Connect with us

Știri

Un indicator „STOP” montat peste noapte în intersecția „5 Călărași”, o nouă bătaie de cap pentru șoferi. Iată ce spune poliția rutieră

Published

on

Un nou indicator rutier cu semnificația „STOP” a fost montat în intersecția de la „5 Călărași” săptămâna trecută. Este destinat șoferilor care circula pe Bulevardul Cuza Vodă dinspre magazinul „AGNEZA” și care vor să se schimbe direcția de deplasare la dreapta, înainte sau la stânga. Poliția mai spune că strada București este încadrată ca drum cu prioritate. Montarea lui a trecut aproape neobservată de majoritatea conducătorilor auto care s-au obișnuit să le fie acordată prioritatea de dreapta. Mai mulți posesori de permise auto s-au declarat nedumeriți în spațiul public privind utilitatea acestui indicator care a apărut aproape din senin acolo. Redăm integral câteva opinii lansate pe o rețea de socializare:

Carmen: „Nu chiar! Insa semnul ala a aparut peste noapte si nu ne-a anuntat si pe noi nimeni! Macar o postare ceva..daca nici Politia nu stie de existenta lui in caul asta ce facem? Sunt multi din oras care nu stiu ca acolo au pus stop! Si trec ca inainte crezand ca au prioritate! Daca se intampla ceva soferul e vinovat..mi-am luat la injuraturi ieri pe zi pe seama acestui lucru!”

Dobre C.: „Pai de ce ai trecut tu? Ce indicator de prioritate ai văzut ca ai tu acolo? Semnul acela nu schimba cu nimic circulația in acea intersecție …dacă vii dinspre zoo și faci stânga spre Orizont dai prioritate de dreapta …ce nu vă este clar?”

Viorel S.: „In acea intersecție cred ca cea mai buna treabă ar fi mutarea trecerilor de pietoni 10-15 metri mai departe (știu, alte scuze pentru noi borduri…) și făcut un mare sens giratoriu…
Eventual si cum spunea cineva mai sus, mutarea stației de taxi o stradă mai inapoi.
Sau semaforizarea, chiar dacă sensurile giratorii funcționează mult mai bine când se respectă regulile de circulație.”

Cosmin G.: „Nicidecum. STOP-ul rezolvă toate problemele în acea zonă. Într-un an de zile, vor afla cu toții că acolo este un STOP. Sau dacă Poliția Rutieră stă o săptămână și dă amenzi și ridică niște premise pentru neacordare de prioritate, să vezi atunci vânzări la OPTICA.”

Advertisement

Dincă R: „Eu nu stiu ce atata polemica pt nimic…Indicatorul „Oprire”(deci stop cum ii zice lumea..) si indicatorul „Cedeaza trecerea” sunt egale in grad deci intre participantii la trafic care le intalnesc se aplica tot prioritatea de dreapta…Deci concret: cei care vin dinspre Zoo tot trebuie sa acorde prioritate de dreapta celor care vin dinspre Agneza atunci cand efectueaza virajul la stanga in directia Orizont(asta bineinteles dupa ce au acordat prioritate celor ce vin pe str Bucuresti dinspre Orizont).”

Prof. instructor auto Aurel Peicu: „Este o problemă veche dirijarea intersecțiilor din Călărași, intersecții la care drumul cu prioritate are scuar, adică două părți carosabile!
Trebuia ca acel indicator „Oprire” (STOP) să fie confirmat printr-un indicator „Cedează trecerea” instalat pe scuar, în intersecție, pentru a confirma pierderea priorității de trecere reglementată la intrarea în intersecție.
Suntem un oraș atât de mic, de simplu în configurația rețelei stradale, a intersecțiilor, dar domnii din administrația locală nu se descurcă. Le ofer sprijinul meu ca profesor de legislație rutieră!”

Andrei C.: „Ar fi bun un giratoriu si la tenaris … multi se încurcă acolo si cred ca au prioritare,dar defapt au cedează… „

MAI SUNT SUTE DE ASTFEL DE COMENTARII CU PRIVIRE LA ACEST SUBIECT. DACĂ VREI SĂ LE CITEȘTI PE TOATE, LINK AICI

Părerile călărășenilor sunt împărțite. Mulți au făcut haz de acest „dubios” indicator care în ultimele zile ba apărea, ba dispărea de al locul lui. (Ieri, 10 sept. orele 16 indicatorul a fost demontat, apoi a fost montat la orele 19 – spun șoferii. n.r.) CAPTURĂ ECRAN MAI JOS

Pentru că ne dorim ca toată lumea să aibă un răspuns clar, din care să înțeleagă exact care este situația am solicitat sprijin din partea Biroului Rutier Călărași din subordinea Inspectoratului de Poliție Județean Călărași pentru lămurirea acestei situații. Răspunsul a venit prompt și foarte clar:

Advertisement

Indicatorul STOP a fost montat la solicitarea Biroului Rutier întrucât s-a constatat lipsa acestuia, strada cu regim prioritar fiind str. București.

*Nu sunt necesare reguli noi în acest caz, ci doar respectarea normelor rutiere specifice acestui indicator.”


Pentru a încuraja conducătorii auto să fie civilizați în trafic, vă arăt și sancțiunile pe care le riscă în cazul încălcării regulilor de circulație:

Sancțiunile ce se impun pentru respectarea indicatoarelor rutiere din acea intersecție referitoare la regulile de prioritate sunt prevăzute de art. 100 alin. (3) lit. c) sau art. 101 alin (3) lit a) din OUG 195/2002 R privind circulația pe drumurile publice.

Advertisement
Advertisement
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Știri

DORNA AGRI S.A. din Roseți angajează tractorist

Published

on

SC DORNA AGRI S.A. din Roseți, punct de lucru Balta Roseți, angajează în condițiile legii:

Tractorist

Contact:

SC DORNA AGRI S.A.
Roseți, punct de lucru Balta Roseți
Tel: 0749.101.009

Continue Reading

Știri

Un ghid pas cu pas pentru a vă dezvolta încrederea financiară

Published

on

Se spune că banii nu pot cumpăra fericirea. Cu toate acestea, înțelegerea abilităților tale financiare, construirea unei baze financiare solide și crearea unui portofoliu de investiții cuprinzător reprezintă o modalitate sigură de a cumpăra liniște și bucurie. Pentru a realiza acest lucru, trebuie mai întâi să vă recunoașteți adevărata situație economică, să vă dezvoltați cunoștințele în materie de concepte economice și să știți de unde să vă adresați pentru îndrumare financiară. O sursă excelentă de informații financiare sunt blogurile găsite pe horacredit.ro, care te ajută să înțelegi cum să-ți gestionezi finanțele și să-ți crești investițiile. De asemenea, poți accesa împrumuturi flexibile și instantanee pentru a-ți dezvolta afacerea și a depăși provocările legate de bani.

Ce este încrederea financiară și cum ți-o construiești?

Încrederea financiară este un aspect important al bunăstării unei persoane, dar, în mod ironic, majoritatea oamenilor se găsesc nesiguri și anxioși în legătură cu învățarea modului de a-și gestiona banii. Experții din domeniu nu au ajuns încă la un acord asupra unei definiții unificate a încrederii financiare din cauza suprapunerii metodelor științifice de măsurare. Cu toate acestea, se convine că înțelegerea modului în care funcționează sistemul financiar generează încredere și încredere în indivizi și influențează puternic procesul de luare a deciziilor economice ale acestora. Iată câteva modalități prin care vă puteți spori încrederea financiară.

1. Creșteți-vă cunoștințele despre industria financiară și de investiții

Una dintre cheile abilitării financiare este căutarea constantă a cunoștințelor din domeniu. Petreceți ceva timp pentru a vă educa în ceea ce privește elementele de bază ale finanțelor personale, ale bugetului, ale investițiilor adecvate și ale gestionării datoriilor; există numeroase resurse digitale, inclusiv bloguri, cărți, cursuri și forumuri de discuții care oferă informații valoroase despre educația financiară. De asemenea, puteți participa la webinarii financiare sau la evenimente în persoană pentru a afla mai multe despre gestionarea banilor și investiții. Cu cât vă dezvoltați mai mult înțelegerea finanțelor, cu atât veți căpăta mai multă încredere pentru a lua decizii în cunoștință de cauză care implică banii dumneavoastră. Experții financiari spun că persoanele care înțeleg conceptele financiare au mai multe șanse să își atingă obiectivele financiare.

Advertisement

2. Trăiți în limita mijloacelor dvs.

Viața frugală nu înseamnă să vă refuzați toate plăcerile vieții. Aceasta implică gestionarea finanțelor dvs. într-un mod care creează sustenabilitate pe termen lung. Cu toate acestea, acest lucru se poate dovedi destul de dificil pentru cheltuitorii ambițioși care preferă să trăiască zgomotos și luxos pe moment, fără să țină cont de viitor. Cu toate acestea, pentru a-ți asigura viitorul, trebuie să fii mai precaut și mai conștient de valurile economice în schimbare și de modul în care acestea îți afectează finanțele. Trăind în limita posibilităților dumneavoastră, puteți să vă îndepliniți obligațiile financiare și să economisiți totuși ceva bani pentru viitor. Cheia pentru aceasta este bugetarea și automatizarea economiilor pentru a evita cheltuirea banilor destinați constituirii unei rezerve de numerar pentru viitor.

3. Concentrați-vă asupra viitorului

În multe elemente ale vieții unui om, există principii generale și obiceiuri necesare pentru a atinge anumite obiective. De exemplu, exercițiile fizice și consumul de mese sănătoase sunt obiceiuri care ajută la atingerea unui obiectiv de greutate, în timp ce studierea și atingerea obiectivelor educaționale. Planificarea pentru viitor pare o sarcină copleșitoare, iar aceasta este o mentalitate alimentată de teama de necunoscut, mai ales că oamenii sunt înclinați să prefere satisfacția imediată. Cu toate acestea, prin învățarea metodelor adecvate de investiții, puteți începe călătoria de creare a bogăției cu obiective pe termen lung în minte și puteți investi sume mici în mod constant pe termen lung.

4. Construiește-ți rezervele de numerar

Mulți oameni se simt în siguranță atunci când au un cont de economii solid pe care îl pot accesa cu ușurință atunci când se confruntă cu o urgență. Deși este important și recomandabil să aveți un fond de urgență, asigurați-vă că acel cont acumulează dobânzi pentru a vă proteja banii de factori economici precum inflația. Puteți face acest lucru economisind banii de urgență într-un cont cu randament ridicat. Fondul de urgență ar trebui să vă acopere suficient de bine cheltuielile pentru aproximativ șase luni.

Advertisement

5. Căutați consiliere financiară profesională

Consilierii financiari sunt o resursă importantă în călătoria dvs. de investiții și de responsabilizare financiară. Ei vă ajută să înțelegeți jargonul financiar complex și intimidant și vă oferă îndrumări valoroase. Consilierii financiari oferă, de asemenea, consiliere personalizată care vă ajută să înțelegeți strategiile de investiții care vi se potrivesc cel mai bine și creează planuri personalizate pentru a vă ajuta să accesați câștiguri maxime pe piața investițiilor.

6. Diversificați-vă canalele de venit

Pentru a vă construi încrederea financiară, aveți nevoie de mai multe fluxuri de venit. Acest lucru vă pune la adăpost de stresul mental, emoțional și financiar asociat cu pierderea veniturilor. Faptul de a avea mai multe puncte de venit vă crește, de asemenea, rezistența financiară, ceea ce vă permite, la rândul său, să explorați mai multe opțiuni de investiții, indiferent de factorul de risc. Puteți explora diverse canale de venit care includ freelancing, activități secundare sau crearea de fluxuri de venit pasive.

7. Aveți un portofoliu de investiții echilibrat

Atunci când creați un portofoliu de investiții, aveți nevoie de un echilibru sănătos de investiții cu risc ridicat, cu risc mediu și cu risc scăzut. Cel mai bine ar fi dacă ați avea și investiții pe diferite termene, deoarece acestea oferă beneficii diferite. Investițiile cu risc ridicat oferă randamente de mare valoare, în timp ce investițiile cu risc scăzut oferă randamente mai mici. Pentru a evita să vă pierdeți banii, aveți un portofoliu diversificat care să aibă performanțe la diferite niveluri și termene. În plus, a avea un mix de soluții financiare de creștere și de protecție este esențial pentru a vă consolida încrederea financiară. Un consilier financiar vă poate ajuta să identificați o asigurare care să vă despăgubească investițiile cu risc ridicat și economiile pe termen lung.

Advertisement

8. Monitorizați și sărbătoriți progresul dvs. financiar

Urmăriți-vă în mod regulat progresul și recunoașteți-vă realizările prin utilizarea instrumentelor de urmărire financiară pentru a vă vizualiza cheltuielile și pentru a vă crește economiile și performanța investițiilor. Sărbătoriți întotdeauna reperele și realizările dumneavoastră, deoarece acestea vă motivează să continuați să luați decizii financiare pozitive.

Concluzie

Construirea încrederii financiare nu este o chestiune de perfecțiune; este vorba despre angajament, educație, progres și o mentalitate pozitivă față de gestionarea banilor. Odată ce vă stabiliți obiectivele financiare, creați un buget realist și vă dezvoltați continuu cunoștințele de management financiar, sunteți pe drumul cel bun către managementul financiar. Pe măsură ce aplicați sfaturile de aici, veți observa că luați decizii financiare mai bune și căpătați din ce în ce mai multă încredere.

Advertisement

Continue Reading

Știri

Cum să faceți turul Europei cu puțini bani?

Published

on

Odată cu începutul fiecărui an nou promiți că anul acesta vei merge în Italia, Spania, Germania și în fiecare an promisiunea rămâne la stadiul de promisiune.

Da, în primele zile chiar începi să te uiți la vacanțe și excursii, îți faci planuri, dar la final renunți pur și simplu pentru că nu poți strânge suficienți bani pentru a face excursia de vis.

Ei bine, dacă faptul că nu găsești bani rapid este singurul lucru care te îngrijorează, dacă este singurul lucru care te face să dai un pas înapoi și să-ți amâni călătoria în fiecare an, iată cum poți călători prin Europa cu bani puțini.

Planificați-vă călătoria

Desigur, dacă contactați o agenție de turism nu va trebui să vă ocupați de organizarea călătoriei. Din păcate, călătoria prin agenție va fi mai scumpă, iar scopul acestui articol este să vă arate cum să călătoriți prin Europa cu cât mai puțini bani.

Prin urmare, stabiliți bugetul de care veți avea nevoie pentru a călători. Alegeți o destinație, timpul pe care vrei să îl petreci acolo și faceți un exemplu de plan de călătorie.

Dacă nu puteți cheltui destui bani, luați în considerare împrumuturi rapide online.

Ați spune că solicitarea unui împrumut de vacanță nu este o opțiune?

Bine, întrebați-vă când veți avea suficient timp și bani pentru a vă permite să călătoriți? Întotdeauna va fi ceva mai important, vor exista întotdeauna costuri surprinzătoare, iar călătoria ta va fi mereu în spate.

În momentul de față, împrumuturile rapide fără garanții, precum cele oferite de companiile de credit, au condiții foarte favorabile, astfel încât nu trebuie să vă amânați din nou călătoria prin Europa.

(Dacă doriți ca împrumutul să fie și mai profitabil, puteți căuta un împrumut rapid fără dobândă și economisiți și mai mult pe cheltuieli.)

Caută transport ieftin

Există două opțiuni aici – să călătorești cu mașina sau să cauți bilete de avion ieftine. Transportul propriu este o opțiune bună dacă călătoriți într-o țară vecină sau sunteți cu prieteni cu care puteți împărți cheltuielile de transport. Cu toate acestea, când vine vorba de destinații mai îndepărtate, avionul este soluția mai bună (dar și mult mai scumpă).

Economisiți banii de cazare

Veți spune că nu există nicio modalitate de a salva bani de cazare, pentru că mai trebuie să și dormi undeva? Da, dar în loc să stai în hoteluri de 3 sau 4 stele din centrul orașului, poți găsi un hostel sau un mic hotel la marginea orașului sau într-un oraș învecinat, unde vei plăti de câteva ori mai puțin pe noapte.

 

Continue Reading

Cele mai vizualizate