in

Primarul Gazu Aurică plânge la ușa PSD că nu poate realiza proiectele propuse

După ce a câștigat încă un mandat, primarul din Curcani a făcut chef cu lăutari și peste o sută de oameni: “Am valoare, se cunoaște!”

Aurică Gazu, primarul PSD reales duminică în comuna Curcani, județul Călărași, și-a sărbătorit cu mare fast victoria. Edilul a dat o petrecere uriașă în propria curte, la care au participat sute de oameni, care nu au respectat nicio regulă de distanțare, fără a fi deranjați de polițiști.

Petrecerea din curtea primarului a durat toată noaptea, au povestit unii localnici pentru Libertatea, dar nu a fost întreruptă de niciun reprezentant al forțelor de ordine, deși muzica era la maximum și invitații, în frunte cu primarul, nu respectau normele de prevenire a răspândirii coronavirusului.

“A ținut o petrecere foarte mare, fără nicio reținere. De ce nu a fost poliția acolo? De ce nu au fost jandarmii? E interzis să faci asemenea petreceri, mai ales acum, pe timp de pandemie”, s-a plâns unul dintre vecinii primarului. Contactat de Libertatea, la telefonul primarului Aurică Gazu a răspuns un nepot, care a confirmat petrecerea de duminică seara.Citeşte întreaga ştire: După ce a câștigat încă un mandat, primarul din Curcani a făcut chef cu lăutari și peste o sută de oameni: “Am valoare, se cunoaște!” – relatează Libertatea.ro

Lăsăm petrecerea deoparte și revenim la lucruri mai triste. Primarul social-democrat, fost liberal, a venit în conferința PSD să se plângă că nu poate finalizate cele 4 proiecte demarate pentru dezvoltarea localității. Un proiect controversat al edilului este legat de reabilitatea unei școli, valoarea proiectului fiind supraevaluată, spun unii consilierii locali din Consiliului Local Curcani. 

 

Curcani, Gazu Aurel: Pot să spun că prin PNDL avem 4 proiecte destul de mari. Primul proiect presupune reabilitarea și modernizarea primăriei, asfaltare în comuna Curcani, înființare rețea de canalizare și înființarea unui dispensar uman. Aș vrea să trag un semnal de alarmă referitor la dispensar, acesta nu a fost bine devizat și nimeni nu vrea să participe la licitație. Îmi doresc, ca să pot duce mai departe acest proiect, să îl refacem și să ni se aprobe. Îmi doresc ca cele 4 proiecte să fie duse la bun sfârșit.

Investițiile demarate în Curcani sunt importante, însă sumele alocate și utilizate sunt exagerate, apreciază un consilier local. Acoperișul unei școli din localitate ar fi fost schimbat de două ori, iar prețul proiectului pare a fi exagerat de mare, de la 12 miliarde lei, la 21 miliarde lei.

Mai multe camere video au fost montate în parcul de lângă Primăria Curcani, o investiție necesară însă numărul exagerat al acestora lasă impresia unei investiții realizate doar pentru a cheltuii peste 1,9 miliarde lei vechi. O alee pietonală asfaltată pe o strada principală din localitate, valoarea proiectului fiind de peste 2,2 miliarde. Denivelări, gropi apărute sub asfalt și borduri montate la sfoară… imaginea de jos vorbește de la sine.

Rămâneți aproape, revenim cu detalii

0 0 votes
Article Rating

What do you think?

0 points
Upvote Downvote

Total votes: 0

Upvotes: 0

Upvotes percentage: 0.000000%

Downvotes: 0

Downvotes percentage: 0.000000%

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Deputatul Constantin Bîrcă: “Consultarea publicului – obligație a autorităților!”

Senatorul PSD Nicușor Cionoiu: Voi încerca mereu să investesc în tinerii noștri, să colaborez cu ei și să le ascult opiniile