Connect with us

Breaking News

Viceprimarul Viorel Ivanciu: Responsabilitatea individuală e singura care există și pe care ne putem baza

Published

on

Săptămâna trecuta, în data de 10 iulie, viceprimarul municipiului Călărași, Viorel Ivanciu, președinte al Organizației Municipale PNL Călărași  a susținut o conferință de presă în care a vorbit despre comunitatea pe care acesta a format-o și pe care își dorește să o dezvolte.

A deschis conferința de presă spunând că își dorește să discute despre idei noi, despre ajutorul ajutorul pe care ni-l putem oferii unii altora. 

“E timpul să arătăm că suntem o comunitate!”

Astăzi despre asta vreau să discutăm despre idei noi. Să începem să ne ajutăm noi cu mânuțele noastre, cu creierașele noastre și cu sufletele pline de curaj și entuziasm, să începem să reclădim din cenușă ceea ce am moștenit de la cei de dinaintea noastră. Și concret despre disciplina socială și voluntariat. E timpul să arătăm că suntem o comunitate! Am descris mai înainte elementele unei filosofii bune pentru comunitatea noastră și am inițiat împreună cu municipalitatea, cu asociații si organizații neguvernamentale, mai multe acțiuni și programe de îmbunătățire a calității serviciilor municipale și implicit a calității vieții cetățenilor: disciplina urbanistică și a spațiilor urbane – o mai mare preocupare pentru spațiile verzi – colectarea selectivă a gunoiului – îmbunătățirea infrastructurii rutiere și pietonale – o preocupare pentru frumos și prietenos pentru cetățeni.

Viorel Ivanciu lansează provocări pentru comunitate

Toate acestea le lansez ca provocări și pentru comunitatea noastră. Municipalitatea – oricâți oameni competenți ar avea, nu ar putea rezolva singură aceste probleme. De aceea mă gândesc la o mai intensă dezbatere publică, sinceră a acestor probleme, la interesul și considerația administrației petru participarea cetățenilor la deciziile publice și ulterior la participarea și responsabilitatea pentru punerea în aplicare”, a precizat Viorel Ivanciu

Advertisement

„Responsabilitatea individuală e singura care există și pe care ne putem baza. Este și o valoare liberală. Când eu îmi asum responsabilitatea pentru felul în care mă simt, pentru câți bani fac, pentru starea sănătății mele, pentru felul în care arăt, pentru cât de dezvoltat sunt în interior, atunci am șanse să fiu un om de calitate.

După  ce mi-am asumat responsabilitatea pentru mine, pot face un pas înainte și să îi ajut pe cei mai apropiați mie, prin puterea exemplului meu. Să îi inspir și motivez și să îi învăț cum să fie și ei responsabili pentru propria lor persoana. Apoi, împreună, îi putem învăța pe cei din jurul nostru să fie responsabili și astfel creem o comunitate în care să trăim și să ne simțim  bine. 

Oraşul nu înseamnă doar clădiri, şosele, parcuri, garduri, colţuri abandonate, conducte de apă, reţele de cabluri, ci mai ales interacţiuni între cetăţeni, contacte, relaţii sociale, situaţii de comunicare, directe şi indirecte.

Toate acestea alcătuiesc complexitatea vieţii sociale urbane şi dau viaţă oraşelor. Oraşul reprezintă un sistem complex de organizare socială, care implică o serie de instituţii sociale şi o configuraţie tipică a relaţiilor sociale.

Acest lucru face ca utilizatorii oraşului, relaţiile sociale pe care ei le dezvoltă în oraş, modurile în care trăiesc şi locuiesc – problemele cu care se confruntă, spaţiul urban în general, să facă obiectul preocupării zilnice a municipalității”, a încheiat Viorel Ivanciu – viceprimar al municipiului Călărași și președinte Organizația Municipală PNL Călărași

Advertisement

https://soundcloud.com/c-t-lin-cojo/conferinta-10-iulie-2018-ivanciu-viorel


Senatorul Răducu George Filipescu își pune încrederea în Viorel Ivanciu

“Viorel Ivanciu este acum președintele ales prin vot, nu numit, al Organizației PNL a Municipiului Călărași. O funcție onorantă dar și cu mari responsabilități! Profesionalismul, seriozitatea, echilibrul și ambiția lucrului bine făcut sunt atuurile sale pentru a-și conduce echipa către victorie. Succes Viorel, succes PNL Călărași!” – 5 noiembrie 2017 

Advertisement
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Breaking News

King Julien, maimuța lemur sechestrată într-o clădire abandonată din Călărași, a ajuns din nou la Grădina Zoologică

Published

on

Un incident neobișnuit a avut loc recent în Complexul de Agrement ZOO Călărași, unde doi indivizi au reușit să pătrundă în habitatul maimuțelor de tip lemur și să sustragă un exemplar. Incidentul a avut loc în cursul zilei de joi, 13 iunie.

Conform primelor informații, furtul a fost comis de doi tineri din municipiul Călărași, care au reușit să pătrundă neobservați în zona lemurilor și să fure un exemplar prețios. Pe piața neagră, astfel de animale sunt extrem de valoroase, prețul unui lemur variind între 5.000 și 7.000 de euro.

După ce au realizat dispariția lemurului, angajații ZOO Călărași au anunțat imediat poliția. În urma unei intervenții rapide, polițiștii au reușit să identifice locația în care era ascunsă maimuța – o clădire abandonată din cartierul Livada al municipiului Călărași. Animalul a fost găsit legat la picioare și abandonat, dar, din fericire, într-o stare relativ bună de sănătate.

Investigațiile poliției au dus la identificarea unuia dintre autori, Curt Francesco Ionuț, un tânăr de 18 ani din municipiul Călărași. Acesta a fost asistat în comiterea infracțiunii de un alt tânăr. Ambii sunt acum cercetați de procurori pentru faptele lor.

Advertisement

Continue Reading

Breaking News

Județul Călărași sub un nou cod galben de vreme rea

Published

on

LInspectoratul pentru Situații de Urgență (ISU) Călărași a transmis un nou cod galben de vreme rea, valabil astăzi, între orele 12:00 și 23:00.

Potrivit avertizării, județul Călărași se va confrunta cu instabilitate atmosferică accentuată, manifestată prin descărcări electrice frecvente, intensificări ale vântului cu viteze cuprinse între 55 și 70 km/h, vijelii și averse torențiale.

De asemenea, sunt posibile căderi de grindină și acumulări semnificative de apă, cantitățile de precipitații estimându-se între 20 și 30 l/mp, cu valori izolate de până la 50 l/mp.

Advertisement
Continue Reading

Breaking News

Alimentarea cu apă potabilă, sistată pentru câteva ore în Călărași. Ce zonă este afectată

Published

on

Joi, 6 iunie, Ecoaqua Călărași anunță întreruperea temporară a furnizării apei potabile pentru locuitorii și utilizatorii din zona cuprinsă între străzile Mihai Viteazul și Ciocârliei, din cauza unei avarii apărute la rețeaua de apă pe strada Macului.

UPDATE 15:30: S-a reluat furnizarea apei

„S-a remediat și cea de-a doua avarie, fiind reluată furnizarea apei către consumatori”, confirmă maistrul Mihai Ionel.

Știrea inițială:

Advertisement

Echipele de intervenție Ecoaqua Călărași au ajuns deja la locul avariei și depun toate eforturile pentru a remedia situația în cel mai scurt timp posibil. Estimarea actuală pentru remedierea avariei este de aproximativ trei ore.

„Ne cerem scuze pentru neplăcerile provocate și vă mulțumim pentru înțelegere!”, a transmis compania Ecoaqua.

Locuitorii sunt rugați să își facă rezerve de apă pentru a putea trece peste această perioadă de întrerupere și să contacteze echipa Ecoaqua pentru orice nelămuriri sau probleme apărute în acest interval de timp.

𝐒𝐢𝐬𝐭𝐚𝐫𝐞 furnizare apă potabilă – Mun. Călărași

Ca urmare a unei avarii apărute la rețeaua de apă potabilă pe str. Macului, în data de 06.06.2024, furnizarea apei potabile va fi întreruptă către utilizatorii care locuiesc sau își desfășoară activitatea pe tronsonul cuprins între str. str. Mihai Viteazul – str. Ciocârliei.

Advertisement

Echipele de intervenție Ecoaqua Călărași sunt la fața locului și depun toate eforturile necesare în vederea remedierii avariei în cel mai scurt timp posibil.

Timp estimat remediere avarie: 3h

Ne cerem scuze pentru neplăcerile provocate și vă mulțumim pentru înțelegere!”  au scris reprezentanții Ecoaqua Călărași în anunțul postat pe Facebook.

Advertisement
Continue Reading

Cele mai vizualizate