in

VIDEO. N. Rîjnoveanu solicită MDLPA returnarea banilor cheltuiți pentru proiectele ce nu vor fi finanțate. Primarul vrea să le implementeze din surse proprii

Joi, 1 iulie a.c., organizația județeană a PSD Călărași a organizat o nouă conferință de presă la care au participat, de această dată, mai mulți primari social-democrați. Oful edililor este comun, situația proiectelor depuse la MDLPA care ar putea rămâne fără finanțare. Experiența în admininistrație și-a spus cuvântul pentru edilul din Roseți, Nicolae Rîjnoveanu, care a transmis că-și dorește din parea ministerului să i se restituie sumele de bani deja cheltuite pentru implementarea proiectului, astfel încât să le poată continua din venituri proprii. 

Comuna Roseți are mai multe proiecte importante de dezvotlare aflate în diferite faze de execuție.

Nicolae Rîjnoveanu: E un lucru cunoscut că în comuna Roseți s-au făcut foarte multe lucrări și suntem beneficiari a mai multor proiecte în execuție. Pe PNDL am o lucrare de modernizare școli. Numai eu știu cât s-a muncit ca să putem s-o aducem pe linia de plutire ca procesul de învățământ să se deruleze așa cum trebuie la nivelul localității. Această activitate se desfășoară în 5 corpuri de școală, iar 3 dintre ele funcționează de peste 140 de ani.

La ora actuală se lucrează. Mai sunt 500.000 de lei de executat. Trebuie să vă spun un singur lucru, în momentul ăsta am 4.210.884 de lei în documente depuse și situație de lucrări executate și depuse la Ministerul Dezvoltării. Trebuie să completez acești bani, pentru că în funcție de modul în care se derulează proiecte depind și celelalte lucrări în execuție la nivel de comună.

De exemplu, la proiectul de rețea de apă și canalizare, din sumele pentru dezvoltare deja am cheltuit 4.000.000 de lei plătiți la această lucrare care se derulează pe PNDL, trebuie să recuperez banii și să-i duc la acest capitol de dezvoltare. Pentru proiectul de extindere rețea electrică, co-participarea mea la execuția acestei lucrări este de 800.000 de lei. Dacă eu nu recuperez toți banii pe care i-am plătit la PNDL, nu am cu ce să continui aceste lucrări.

Nu știu cum se poartă discuția, dar nu cred că este normal ca atunci când începi un proiect să nu îl duci la bun final. Ei știu bine ce au de făcut, dar nu am crezut niciodată că Guvernul nu este în stare să rezolve problema. Trebuiau să anticipeze această problemă ca noi să știm să gestionăm cheltuielile.

0 0 votes
Article Rating

What do you think?

0 points
Upvote Downvote

Total votes: 0

Upvotes: 0

Upvotes percentage: 0.000000%

Downvotes: 0

Downvotes percentage: 0.000000%

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

VIDEO. SJUC | Managerul Bogdan Mihai face bilanţul activităţii mandatului interimar şi prezintă proiectele unităţii medicale

Deputatul Constantin Bîrcă: “Consultarea publicului – obligație a autorităților!”