Connect with us

Opinii

VIDEO. USR Călărași / Mihai Toader: Cine răspunde pentru dezastrul de pe strada București?

Published

on

Șantierele din municipiul Călărași sunt intens criticate de oamenii care văd ritmul execuției și calitatea lucrărilor. Străzi sparte imediat după ce au fost asfaltate, gropi care apar în stratul proaspăt turnat sau termene depășite pentru finalizarea proiectelor, sunt doar câteva exemple pe care oamenii le dau atunci când vine vorba despre nemulțumirea lor. De asemenea, criticile nu întârzie să apară nici din partea opozanţilor politici.

Printre cei care aduc critici dure se află și Mihai Toader, membru al Uniunii Salvați România. Acesta susține că lucrările, în special cele de reabilitare efectuate de firma DIMAR pe strada București și Prelungirea București, sunt de proasta calitate. Toader subliniază o serie de probleme majore care ridică semne de întrebare asupra calității lucrărilor de reabilitare.

După finalizarea primului strat de asfalt pe strada București, au apărut probleme, spune Mihai Toader. El susține că asfaltul s-a surpat din cauza stratului de pământ și piatră folosit în pregătirea terenului înaintea asfaltării. O porțiune de drum din zona „5 Călărași” a cedat, iar Mihai Toader crede că etapele și structura stratului pregătitor au fost implementate necorespunzător, conducând la eșecul asfaltului.

A doua situație criticată de Toader se referă la Prelungirea București, unde stratul de asfalt recent turnat de către DIMAR a suferit deteriorări imediate. Principala problemă identificată este calitatea asfaltului folosit de firmă. După primele ninsori, asfaltul s-a deteriorat, iar gropile au apărut ca ciupercile după ploaie.

Într-un material video publicat de Mihai Toader, sunt evidențiate mai multe zone afectate ale străzii București. Pentru a clarifica situația, el a mers la angajații firmei, căutând explicații pentru apariția problemelor.

Advertisement

Mihai Toader acuză risipa banilor publici și susține că aceste contractele încheiate cu firmele implicate în proiectele de dezvoltare a municipiului Călărași prezintă o calitate îndoielnică. Criticile sale nu se rezumă doar la calitatea lucrărilor, ci vizează și durata acestora.

Advertisement

Opinii

Amelia Giurcan, despre controlul Curții de Conturi Călărași: “Analiză asupra mușamalizării unui control instituțional”

Published

on

Amelia Giurcan

Urmăriți știrile Călărașipress.ro pe whatsapp

Amelia Giurcan, reprezentanta USR din Consiliul Județean Călărași, a adus în atenția publică constatările alarmante ale Curții de Conturi privind gestionarea fondurilor publice la nivelul instituției. Potrivit consilierei, în raportului de audit au fost identificate numeroase deficiențe privire la respectarea normelor și reglementărilor.

Redăm integral postarea consilierei județene:

Problemele semnalate în raportul de audit al Curții de Conturi indică o serie de deficiențe în gestionarea fondurilor publice la Consiliul Județean Călărași.

Contract de consultanță juridică ilegal: Încheierea unui contract de consultanță juridică, în ciuda interdicției legale, ridică semne de întrebare cu privire la respectarea normelor și reglementărilor. Această acțiune poate indica o posibilă încălcare intenționată a legii în scopul obținerii unor avantaje sau beneficii necuvenite.

Advertisement

Plăți nelegale: Suma semnificativă de 83000 lei plătită în mod nelegal pentru același contract de consultanță juridică în 2022 și 2023 sugerează o practică continuă și sistematică de abatere de la regulile financiare și contabile. Acest lucru poate fi considerat o încălcare gravă a principiilor de baza ale utilizării fondurilor publice.

Proceduri ilegale pentru lucrări de întreținere/investiții: Încredințarea directă a lucrărilor către o societate controlată de Consiliul Județean Călărași, cu documentație care menționează în mod eronat lucrări de întreținere în loc de investiții, ridică suspiciuni de corupție sau gestiune necorespunzătoare a resurselor publice. Valoarea ridicată a acestor lucrări (peste 1100000 euro) agravează gravitatea situației.

Alocări discreționare de fonduri: Faptul că sume importante de bani au fost alocate către diverse proiecte fără aprobarea Consiliului Județean indică o lipsă de transparență și de control asupra cheltuirii fondurilor publice. Aceasta poate crea oportunități pentru practici neetice sau ilegale în distribuirea resurselor financiare.

În final, consilierii USR din Consiliul Județean Călărași vor face o solicitare să li se comunice, în baza Legii 544/2001 către Curtea de Conturi Călărași pentru a comunica măsurile luate în urma controlului.

Advertisement
Continue Reading

Cele mai vizualizate