Connect with us

Administrație

VIDEO. Ecoaqua a obținut cel mai mare proiect de modernizare. 100.000 de locuitori din două județe vor avea servicii conforme de alimentare cu apă

Published

on

În cursul zilei de luni, 11 iulie, a fost semnat cel mai important proiecte de modernizare și extindere a infrastructurii de apă și canal, investiție ce va aduce în casele a aproximativ 100.000 de locuitori servicii conforme de alimentare cu apă. Investiția are o valoare de 300 de milioane de euro și va fi finanțată prin POIM. Proiectul acoperă două județe, iar cea mai mare parte a localităților beneficiare se află în Călărași, ca lider de proiect.

Județul Călărași, Oltenița, Budești, Chirnogi, Chiselet, Crivăț, Dor Mărunt, Dorobanțu, Frumușani, Fundulea, Independența, Lehliu Gară, Lehliu, Luica, Nana, Plătărești, Șoldanu, Spanțov, Ulmu, Vasilați, Ileana, Belciugatele, Tămădău Mare, Lupșanu, Nicolae Bălcescu;

Județul Ialomița: Urziceni, Coșereni, Gârbovi, Grindu, Reviga, Manasia și Alexeni;

„Am semnat, în urmă cu câteva minute, la Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene, în prezența domnului ministru Marcel Ioan Boloș, proiectul regional de dezvoltare a infrastructurii de apă şi apă uzată pentru aria de operare a operatorului regional în judeţele Călăraşi şi Ialomiţa. 300 milioane de euro s-au atras către cele două județe, bani care vor fi investiți pentru tratarea și distribuția apei și colectarea și epurarea apelor uzate care se vor implementa pentru județele Călărași și Ialomița în zonele urbane și rurale și care vor avea drept rezultat conectarea la aceste sisteme a tuturor cetățenilor din aceste zone. Proiectul POIM înseamnă pasul important către o dezvoltare durabilă a județului nostru. Este cea mai importantă zi a administrației de la Călărași. Felicitări echipei EcoAqua, cea care a gestionat întreaga procedură, dar și beneficiarilor, municipiile: Călărași, Urziceni și Oltenița. ” – a scris Vasile Iliuță pe o rețea de socializare la câteva minute după semnarea contractelor.

Eduard Grama, director general Ecoaqua Călărași (foto jos): „Iată că la Călărași acum începem adevărata dezvoltare pe infrastructura de extindere, de înființare, a rețelei de apă pentru a intra și noi, alături de celelalte zone, într-un mediu modern. Domnul director, ați fost cel care ați gestionat întreaga procedură privind acest proiect pentru infrastructura mare. Câteva cuvinte pentru ce s-a întâmplat astăzi aici, finalitatea lui, și anume o viață modernă pentru cetățenii din județul Călărași și Ialomița. Este un moment unic pentru județul Călărași și Ialomița. E vorba de bani europeni, bani care intră în cele două județe, este vorba de bani ieftini, cei mai ieftini, care duc la o dezvoltare durabilă a celor două localități pe termen lung. Vorbim de capitalizarea firmelor românești, pentru că acești bani vor veni către agenții economici din România, vorbim de modernizare la nivel de Călărași/Ialomițaa. Eforturile noastre s-au închis astăzi prin semnarea acestui contract de finanțare, un contract care va duce la dezvoltarea celor două județe și la creșterea calității vieții în cele două județe. Sunt bucuros că alături de președintele CJ, Vasile Iliuță, de primarul municipiului Călărași, ceilalți parteneri ai noștri și acționari ai operatorului de apă și canal, contribuim decisiv la creșterea calității vieții în cele două județe.
Vorbeați de bani ieftini, dar pentru un proiect scump și de asemenea pentru o muncă foarte scumpa. Banii din fondurile europene sunt cei mai ieftini bani pe care putem să-i accesăm. Asta am și făcut – o sumă extrem de mare, care va intra în cele două județe și totodată munca n-o mai măsurăm. Este necuantificată. Contează rezultatul și faptul că echipele care sunt în spatele acestui rezultat au pus în practică ideile lor, ideile lor s-au transformat în rezultate, iar rezultatele se văd astăzi prin semnarea acestui contract de finanțare. Noi în momentul de față am scoase la licitație 4 lucrări de execuție. Urmează să scoatem 18 lucrări de execuție. Cred că la începutul anului viitor vom avea ordinele de începere date și se va lucra intens atât la Călărași, cât și la Ialomița.”
Eduard Grama, director general ECOAQUA S.A.

Eduard Grama, director general ECOAQUA S.A.

Constantin Sava, președintele ADI ECOAQUA și primarul orașului Urziceni a precizat că această investiție nu ar fi existat dacă nu avea susținerea județului vecin, prin implicare și mult efort.
Constantin Sava, președinte ADI Ecoaqua/primar orașul Urziceni (foto jos): „Am spus de nenumărate ori că Urziceni a fost luat de suflet de către Călărași, și am să le mulțumesc pentru lucrul ăsta toată viața. Fără județul Călărași, Urziceni nu ar fi ajuns astăzi, aici, să semneze un proiect așa de mare. Pentru Urziceni, beneficiarii acestui proiect, comunele din jurul Urziceniului, care vor beneficia de aceleași condiții de care beneficiază cetățenii din Urziceni, vă dați seama cam ce plăcere va fi de partea dumnealor să trăiască în aceleași condiții. O localitate care are toate condițiile publice – apă, canal, gaz, urmând ca drumurile să fie asfaltate, va fi ceva probabil, pentru unii, de neconceput. Am ajuns și aici, n-a fost ușpr, a fost foarte greu. Munca a fost asiduă. La un moment dat am crezut că vom pierde acest proiect, dar ca președinte al ??? 1:25 Călărași, am insistat, împreună cu domnul președinte al Consiliului Județean, am bătut drumurile ministerului, nu ne-am lăsat. Am venit peste domnul ministru, peste doamna ministru secretar de stat, peste doamna director, lunar, până când am ajuns astăzi în această sală, unde am semnat unul dintre cel mai mari proiecte – pot să spun că pe infrastructură de apă și canal, unul dintre cele mai mari din țară, nu este o noutate. Am demonstrat că și noi, județele mici, putem fi la nivelul celor mari.”
Constantin Sava, președintele ADI ECOAQUA și primarul orașului Urziceni

Constantin Sava, președintele ADI ECOAQUA și primarul orașului Urziceni

Vasile Iliuță, președintele Consiliului Județean Călărași (foto jos): „Așteptările au fost mari, de aceea și aceste mișcări de conducere ca să putem să reușim acest proiect. Am putut să sacrific un director al Consiliului Județean, să-l trimit director la EcoAqua, ca împreună să gestionăm această situație și ca împreună să semnăm un contract de 350 de milioane de euro, ca beneficiarii 100.000 de locuitori ai județului Călărași și o parte a județului Ialomița, zona Urziceni, să putem să asigurăm servicii publice de calitate în viitor și să îmbunătățim ce găsim astăzi și ce nu e de calitatea pe care cetățenii o așteptau de la noi. Înseamnă că această zi istorică de la Ministerul Fondurilor Europene aduce în Călărași îmbunătățirea serviciilor publice pentru încă 50 de ani de acum încolo.”
Vasile Iliuță, președintele Consiliului Județean Călărași

Vasile Iliuță, președintele Consiliului Județean Călărași

Boroș Alexandru Iulian, ministerului Investițiilor și Proiectelor Europene (foto jos):Mă bucur foarte mult că am fost astăzi alături de dumneavoastră, de autoritățile locale din județul Călărași, la un moment deosebit din viața comunităților, acela de semnare a contractului de infrastructura pentru rețeaua de apă și canalizare. Indicatorii acestui proiect, peste 250 de kilometrii de rețea de apă și 425 de km de rețea de canalizare, arată dimensiunea proiectului. Peste 350 de milioane de euro, ceea ce înseamnă o investiție crucială pentru standardele de locuire și calității vieții oamenilor. Urez autorităților locale să fie harnice în implementare, să aibă spor și succes în implementarea proiectului și să ne vedem într-un timp rezonabil la inaugurarea proiectului și la ducerea acestuia la bun sfârșit.”
Boroș Alexandru Iulian, ministrul Investițiilor și Proiectelor Europene

Boroș Alexandru Iulian, ministrul Investițiilor și Proiectelor Europene

Marius Dulce, primarul municipiului Călărași(foto sus): „Ajungem într-o zonă a secolului 21, pentru că vom schimba foarte multe magistrale de apă potabilă, mai punem câte o canalizare pe unde trebuie, dar înseamnă foarte mult, pentru că ne modernizăm. Ăsta este un proiect pe care îl așteptăm de peste 5 ani, iar astăzi am reușit să semnăm. Este o muncă de echipă și s-a văzut, dar greul de acum începe, pentru că trebuie să ne mișcăm foarte repede. 2023 mâine vine, și atunci trebuie să implementăm cel puțin 30% din acest proiect pentru a beneficia de el. Eu zic că vom face acest lucru pentru că suntem o echipă puternică și, așa cum am demonstrat de fiecare dată că putem, vom face și acest lucru.”
Marius Dulce, primarul municipiului Călărași

Marius Dulce, primarul municipiului Călărași

Costinel Milescu, primarul municipiului Oltenița(foto jos): Nu mai speram să se întâmple, pentru că a fost atât de mult decalată această investiție, încât eu unul credeam că n-o să se mai întâmple. Da, sunt bani mulți pe care va trebui să-i cheltuim foarte repede, în interesul comunității. Oltenița, cu această ocazie, rezolvă câteva probleme grave pe care le avea. Sunt niște probleme cu canalizare, cu apa potabilă. Am o stradă în municipiul Oltenița – este vorba de șoseaua Călărași, care de data asta, după atâta timp și jale, reușim s-o facem. O să le rezolvăm. Timpul este foarte scurt. Trebuie să cheltuim 107 milioane de euro până la 31 decembrie, 2023. Nici nu vreau să mă gândesc ce ne așteaptă. În esență, este un proiect foarte bun, un proiect cu ajutorul căruia municipiul Oltenița își rezolvă problemele de alimentare cu apă și canalizare undeva spre 99%. Avem cu ce să ne lăudăm. Sunt mai multe proiecte în derulare, dar împreună cu acesta ne vom duce cam în 99% la canalizare și apă potabilă.”

Costinel Milescu, primarul municipiului Oltenița

Costinel Milescu, primarul municipiului Oltenița

Administrație

Marius Dulce: Nu ne permitem luxul să pierdem bani europeni pentru modernizarea reală a Călăraşiului

Published

on

În cadrul unei conferinţe de presă organizată astăzi am prezentat priorităţile de dezvoltare ale municipiului nostru pentru anul 2023, în contextul aprobării bugetului de venituri şi cheltuieli.

„Implementarea proiectelor cu finanţare europeană până la 31 decembrie constituie un obiectiv major pe care trebuie să-l atingem, utilizând toate resursele de care dispunem. Nu ne permitem luxul să pierdem bani europeni pentru modernizarea reală a Călăraşiului. Din acest motiv, sumele împrumutate sunt necesare pentru asigurarea derulării fără sincope a proiectelor.

În cadrul POR 2014-2020 avem în implementare 20 de proiecte, cu o valoare de peste 186 de milioane de lei.
Prin PNRR, am iniţiat până acum, împreună cu colegii mei, nu mai puţin de 18 proiecte cu o valoare totală de 193.729.313,95 lei (TVA inclus). 10 dintre ele, cu o valoare cumulată de 127.181.998,70 lei (TVA inclus) se află în curs de implementare.
Pe AFM (Administraţia Fondului de Mediu) avem 5 proiecte, în sumă totală de 21.668.887 lei (TVA inclus), 2 dintre ele fiind în curs de implementare (cu o valoare de 5.621.636,74 lei, TVA inclus).

Prin intermediul PNI Anghel Saligny, program finanţat din fonduri guvernamentale, PMC are în portofoliu 5 proiecte aprobate, în valoare de 43 de milioane de lei, urmând ca în perioada următoare să semnăm şi contractele de finanţare. Printre acestea figurează şi proiectele vizând asfaltarea străzilor din cartierele Măgureni şi respectiv Mircea Vodă. Cu privire la aceste două obiective precizez că vom demara lucrările în martie (dacă şi timpul ne va permite) utilizând în primă fază fonduri de la bugetul local. În total sunt 12 km de străzi pe care le vom asfalta până în 2024.

Suntem cu ochii pe viitoarele oportunităţile de finanţare din cadrul POR 2021-2027, respectiv din PNRR.
În plus, continuăm acţiunile de modernizare a cartierelor, construind noi locuri joacă şi parcări de reşedinţă, cu ajutorul resurselor proprii, de la bugetul local.

Salut şi pe această cale prezenţa domnului Sorin Vrăjitoru, secretar de stat din aparatul propriu al vicepremierului Sorin Grindeanu, care a prezentat ultimele noutăţi legate de pasajul de la Drajna dar şi intenţia CNAIR de a demara lucrările la pasajul rutier de la Lehliu Gară, proiect susţinut şi de Consiliul Judeţean şi Primăria oraşului Lehliu Gară.” scrie

Continue Reading

Administrație

Ședință ordinară la CJ Călărași, marți, 31 ianuarie. Consilierii vor dezbate 18 proiecte

Published

on

Se convoacă Consiliul Judeţean Călăraşi în şedinţă ordinară, la data de 31 Ianuarie 2023, ora 1200, în sala de şedinţe ”Mihai Arbagic” din municipiul Călărași, str. 1 Decembrie 1918, nr. 1, cu următorul proiect al ordinii de zi:

1.Proiect de hotărâre privind aprobarea bugetului propriu al Judetului Calarasi pe anul 2023 si a estimarilor pentru anii 2024-2026 nr. 1337 din 25.01.2023, însoțit de Referatul de aprobare al Președintelui CJC, nr.1338 din 25.01.2023, Raportul Direcției Economice nr. 11340 din 25.01.2023, ce urmează a fi avizat de Comisia Buget-Finanțe;

2.Proiect de hotărâre privind aprobarea utilizarii excedentului bugetar, rezultat la incheierea exercitiului bugetar 2022, in exercitiul bugetar 2023 nr. 1341 din 25.01.2023, însoțit de Referatul de aprobare al Președintelui CJC, nr.1342 din 25.01.2023, Raportul Direcției Economice nr. 1343 din 25.01.2023, ce urmează a fi avizat de Comisia Buget-Finanțe;

3.Proiect de hotărâre pentru validarea Dispoziției Președintelui Consiliului Județean Călărași nr.479/2022 privind majorarea bugetului propriu al Județului Călărași pe anul 2022 nr. 1114 din 18.01.2023, însoțit de Referatul de aprobare al Președintelui CJC, nr.1115 din 18.01.2023, Raportul Direcției Economice nr. 1116 din 18.01.2023, ce urmează a fi avizat de Comisia Buget-Finanțe;

4.Proiect de hotărâre privind aprobarea suplimentarii numarului personalului neclerical, pentru Parohia “Sf. Ierarh Nicolae” Unirea si pentru Parohia Sarulesti Sat din judetul Calarasi nr. 1353 din 25.01.2023, însoțit de Referatul de aprobare al Președintelui CJC, nr.1354 din 25.01.2023, Raportul Direcției Economice nr. 1356 din 25.01.2023, ce urmează a fi avizat de Comisia Buget-Finanțe;

5.Proiect de hotărâre privind trecerea unor active fixe din domeniul public al Județului Călărași în domeniul privat al acestuia nr. 891 din 17.01.2023, însoțit de Referatul de aprobare al Președintelui CJC, nr.892 din 17.01.2023, Raportul Direcției Economice nr. 893 din 17.01.2023, ce urmează a fi avizat de Comisia Buget-Finanțe;

6.Proiect de hotărâre privind neexercitarea dreptului de preemțiune pentru cumpărarea imobilului situat în Municipiul Călărași, str. București, nr. 219, Județul Călărași nr. 1163 din 19.01.2023, însoțit de Referatul de aprobare al Președintelui CJC, nr.1164 din 19.01.2023, Raportul Direcției Economice nr. 1165 din 19.01.2023, ce urmează a fi avizat de Comisia Buget-Finanțe;

7.Proiect de hotărâre privind aprobarea Regulamentului pentru repartizarea și închirierea locuințelor de serviciu din Blocul de locuinţe  realizat prin Agenţia Naţională pentru Locuinţe situat în municipiul Călărași, b-dul Nicolae Titulescu, nr. 1 bis, județul Călărași, aflate în administrarea Consiliului Judeţean Călăraşi nr. 888 din 17.01.2023, însoțit de Referatul de aprobare al Președintelui CJC, nr. 889 din 17.01.2023, Raportul Comp.Juridic nr. 890 din 17.01.2023, ce urmează a fi avizat de Comisia Buget-Finanțe, Comisia Juridică și Comisia Învățământ, Sănătate, Cultură, Sport;

8.Proiect de hotărâre privind aprobarea completării contractului de închiriere a terenului înscris în Cartea Funciară nr. 30331 UAT Călărași, nr. 17333/15/2022, încheiat între Consiliul Judeţean Călăraşi şi JONNY PREST S.R.L. nr. 502 din 10.01.2023, însoțit de Referatul de aprobare al Președintelui CJC, nr.503 din 10.01.2023, Raportul Comp.Juridic nr. 504 din 10.01.2023, ce urmează a fi avizat de Comisia Buget-Finanțe;

9.Proiect de hotărâre privind actualizarea indicatorilor tehnico-economici și a devizului general pentru obiectivul de investiții „Modernizarea drumului județean DJ 311, Arțari km 0+000 – Nicolae Bălcescu km 17+650”, aprobat pentru finanțare prin Programul național de investiții „Anghel Saligny”, precum și a sumei reprezentând categoriile de cheltuieli finanțate de la bugetul local pentru realizarea obiectivului- faza P.A.C nr. 1083 din 18.01.2023, însoțit de Referatul de aprobare al Președintelui CJC, nr.1084 din 18.01.2023, Raportul comun al Direcției Tehnice și Direcției de Dezvoltare Regională și Relații Externe  nr. 1085 din 18.01.2023, ce urmează a fi avizat de Comisia Buget-Finanțe și Comisia de Urbanism;

10.Proiect de hotărâre pentru modificarea Hotărârii nr. 236/2018 privind aprobarea indicatorilor tehnico-economici ai obiectivului de investiţie “Modernizare pod trecere râu Argeș, km 23+000, inclusiv taxe și avize” nr. 1193 din 19.01.2023, însoțit de Referatul de aprobare al Președintelui CJC, nr. 1194 din 19.01.2023, Raportul Direcției Tehnice nr. 1195 din 19.01.2023, ce urmează a fi avizat de Comisia Buget-Finanțe și Comisia de Urbanism;

11.Proiect de hotărâre privind aprobarea proiectului de infrastructură rutieră ”Modernizarea şi reabilitarea drumurilor judeţene DJ201B tronson DN31 – Ulmeni – Lunca (Ostrovu) – Frăsinet km 49+730 – km 81+290, DJ305 tronson Lunca (Ostrovu) – Lehliu Sat – Săpunari km 0+000- km 33+529, DJ 313 tronson Săpunari – limită judeţ Ialomiţa km 28+700 – km 30+500 și DJ 309 – tronson  Bogata – DJ 307A – Al. Odobescu – N. Balcescu – Zimbru (DJ 304) – Faurei – Danesti (DJ 303) – Nucetu (DN 3)” – Prioritatea 1, precum și a justificării impactului acestuia asupra dezvoltării economice la nivel județean/regional nr. 1372 din 25.01.2023, însoțit de Referatul de aprobare al Președintelui CJC, nr. 1373 din 25.01.2023, Raportul Direcției de Dezvoltare Regională și Relații Externe nr. 1374 din 25.01.2023, ce urmează a fi avizat de Comisia Buget-Finanțe;

12.Proiect de hotărâre pentru modificarea Statului de funcții al aparatului de specialitate al  Consiliului Județean Călărași nr.1167 din 19.01.2023, însoțit de Referatul de aprobare al Președintelui CJC, nr.1168 din 19.01.2023, Raportul Direcției Management și Resurse Umane nr. 1169 din 19.01.2023, ce urmează a fi avizat de Comisia Buget-Finanțe;

13.Proiect de hotărâre privind aprobarea standardelor de cost pentru serviciile sociale, a costului de intretinere a unei persoane adulte asistata in centrele de adulti si a costului pentru serviciile sociale destinate protectiei si promovarii drepturilor copilului in centrele de copii, pentru anul 2023 nr. 1345 din 25.01.2023, însoțit de Referatul de aprobare al Președintelui CJC, nr.1346 din 25.01.2023, Raportul Direcției Economice nr. 1348 din 25.01.2023, ce urmează a fi avizat de Comisia Buget-Finanțe;

14.Proiect de hotărâre pentru aprobare normativelor de cheltuieli privind promovarea si protectia drepturilor copilului pe anul 2023 nr. 1349 din 25.01.2023, însoțit de Referatul de aprobare al Președintelui CJC, nr.1350 din 25.01.2023, Raportul Direcției Economice nr. 1351 din 25.01.2023, ce urmează a fi avizat de Comisia Buget-Finanțe;

15.Proiect de hotărâre privind aprobarea modificării și completării Organigramei și a Statului de Funcții ale Spitalului de Urgență „Dr.Pompei Samarian” Călărași, nr.1214 din 20.01.2023, însoțit de Referatul de aprobare al Președintelui CJC, nr.1215 din 20.01.2023, Raportul Comp.Sănătate nr. 1216 din 20.01.2023, ce urmează a fi avizat de Comisia Buget-Finanțe și Comisia Învățământ, Sănătate, Cultură, Sport;

16.Proiect de hotărâre privind aprobarea modificării și completării Organigramei și a Statului de Funcții ale Spitalului de Psihiatrie Săpunari nr. 1065 din 18.01.2023, însoțit de Referatul de aprobare al Președintelui CJC, nr.1066 din 18.01.2023, Raportul Comp.Sănătate nr. 1067 din 18.01.2023, ce urmează a fi avizat de Comisia Buget-Finanțe și Comisia Învățământ, Sănătate, Cultură, Sport;

17.Proiect de hotărâre privind neexercitarea dreptului de preemțiune pentru cumpărarea imobilului situat în Municipiul Călărași, str. Eroilor Revoluției 22 Decembrie 1989 (fostă str. Eroilor), nr. 38, Județul Călărași nr. 1359 din 25.01.2023, însoțit de Referatul de aprobare al Președintelui CJC, nr.1360 din 25.01.2023, Raportul Direcției Economice nr. 1361 din 25.01.2023, ce urmează a fi avizat de Comisia Buget-Finanțe;

18.Proiect de hotărâre privind aprobarea proiectului de infrastructură rutieră “Modernizarea drumului județean DJ 303 – Călăreți (DN3 –Sărulești   – Valea Argovei – Mânăstirea (DN31) de la km 0+000 la km 49+419”  – Prioritatea 2, precum și a justificării impactului acestuia asupra dezvoltării economice la nivel județean/regional nr. 1425 din 25.01.2023, însoțit de Referatul de aprobare al Președintelui CJC, nr. 1426 din 25.01.2023, Raportul Direcției de Dezvoltare Regională și Relații Externe nr. 1427 din 25.01.2023, ce urmează a fi avizat de Comisia Buget-Finanțe;

19.Diverse.

Continue Reading

Administrație

Video. Vasile Iliuță prezintă proiectele finanțate prin PNRR pentru Călărași

Published

on

Vasile Iliuță, președintele Consiliului Județean Călărași  a prezentat, joi, 19 ianuarie 2023, în conferința de presă susținută la sediul organizației politice din care face parte, cele mai importante proiecte care vor fi finanțate prin fonduri europene, cât și prin programe naționale.

„Am semnat contractul pentru renovarea integrată a muzeului Dunărea de Jos, este finanțat prin PNRR. Avem finanțat Școala Specială cu o valoare de finanțare de cinci milioane cu TVA. Ne-au informat că am câștigat și proiectul cu Școala Carol I, fosta școală Nr. 4. E și ea de două milioane cu TVA, tot prin PNRR.

Iliuță a mai punctat în cadrul conferinței de presă un alt proiect important, unde CJ Călărași este lider. Traseul cicloturism EuroVelo, un proiect de mare anvergură între autoritățile bulgare și cele române.

„Avem un proiect mare, unde Consiliul Județean este lider. E vorba de ciclul turism la Dunărea de Jos. Plecăm din jud. Giurgiu, trecem prin Ilfov, traversăm tot Călărașiul pe digul de la Dunăre și ne continuăm traseul prin Dobrogea, unde ajungem tocmai la Năvodari. E vorba de 3000 de kilometri. Total proiect de finanțat pe care urmează să-l semnăm, e vorba de 282.895,247 cu TVA. Noi Călărașiul, împreună cu Constanța, Giurgiu și Ilfov am hotărât să fim lideri de proiect și să putem să finalizăm împreună acest proiect. E un proiect mare, un proiect pentru cele 4 județe. Sunt 3 ani în care avem, după semnarea contractului, timp de implementat acest proiect.” a punctat președintele CJ.

Drumul județean 403  va fi reabilitat

Nu toate proiectele demarate de CJ Călărași au fost efectuate în termen. 

„Avem în lucru, într-un stadiu puțin mai defectuos, e vorba de drumul 403. Încă la ora actuală sunt niște discuții pe care constructorul cu dirigintele de șantier trebuie să le regleze pentru a putea continua investiția. Podul de la Radovanu nici acum nu a fost finalizat pentru a-i face recepția. Există și aceste neconformități care încă nu ne mulțumesc, sper să găsim soluția să continuăm și să le finalizăm.
Drumurile pe Proiectul Național Anghel Saligny – 211D s-a scos la licitație, urmează să fie finalizată, să știm constructorul și să ne apucăm de construcția lui. 311 – suntem la autorizație de construcție, urmează să finalizăm și să dăm documentul prin care să înceapă lucrările. 306 – e pregătit pentru Programul Operațional Regional ADR Sud-Muntenia. Am scos ghidul în dezbatere, urmează să continuăm să-l depunem pe POR ADR 3 Sud-Muntenia. 309 – i-am făcut și lui documentele. Îl scoatem cu clauză suspensivă, în condițiile în care găsim finanțare imediat o să-l putem realiza. 307 – este în studiul de fezabilitate pe care o să-l scoatem cu clauză suspensivă. 201B – tot prin Programul Operațional Regional am convenit cu președinții de consilii județene la întâlnirea de la Peștera să finanțăm două drumuri județene în fiecare consiliu județean.”

130 de km de drumuri neasfaltate în Călărași

„Cred că mai sunt de asfaltat drumuri de pământ în jud. Călărași 130 de kilometri. Noi, Consiliul Județean, anual am reușit, până să se schimbe prețurile la energie și la gaze, să asfaltăm în jur de 35 de kilometri. Acum, pe același buget, asfaltăm 20 de kilometri. Scumpirea tuturor agregatelor pentru infrastructura și suprastructura drumului a dus la înjumătățirea lungimii drumurilor pe care le construim.
Am avut întâlnirea cu primarii județului Călărași, unde am dezbătut prin consultare banii pe drumuri județene și procentul de 6% pentru dezvoltarea localităților, procent pe care CJ îl atribuie prin hotărâre. Împreună cu liderul Ciprian Pandea de la PNL am găsit soluțiile cele mai bune și am elaborat o hotărâre de consiliu în consens cu domnia sa. Astăzi nu mai avem acele probleme în care prefectul jud. Călărași se punea împotriva majorității. Am început să funcționăm bine și sper ca anul 2023 să ne aducă mai puține lupte politice și să ne dea mai multe realizări atât în PSD, PNL, cât și PPUSL. Avem la Budești un primar PPUSL care s-a apropiat de PNL.”

Continue Reading

Cele mai accesate articole