faptului că au crescut prețurile la materialele de construcție suma pe care trebuie să o investim acolo va fi destul de mare. A întrat in insolvență cel care a câștigat licitația.
Cu lucrările la Bazar deja am ajuns afară. Din cauza creșterilor la prețuri am avut o problemă cu chiller-ul. Deja prețul crescuse cu o sumă destul de considerabilă, dar datorită Ordonanței care s-a dat acum sperăm să ajustăm și să nu mai fie nevoie să schimbăm soluția tehnică acolo.
Câte locuri vor fi scoase la licitație?
Suntem pregătiți să scoatem 84 de locuri de licitație. Vrem să ne apropriem cu ele atunci când vom face recepția Bazarului, iar cu 30 de zile înainte de estimarea noastră de a termina să începem să facem și atribuirile. Estimez ca undeva în luna iunie. Comerțul se va desfășura exclusiv în interior.

 

Advertisement
Advertisement
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Administrație

Independența / Gabriel Rădulescu și-a depus candidatura pentru un nou mandat

Published

on

Urmăriți știrile Călărașipress.ro pe Whatsapp

Primarul Gabriel Rădulescu, din comuna Independența, județul Călărași, și-a anunțat intrarea în cursa pentru un nou mandat, la alegerile locale din 9 iunie, printr-o postare pe rețelele de socializare datată 22 aprilie 2024. Acesta, susținut de PSD Călărași, aspiră la continuarea mandatului său în funcția de primar pentru încă patru ani.

Într-o declarație pe o rețea de socializare, primarul Gabriel Rădulescu a subliniat dedicarea sa față de comunitatea locală: “Astăzi mi-am depus oficial candidatura la funcția de primar al comunei Independența. Consider că timp de 4 ani am lucrat în interesul locuitorilor comunei Independența. “Astăzi (n.r. luni, 22 aprilie) mi-am depus oficial candidatura la funcția de primar al comunei Independența. Consider că timp de 4 ani am lucrat în interesul locuitorilor comunei Independența.”, a scris pe contul personal de Facebook tânărul primar care a continuat “Din informațiile mele nu vom fi decât 2 contracandidați la această funcție. Unul cu siguranță e mai bun decât celălalt. Mă bazez pe inteligența și buna credință a alegătorilor.”

Gabriel Rădulescu intră în competiție cu încredere, remarcând că, din informațiile deținute, vor exista doar doi contracandidați pentru funcția de primar, iar el este hotărât să demonstreze că este cel mai bun alegând: “Din informațiile mele nu vom fi decât 2 contracandidați la această funcție. Unul cu siguranță e mai bun decât celălalt.

Este de menționat că în urmă cu aproape patru ani, pe 27 septembrie 2020, Gabriel Rădulescu a câștigat mandatul de primar cu un număr semnificativ de voturi, obținând 885 de voturi, adică 49,05% din totalul voturilor exprimate. Într-o competiție cu alți patru candidați, Rădulescu s-a clasat pe primul loc.

Advertisement

Continue Reading

Administrație

Obiectivele primarului Nicolae Rîjnoveanu pentru mandatul 2024-2028

Published

on

roseti

Urmăriți știrile Călărașipress.ro pe Whatsapp

Primarul Nicolae Râjnoveanu din comuna Roseți se pregătește să ducă mai departe viziunea sa asupra dezvoltării locale, prezentând o serie de proiecte ambițioase pentru mandatul său viitor, care se întinde între 2024 și 2028. Cu cinci obiective finalizate și al șaselea în curs de realizare cu o rată de 90%, primarul evidențiază angajamentul său pentru progresul comunității.

Aceste proiecte, finanțate atât din surse europene, cât și guvernamentale, reprezintă piloni importanți în planurile de dezvoltare ale comunei. Printre acestea se numără finalizarea sălii de sport școlare, implementarea sistemului de distribuție a gazelor naturale – o inițiativă importantă, construirea dispensarului comunal și reabilitarea Grădiniței, ambele finanțate prin intermediul CNI. De asemenea, se propune construirea unui sistem fotovoltaic pentru producția de energie regenerabilă, cu impact semnificativ asupra costurilor, și construirea unei platforme de gunoi de grajd.

Cu un total de 11 proiecte planificate, primarul Râjnoveanu și echipa sa au toate resursele necesare pentru a le implementa în următorii patru ani, având în vedere beneficiile pe care le vor aduce locuitorilor comunei Roseți.

Iată lista completă a proiectelor planificate pentru mandatul 2024-2028:

Advertisement

1. Construirea unei săli de sport școlare în comuna Roseți, satul Roseți, strada C.A. ROSETTI, numărul 101, Județul Călărași;
2. Implementarea unui sistem de distribuție a gazelor naturale în localitatea Roseți, Județul Călărași;
3. Construirea și echiparea Dispensarului Comunal în comuna Roseți, Județul Călărași;
4. Reabilitarea, extinderea și dotarea Grădiniței cu program normal “Elisabeta Rosetti” din comuna Roseți, Județul Călărași;
5. Extinderea rețelei de canalizare menajeră, racordurile la rețeaua de canalizare menajeră și extinderea stației de epurare în comuna Roseți, Județul Călărași;
6. Realizarea branșamentelor pentru apă potabilă și racordurile la canalizare în comuna Roseți, Județul Călărași;
7. Construirea unui sistem fotovoltaic prosumator pentru autoconsum în comuna Roseți, Județul Călărași;
8. Construirea unei platforme de gunoi de grajd;
9. Lucrări de reabilitare și modernizare a rețelei de drumuri publice, amenajarea spațiilor verzi și realizarea a patru sensuri giratorii în comuna Roseți, Județul Călărași;
10. Construirea unei remize pentru utilajele din dotarea Primăriei comunei Roseți, Județul Călărași;
11. Achiziționarea unui microbuz electric pentru elevii din comuna Roseți, Județul Călărași.

Continue Reading

Administrație

Primarul Ionel Tatu își onorează promisiunile. Ce obiective a atins edilul în 2024

Published

on

Primarii din 36 de localități și conducerea CJ Călărași

Urmăriți știrile Călărașipress.ro pe Whatsapp

Primarul comunei Vâlcelele, Ionel Tatu, reușește să-și onoreze promisiunile făcute comunității sale. Cu mandatul aprope dus la final, acesta a transformat localitatea și satele adiacente prin proiecte ambițioase și inovatoare.

Una dintre cele mai notabile realizări ale primarului Tatu este asfaltarea întregii comune și a satelor înconjurătoare, oferind astfel un confort locuitorilor. Cu toate că această inițiativă a necesitat resurse considerabile, primarul a demonstrat că este dedicat îmbunătățirii infrastructurii locale pentru bunăstarea comunității.

Dar angajamentul său nu se oprește aici. Primarul Tatu are în plan reabilitarea căminului cultural, o dorință veche de mai mulți ani a localnicilor. Deși acest proiect a fost întâmpinat cu obstacole precum licitații și inflație a prețurilor materialelor de construcții, primarul rămâne hotărât să-l ducă la bun sfârșit.

În plus, comuna Vâlcelele a fost selectată pentru a primi fonduri destinate extinderii rețelelor de gaze naturale, inclusiv a branșamentelor individuale, și pentru conectarea la rețeaua națională de distribuție a gazelor naturale. Această inițiativă, anunțată de către ministrul dezvoltării, lucrărilor publice și administrației, Adrian-Ioan Veștea, și de ministrul energiei, Sebastian-Ioan Burduja, va aduce beneficii semnificative locuitorilor comunei.

Advertisement

În timp ce primarul Tatu se remarcă prin proiectele sale de infrastructură, el nu uită nici de alte aspecte importante ale vieții comunitare. Eforturile sale includ modernizarea infrastructurii locale, digitalizarea și creșterea siguranței în comunitate prin instalarea unor sisteme de supraveghere video cu recunoaștere a numerelor de înmatriculare.

Totodată, gestionarea deșeurilor reprezintă o preocupare majoră pentru primarul Tatu. El propune aducerea de containere pentru colectarea selectivă, în încercarea de a îmbunătăți procesul de gestionare a deșeurilor în comunitate și de a contribui la protejarea mediului înconjurător.

Continue Reading

Cele mai vizualizate