Connect with us

Breaking News

Viceprimarul Viorel Ivanciu: Responsabilitatea individuală e singura care există și pe care ne putem baza

Published

on

Săptămâna trecuta, în data de 10 iulie, viceprimarul municipiului Călărași, Viorel Ivanciu, președinte al Organizației Municipale PNL Călărași  a susținut o conferință de presă în care a vorbit despre comunitatea pe care acesta a format-o și pe care își dorește să o dezvolte.

A deschis conferința de presă spunând că își dorește să discute despre idei noi, despre ajutorul ajutorul pe care ni-l putem oferii unii altora. 

„E timpul să arătăm că suntem o comunitate!”

Astăzi despre asta vreau să discutăm despre idei noi. Să începem să ne ajutăm noi cu mânuțele noastre, cu creierașele noastre și cu sufletele pline de curaj și entuziasm, să începem să reclădim din cenușă ceea ce am moștenit de la cei de dinaintea noastră. Și concret despre disciplina socială și voluntariat. E timpul să arătăm că suntem o comunitate! Am descris mai înainte elementele unei filosofii bune pentru comunitatea noastră și am inițiat împreună cu municipalitatea, cu asociații si organizații neguvernamentale, mai multe acțiuni și programe de îmbunătățire a calității serviciilor municipale și implicit a calității vieții cetățenilor: disciplina urbanistică și a spațiilor urbane – o mai mare preocupare pentru spațiile verzi – colectarea selectivă a gunoiului – îmbunătățirea infrastructurii rutiere și pietonale – o preocupare pentru frumos și prietenos pentru cetățeni.

Viorel Ivanciu lansează provocări pentru comunitate

Toate acestea le lansez ca provocări și pentru comunitatea noastră. Municipalitatea – oricâți oameni competenți ar avea, nu ar putea rezolva singură aceste probleme. De aceea mă gândesc la o mai intensă dezbatere publică, sinceră a acestor probleme, la interesul și considerația administrației petru participarea cetățenilor la deciziile publice și ulterior la participarea și responsabilitatea pentru punerea în aplicare”, a precizat Viorel Ivanciu

„Responsabilitatea individuală e singura care există și pe care ne putem baza. Este și o valoare liberală. Când eu îmi asum responsabilitatea pentru felul în care mă simt, pentru câți bani fac, pentru starea sănătății mele, pentru felul în care arăt, pentru cât de dezvoltat sunt în interior, atunci am șanse să fiu un om de calitate.

După  ce mi-am asumat responsabilitatea pentru mine, pot face un pas înainte și să îi ajut pe cei mai apropiați mie, prin puterea exemplului meu. Să îi inspir și motivez și să îi învăț cum să fie și ei responsabili pentru propria lor persoana. Apoi, împreună, îi putem învăța pe cei din jurul nostru să fie responsabili și astfel creem o comunitate în care să trăim și să ne simțim  bine. 

Oraşul nu înseamnă doar clădiri, şosele, parcuri, garduri, colţuri abandonate, conducte de apă, reţele de cabluri, ci mai ales interacţiuni între cetăţeni, contacte, relaţii sociale, situaţii de comunicare, directe şi indirecte.

Toate acestea alcătuiesc complexitatea vieţii sociale urbane şi dau viaţă oraşelor. Oraşul reprezintă un sistem complex de organizare socială, care implică o serie de instituţii sociale şi o configuraţie tipică a relaţiilor sociale.

Acest lucru face ca utilizatorii oraşului, relaţiile sociale pe care ei le dezvoltă în oraş, modurile în care trăiesc şi locuiesc – problemele cu care se confruntă, spaţiul urban în general, să facă obiectul preocupării zilnice a municipalității”, a încheiat Viorel Ivanciu – viceprimar al municipiului Călărași și președinte Organizația Municipală PNL Călărași

https://soundcloud.com/c-t-lin-cojo/conferinta-10-iulie-2018-ivanciu-viorel


Senatorul Răducu George Filipescu își pune încrederea în Viorel Ivanciu

„Viorel Ivanciu este acum președintele ales prin vot, nu numit, al Organizației PNL a Municipiului Călărași. O funcție onorantă dar și cu mari responsabilități! Profesionalismul, seriozitatea, echilibrul și ambiția lucrului bine făcut sunt atuurile sale pentru a-și conduce echipa către victorie. Succes Viorel, succes PNL Călărași!” – 5 noiembrie 2017 

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Breaking News

Amenințare cu bombă la Târgul de Crăciun din Călărași! Politia evacuează zona

Published

on

Amenințare cu bombă la Târgul de Crăciun din Călărași. Un apel pe 112 a anunțat situația, însă bărbatul nu a putut fi identificat.

Mulțimea de oameni a fost evacuată de urgență. La fața locului urmează sa ajungă lucrătorii Serviciului Român de Informații pentru efectuarea verificărilor specifice.

Potrivit unor informații, cartela de pe care a fost efectuat apelul prin care s-a anunțat atentatul aparține unei femei, însă cel care a vorbit este un bărbat.

Echipa operativa a stabilit locația apelantului în localitatea Mihai Viteazu din Călărași,  la fața locului deplasându-se un echipaj pentru efectuarea cercetărilor. A fost interceptată mașina apelantului însă la sosirea forțelor de ordine nu a fost găsit nimeni.

Poliția face mai multe filtre la toate ieșirile din Călărași pentru a control.

PRECIZARE IPJ CALARASI 

“În seara de 2 decembrie a.c., un bărbat a sesizat, prin S.N.U.A.U. 112, despre faptul că în cadrul Târgului de Crăciun din municipiul Călărași este amplasată o bombă.

Numărul a fost reapelat, iar persoana a răspuns spunând că a fost o glumă.

În cauză se efectuează verificări, în vederea identificării persoanei și luarea măsurilor legale care se impun.” precizează IPJ Călărași pentru Călărași PRESS.

In curs de actualizare

Continue Reading

Breaking News

Accident la Drajna Nouă pe DN21, patru autovehicule implicate cu 10 persoane

Published

on

Un nou accident rutier a avut loc în urmă cu puțin timp pe DN21 – Drajna Nouă din Călărași, unde au fost implicate patru autovehicule în care se aflau 10 persoane, transmis pompierii călărășeni.
Potrivit primelor date, este vorba despre un accident rutier cu 10 persoane implicate, dintre care o victima rănită ușor, neîncarcerată, în sat Drajna Noua, comuna Dragalina, pe Drumul Național 21. Se circulă pe o bandă dirijat de poliție.

Continue Reading

Breaking News

Accident pe DN21, trei mașini implicate. SMURDUL a fost solicitat la fața locului

Published

on

Un nou accident rutier în această seară, orele 19:00, pe DN21,  între Drajna Nouă și Radu Negru, în dreptul benzinărie Octano, aproape de intrarea pe Autostrada Soarelui, produs între trei autoturisme care au intrat în coliziune.

Traficul rutier se desfășoară în condiții specifice unui eveniment rutier. La fața locului se deplasează un echipaj SMURD pentru a acorda îngrijiri medicale persoanelor implicate. 

În curs de actualizare…

Continue Reading

Cele mai accesate articole