Connect with us

Administrație

VIDEO. Primarul Marius Dulce prezintă situația lucrărilor aflate în derulare

Published

on

Edilul municipiului Călărași, Marius Dulce, prezent în conferința de presă a PSD de astăzi, a descris stadiul proiectelor și situația șantierelor aflate în diferite stadii de desfășurare. Prima precizare pe care edilul a făcut-o în conferință de presă, a fost legată de speculațiile apărute în spațiul public privind lucrările de asfaltare a astrăzii Rahova, arătând că asfaltarea acestei străzi este în derulare, estimându-se ca până la finalul acestei luni, să fie finalizată toată lucrarea. Pe lângă Rahova, strada Florilor a fost și ea reabilitată. Primăria Călărași și-a setat ca prioritate pentru această perioadă, crearea mai multor locuri de parcare.

„În ultima vreme am văzut că s-au făcut anumite postări pe Facebook că nu se lucrează strada Rahova. Strada Rahova este în grafic, se lucrează. Timpul nu a permis, dar lucrăm la trotuare, facem trotuarele, deja suntem avansați și eu sper ca într-o lună și jumătate vom avea și această stradă asfaltată. Mai bine decât ne așteptam, pentru că termenul era pentru în toamnă, dar dacă până la sfârșitul lui iulie o terminăm este foarte bine. Așa cum ați văzut, am terminat și strada Florilor, suntem în grafic și cu aceea. Chiar acum două zile am terminat și trotuarele, identificăm noi locuri de parcare și în viitor vom intra în acele zone pentru a le transforma în locuri de parcare. Nu ne oprim, pentru că cerințele sunt foarte mari la nivelul municipiului, iar acolo unde ridicăm garaje cu siguranță nu vom lăsa teren mizerabil, murdar. Vrem să facem aceste parcări.”

„Strada București, în etapa de proiectare. Avem ca prioritate proiectele europene”

Edilul municipiului a mai apreciat că, din cauza creșterii prețurilor la gaze și electricitate, administrația publică locală a trebuit să achite pentru instituțiile din subordinea sa și cele de învățământ o valoare de 6,4 milioane lei pentru energie electrică și gaze, sumă de trei ori mai mare față de anul trecut. În 2021 au fost achitate facturi în valoare de 2,2 milioane lei.

„Anul acesta a fost afectat de creșterile de preț la gaz și energie, dacă anul trecut, per total administrație, școli, instituțiile primăriei, am avut o cheltuială de două milioane două sute, anul acesta ne-am întins cu o cheltuială de șase milioane patru sute de lei pe energie electrică și gaze. Este foarte mult, dar asta nu înseamnă că începem să ne plângem. Avem ca prioritate proiectele europene, suntem în grafic cu ele, unele sunt mai întârziate, dar o să recuperăm timpul. Strada București este pe proiectare, avem discuții cu Enel ca să putem introduce cablurile în subteran, și după aceea prin accesarea împrumutului despre care vorbeam, cel pe care cei de la PNL îl contestau, numai pentru strada București lucrări de implementare pentru iluminat public o să avem nevoie de peste zece milioane de lei. Vom folosi acești bani din împrumut.” -a mai punctat primarul în conferința de presă.

Contractul pentru regenerarea urbană, semnat! Locuințe cu zero pierderi energetice

„Lucrăm pe 2021-2027, pe PNRR, pe POR, deci nu stăm. Chiar am semnat contractul pe regenerare urbană. Urmează să vină cei care fac aceste SF-uri pentru a identifica noi locuri pentru a face locuri de joacă printre blocuri, noi spații prin care să îmbunătățim calitatea vieții cetățenilor din municipiu. Avem prealocați și niște bani, o să mergem exact în zonele în care avem nevoie de asta. Trebuie să ne pliem și pe ce au cerut ei, în sensul că o să mai luăm autobuze ecologice, o să facem locuințe cu zero pierderi energetice. Noi deja așezăm lucrurile.
Reabilitarea de străzi o avem acum pe PNI, pe Anghel Saligny. Am avut cartierul Măgureni și cartierul Mircea Vodă la CNI, dar din cauza strategiei guvernamentale s-au mutat pe PNI, iar acum cred că până la sfârșitul lunii vom semna contractele de finanțare pe PNI. Atunci, vom avea asigurate asfaltările pe cartierele Mircea Vodă și Măgureni, și dacă semnează finanțările noi deja am ridicat licitațiile în SICAP, suntem destul de avansați cu el. Le-am ridicat licitații cu clauză suspensivă ca în momentul în care avem finanțare și noi am terminat deja finanțăm pe cine a câștigat și dăm drumul la treabă. Sper că dacă ne mișcăm repede și primim semnăturile la nivel guvernamental, cred că la anul pe timpul ăsta suntem deja foarte avansați.” – a precizat edilul Călărașiului, Marius Dulce.

Situația Cinematografului Victoria din Parcul Central

Întrebat în conferința de presă despre situația Cinematografului Victoria din Călărași, primarul Dulce a dat asigurări că se lucrează. Stadiul actual pentru acest proiect a ajuns la etapa de realizare a Studiului de Fezabilitate, care a fost reactualizat, din cauza creșterii prețurilor materialelor de construcții. 

„Cu cinematograful Victoria avem SF-ul. L-am dat din nou la reactualizat, pentru că aceste creșteri de prețuri constante ne cauzează probleme. L-am reactualizat, este depus la CNI pentru a putea face cinematograful Victoria prin ei.” – a precizat Dulce

Piața Unirii va fi finalizată

„Am terminat cu cel care era în insolvență și acum realizăm restul de executat, cât și o expertiză tehnică, pentru că trebuie să știm de unde plecăm. Este clar că din cauza faptului că au crescut prețurile la materialele de construcție suma pe care trebuie să o investim acolo va fi destul de mare. A întrat in insolvență cel care a câștigat licitația.
Cu lucrările la Bazar deja am ajuns afară. Din cauza creșterilor la prețuri am avut o problemă cu chiller-ul. Deja prețul crescuse cu o sumă destul de considerabilă, dar datorită Ordonanței care s-a dat acum sperăm să ajustăm și să nu mai fie nevoie să schimbăm soluția tehnică acolo.
Câte locuri vor fi scoase la licitație?
Suntem pregătiți să scoatem 84 de locuri de licitație. Vrem să ne apropriem cu ele atunci când vom face recepția Bazarului, iar cu 30 de zile înainte de estimarea noastră de a termina să începem să facem și atribuirile. Estimez ca undeva în luna iunie. Comerțul se va desfășura exclusiv în interior.

 

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Administrație

VIDEO. Clădirea FORDOC din Călărași va fi reabilitată

Published

on

foto:realitateadincalarasi.ro

Ultima ședință ordinară a Consiliului Județean Călărași din 25 mai 2022, a avut pe ordinea de zi un proiect privind abrogarea unor Hotărâri privind transmiterea unor spații, aflate în proprietatea publică a Județului Călărași, în folosința Agenției pentru Dezvoltare Regională Sud Muntenia. 

Potrivit Referatului de aprobare , în anul 2013, prin Hotărârea Consiliului Județean Călărași nr. 10 din 28.02.2013 și nr. 83 din 31.07.2013 Agenția pentru Dezvoltare Regională Sud Muntenia a primit în folosință imobilul situat în municipiul Călăraşi, str. Sloboziei, nr. 9, număr cadastral 4279 și având Carte funciară 29389 UAT Călărași, reprezentând imobil fost Fordoc, deoarece la momentul respectiv au fost preluate de către ADR atribuțiile Organismului Intermediar pentru Programul Operaţional Sectorial Creşterea Competitivităţii Economice 2007 – 2013.

În prezent, prin adresa nr. 7153 din 28.04.2022 înregistrată la Consiliul Județean Călărași sub nr. 6416 din aceeași dată, Agenția pentru Dezvoltare Regională Sud Muntenia ne solicită să inițiem demersurile necesare pentru desfiinţarea contractelor perfectate în baza hotărârilor mai sus evocate deoarece a fost realizată recepția pentru obiectivul de investiții ”Construire sediu ADR Sud Muntenia – Corp B”, fapt care a făcut posibil transferul documentelor depozitate în imobilul pus la dispoziție de către Consiliul Județean Călărași, imobilul fiind liber în acest moment.

Având în vedere cele precizate anterior, apreciez că se impune  abrogarea Hotărârii Consiliului Județean Călărași nr. 10 din 28.02.2013 privind darea în administrare a unor spații proprietate publică a județului Călărași, precum și a Hotărârii Consiliului Județean Călărași nr. 83 din 31.07.2013 privind darea în folosință gratuită a unor spații, proprietate publică a județului Călărași, Agenției pentru Dezvoltare Regională Sud Muntenia. – se mai arată în referatul de aprobare al proiectului de Hotărâre.

Clădirea FORDOC a fost preluată în administrarea Consiliului Județean Călărași pentru a putea fi reabilitat prin Programul Operațional Regional (POR), reabilitare energetică. CJ Călărași va găsi o folosință acestui imobil.

Continue Reading

Administrație

VIDEO. Consiliul Județean Călărași a aprobat bugetul de venituri și cheltuieli pentru societatea Drumuri și Poduri S.A. Călărași

Published

on

Societatea Drumuri și Poduri S.A. Călărași s-a aflat în atenția consilierilor județeni în data de 25 mai a.c., în contextul aprobării bugetului de venituri și cheltuieli pentru anul 2022. Potrivit prevederilor Ordonanţei Guvernului nr. 26/2013, societățile comerciale care au în structura de acționariat statul sau unitățile administrativ–teritoriale sunt acționari unici ori majoritari sau dețin direct ori indirect o participație majoritară, cu modificările si completările ulterioare, bugetul de venituri si cheltuieli al acestora se aproba prin hotărâre a consiliului județean.

Astfel, potrivit referatului pentru aprobarea bugetului de venituri și cheltuieli al societății DPC Călărași pe anul 2022, structura bugetului se prezintă astfel:

Venituri totale = 19.014,8 mii lei, din care:

1.venituri din exploatare = 19.011,5  mii lei, din care:

 • venituri din servicii prestate – 18.300 mii lei,
 • venituri din redevențe si chirii -20 mii lei,
 • venituri din vânzarea mărfurilor -1 mii lei,
 • venituri aferente costului de producție /servicii in curs de excuție – 600 mii lei
 • alte venituri din exploatare (venituri din vanzari imobilizari corporale neutilizabile) – 90,5 mii lei

2.venituri financiare = 3,3 mii lei, din care:

 • venituri din dobanzi si diferente de curs valutar – 3,3 mii lei

II.Cheltuieli totale (a+b) = 18.764,1 mii lei, din care:

a)Cheltuieli de exploatare  =18.624,1 mii lei din care:

-1.Chelt. privind stocurile  6.800 mii lei, din care:

 • cheltuieli cu materiile prime  009 mii lei,
 • cheltuieli cu materiale consumabile 300 mii lei,
 • cheltuieli cu materiale de natura obiectelor de inventar 490 mii lei,
 • cheltuieli cu energia si apa 000 mii lei,
 • cheltuieli privind marfurile 1 mii lei,
 1. Cheltuieli privind serviciile executate de terti = 2.175 mii lei din care:
 • cheltuieli cu intretinerea si reparatiile 290mii lei,
 • cheltuieli privind chiriile 812mii lei,
 • cheltuieli cu primele de asigurare– 73 mii lei,
 1. Cheltuieli cu alte servicii executate de terti = 3.734,1 mii lei din care:
 • cheltuieli privind comisioane si onorarii 36 mii lei, reprezentând cheltuieli cu consultanta juridica si cheltuieli notariale aferente achizitiei de imobilizari corporale,
 • cheltuieli protocol si reclama 40 mii lei,
 • cheltuieli cu transporturi de bunuri 635 mii lei,
 • cheltuieli de deplasare 39 mii lei,
 • cheltuieli poștale si taxe de telecomunicații 139 mii lei,
 • cheltuieli cu serviciile bancare 20 mii lei reprezentând comisioanele bancare pentru operațiuni curente,
 • alte cheltuieli cu serviciile executate de terti 268,1 mii lei reprezentând cheltuieli cu pregatirea profesionala, paza, anunțuri, cheltuieli cu proiectare si studii, cheltuieli cu furnizorii de servicii IT,
 • cheltuieli cu sponsorizarile 9 mii lei,
 • alte cheltuieli 548 mii lei.

4.Cheltuieli cu impozite si taxe – 82 mii lei.

5.Cheltuieli cu personalul = 4.187 mii lei dupa cum urmeaza:

 • cheltuieli de natura salariala  3.556 mii lei,
 • chletuieli aferente unor hotarari judecatoresti 110 mii lei,
 • cheltuieli aferente contractului de mandat si a altor organe de conducere si control, comisii si comitete  409 mii lei, reprezentand salarii director general si indemnizatii membrii
 • C.A. si cenzori,                               
 • cheltuieli  cu asigurari sociale si protectie sociala si alte fonduri speciale – 112 mii lei.

6.Alte cheltuieli  de exploatare = 1.646 mii lei,  

 • cheltuieli  cu amortizarea  1.440 mii lei,
 • cheltuieli cu majorări si penalităti  6 mii lei,
 • cheltuieli privind activele imobilizate 200 mii lei.

 

b)cheltuieli financiare –140 mii lei.

La finele anului societatea si-a propus sa realizeze urmatorii indicatori economico-financiari:

 • profit brut = 250,7 mii lei
 • productivitatea muncii = 271,59 lei/pers.
 • cheltuieli la 1000 lei/venit = 987 lei
 • castig mediu lunar pe salariat = 4.233,33 lei/pers.

Situat la punctul 5 al Ordinii de zi din ședințaordinară a Consilului Județean Călărași, proiect de hotărâre privind aprobarea bugetului de venituri si cheltuieli al Societații DRUMURI SI PODURI  S.A. Călărași pe anul 2022 a fost aprobat cu 29 de voturi.

Continue Reading

Administrație

A fost semnat Acordul de colaborare între CJ și Primăria Oltenița în vederea executării lucrărilor de reparații pe D.N. 4, în lungime de 5,9 km

Published

on

Astăzi, 25.05.2022, s-a aprobat cu unanimitate de voturi proiectul de hotărâre privind încheierea Acordului de colaborare între Județul Călărași prin Consiliul Județean Călărași și Municipiul Oltenița, prin Consiliul Local al Municipiului Oltenița, în vederea executării lucrărilor de reparații pe D.N. 4, în lungime de 5,9 km.
„Îi mulțumesc domnului președinte Vasile Iliuță pentru sprijinul acordat în realizarea acestui parteneriat. Valoarea estimată a lucrărilor fiind de 5.200.000 lei ( din care 4.950.000 lei, reprezentând investiția Consiliului Județean ), durata estimată de realizare a investiției fiind de 15 luni. La sfârșitul investiției, noi, oltenițenii, ne vom bucura de o infrastructură rutieră modernă ce va face legătura între stația Petrom ( ieșirea dinspre București ) și portul Oltenița (zona rampei agabaritice). Vor fi reparate bulevardele 22 Decembrie și Tineretului precum și Șos. Portului
Mă bucur că am putut să readuc acest proiect la viață ( în vara anul 2020, proiectul s-a aflat în agenda primarului P.S.D. – Petrică Țone și nu a putut fi pus în practică din cauza unor șicane politice pe care aș vrea să le dăm uitării).” – a transmis pe Facebook, Mihăiță Beștea, vicepreședintele CJ Călărași

Continue Reading

Tendințe

Copyright © 2022 CalarasiPRESS.