in , ,

Primarul comunei Borcea, Aniel Theodor Nedelcu Pațurcă, preocupat de dezvoltarea infrastructurii din comună

După evenimentul care a luat prin surprindere tot județul Călărași și nu numai, nunta dintre senatoarea PSD- Roxana Natalia Pațurcă și primarul PNL al comunei Borcea, Aniel Theodor Nedelcu, mândru fiind de realizările sale, acesta a preferat să își continue activitățile din primărie. Primarul Aniel Theodor, mai nou și „Pațurcă” reușește să pună în echilibru activitățile din primărie și activitățile din viața privată. Reușește fără doar și poate să împace pe toată lumea și să existe mereu înțelegere în viața sa.

Am stat de vorbă cu edilul la doar câteva zile de la eveniment. L-am găsit prin primărie, verifica dosarele și compartimentele pe care le coordonează. Ne-am permis să îl abordăm pentru câteva întrebări despre ultimele evenimente, activități ce se desfășoară în comună. A fost receptiv și ne-a invitat în biroul său.

Ca orice gospodar al satului, ca orice om cu răspundere pentru comunitate de care am fost ales, îmi încep activitatea puțin după ora 7.00 dimineața. După ce merg și verific compartimentele din primărie, verific activitățile pe care le au în lucru, apoi verific toate șantierele în lucru din comună Borcea. Comună Borcea are undeva la 13 kilometri liniari de Drum Național, e o distanță destul de mare. Stabilesc, în funcție de ceea ce găsesc acolo, cu dirigintele de șantier activitatea pentru ziua respectivă. Avem destul de multe proiecte în desfășurare la acest moment. Asfaltare străzilor, având două proiecte, unul prin AFIR, unul din bugetul local.

Prin AFIR avem 12 km, iar 9 kilometri îi facem din bugetul nostru. Un alt proiect important din comună ține de Piața Agroalimentară din Borcea, care se află în construcție. Am reușit să luăm toate avizele necesare, avem o țară a hârtiilor, birocrația de la noi te împiedică de foarte multe ori în demersuri. Din acest motiv, mulți primar se lipsesc să facă aceste demersuri, renunțând în cele din urmă. Nădăjduim să lucrurile se vor schimba în România.


Toate lucrările sunt în grafic. Avem un proiect prin CNI – modernizare bază sportivă în Borcea, va fi una din cele mai frumoase baze sportive din județ. Aceasta va fi dotată cu absolut tot ce trebuie, tabelă electronică, parcări auto, garduri de protecție, absolut tot ce trebuie. Microbiștii din comună, oamenii de suflet din localitate vor fi mândri de ceea ce vor avea aici. VA fi o sală polivalentă de care se va bucura toată lumea.

Comună Borcea are un reliel puțin diferit, din această cauză, atunci când sunt ploi însemnate cantitativ avem unele probleme, ne confruntăm cu inundații. Pentru această problemă avem un proiect ce cuprinde amenajarea de rigole betonate. Canale de captare a apei pluviale sunt necesare comunei. Avem în desfășurare un Studiu de fezabilitate pentru introducerea rețelei de gaze naturale în comună.

Primarul Aniel din Borcea a mai vorbit despre sportul local, a scos în evidență faptul că, în localitatea să există fotbal de performanță. Edilul este de acord cu investițiile făcute de Consiliul Județean Călărași pentru echipa care a promovat în Liga 1. Consiliul Județean trebuie să înțeleagă că și cei din comunele județului încearcă să facă fotbal de nivel înalt, având nevoie de înțelegere și implicare – spune edilul din Borcea

În viitorul apropiat, comună Borcea va beneficia se iluminat public pe LED și o reabilitarea serioasă a rețelei de canalizare din comună. Proiectul de modernizare a ilimitatului public prin LED va fi cofinanţat din bugetul primăriei Borcea. Vom face tot ceea ce ține de Consiliul Local al comunei, practic modul în care va fi gestionat proiectul este foarte important. Cofinanţare din bugetul local este importantă.

Primăria Borcea este formată din oameni valoroşi, bine pregătiți profesional, în pe care mă pot baza și am toată încrederea. Oamenii care ne-au ales trebuie să fie mândrii de ceea ce facem pentru ei.

What do you think?

1 point
Upvote Downvote

Total votes: 1

Upvotes: 1

Upvotes percentage: 100.000000%

Downvotes: 0

Downvotes percentage: 0.000000%

Leave a Reply

avatar
  Subscribe  
Notify of

Anunt de presa privind efectuarea tratamentelor în aliniament

Primarul din Unirea, Belu Florian se implică în proiectele de reabilitare a comunei