Connect with us

Politică

VIDEO. PNL și PSD au reluat concubinajul la Călărași. Ce promisiuni au făcut Iliuță și Pandea în fața primarilor

Published

on

Scânteile și tensiunile dintre PNL și PSD Călărași par că au luat sfârșit, iar începutul anului 2023 a venit cu concubinajului impus de Coaliția de guvernare dintre cele doua partide principale. La Călărași, coaliția nu a funcționat niciodată, au recunoscut ambele partide politice, însă acum, după multe războaie, care evident au încetinit dezvoltarea județului, lucrurile s-ar putea schimba.

Ciprian Pandea și Vasile Iliuță si-au dat mâna si s-au așezat la aceeași masă de discuții, avându-i în față pe toți primarii, atât liberali cât și social-democrați.

Ultimul scandal puternic dintre cele două partide politice de la Călărași a avut ca subiect, printre altele, mutarea sediului organizației județene a social-democraților în clădirea Fordoc, moment în care chiar prefectul Valentin Barbu l-a lovit pe Iliuță în spațiul public susținând că această clădire aparține Prefecturii. Un alt subiect tensionat l-a reprezentat împărțirea banilor din bugetul județului către primarii din județ, lucru comentat de liberali la acel moment că nu s-ar fi procedat într-un mod echilibrat.

Astăzi, 12 Ianuarie a.c., în sala de ședințe a Consiliului Județean Călărași, președintele Vasile Iliuță i-a invitat pe primarii județului la o dezbatere pentru stabilirea obiectivelor de dezvoltare pe care edilii le pot realiza în următoarea perioadă, până în alegerilor din 2024.

Șapte dintre primari au primit plachete în semn de merit pentru munca depusă și eforturile politice făcute în cadrul partidului.

Advertisement

– [ ] Silviu- Niki Gheorgescu – Un primar care reușește să corecteze greșelile altora
– [ ] Iulian Iacomi – Un primar care chiar și atunci când pierde bușilea își găsește drumul corect
– [ ] Costinel Milescu – Campionul revenirilor spectaculoase USL 2.0
– [ ] Nicolae Pandea – Cel mai longeviv președinte al asociației comunelor
– [ ] Corneliu Alexandru – Două cuvinte: loialitate și eleganță
– [ ] Florin Bordei – Cel mai tânăr primar
– [ ] Nicolae Rîjnoveanu – Cea mai plăcută voce a democrației

Pentru că o astfel de întâlnirea nu se poate desfășura fără ceva remarcabil, gafele nu au întârziat să apără. Președintele Vasile Iliuță a încurcat numele unui primar, placheta fiind scrisă greșit, iar a doua situație care i-a făcut pe primari să-și dea coate a fost reprezentată de placheta care a ajuns la primarul comunei Căscioarele, Florin Bordei, despre care Iliuță a crezut că ocupă poziția de cel mai tânăr primar din Călărași.

Greșeala făcut de Iliuță a fost atent observată de edili. La doar câteva secunde, mai mulți aleși i-au atras atenția președintelui PSD că titlul nu este atribuit corect, iar acesta ar trebui să i se cuvină primarul din Unirea, Ciprian Olteanu. Poate a fost o simplă greșeală, sau nu.

Ironiile primarilor liberali au continuat. Costinel Milescu din Oltenița a primit și el o plachetă din partea lui Vasile Iliuță pentru revenirea spectaculoasă din 2020 când a câștigat alegerilor locale din Oltenița în fața lui Petre Țone (PSD). Milescu i-a amintit că municipiul Oltenița reprezintă 10% din județul Călărași și l-a invitat să treacă măcar o dată prin cel de-al doilea municipiu al județului.

Vasile Iliuță și-a propus să continue această tradiție în fiecare an, cu fiecare ocazie când va invita primarii în discuții.

După oferirea plachetelor și a îmbrățișărilor, cei doi președinți care au ajuns, din nou, în concubinajul politic au discutat despre repartizarea cotei de 6% din impozitul pe venit estimat a fi încasat la bugetul de stat pe anul 2023 unităților administrativ-teritoriale.

Advertisement

“Drept urmare a consultărilor pe care le-am avut cu președintele PNL Călărași, Ciprian Pandea, astăzi, am decis ca împreună să ne întâlnim. Avem pe ordinea de zi consultarea privind repartiția drumurilor comunale din fondul care a fost alocat de către Guvernul României, în bugetul județului Călărași. Împreună cu Ciprian Pandea și cu cei doi vicepreședinți din executivul Consiliului Județean, vreau să ascultăm problemele pe care dumneavoastră. (…) Cred că trebuie să vă spun că am început un an nou. La nivelul conducerii naționale, mi s-a transmis un singur lucru: să găsim orice soluție de negociere politică, să putem avea Coaliția funcțională la Călărași”, a precizat liderul PSD Călărași, Vasile Iliuță.

Ciprian Pandea a precizat că, deși lucrurile nu au funcționat anul trecut cum au trebuit între cele două partide ale Coaliției, de acum își dorește să creadă că alianța se va putea realiza cu adevărat pentru binele cetățenilor.

“Anul trecut am mai avut mici fricțiuni, am decis, la începutul anului, împreună cu președintele Vasile Iliuță, să facem, totuși, Coaliția aceasta să funcționeze nu doar la nivel național, ci și la nivel local. Sper ca anul acesta să fie unul de dezvoltare pentru județul Călărași și sper ca dumneavoastră să puneți umărul la absorbția fondurilor europene și nu numai, astfel încât bunăstarea venită de la Guvernul României să se vadă în traiul cetățenilor. Vreau să cred cu tărie că, începând de astăzi chiar o să putem să facem alianțe, în adevăratul sens al cuvântului, pentru binele cetățenilor.(…) a punctat preșdintele PNL Călărași, Ciprian Pandea.

Politică

VIDEO. USR Călărași / Mihai Toader afirmă că primarul Marius Dulce a mințit în emisiunea „România, te iubesc!”

Published

on

Mihai Toader, președintele Flialei Municipale USR Călărași, candidat la primăria Municipiului Călărași, susține că primarului municipiului Călărași, Marius Dulce, ar fi mințit în emisiunea difuzată de PRO TV, „România, te iubesc!”. În cadrul acelei emisiuni, jurnalista Paula Herlo a investigat lucrările realizate de firma ZMC Trading, deținută până în 2020 de Nicușor Cionoiu, parlamentar al PSD Călărași.

Reportajul a relevat că firma demnitarului a obținut contracte cu statul și lucrări publice în valoare de milioane de euro. Urmăriți materialul video din acest articol.

 

Continue Reading

Politică

D. Coarnă: Partidul România Puternică a primit peste 100 de cereri de înscriere în câteva zile. Ce spune depuatul Dumitru Coarnă

Published

on

Dumitru Coarnă

Deputatul și președinte al Partidului România Puternică Călărași, Dumitru Coarnă, spune că a primit peste 100 de cereri de înscriere în partid în două zile. „Sunteți singurul parlamentar care a reprezentat corect locuitorii județului Călărași”, ar spune călărășenii despre Dumitru Coarnă, așa cum chiar acesta a precizat într-o conferință de presă.

Președintele PRP Călărași a mai vorbit despre profilul candidatului ideal și a oferit informații despre candidatul propus pentru primăria Călărași.

PRP Călărași a avut peste 100 de cereri de înscriere în partid în doar două zile

„Deja avem o sută și de cereri în două zile. Oltenița 40, din localitățile rurale din zona Olteniței încă 30, și din zona municipiului Călărași. Suntem într-o continuă căutare. Oamenii vin, chiar dimineață când am venit la cabinet, erau cetățeni simpli din Călărași, care zic, domnul Coarnă, noi vrem să ne înscriem în Partidul România Puternică, vrem să fim alături de dumneavoastră, pentru că sunteți singurul parlamentar care practic a reprezentat corect locuitorii județului Călărași, adică circumscripția 12, unde eu am fost deputat. Doamne ajută, vin”, a spus Dumitru Coarnă.

Profilul candidatului ideal al Partidului România Puternică

„Profilul e simplu, să fie oameni de caracter, să fie oameni care stăpânesc sistemele respective, pentru că sunt mai multe domenii de activitate și trebuie să fie omul potrivit la locul potrivit. Să fie oameni cu credință și oameni cu curaj. Noi suntem un partid extrem de autentic din zona asta suveranistă și vom maximiza toți oamenii din toate zonele sociale. Nu avem o țintă să fie neapărat un intelectual de rasă. Poate să fie și un profesionist bun dintr-un sistem de referință pe care noi îl gestionăm la un moment dat. Practic, trebuie să fie omul potrivit la locul potrivit. În învățământ, în sănătate, în armată, în poliție, în energie, în economie și așa mai departe. Avem această căutare pentru profilul omului care corespunde acelei specialități”, a transmis deputatul.

Dumitru Coarnă a mai vorbit și despre faptul că este independent în luarea deciziilor privind candidații și nu trebuie să aibă acordul Bucureștiului, făcând aluzie la candidații surpriză ai AUR Călărași.

Advertisement

Daniel Florea, coordonatorul AUR Călărași, a declarat zilele trecute că nu poate dezvălui încă numele candidaților fiindcă nu au fost validate de centru.

„Acest partid reprezintă în mod clar interesele fiecărei comunități, iar comunitatea respectivă, în funcție de nevoile și de personalul pe care îl au la de mână, își maximizează candidații. Nu există această discuție în Partidul România Puternică. Noi suntem oameni așezați, oameni simpli, cu respectarea nevoilor fiecărei comunități”, a mai declarat Coarnă.

Cu toate astea, Dumitru Coarnă nu are încă numele candidatului pentru funcția de primar a municipiului Călărași.

Suntem în căutare și eu sunt un om corect cu dumneavoastră. În maxim două săptămâni. Avem deja Oltenița, avem Radovanu, Borcea, Belciugatele. Avem profilul, avem candidatul, avem echipa formată 100%. Avem aproape 10 localități, în acest moment, pe Partidul România Puternică, cu candidații foarte bine definiți și cu șanse reale”, a spus acesta. „Avem mai multe variante. Avem unul care face politică, încă doi care nu fac încă politică. Dar au făcut politică. Încă o dată vă spun, e greu să vă dau un răspuns, ca să nu greșesc și să nu intru în logica asta politicianistă”.

Dumitru Coarnă va candida la rândul său la alegerile locale ce vor avea loc pe 9 iunie 2024 pentru funcția de președinte a Consiliului Județean Călărași.

Advertisement
Continue Reading

Politică

Dumitru Coarnă despre cursa pentru conducerea Consiliului Județean Călărași: „Vreau să le ofer locuitorilor un alt profil de candidat”

Published

on

Dumitru Coarnă, președintele organizației județene Călărași a Partidului România Puternică, a vorbit despre neregulile pe care le-a găsit în județ și spune că pentru fiecare problemă ridicată, are cel puțin trei soluții care ar putea fi aplicate în maxim 180 de zile. De asemenea, politicianul a mai vorbit și despre activitatea actualului primar al municipiului Călărași, Marius Dulce, dar și despre Vasile Iliuță și înscrierea în lupta pentru postul de președinte al Consiliului Județean Călărași.

Întrebat despre neregulile pe care le-a găsit în județ, Dumitru Coarnă provoacă partidele PSD, PNL, UDMR și AUR la o dezbatere publică despre „starea actuală a societății românești, de la utilități, la neconstituționalitate”, a spus acesta. „Eu vin cu soluții pentru fiecare problemă. Eu pentru fiecare problemă ridicată am cel puțin trei soluții. Când vorbim despre justiție, când vorbim despre utilități, când vorbim de energie, când vorbim de economie, am cel puțin trei soluții pentru fiecare problemă. Soluții pe care le putem aplica în maxim 180 de zile de la momentul preluării Guvernării”.

Deputatul mai critică activitatea lui Marius Dulce, mai exact modul în care a implementat proiectele și disconfortul creat pentru călărășeni, deși consideră că lucrările sunt necesare.

Nu înțeleg de ce a trebuit să facă lucrul ăsta, ca să creezi o stare de disconfort în ceea ce privește traficul rutier, pentru că puteau sistematiza. Ele sunt necesare, sunt obligatorii, sunt utile, sunt oportune, dar trebuie făcută într-o anumită ierarhie. Este un haos total ceea ce a făcut domnul primar Dulce. Sigur, acum este responsabilitatea dumnealui. Probabil, în 9 iunie, o să primească și votul cuvenit pentru această administrare haotică, spun eu”, a mai transmis.

Despre lupta pentru postul de președinte al Consiliului Județean, Dumitru Coarnă spune că s-a înscris pentru a le oferi locuitorilor din județ o altă variantă, „un alt profil de candidat”. Dacă ar câștiga, Coarnă spune că își dorește să continue proiectele începute de Vasile Iliuță.

Advertisement

„Tot ceea ce este bun voi continua. Doamne ajută să fie proiecte bune, minunate. Voi continua toate cele proiecte. Sigur că mă voi uita cu multă atenție la cheltuieli. Că acolo trebuie să ai și valoarea asta bine dimensionată. Adică nu supraevaluări, așa cum unele proiecte sunt gestionate astăzi în județul Călărași și nu numai”, a spus Coarnă.

Continue Reading

Cele mai vizualizate