in ,

V. Dumbravă: Ceea ce se întâmplă în Călărași este de nedorit! Practic, nu s-a realizat nimic!

L-am abordat pe fostul viceprimar al municipiului Călărași Virgil Dumbravă pentru a discuta și dezbate alte noi subiecte de interes pentru cititorii noștri. Am reluat și o discuție pe care nu am apucat să o finalizăm în ultimul material realizat. Astăzi o continuăm, pentru buna informare a publicului.

*Oameni, fapte, promisiuni și realizări

Oamenii sunt nemulțumiți de aspectul orașului. Municipiul Călărași a devenit un șantier în lucru. Lucrurile șe miscă greu, cu încetinitorul. După aproape 8 ani au început brusc să se spargă străzile, care erau deja afectate de alte lucrări efectuate după ureche. Dorel și-a spus cuvântul la Călărași!

*Cimitirul  promisiunilor

În santierele deschide prin tot Călărașiul vor fi îngropate toate promisiunile ce nu s-au realizat, promisiuni pe care actualul primar le-a făcut încă din primul mandat: 2012, 2016 și ar mai spera să prindă ceva și prin 2020. Asta dacă nu se schimbă fusul „oralprin primărie. Despre aceste realizări pe care unii le au doar printre stele vom mai discuta, pe larg, în alte materiale.

Virgil Dumbravă, fost viceprimar timp de două mandate și realizări pe măsură.  Fiecare om care ocupă o funcție de conducere publică trebuie să lase ceva  în urma lui. Fostul viceprimar scoate în evidență faptul că municipiul Călărași a reușit să obțină o modernizare  a sistemului de iluminat public prin eforturi considerabile. Acum putem spune că avem un municipiu moder din punct de vedere al iluminatului stradal. În schimb despre actualul primar ce putem spune că va lăsa în urmă? Gropi, nemulțumiri și promisiuni?

L-am întrebat pe fostul viceprimar ce părere are despre șantiere din municipiul nostru. Virgil Dumbravă a indicat că se puteau face multe lucruri bune fără împrumuturi bancare, urmând modelul altor localități, unde primarii sunt adevărați gospodari, indiferent de orientarea politică, aceștia cheltuind banii guuvernului sau ai U.E. prin diferite proiecte în care au aplicat. Dumbravă apreciază negativ activitatea primarului actual, a echipei sale.

Virgil Dumbravă: Important este să lăsăm ceva în urma noastră, ca primari sau viceprimari! Ceea ce se întâmplă în Călărași este de nedorit! Practic, nu s-a realizat nimic! Acum se încearcă să se construiască ceva. Pe B-dul N. Titulescu se lucrează la un proiect total greșit. Nu poți să aduci parcările dintre blocuri pe mijlocul șoselei, să distrugi acolo spațiul verde. Locul parcării este în zona dintre blocuri. Trebuia realizat ceva pentru ca cetățeanul să aibă mașina în siguranță. Un alt proiect este pe strada București, unde s-a realizat scuarul. Pe carosabil acolo nu s-a realizat nimic. În loc de amenajarea peisagistică a Bulevardulului N. Titulescu trebuia reparată strada București. Dacă erau bani se puteau și alte proiecte.” – spune V. Dumbravă, apoi continuă

„Modernizarea străzii Grivița a produs disconfort. Nu s-au luat măsuri pentru a diminua disconfortul. Iar aflăm că se excavează betonul și fundația străzii Grivița. Nu sunt de acord cu asta. Costurile sunt astfel foarte mari, pentru spart, transportat puteau ca să fie folosite pentru a repara alte străzi. Trebuia ca pe Grivița să se realizeze o frezare și aplicat 2 straturi de asfalt. Primăria nu are calitatea de a dezafecta rețeaua de electricitate pentru a o introduce în subsol. Primăria nu trebuia să devieze aceste lucrări. Sunt costuri nelegale care nu trebuie suportate de cetățeni, ele sunt în proprietatea operatorului de distribuire a energiei electrice. Numai demolarea acestei rețele generează alte cheltuieli, lucrări, un proiect complex pentru care Primăria nu a fost pregătită.

Virgil Dumbravă a comentat și despre tărierile nejustificate a pomilor. “Trebuie realizat un proiect pentru regenerarea spațiilor verzi, plantarea a cât mai mulți copaci și nu tăierea lor. În Călărași nu se ai poate accepta micșorarea spațiului verde. Ca soluții de urgență, dacă aș fi primar, trebuie eliminate problemele ce generează disconfort. Primăria este o autoritate. Nu se vede autoritate, ci haos, o neimplicare. Poate fi această campanie electorală ce a amorțit pe funcționari sau nivelul de putință. Primăria era obligată să urmărească și să respecte grafice, cu ceea ce se lucrează zilnic, astfel încât să se respecte termenele, stadiile de excuție. Cine doarme trebuie penalizat. Să se facă treabă bună și la timp. Firmele care lucrează parcă nu au personal.

Mesajul dumneavostră pentru alegerile din 26 mai?

“Alegerile actuale nu trebuiesc raportate la impactul partidelor față de populație. Ele reflectă modul de organizare al partidelor, cât pot partidele pentru a se mobiliza ca să aducă oamenii la vot. Un procent mic îl reprezintă votul natural. Va câștiga cel mai bine organizat partid, cel mai bine văzut care a reușit să transmită mesaje. Ținând cont de rezultate pe municipiul Călărași va câștiga PSD! Votul reprezintă voința noastră. Dacă vrem să avem rezultate pentru țară, atunci trebuie să ne manifestăm să votăm. Sunt adeptul votului obligatoriu și al responsabilităților cetățenești. Le recomand cetățenilor să se ducă la vot! Să meargă să voteze!” – declară fostul viceprimar Virgil Dumbravă la sfârșitul acestui interviu

0 0 votes
Article Rating

What do you think?

0 points
Upvote Downvote

Total votes: 0

Upvotes: 0

Upvotes percentage: 0.000000%

Downvotes: 0

Downvotes percentage: 0.000000%

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

LIGA 1 / Dunărea a câştigat meciul cu Concordia Chiajna, scor final 2-0.

Senatorul PSD Roxana Pațurcă face un îndemn către toți călărășenii