Connect with us

Știri

VIDEO. N. Rîjnoveanu solicită MDLPA returnarea banilor cheltuiți pentru proiectele ce nu vor fi finanțate. Primarul vrea să le implementeze din surse proprii

Published

on

Joi, 1 iulie a.c., organizația județeană a PSD Călărași a organizat o nouă conferință de presă la care au participat, de această dată, mai mulți primari social-democrați. Oful edililor este comun, situația proiectelor depuse la MDLPA care ar putea rămâne fără finanțare. Experiența în admininistrație și-a spus cuvântul pentru edilul din Roseți, Nicolae Rîjnoveanu, care a transmis că-și dorește din parea ministerului să i se restituie sumele de bani deja cheltuite pentru implementarea proiectului, astfel încât să le poată continua din venituri proprii. 

Comuna Roseți are mai multe proiecte importante de dezvotlare aflate în diferite faze de execuție.

Nicolae Rîjnoveanu: E un lucru cunoscut că în comuna Roseți s-au făcut foarte multe lucrări și suntem beneficiari a mai multor proiecte în execuție. Pe PNDL am o lucrare de modernizare școli. Numai eu știu cât s-a muncit ca să putem s-o aducem pe linia de plutire ca procesul de învățământ să se deruleze așa cum trebuie la nivelul localității. Această activitate se desfășoară în 5 corpuri de școală, iar 3 dintre ele funcționează de peste 140 de ani.

La ora actuală se lucrează. Mai sunt 500.000 de lei de executat. Trebuie să vă spun un singur lucru, în momentul ăsta am 4.210.884 de lei în documente depuse și situație de lucrări executate și depuse la Ministerul Dezvoltării. Trebuie să completez acești bani, pentru că în funcție de modul în care se derulează proiecte depind și celelalte lucrări în execuție la nivel de comună.

De exemplu, la proiectul de rețea de apă și canalizare, din sumele pentru dezvoltare deja am cheltuit 4.000.000 de lei plătiți la această lucrare care se derulează pe PNDL, trebuie să recuperez banii și să-i duc la acest capitol de dezvoltare. Pentru proiectul de extindere rețea electrică, co-participarea mea la execuția acestei lucrări este de 800.000 de lei. Dacă eu nu recuperez toți banii pe care i-am plătit la PNDL, nu am cu ce să continui aceste lucrări.

Nu știu cum se poartă discuția, dar nu cred că este normal ca atunci când începi un proiect să nu îl duci la bun final. Ei știu bine ce au de făcut, dar nu am crezut niciodată că Guvernul nu este în stare să rezolve problema. Trebuiau să anticipeze această problemă ca noi să știm să gestionăm cheltuielile.

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Știri

Accident feroviar la Dragalina. Un bărbat s-a aruncat în fața trenului

Published

on

Accident feroviar la Dragalina. Un bărbat s-a aruncat in fata trenului

Un bărbat în vârstă de 67 de ani, a murit în această dimineață, lovit de un tren marfar.

Evenimentul a avut loc la nivel cu trecerea de cale ferată, intrarea dinspre Călărași. Trenul se deplasa pe direcția Constanța – București.

Linia de transport feroviar a fost blocată pentru ca polițiștii criminaliști să efectueze cercetări.

Continue Reading

Știri

Reținut de polițiștii rutieri pentru conducere fără permis și refuz de prelevare de monstre biologice

Published

on

Polițiștii din cadrul Secției 2 Poliție Rurală Ulmeni au oprit pentru control în comuna Spanțov, județul Călărași, un autoturism condus de un bărbat, în vârstă de 41 de ani.

Întrucât acesta emana halenă alcoolica a fost testat cu aparatul alcooltest, rezultatul fiind 0,45 mg/l alcool pur în aerul expirat. Ulterior a fost condus la spital în vederea recoltării de probe biologice, însă acesta a refuzat.

Totoodată, din verificările efectuate de polițiști a rezultat că acesta nu posedă permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.

În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de conducerea unui vehicul fără permis de conducere și refuzul sau sustragerea de la prelevarea de monstre biologice, ulterior a fost reținut pentru 24 de ore, fiind introdus în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă Călărași

 

 

Continue Reading

Știri

49 de cupluri călărășene au marcat nunta de aur

Published

on

Ziua internaţională a persoanelor vârstnice, marcată în fiecare an, la 1 octombrie, am celebrat-o marţi cu aceeaşi dragoste, recunoştinţă şi respectul cuvenit pentru munca şi experienţa lor de viaţă pe care cu nobleţe sufletească au ştiut să le transmită generaţiilor tinere. Momentul festiv, organizat de Primăria Municipiului Călăraşi, cu sprijinul nemijlocit al Consiliului Local municipal.

Nunta de aur, eveniment organizat în data de 27 septembrie de Primăria Municipiului Călărași și Consiliul Local Călărași, este sărbătoarea iubirii pe care o împărtășiți laolaltă de 50 de ani.

“Sunteți un veritabil exemplu pentru noi toți pentru că dincolo de toate provocările trăite ați știut să păstrați vie dragostea care v-a legat. Ați știut să fiți de fiecare dată unul lângă celălalt, să vă sprijiniți și să vă oblojiți rănile. O zi specială pentru 49 de cupluri călărășene care au învățat să trăiască în armonie atâția zeci de ani!
Vă doresc în continuare și mai multă sănătate și iubire, iar viața să vă ofere noi senzații și emoții de neuitat alături de familie, de toți cei dragi care vă iubesc și admiră povestea dumneavoastră de dragoste, legitimată în urmă cu o jumătate de secol!
La mulți ani plini de iubire și fericire!” – transmite primarul Marius Dulce.

Continue Reading

Tendințe

Copyright © 2022 CalarasiPRESS.

error: Conținutul site-ului Călărași PRESS este protejat de dreputuri de autor. Toate dreputile rezervate către © Cătălin COJOCARU. Pentru preluare informațiilor și a conținutului, ne puteți contacta la 0735.128.255 sau la catalin@calarasipress.ro