Connect with us

Breaking News

Primarul comunei Borcea, Aniel Theodor Nedelcu Pațurcă, preocupat de dezvoltarea infrastructurii din comună

Published

on

După evenimentul care a luat prin surprindere tot județul Călărași și nu numai, nunta dintre senatoarea PSD- Roxana Natalia Pațurcă și primarul PNL al comunei Borcea, Aniel Theodor Nedelcu, mândru fiind de realizările sale, acesta a preferat să își continue activitățile din primărie. Primarul Aniel Theodor, mai nou și “Pațurcă” reușește să pună în echilibru activitățile din primărie și activitățile din viața privată. Reușește fără doar și poate să împace pe toată lumea și să existe mereu înțelegere în viața sa.

Am stat de vorbă cu edilul la doar câteva zile de la eveniment. L-am găsit prin primărie, verifica dosarele și compartimentele pe care le coordonează. Ne-am permis să îl abordăm pentru câteva întrebări despre ultimele evenimente, activități ce se desfășoară în comună. A fost receptiv și ne-a invitat în biroul său.

Ca orice gospodar al satului, ca orice om cu răspundere pentru comunitate de care am fost ales, îmi încep activitatea puțin după ora 7.00 dimineața. După ce merg și verific compartimentele din primărie, verific activitățile pe care le au în lucru, apoi verific toate șantierele în lucru din comună Borcea. Comună Borcea are undeva la 13 kilometri liniari de Drum Național, e o distanță destul de mare. Stabilesc, în funcție de ceea ce găsesc acolo, cu dirigintele de șantier activitatea pentru ziua respectivă. Avem destul de multe proiecte în desfășurare la acest moment. Asfaltare străzilor, având două proiecte, unul prin AFIR, unul din bugetul local.

Prin AFIR avem 12 km, iar 9 kilometri îi facem din bugetul nostru. Un alt proiect important din comună ține de Piața Agroalimentară din Borcea, care se află în construcție. Am reușit să luăm toate avizele necesare, avem o țară a hârtiilor, birocrația de la noi te împiedică de foarte multe ori în demersuri. Din acest motiv, mulți primar se lipsesc să facă aceste demersuri, renunțând în cele din urmă. Nădăjduim să lucrurile se vor schimba în România.


Toate lucrările sunt în grafic. Avem un proiect prin CNI – modernizare bază sportivă în Borcea, va fi una din cele mai frumoase baze sportive din județ. Aceasta va fi dotată cu absolut tot ce trebuie, tabelă electronică, parcări auto, garduri de protecție, absolut tot ce trebuie. Microbiștii din comună, oamenii de suflet din localitate vor fi mândri de ceea ce vor avea aici. VA fi o sală polivalentă de care se va bucura toată lumea.

Comună Borcea are un reliel puțin diferit, din această cauză, atunci când sunt ploi însemnate cantitativ avem unele probleme, ne confruntăm cu inundații. Pentru această problemă avem un proiect ce cuprinde amenajarea de rigole betonate. Canale de captare a apei pluviale sunt necesare comunei. Avem în desfășurare un Studiu de fezabilitate pentru introducerea rețelei de gaze naturale în comună.

https://www.youtube.com/watch?v=TKBoYldSH_w&t=1s

Primarul Aniel din Borcea a mai vorbit despre sportul local, a scos în evidență faptul că, în localitatea să există fotbal de performanță. Edilul este de acord cu investițiile făcute de Consiliul Județean Călărași pentru echipa care a promovat în Liga 1. Consiliul Județean trebuie să înțeleagă că și cei din comunele județului încearcă să facă fotbal de nivel înalt, având nevoie de înțelegere și implicare – spune edilul din Borcea

În viitorul apropiat, comună Borcea va beneficia se iluminat public pe LED și o reabilitarea serioasă a rețelei de canalizare din comună. Proiectul de modernizare a ilimitatului public prin LED va fi cofinanţat din bugetul primăriei Borcea. Vom face tot ceea ce ține de Consiliul Local al comunei, practic modul în care va fi gestionat proiectul este foarte important. Cofinanţare din bugetul local este importantă.

Primăria Borcea este formată din oameni valoroşi, bine pregătiți profesional, în pe care mă pot baza și am toată încrederea. Oamenii care ne-au ales trebuie să fie mândrii de ceea ce facem pentru ei.

Advertisement

Advertisement
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Breaking News

Viiturile amenință județul Călărași – Localitățile Ciocănești și Borcea, în pericol de inundații!

Published

on

Sute de saci de nisip sunt montați în regim de urgență în localitățile Ciocănești și Baital, pe brațul Borcea, în județul Călărași, pentru a preveni dezastrul cauzat de creșterea alarmantă a debitului Dunării. Reprezentanții Apelor Române au demarat acțiuni de construire a unor diguri provizorii, paralele cu linia de apărare existentă, pentru a proteja comunitățile locale.

Echipele Apelor Române Buzău-Ialomița, prin Sistemul de Gospodărire a Apelor Călărași, acționează non-stop pentru a ridica aceste bariere temporare. Peste 400 de saci au fost deja plasați pe o lungime de 350 de metri în zona Baital, iar alți 180 de saci au fost montați pe 150 de metri în zona Ciocănești.

Debitul Dunării, aflat astăzi la 7300 mc/s, este în creștere rapidă și se preconizează că va atinge 8000 mc/s în următoarele zile. Echipele continuă să monitorizeze situația și sunt pregătite să ridice nivelul digurilor dacă debitul va crește din cauza precipitațiilor suplimentare. Prognozele indică valori de până la 9500 mc/s pe anumite secțiuni din aval de Turnu Măgurele.

Reprezentanții Apelor Române au avertizat că, în cazul apariției unor breșe, intervențiile vor fi extinse pentru a proteja cât mai multe zone.

Continue Reading

Breaking News

Județul Călărași, sub cod portocaliu de ploi torențiale. Sunt așteptate precipitații de peste 100 l/mp

Published

on

Începând cu data de 29 septembrie 2024, ora 10:00, și până pe 30 septembrie, ora 12:00, jumătatea de vest a județului Călărași se află sub avertizare de Cod Portocaliu de vreme severă. Conform informărilor transmise de Inspectoratul pentru Situații de Urgență (ISU) Călărași, în acest interval se așteaptă averse torențiale și furtuni puternice, cu cantități de apă cuprinse între 50 și 90 l/mp, iar în unele zone izolate cantitățile ar putea depăși 100 l/mp.

Fenomenele meteo prognozate includ nu doar precipitații abundente, ci și intensificări ale vântului, care pot amplifica riscul de inundații locale și alte pagube materiale. Locuitorii sunt sfătuiți să ia măsuri de precauție și să evite deplasările inutile pe durata avertizării.

Cetățenii din zonele vizate sunt sfătuiți să-și protejeze bunurile și să fie atenți la actualizările meteorologice. Se recomandă verificarea scurgerilor de apă din gospodării și asigurarea că rigolele și canalele de scurgere nu sunt blocate pentru a preveni acumularea de apă.

Continue Reading

Breaking News

Breaking news. Un cutremur cu magnitudinea de 5,2 s-a produs luni după-amiază

Published

on

Actualizare, 18:30: INFP a revizuit din nou magnitudinea. Cutremurul a avut 5,4 grade pe scara Richter. 

Un cutremur cu magnitudinea de 5,2 s-a produs luni după-amiază în zona seismică Vrancea, anunță Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pământului (INFP). Seismul a fost resimțit și în București. 

„În ziua de 16.09.2024, 17:40:21 (ora României), s-a produs în ZONA SEISMICA VRANCEA, BUZAU un cutremur semnificativ cu magnitudinea ML 5.2, la adâncimea de 140 km.

Cutremurul s-a produs la 57km NV de Buzau, 58km SE de Sfantu-Gheorghe, 61km E de Brasov, 64km V de Focsani, 73km NE de Ploiesti”, a transmis INFP

INFP a transmis inițial că seismul a avut magnitudinea de 5,5. 

Cutremurul s-a mai resimțit în Bulgaria, Moldova și Ucraina. 

Un alt cutremur a avut loc în aceeași zonă din Vrancea zilele trecute, pe 14 septembrie, în jurul orei 18. Seismul a fost mai slab, cu o magnitudine de 3.3, la adâncimea de 114.3 km. 

 

Advertisement
Continue Reading

Cele mai vizualizate