Connect with us

Știri

Primarul Gazu Aurică plânge la ușa PSD că nu poate realiza proiectele propuse

Published

on

După ce a câștigat încă un mandat, primarul din Curcani a făcut chef cu lăutari și peste o sută de oameni: “Am valoare, se cunoaște!”

Aurică Gazu, primarul PSD reales duminică în comuna Curcani, județul Călărași, și-a sărbătorit cu mare fast victoria. Edilul a dat o petrecere uriașă în propria curte, la care au participat sute de oameni, care nu au respectat nicio regulă de distanțare, fără a fi deranjați de polițiști.

Petrecerea din curtea primarului a durat toată noaptea, au povestit unii localnici pentru Libertatea, dar nu a fost întreruptă de niciun reprezentant al forțelor de ordine, deși muzica era la maximum și invitații, în frunte cu primarul, nu respectau normele de prevenire a răspândirii coronavirusului.

“A ținut o petrecere foarte mare, fără nicio reținere. De ce nu a fost poliția acolo? De ce nu au fost jandarmii? E interzis să faci asemenea petreceri, mai ales acum, pe timp de pandemie”, s-a plâns unul dintre vecinii primarului. Contactat de Libertatea, la telefonul primarului Aurică Gazu a răspuns un nepot, care a confirmat petrecerea de duminică seara.Citeşte întreaga ştire: După ce a câștigat încă un mandat, primarul din Curcani a făcut chef cu lăutari și peste o sută de oameni: “Am valoare, se cunoaște!” – relatează Libertatea.ro

Lăsăm petrecerea deoparte și revenim la lucruri mai triste. Primarul social-democrat, fost liberal, a venit în conferința PSD să se plângă că nu poate finalizate cele 4 proiecte demarate pentru dezvoltarea localității. Un proiect controversat al edilului este legat de reabilitatea unei școli, valoarea proiectului fiind supraevaluată, spun unii consilierii locali din Consiliului Local Curcani. 

 

Curcani, Gazu Aurel: Pot să spun că prin PNDL avem 4 proiecte destul de mari. Primul proiect presupune reabilitarea și modernizarea primăriei, asfaltare în comuna Curcani, înființare rețea de canalizare și înființarea unui dispensar uman. Aș vrea să trag un semnal de alarmă referitor la dispensar, acesta nu a fost bine devizat și nimeni nu vrea să participe la licitație. Îmi doresc, ca să pot duce mai departe acest proiect, să îl refacem și să ni se aprobe. Îmi doresc ca cele 4 proiecte să fie duse la bun sfârșit.

Investițiile demarate în Curcani sunt importante, însă sumele alocate și utilizate sunt exagerate, apreciază un consilier local. Acoperișul unei școli din localitate ar fi fost schimbat de două ori, iar prețul proiectului pare a fi exagerat de mare, de la 12 miliarde lei, la 21 miliarde lei.

Mai multe camere video au fost montate în parcul de lângă Primăria Curcani, o investiție necesară însă numărul exagerat al acestora lasă impresia unei investiții realizate doar pentru a cheltuii peste 1,9 miliarde lei vechi. O alee pietonală asfaltată pe o strada principală din localitate, valoarea proiectului fiind de peste 2,2 miliarde. Denivelări, gropi apărute sub asfalt și borduri montate la sfoară… imaginea de jos vorbește de la sine.

Rămâneți aproape, revenim cu detalii

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Știri

Accident feroviar la Dragalina. Un bărbat s-a aruncat în fața trenului

Published

on

Accident feroviar la Dragalina. Un bărbat s-a aruncat in fata trenului

Un bărbat în vârstă de 67 de ani, a murit în această dimineață, lovit de un tren marfar.

Evenimentul a avut loc la nivel cu trecerea de cale ferată, intrarea dinspre Călărași. Trenul se deplasa pe direcția Constanța – București.

Linia de transport feroviar a fost blocată pentru ca polițiștii criminaliști să efectueze cercetări.

Continue Reading

Știri

Reținut de polițiștii rutieri pentru conducere fără permis și refuz de prelevare de monstre biologice

Published

on

Polițiștii din cadrul Secției 2 Poliție Rurală Ulmeni au oprit pentru control în comuna Spanțov, județul Călărași, un autoturism condus de un bărbat, în vârstă de 41 de ani.

Întrucât acesta emana halenă alcoolica a fost testat cu aparatul alcooltest, rezultatul fiind 0,45 mg/l alcool pur în aerul expirat. Ulterior a fost condus la spital în vederea recoltării de probe biologice, însă acesta a refuzat.

Totoodată, din verificările efectuate de polițiști a rezultat că acesta nu posedă permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.

În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de conducerea unui vehicul fără permis de conducere și refuzul sau sustragerea de la prelevarea de monstre biologice, ulterior a fost reținut pentru 24 de ore, fiind introdus în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă Călărași

 

 

Continue Reading

Știri

49 de cupluri călărășene au marcat nunta de aur

Published

on

Ziua internaţională a persoanelor vârstnice, marcată în fiecare an, la 1 octombrie, am celebrat-o marţi cu aceeaşi dragoste, recunoştinţă şi respectul cuvenit pentru munca şi experienţa lor de viaţă pe care cu nobleţe sufletească au ştiut să le transmită generaţiilor tinere. Momentul festiv, organizat de Primăria Municipiului Călăraşi, cu sprijinul nemijlocit al Consiliului Local municipal.

Nunta de aur, eveniment organizat în data de 27 septembrie de Primăria Municipiului Călărași și Consiliul Local Călărași, este sărbătoarea iubirii pe care o împărtășiți laolaltă de 50 de ani.

“Sunteți un veritabil exemplu pentru noi toți pentru că dincolo de toate provocările trăite ați știut să păstrați vie dragostea care v-a legat. Ați știut să fiți de fiecare dată unul lângă celălalt, să vă sprijiniți și să vă oblojiți rănile. O zi specială pentru 49 de cupluri călărășene care au învățat să trăiască în armonie atâția zeci de ani!
Vă doresc în continuare și mai multă sănătate și iubire, iar viața să vă ofere noi senzații și emoții de neuitat alături de familie, de toți cei dragi care vă iubesc și admiră povestea dumneavoastră de dragoste, legitimată în urmă cu o jumătate de secol!
La mulți ani plini de iubire și fericire!” – transmite primarul Marius Dulce.

Continue Reading

Tendințe

Copyright © 2022 CalarasiPRESS.

error: Conținutul site-ului Călărași PRESS este protejat de dreputuri de autor. Toate dreputile rezervate către © Cătălin COJOCARU. Pentru preluare informațiilor și a conținutului, ne puteți contacta la 0735.128.255 sau la catalin@calarasipress.ro