in

Un indicator “STOP” montat peste noapte în intersecția “5 Călărași”, o nouă bătaie de cap pentru șoferi. Iată ce spune poliția rutieră

Un nou indicator rutier cu semnificația “STOP” a fost montat în intersecția de la “5 Călărași” săptămâna trecută. Este destinat șoferilor care circula pe Bulevardul Cuza Vodă dinspre magazinul “AGNEZA” și care vor să se schimbe direcția de deplasare la dreapta, înainte sau la stânga. Poliția mai spune că strada București este încadrată ca drum cu prioritate. Montarea lui a trecut aproape neobservată de majoritatea conducătorilor auto care s-au obișnuit să le fie acordată prioritatea de dreapta. Mai mulți posesori de permise auto s-au declarat nedumeriți în spațiul public privind utilitatea acestui indicator care a apărut aproape din senin acolo. Redăm integral câteva opinii lansate pe o rețea de socializare:

Carmen: “Nu chiar! Insa semnul ala a aparut peste noapte si nu ne-a anuntat si pe noi nimeni! Macar o postare ceva..daca nici Politia nu stie de existenta lui in caul asta ce facem? Sunt multi din oras care nu stiu ca acolo au pus stop! Si trec ca inainte crezand ca au prioritate! Daca se intampla ceva soferul e vinovat..mi-am luat la injuraturi ieri pe zi pe seama acestui lucru!”

Dobre C.: “Pai de ce ai trecut tu? Ce indicator de prioritate ai văzut ca ai tu acolo? Semnul acela nu schimba cu nimic circulația in acea intersecție …dacă vii dinspre zoo și faci stânga spre Orizont dai prioritate de dreapta …ce nu vă este clar?”

Viorel S.: “In acea intersecție cred ca cea mai buna treabă ar fi mutarea trecerilor de pietoni 10-15 metri mai departe (știu, alte scuze pentru noi borduri…) și făcut un mare sens giratoriu…
Eventual si cum spunea cineva mai sus, mutarea stației de taxi o stradă mai inapoi.
Sau semaforizarea, chiar dacă sensurile giratorii funcționează mult mai bine când se respectă regulile de circulație.”

Cosmin G.: “Nicidecum. STOP-ul rezolvă toate problemele în acea zonă. Într-un an de zile, vor afla cu toții că acolo este un STOP. Sau dacă Poliția Rutieră stă o săptămână și dă amenzi și ridică niște premise pentru neacordare de prioritate, să vezi atunci vânzări la OPTICA.”

Dincă R: “Eu nu stiu ce atata polemica pt nimic…Indicatorul “Oprire”(deci stop cum ii zice lumea..) si indicatorul “Cedeaza trecerea” sunt egale in grad deci intre participantii la trafic care le intalnesc se aplica tot prioritatea de dreapta…Deci concret: cei care vin dinspre Zoo tot trebuie sa acorde prioritate de dreapta celor care vin dinspre Agneza atunci cand efectueaza virajul la stanga in directia Orizont(asta bineinteles dupa ce au acordat prioritate celor ce vin pe str Bucuresti dinspre Orizont).”

Prof. instructor auto Aurel Peicu: “Este o problemă veche dirijarea intersecțiilor din Călărași, intersecții la care drumul cu prioritate are scuar, adică două părți carosabile!
Trebuia ca acel indicator “Oprire” (STOP) să fie confirmat printr-un indicator “Cedează trecerea” instalat pe scuar, în intersecție, pentru a confirma pierderea priorității de trecere reglementată la intrarea în intersecție.
Suntem un oraș atât de mic, de simplu în configurația rețelei stradale, a intersecțiilor, dar domnii din administrația locală nu se descurcă. Le ofer sprijinul meu ca profesor de legislație rutieră!”

Andrei C.: “Ar fi bun un giratoriu si la tenaris … multi se încurcă acolo si cred ca au prioritare,dar defapt au cedează… “

MAI SUNT SUTE DE ASTFEL DE COMENTARII CU PRIVIRE LA ACEST SUBIECT. DACĂ VREI SĂ LE CITEȘTI PE TOATE, LINK AICI

Părerile călărășenilor sunt împărțite. Mulți au făcut haz de acest “dubios” indicator care în ultimele zile ba apărea, ba dispărea de al locul lui. (Ieri, 10 sept. orele 16 indicatorul a fost demontat, apoi a fost montat la orele 19 – spun șoferii. n.r.) CAPTURĂ ECRAN MAI JOS

imaginea din intersecție care a stârnit sute de reacții

Pentru că ne dorim ca toată lumea să aibă un răspuns clar, din care să înțeleagă exact care este situația am solicitat sprijin din partea Biroului Rutier Călărași din subordinea Inspectoratului de Poliție Județean Călărași pentru lămurirea acestei situații. Răspunsul a venit prompt și foarte clar:

Indicatorul STOP a fost montat la solicitarea Biroului Rutier întrucât s-a constatat lipsa acestuia, strada cu regim prioritar fiind str. București.

*Nu sunt necesare reguli noi în acest caz, ci doar respectarea normelor rutiere specifice acestui indicator.”


Pentru a încuraja conducătorii auto să fie civilizați în trafic, vă arăt și sancțiunile pe care le riscă în cazul încălcării regulilor de circulație:

Sancțiunile ce se impun pentru respectarea indicatoarelor rutiere din acea intersecție referitoare la regulile de prioritate sunt prevăzute de art. 100 alin. (3) lit. c) sau art. 101 alin (3) lit a) din OUG 195/2002 R privind circulația pe drumurile publice.

What do you think?

0 points
Upvote Downvote

Total votes: 0

Upvotes: 0

Upvotes percentage: 0.000000%

Downvotes: 0

Downvotes percentage: 0.000000%

Leave a Reply

avatar
  Subscribe  
Notify of

Președintele PSD, prim-ministrul României, doamna Viorica Dăncilă, scrisoare adresată persoanelor vârstnice

Fostul edil de Călărași Dragu Nicolae, noul consilier personal al președintelui CJ, Vasile Iliuță