Connect with us

Actualitate

VIDEO. Frăsinet | Primarul Alin Ploieșteanu: “Îmi voi onora toate promisiunile făcute în fața cetățenilor”

Published

on

Noul primar al comunei Frăsinet, Alin Ploieșteanu, a vorbit, într-un interviu acordat site-ului Călărași PRESS, despre obiectivele primului mandat câștigat și de modalitățile identificate pentru rezolvarea probelemelor lăsate nerezolvat de fosta conducere. Muncește ca fermier de peste 20 de ani, iar prin muncă și sârguință a ajuns unul dintre cei mai respectați fermieri din zonă și unul dintre cei mai atenți lideri la problemele comunității din Frăsinet implicându-se și sprijinind  rezolvarea nenumăratelor probleme al cetățenilor din Frăsinet.

 

Cele mai importante probleme au fost identificate, iar cu ajutorul echipei din primărie vor aduce comuna Frăsinet pe direcția dezvoltării și a prosperității.

Fosta administrație a mimat interesul pentru cetățeni, iar acest lucru a fost vizibil în urma alegerile locale câștigate de Ploiesteanu. Cele mai importante obiective au fost stabilite pe lista priorităților.

Prioiect depus pentru asfaltarea a 7 km în satul Luptători și Curătești, alți 5,5 km de asalt vor ajunge în satul Dănesti din comuna Frăsinet

Un alt proiect important și necesar ce urmează a fi depus este acela de introducere a sistemului de canalizare în toată localitate Frăsinet și satele aparținătoare, apoi demararea amplului proiect de asfaltare

Un Parc Temeric – “Pescuit” va fi realizat în satul Dănesti, alături de acesta va fi și un teren sintetic pe care sportivii/ elevii vor putea desfășura activități sportive. In următorii 3 ani, toate satele ( Dănesti m, Frăsinet și Luptetori, Pupăza) acestei comune vor avea parcuri cu spatii verzi generoase…

CALARASIPRESS.RO: Sunteți noul primar al localității, v-ați preluat scrutinul în urma alegerilor din 27 septembrie, scrutin pe care l-ați câștigat la o diferență considerabilă față de fostul primar. Astăzi discutăm despre lucrurile pe care le-ați găsit în localitatea pe care ați preluat-o. Mă refer aici la administrație, partea financiară, perspectivele localității, și ce doriți dumneavoastră să faceți în această comună.

Alin Ploieșteanu: În primărie lucrurile sunt ok din toate punctele de vedere, nu sunt datorii. Am găsit o primărie cât de cât bine pusă la punct.

CALARASIPRESS.RO: Ce v-ați propus pentru anul 2021 ca dezvoltare?
Alin Ploieșteanu: În primul rând, am făcut SF-ul pentru Luptători și Curătești pentru asfaltare, urmând să depunem acest proiect la CNI. Am depus un proiect pentru un parc pe Programul Operațional pentru Pescuit și Afaceri Maritime (POPAM) în satul Luptători. Proiectele vor fi destul de numeroase fiindcă asta mi-am propus de când am venit la primărie, să accesăm proiecte europene, naționale, deoarece fără ele nu putem avea o comună dezvoltată.

CALARASIPRESS.RO: Puteți face o sinteză a ceea ce ați găsit în localitate de când ați preluat mandatul? Ce lucruri s-au realizat din cele promise în ultimul mandat al fostului primar?
Alin Ploieșteanu: Nu s-au realizat prea multe, doar 7 kilometri de asfaltare de care au beneficiat toate comunele din județ și din țară. În afară de aceste lucruri, fostul primar s-a gândit să reabiliteze doar căminele culturale, școlile sunt într-o stare deplorabilă. Au promis alei pietonale din 2016 care nu s-au realizat, au promis parcuri pentru copiii din comună care nu s-au realizat. Pentru mine, copiii au prioritate și pentru asta am venit la primărie.

CALARASIPRESS.RO: În perioada campaniei electorale v-ați plimbat prin localitate și ați discutat cu oamenii. Care erau cele mai mari probleme pe care vi le aduceau la cunoștință?
Alin Ploieșteanu: Depinde de localitate. De exemplu, în Frăsinet și Luptători apa era de o calitate mizerabilă. La Frăsinet am reușit să reabilităm, urmează și la Luptători. Așteptăm să se încălzească vremea și vom efectua și acolo reabilitarea rețelei de apă, așa fel încât apa să fie potabilă pentru locuitori.
Din păcate fostul primar nu a reușit să ducă la bun sfârșit tot ce și-a propus…
Nu știu de ce, lucrurile pe care le-am făcut eu au fost simple pentru reabilitarea acestor sate. În Dănești, Curătești, Pupăza e ok. Prioritatea mea a fost să redeschid farmacia. Iată că în ziua în care filmăm acest material ați reușit acest lucru. Am avut destul de multe discuții cu doamna farmacistă, până la urmă a înțeles că pentru comuna Frăsinet farmacia este o prioritate. A avut și ea destul de multe pretenții, dar am reabilitat farmacia, cabinetul domnului doctor arată altfel iar locuitorii pot vedea asta. Eu zic că începem să ne mișcăm și că suntem pe drumul cel bun.
Astăzi, oamenii pot veni în localitate cu rețete compensate pentru a-și putea lua medicamentele de care depind.

Pentru oamenii din comuna noastră, eu spun că aceasta este principala prioritate. Asta și-au dorit, farmacia. Avem o comună destul de îmbătrânită, sunt oameni cărora le este greu să se duca la Lehliu-Gară pentru o rețetă. Aici găsesc tot – rețete compensate, absolut tot.

CALARASIPRESS.RO: Ce proiecte sperați să realizați în acest an și în primul dumneavoastră mandat?
Alin Ploieșteanu: Cum am spus, în 2016, împreună cu primarul am realizat împreună agenda. Ce trebuie să facem pentru comuna asta? Facem parcul pentru copii, facem alei pietonale astfel încât copii să nu mai fie nevoiți să meargă pe șosea. Am avut cazuri în care și-au rupt mâini, picioare. Apoi școlile, sunt într-o stare deplorabilă. Am început reabilitarea școlii cu clasele I-VIII din comuna Frăsinet. De 60 de ani nu era schimbată tabla. Am betonat toată curtea școlii. Urmează anveloparea școlii. Vrem să facem toalete interioare, căldura să nu mai fie de la sobele cu care eu învățam acum 40 de ani. Gaze există? Nu există. Știți foarte bine că există un proiect la nivel național pentru gaze în care sper să fim incluși. V-ați gândit la asocieri cu mai multe localități? Am avut discuții cu Valea Argovei, am încercat la Mânăstirea. Acolo sunt comune care fac parte din PSD. Eu sper să ajung la o înțelegere cu dânșii pentru că sunt niște primari cu care te poți înțelege.
Prioritar pentru dumneavoastră este nevoie cetățeanului, nu neapărat dorința politică.
Avem o relație bună între noi, primarii vecini. Nu avem probleme și sper că putem realiza o asociere.

CALARASIPRESS.RO: Dispensarul din localitate?
Alin Ploieșteanu:Trebuie neapărat depus proiect și o să-l depunem cât de curând. În maxim o lună o să fie depus proiectul pentru dispensar. Am ambiții multe, sper ca măcar 70% să le realizăm. Până acum, cel puțin în ultimii patru ani, când au fost fonduri europene și naționale, degeaba. Nici măcar nu ne-am gândit la ele.

Vorbeați despre modernizarea sediului primăriei.
Nu e o prioritate absolută, întâi să realizăm pe celelalte și pe urmă modernizarea sediului primăriei.
CALARASIPRESS.RO: Aveți aprobat un proiect de amenajare a Parcului din curtea școlii Luptători.
Alin Ploieșteanu: Este un proiect de 170.000 de Euro, sper să fim eligibili și să ne apucăm cât mai curând de treabă.

CALARASIPRESS.RO:Despre asfaltare din localitate, ce puteți spune?
Alin Ploieșteanu: E un subiect sensibil. Dacă o să fim ajutați de Guvernul României și de Uniunea Europeană, după cum se tot zvonește, înseamnă ca putem face și asfaltarea. Eu sper să reușim. Oricum, satele Luptători, Dănești și Curătești nu rămân așa. O sa fie pietruite, vor avea toate condițiile, fără niciun fel de problemă.

CALARASIPRESS.RO: Care este colaborarea dumneavoastră cu administrația județeană, cu Consiliul Județean Călărași?
Alin Ploieșteanu: Nu am niciun fel de problemă, îl respect pe domnul președinte Iliuță, nu am avut niciodată vreo contră cu dânsul, sunt deschis la orice discuție. Nu am o problemă cu absolut nimeni.

CALARASIPRESS.RO:  Cum funcționează Consiliul Local din Frăsinet?

Alin Ploieșteanu: Consilierii locali au înțeles că sutem aici pentru cetățenii acestei comune, însă unul singur, fostul primar Sandu Mihăiță, face ambiții, nu dorește să participe la ședințe și este contra acțiunilor noastre.

CALARASIPRESS.RO: Ce mesaj aveți pentru locuitorii comunei Frăsinet?
Alin Ploieșteanu: Să aibă încredere și știu ca eu am venit aici să-i ajut. Ușa mea este deschisă pentru fiecare și stiu. De trei, patru luni vin la primărie și intră la mine în birou oricând și la orice oră.

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Actualitate

Călărași: Femeie lovită pe trecerea de pietoni de o mașină de poliție

Published

on

Un teribil accident de circulație a avut loc, noaptea trecută, pe o stradă principală din municipiul Călărași, unde o autospecială de politie a acroșat o femeie care traversa strada.

Nefericitul eveniment rutier a avut loc în jurul orei 04:50, pe strada București, la nivelul trecerii pentru  pietoni din zona Școlii Gimnaziale “Mihai Viteazul” Nr. 10 din municipiul Călărași.

Autospeciala de poliție era condusă de un lucrător al Biroului de Investigații Criminale din cadrul IPJ, aflat in exercitarea atribuțiilor de serviciu.

Se pare că, în timp ce se deplasa pe direcția 5 Călărași – Orizont, polițistul, într-un moment de neatenție, a acroșat-o pe femeia care traversa regulamentar strada.

Autospeciala de politie implicată în accident face parte din flota veche de autospeciale din dotarea IPJ Călărași. Potrivit unor date, anvelopele montate pe mașina sunt specifice sezonului rece.

La fața locului a fost solicitat sprijinul unui echipaj SAJ pentru a prelua victima rănită.

Polițistul a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ. Oamenii legii fac toate verificările pentru a afla cum s-a produs accidentul. Lucrătorul din poliție este cercetat pentru vătămare corporală din culpă.

Continue Reading

Actualitate

11 ani de când afaceristul George Naghi (Aldis) a plecat dintre noi

Published

on

A plecat dintre prieteni la vârsta de 59 de ani și a lăsat în spate o poveste frumoasă de viață, desprinsă parcă din filmele americane cu oameni de succes. Și-a început activitatea în domeniul comerțului la o vârstă fragedă, după ani de muncă și experiență a hotărât să deschidă o afacere împreună cu soția lui, Alina Constanța, compania Aldis, o firmă care urma să aibă un succes incredibil, care a reușit să ajungă cu produsele sale în toată Europa și marile lanțuri de magazine. 

Din păcate, anul 2011 a adus o dramă cumplită în familia celor doi soți, Alina și George, un accident nautic petrecut în data de 7 august 2011 i-a adus sfârșitul călărășeanului George Naghi, unul dintre cel mai iubiți, respectați și cunoscuți oameni de afaceri pe care i-a avut Călărașiul. Tragedia s-a întâmplat pe brațul Borcea, aproape de casă, în timp ce George se afla într-o croazieră personală cu soția Alina, o dună de nisip scoasă la suprafața de nivelul scăzut al Dunării, i-a aruncat pe cei doi din barcă, provocând nefericitul eveniment în care George a decedat iar soția a ajuns în stare gravă la spital.

Cunoscut de prieteni drept “Bozgorul”, afaceristul a pornit afacerea care în anii trecuți a înregistrat vânzări de 70 de milioane de euro împreună cu soția sa, Alina Constanța, la începutul anilor 1990, cei doi fiind proprietarii firmei. Firma Aldis reprezenta o investiție de circa 70 de milioane de euro, având o capacitate de aproximativ 150 de tone de produse pe zi.

Aldis Călărași a fost al treilea mare jucător de pe piața procesatorilor de carne din România, cu afaceri de 97,6 milioane euro în 2010. Naghi mai deținea o suprafață de teren agricol și ferme de oi și de vite.

Potrivit Ziarului Financiar, grupul Aldis a fost format din companiile Aldis (cu activități în abatorizare, producție mezeluri, semipreparate și ready meal), Aldis AP (agricultură, zootehnie, agroturism, alimentație publică) și Campis (construcții). Prin intermediul companiei Aldis AP, Naghi mai deținea în Călărași o pensiune de 30 de camere și un alt restaurant în localitatea Drajna. În cadrul companiei Aldis lucrau în trecut peste 1.200 de angajați.

Compania a fost înființată în anul 1991, iar în anul 2000 înregistra un număr de 207 salariați. Cel mai mare număr de salariați înregistrați care apar în evidențele companiei a fost atins în anul 2007, moment în care Aldis a avut puțin peste 1.600 de persoane încadrate în societate.

Regretatul George Naghi își doarme somnul de veci în Cimitirul “Sfântul Gheorghe” din Călărași, acolo unde familia sa i-a ridicat un adevărat altar. Compania este condusă acum de Alina Constanța, soția fostului miliardar și este printre puținele companii din Călărași care se implică în acțiuni caritabile menite să ajute persoanele defavorizate.

Continue Reading

Actualitate

Terenul minifotbal din incinta Stadionului Municipal poate fi închiriat la sediul SPCTAFL

Published

on

Serviciul Public Centrale Termice și Administrare Fond Locativ Călărasi vă aduce la cunostință că – “Terenul minifotbal din incinta Stadionului Municipal”, teren situat în b-dul Republicii, nr. 2 C, jud. Călărași” va funcționa după următorul program:

  • De luni până vineri- între orele 8ºº-22ºº;
  • Sâmbătă și duminică- între orele 9ºº-22ºº.

Tariful pentru închirierea  terenului este de 97 lei/oră (fără TVA).

Închirierea se face pe bază de programare și încheiere de contract la sediul SPCTAFL Călărași, strada 1 Decembrie 1918, Bl. A24, parter.

  • Conducerea  SPCTAFL Călăărași

 

Continue Reading

Tendințe

Copyright © 2022 CalarasiPRESS.

error: Conținutul site-ului Călărași PRESS este protejat de dreputuri de autor. Toate dreputile rezervate către © Cătălin COJOCARU. Pentru preluare informațiilor și a conținutului, ne puteți contacta la 0735.128.255 sau la catalin@calarasipress.ro