Connect with us

Breaking News

V. Dumbravă: Ceea ce se întâmplă în Călărași este de nedorit! Practic, nu s-a realizat nimic!

L-am abordat pe fostul viceprimar al municipiului Călărași Virgil Dumbravă pentru a discuta și dezbate alte noi subiecte de interes pentru cititorii noștri. Am reluat și o discuție pe care nu am apucat să o finalizăm în ultimul material realizat. Astăzi o continuăm, pentru buna informare a publicului.

*Oameni, fapte, promisiuni și realizări

Oamenii sunt nemulțumiți de aspectul orașului. Municipiul Călărași a devenit un șantier în lucru. Lucrurile șe miscă greu, cu încetinitorul. După aproape 8 ani au început brusc să se spargă străzile, care erau deja afectate de alte lucrări efectuate după ureche. Dorel și-a spus cuvântul la Călărași!

*Cimitirul  promisiunilor

Advertisement

În santierele deschide prin tot Călărașiul vor fi îngropate toate promisiunile ce nu s-au realizat, promisiuni pe care actualul primar le-a făcut încă din primul mandat: 2012, 2016 și ar mai spera să prindă ceva și prin 2020. Asta dacă nu se schimbă fusul „oralprin primărie. Despre aceste realizări pe care unii le au doar printre stele vom mai discuta, pe larg, în alte materiale.

Virgil Dumbravă, fost viceprimar timp de două mandate și realizări pe măsură.  Fiecare om care ocupă o funcție de conducere publică trebuie să lase ceva  în urma lui. Fostul viceprimar scoate în evidență faptul că municipiul Călărași a reușit să obțină o modernizare  a sistemului de iluminat public prin eforturi considerabile. Acum putem spune că avem un municipiu moder din punct de vedere al iluminatului stradal. În schimb despre actualul primar ce putem spune că va lăsa în urmă? Gropi, nemulțumiri și promisiuni?

L-am întrebat pe fostul viceprimar ce părere are despre șantiere din municipiul nostru. Virgil Dumbravă a indicat că se puteau face multe lucruri bune fără împrumuturi bancare, urmând modelul altor localități, unde primarii sunt adevărați gospodari, indiferent de orientarea politică, aceștia cheltuind banii guuvernului sau ai U.E. prin diferite proiecte în care au aplicat. Dumbravă apreciază negativ activitatea primarului actual, a echipei sale.

Virgil Dumbravă: Important este să lăsăm ceva în urma noastră, ca primari sau viceprimari! Ceea ce se întâmplă în Călărași este de nedorit! Practic, nu s-a realizat nimic! Acum se încearcă să se construiască ceva. Pe B-dul N. Titulescu se lucrează la un proiect total greșit. Nu poți să aduci parcările dintre blocuri pe mijlocul șoselei, să distrugi acolo spațiul verde. Locul parcării este în zona dintre blocuri. Trebuia realizat ceva pentru ca cetățeanul să aibă mașina în siguranță. Un alt proiect este pe strada București, unde s-a realizat scuarul. Pe carosabil acolo nu s-a realizat nimic. În loc de amenajarea peisagistică a Bulevardulului N. Titulescu trebuia reparată strada București. Dacă erau bani se puteau și alte proiecte.” – spune V. Dumbravă, apoi continuă

„Modernizarea străzii Grivița a produs disconfort. Nu s-au luat măsuri pentru a diminua disconfortul. Iar aflăm că se excavează betonul și fundația străzii Grivița. Nu sunt de acord cu asta. Costurile sunt astfel foarte mari, pentru spart, transportat puteau ca să fie folosite pentru a repara alte străzi. Trebuia ca pe Grivița să se realizeze o frezare și aplicat 2 straturi de asfalt. Primăria nu are calitatea de a dezafecta rețeaua de electricitate pentru a o introduce în subsol. Primăria nu trebuia să devieze aceste lucrări. Sunt costuri nelegale care nu trebuie suportate de cetățeni, ele sunt în proprietatea operatorului de distribuire a energiei electrice. Numai demolarea acestei rețele generează alte cheltuieli, lucrări, un proiect complex pentru care Primăria nu a fost pregătită.

Advertisement

Virgil Dumbravă a comentat și despre tărierile nejustificate a pomilor. “Trebuie realizat un proiect pentru regenerarea spațiilor verzi, plantarea a cât mai mulți copaci și nu tăierea lor. În Călărași nu se ai poate accepta micșorarea spațiului verde. Ca soluții de urgență, dacă aș fi primar, trebuie eliminate problemele ce generează disconfort. Primăria este o autoritate. Nu se vede autoritate, ci haos, o neimplicare. Poate fi această campanie electorală ce a amorțit pe funcționari sau nivelul de putință. Primăria era obligată să urmărească și să respecte grafice, cu ceea ce se lucrează zilnic, astfel încât să se respecte termenele, stadiile de excuție. Cine doarme trebuie penalizat. Să se facă treabă bună și la timp. Firmele care lucrează parcă nu au personal.

Mesajul dumneavostră pentru alegerile din 26 mai?

“Alegerile actuale nu trebuiesc raportate la impactul partidelor față de populație. Ele reflectă modul de organizare al partidelor, cât pot partidele pentru a se mobiliza ca să aducă oamenii la vot. Un procent mic îl reprezintă votul natural. Va câștiga cel mai bine organizat partid, cel mai bine văzut care a reușit să transmită mesaje. Ținând cont de rezultate pe municipiul Călărași va câștiga PSD! Votul reprezintă voința noastră. Dacă vrem să avem rezultate pentru țară, atunci trebuie să ne manifestăm să votăm. Sunt adeptul votului obligatoriu și al responsabilităților cetățenești. Le recomand cetățenilor să se ducă la vot! Să meargă să voteze!” – declară fostul viceprimar Virgil Dumbravă la sfârșitul acestui interviu

Advertisement

Breaking News

Carambol devastator pe autostrada Soarelui: 14 răniți, elicopter SMURD pe carosabil

În dimineața zilei de 6 iulie 2025, un grav accident în lanț s-a produs pe Autostrada Soarelui (A2), între Medgidia și Cernavodă, județul Constanța, la kilometrul 171, pe sensul de mers spre București. Șase autoturisme au fost implicate într-un carambol care a rănit 14 persoane, inclusiv doi minori. Cauza preliminară a fost neadaptarea vitezei la condițiile de trafic, ceea ce a determinat activarea Planului Roșu de Intervenție.

La fața locului au intervenit rapid multiple echipaje de urgență: patru autospeciale de stingere, o autospecială de primă intervenție și comandă, o autospecială de descarcerare, două autospeciale pentru transport victime multiple, șapte ambulanțe SMURD, șapte ambulanțe SAJ Constanța, o Unitate de Terapie Intensivă Mobilă SMURD și un elicopter SMURD, care a aterizat pe carosabil pentru a facilita evacuarea rapidă a victimelor. Traficul spre București a fost complet blocat, autoritățile recomandând ruta alternativă Constanța – DN3 – Murfatlar – DN 22C – reintrare pe A2.

Poliția efectuează cercetări pentru a stabili cauzele exacte, iar șoferii implicați vor fi testați cu etilotestul. Accidentul a generat aglomerație semnificativă pe sensul spre Capitală, cu valori de trafic în creștere.

Advertisement

Continue Reading

Breaking News

Călin Georgescu trimis în judecată pentru promovarea unor personalități care au comis genocid

București, 2 iulie 2025 – Fostul candidat la alegerile prezidențiale, Călin Georgescu, a fost trimis în judecată de procurorii Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție, fiind acuzat de mai multe infracțiuni, inclusiv promovarea în public a cultului unor persoane vinovate de săvârșirea unor infracțiuni de genocid, crime contra umanității și crime de război, conform Ordonanței de Urgență nr. 31/2002.

Acuzațiile vin în contextul în care Georgescu a reprodus, într-o emisiune la Realitatea TV, un citat al fostului lider legionar Corneliu Zelea Codreanu, considerat de autorități drept promovare a ideilor legionare. De asemenea, acesta este cercetat pentru alte infracțiuni grave, printre care tentativa de instigare la acțiuni împotriva ordinii constituționale, comunicarea de informații false și inițierea sau sprijinirea unei organizații cu caracter fascist, rasist sau xenofob.

Georgescu, care a fost sub control judiciar din 26 februarie 2025, cu interdicții de a părăsi țara și de a posta conținut extremist pe rețelele sociale, a fost inculpat oficial pe 27 iunie 2025. Potrivit surselor judiciare, trimiterea în judecată era așteptată până la finalul săptămânii trecute, iar astăzi, 2 iulie, dosarul a fost înaintat instanței.

Acuzațiile reflectă o anchetă amplă, care include și alte persoane din anturajul lui Georgescu, cinci dintre susținătorii săi fiind deja trimiși în judecată în luna martie pentru infracțiuni similare, inclusiv incitare la violență și promovarea ideologiilor fasciste.

Advertisement

Autoritățile continuă să monitorizeze cazul, iar procesul lui Călin Georgescu este așteptat să aducă noi dezvăluiri privind activitățile și declarațiile sale controversate.

Continue Reading

Breaking News

Călărași: Nivelul Dunării în scădere accentuată – Pompele ANIF de la Modelu, în pericol să rămână pe uscat

Situație critică pe Dunăre în județul Călărași. Nivelul fluviului continuă să scadă alarmant în ultimele zile, iar prognozele hidrologice indică valori și mai mici în perioada imediat următoare. Conform datelor publicate de Apele Române, astăzi, la stația hidrometrică Călărași, cota Dunării a atins ‑71 cm, înregistrând o scădere de 2 cm față de ziua precedentă.

Prognozele indică faptul că până sâmbătă, 5 iulie, nivelul ar putea ajunge la ‑88 cm – o valoare critică ce riscă să lase pompele de irigații ale Agenției Naționale de Îmbunătățiri Funciare (ANIF) pe uscat, mai ales în zona Modelu, una dintre primele afectate în astfel de situații.

“Modelu este prima stație unde pompele ar putea deveni nefuncționale din cauza nivelului foarte scăzut al Dunării. Fără intervenții rapide, există riscul pierderii capacității de irigare într-o perioadă agricolă esențială,” au transmis surse din cadrul ANIF.

Precedente îngrijorătoare

În urmă cu doi ani, în aceeași perioadă, nivelul la Pietroiu a atins ‑159 cm, una dintre cele mai joase cote înregistrate vreodată. În prezent, Pietroiu se află la ‑65 cm, însă trendul descendent ar putea readuce acea situație extremă. Stațiile de la Chirnogi (zona Jihan) sunt și ele vulnerabile, iar în lipsa precipitațiilor consistente, Dunărea nu își va reveni prea curând.

Debitul Dunării sub medie

Conform Institutului Național de Hidrologie și Gospodărire a Apelor (INHGA), debitul Dunării la intrarea în țară (secțiunea Baziaș) este de aproximativ 2350 m³/s – de peste 2,5 ori mai mic decât media multianuală a lunii iunie, care este de 6400 m³/s. Tendința este de stagnare sau scădere ușoară pe tot parcursul primei săptămâni din iulie.

Impact agricol major

Scăderea nivelului Dunării afectează direct capacitatea de irigare a terenurilor agricole din lunca fluviului, în plin sezon de cultură. Fermierii din județ avertizează că orice întrerupere a sistemului de irigații ar putea compromite recolta de porumb, floarea-soarelui și legume de sezon.

Continue Reading