in ,

LIGA 1 / Dunărea a câştigat meciul cu Concordia Chiajna, scor final 2-0.

AFC Dunărea a întâlnit ieri, 22 mai, ultima clasată a Ligii 1, Concordia Chiajna. Dunărea a câştigat cu 2-0 şi a urcat pe locul 6, loc de baraj, totalizând 25 de puncte, cu unul mai mult decât Hermannstadt, care a pierdut marţi la Sibiu duelul cu FC Botoşani, scor 0-2.

În partida de acasă cu Concordia Chiajna, desfăşurată miercuri seară pe arena Ion Comşa, Dunărea a avut două reprize diametral opuse. Dacă în prima, „galben – albaştrii” au fost extrem de prudenţi creându-şi foarte puţine ocazii la poarta lui Rîmniceanu, lucrurile s-au schimbat în partea a doua. Ce le-a spus Dan Alexa la pauză? „Le-am spus să nu mai joace cu teamă. Le-am spus că există viaţă şi după retrogradare. Repet, miza meciului şi-a pus amprenta. Să ştiţi că e mult mai greu să joci la retrogradare, mai ales în ultima sută de metri unde orice greşeală poate să fie decisivă. La pauză a intrat şi Bourceanu (n.r. l-a înlocuit pe Valentin Munteanu) care a făcut un meci bun. Şi Luchin care a fost decisiv.” a declarat Alexa care a mai adăugat „Victoria a fost meritată iar în momentul de faţă ne dă posibilitatea să ne jucăm şansele până la capăt”.

Dunărea s-a impus cu 2-0, graţie golurilor marcate de Luchin (76) şi N. Ammari (90+4), creându-şi alte 2-3 mari ocazii irosite din păcate cu prea mare uşurinţă.

Dunărea continuă lupta pentru supravieţuire, următoarea provocare fiind programată duminică tot la Călăraşi. De la ora 18.00, echipa noastră va juca cu Gaz Metan Mediaş, echipă care speră să termine play – out-ul pe primul loc.

Dan Alexa. „A fost un meci important. Concordia a venit la Călăraşi jucându-şi ultima şansă. Atâta vreme cât, matematic, mai existau şanse, au venit să dea totul. Au aliniat o echipă ofensivă cu 3 jucători de atac, Bawab, Guessan şi Moussa ca să ăună presiune pe fundaşii noştri centrali. A fost un meci cu miză în care presiunea şi-a pus amprenta. Nu-i uşor să joci la retrogradare, orice greşeală te poate costa mai ales că mai erau 3 jocuri şi se putea întâmpla orice. Am făcut o a doua repriză foarte bună. Pe lângă cele două goluri, am mai ratat 3-4 ocazii incredibile. Îmi felicit jucători pentru că nu-i uşor să joci al doilea meci la un interval de 3 zile la peste 25 de grade. Meciul de la Voluntari a fost infernal, desfăşurat sub o mare presiune. Eram obligaţi să nu pierdem” a declarat la conferinţa de presă de după meci Dan Alexa care s-a referit şi la viitoarea provocare a „galben – albaştrilor”, partida cu Gaz Metan, programată duminică, tot la Călăraşi. „Ne aşteaptă un meci cu un alt gen de echipă. Ca valoare a lotului şi exprimare în teren e de play – off. Gazul e o echipă cu o calitate foarte bună care joacă. Suntem obligaţi să câştigăm. Din păcate, au apărut şi accidentările, foarte multe. La Voluntari, Iancu s-a accidentat şi a trebuit să improvizez azi în atac cu Benzar şi Ammari. Una peste alta o victorie meritată, foarte importantă care ne dă posibilitatea, în cel mai rău caz, să jucăm care pe care la Sibiu”. a conchis tehnicianul Dunării.

0 0 votes
Article Rating

What do you think?

0 points
Upvote Downvote

Total votes: 0

Upvotes: 0

Upvotes percentage: 0.000000%

Downvotes: 0

Downvotes percentage: 0.000000%

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Drumuri și Poduri S.A. – concurs de ocupare pentru două funcții

V. Dumbravă: Ceea ce se întâmplă în Călărași este de nedorit! Practic, nu s-a realizat nimic!