Connect with us

Știri

Turist în Călărași pentru prima dată. Obiective și atracții turistice de vizitat

Published

on

Județul Călărași, situat în sud-estul României, oferă o mulțime de activități turistice și locuri inedite de vizitat. Orașul Călărași este amplasat pe brațul Borcea al Dunării și are numeroase atracții turistice, precum Ostroave pe Dunăre, unde se pot face excursii cu vaporul peste Dunăre, și Lacul Valea Roșie, o zonă protejată de lege, cu apă sărată și nămol terapeutic. Balta Ialomiței este un loc popular printre pescari, iar Parcul Central este un loc ideal pentru plimbări.

În plus, județul are și obiective culturale și istorice, cum ar fi Muzeul Dunării de Jos, Monumentul Eroilor din Călărași și ruinele Cetățenii Bizantine Vicina, alături de o mare grădină zoologică unde sunt adăpostiți urși, tigri, hipopotami și multe alte animale.

Județul Călărași, situat la aproximativ 70 de kilometri de București, oferă o varietate de locuri de vizitat, printre care se numără:

 • Ostroavele de pe Dunăre, amplasate pe brațul Borcea al Dunării, unde poți găsi plaje amenajate și poți face un traseu cu vaporul peste Dunăre până în stațiunea Silistra de pe malul bulgăresc. Excursiile pe Dunăre sunt foarte căutate datorită experienței inedite și a peisajelor spectaculoase.

 • Lacul Valea Roșie, o zonă protejată de lege, unde apa sărată conține sulf și sodiu, iar nămolul are proprietăți terapeutice. Aici există și o zonă de pescuit pentru pasionați. Lacul se află aproape de comuna Mitreni și se întinde pe o suprafață de aproape 14 hectare.
 • Balta Ialomiței, înconjurată de brațul Borcea și brațul Ostrov al Dunării, este locul preferat al pescarilor. O mică porțiune a fost desemnată rezervație naturală și este păstrată în regim natural.
 • Parcul Central, situat pe faleza Dunării, este ideal pentru plimbări și relaxare. Acesta oferă o atmosferă plăcută, cu verdeață și gazda unor statui reprezentându-l pe Burebista și pe Regele Carol I.

Descoperă județul Călărași: atracții turistice și culturale

Aici se găsesc atât obiective turistice naturale, cât și culturale și istorice, cum ar fi:

 • Muzeul Dunării de Jos – o destinație ideală pentru cei interesați de istoria și cultura zonei, unde poți vedea o colecție diversă de obiecte arheologice, etnografice, documente istorice și fotografii.

 • Monumentul Eroilor din Călărași – un loc de comemorare și respect pentru eroii care și-au dat viața în luptele pentru independența și libertatea României.
 • Biserica fostei Mănăstiri Negoiești – o bijuterie arhitectonică construită în secolul XVII, ctitorită de Voievodul Matei Basarab și soția lui Elena, care face parte dintr-un complex monahal și a fost declarată monument istoric.
 • Grădina Zoologică din Călărași – a treia cea mai mare grădină zoologică din România, unde poți vedea o varietate de animale, printre care ursul Grizzly de Alaska și pasărea Emu.

 • Cetatea bizantină Vicina – ruinele unei fortificații strategice construite în secolele X-XI, care servea drept fortificație strategică pe timpul Imperiului Bizantin și care se află în comuna Ostrov.
 • Muzeul dedicat civilizației Gumelnița din Călărași este un punct de atracție turistic important, cu o colecție bogată de artefacte arheologice din epoca neolitică, a bronzului și din civilizația geto-dacă. Înființat în 1957, muzeul se găzduiește într-o clădire modernă inaugurată în 2007 și oferă vizitatorilor activități educative și interactive, inclusiv ateliere de ceramică și demonstrații de prelucrare a pirotehniei.De asemenea, situl arheologic de la Grădiștea este un alt loc de interes din Călărași, situat la câțiva kilometri de oraș, unde s-au descoperit oseminte umane din perioada geto-dacică. Acest sit arheologic, cercetat sistematic de mai multe decenii, cuprinde o așezare și o necropolă care oferă informații valoroase despre viața și cultura comunităților care au trăit în această zonă acum aproximativ 7000 de ani. Așezarea de la Grădiștea este compusă din mai multe niveluri, cu structuri de locuințe, ateliere, depozite și alte construcții.
 • Herghelia Jegalia este una dintre cele mai frumoase herghelii din tara! Situata in localitatea Perisoru, Judetul Calarasi, Herghelia Jegalia este locul ideal unde turistii se pot relaxa facand echitatie si admirand cabaline de rasa.  Herghelia este destinata cresterii si ameliorarii materialului genetic pentru rasa Cal de Sport Romanesc, precum Trapas si Semigreu. Gasesti aici lista cu toate serviciile prestate de Herghelia Calarasi: Detalii AICI!

Călărașiul, situat într-o poziție impresionantă, este un oraș plin de atracții turistice naturale, oferind o varietate de excursii și plimbări atât pe apă, cât și pe jos, astfel încât să nu te plictisești.

 • Printre cele mai frumoase atracții naturale ale județului Călărași se numără ostroavele de pe Dunăre, care sunt formate prin dinamica hidrologică a fluviului și procesele de eroziune și sedimentare, dar și prin regimul periodic al inundațiilor. Aici există ecosisteme bogate de luncă, inclusiv păduri naturale, mlaștini și canale naturale. Ostroavele Albina, Ciocănești, Georgescu, Fermecat, Șoimu, Turcescu, Haralambie, Fiul, Cianul și Pisica sunt supravegheate și coordonate de Agenția de Protecție a Mediului. Ostrovul Pisica găzduiește păsări rare, precum șoimul dunărean și stârcii, iar în apropiere se află ruinele cetății bizantine Vicina. În zonă trăiesc peste 20.000 de specii de păsări și peste 1.100 de specii de animale ocrotite prin lege.

Foto: www.formula-as.ro

 • Balta Ialomiței, cunoscută și sub numele de Balta Borcea, este o insulă situată pe cursul inferior al Dunării, care se întinde pe o suprafață de 831,3 km pătrați și are o lungime de 94 de kilometri. În trecut, era un loc cu stuf, mlaștini, lacuri și zone de uscat acoperite de copaci mici, ceea ce făcea ca apa să stagneze mult în această zonă, motiv pentru care a fost numită baltă. În prezent, o parte din insulă este protejată și are statut de rezervație naturală, numită Caiafele Moroiu, în timp ce o altă parte este folosită pentru cultivarea de porumb și sfeclă de zahăr.

Există multe atracții turistice de vizitat în Călărași, inclusiv Lacul Valea Roșie și Plaja Samskara, ambele oferind o experiență relaxantă și terapeutică. De asemenea, Plaja Pod 4 este un loc popular, cu nisip fin și opțiuni de cazare. Pentru a ajunge la obiectivele turistice din Călărași, poți merge cu mașina, trenul sau autobuzul, iar pentru obiectivele naturale vei avea nevoie de mașină personală sau de ajutorul localnicilor pentru a te ghida în explorarea lor.

 • Plaja Samskara – Pentru o experiență relaxantă în timpul verii, Plaja Samskara este locul ideal. Dacă nu îți place aglomerația și vrei să eviți Constanța pentru a te bronza, atunci Plaja Mare este perfectă pentru tine. Pentru a ajunge acolo, trebuie să iei catamaranul din oraș, dar călătoria durează mai puțin de un minut și biletele sunt la prețuri rezonabile. La plajă, poți să închiriezi un șezlong sau să stai pe propriul prosop. Plaja are umbreluțe și nisip fin pe care îți poți scufunda picioarele. Intrarea în apă este abruptă, deci este important să știi să înoți. Cabinele de schimb și dușurile sunt disponibile, iar dacă ai copii, aceștia se pot juca în zona special amenajată pentru ei. Dacă dorești să rămâi peste noapte, există opțiuni de cazare în căsuțe cu baie proprie, bungalouri sau corturi.

 • Plaja Pod 4 din Călărași – O altă destinație populară printre localnici și turiști este Plaja Pod 4 din Călărași. Această plajă, numită și Plaja Călărași, oferă șezlonguri și nisip fin, iar apa Dunării curge într-un ritm mai lent și nu este atât de adâncă ca în alte zone.Pentru a ajunge aici, trebuie să parcurgi Autostrada Soarelui până la ieșirea spre Lehliu, apoi să urmezi drumul național DN3 pentru aproximativ o oră, în funcție de punctul de plecare din București.Plaja Pod 4 Călărași se află la brațul Borcea și oferă opțiuni de relaxare pe șezlonguri, prosop sau baldachin. Este o alegere excelentă pentru o escapadă în familie în weekend, deoarece există trambuline pentru copii și un loc de joacă cu leagăne. Dacă vrei să găsești umbră, poți căuta un copac generos.Dacă dorești să petreci mai mult timp la Plaja Pod 4 Călărași, poți găsi cazare la complexul Albastros, aflat în apropierea plajei.
Foto: www.formula-as.ro

Foto: www.formula-as.ro

Cum ajungi la obiectivele turistice din Călărași

Poți ajunge în Călărași cu mașina personală, pe autostrada A2 sau autobuzul ori trenul. Odată ajuns în Călărași, pentru a vizita obiectivele turistice din oraș poți merge pe jos sau cu mijloacele de transport în comun. Pentru obiectivele naturale din județul Călărași vei avea nevoie de mașină personală.

Advertisement

De exemplu, ca să ajungi la Balta Ialomiței, trebuie să mergi cu mașina până în Bordușani, iar apoi cu barca până pe malul Bentului Mare. Traversezi apoi cu Bacul și ai ajuns. Poți întreba localnici despre traseele spre obiectivele naturale din Călărași. Ei te vor îndruma și te vor ajuta să explorezi frumusețile locului.

Știri

Accident în Călărași: Un șofer neatent a provocat un accident rutier la Orizont

Published

on

În dimineața zilei de duminică, la ora 02:00, un nou accident de circulație a avut loc în municipiul Călărași, la intersecția Orizont. Un autoturism înmatriculat în Italia, condus de un șofer imprudent, a acroșat un Mercedes care circula regulamentar pe strada București, condus de un alt tânăr.

Polițiștii și o ambulanță s-au deplasat de urgență la fața locului. Din fericire, nu au fost raportate victime.

Conform declarațiilor martorilor și verificărilor preliminare ale poliției, șoferul autoturismului înmatriculat în Italia a fost găsit vinovat pentru neacordarea priorității. Ca urmare, acestuia i s-a reținut permisul de conducere, devenind pieton pentru fapta sa.

Poliția continuă cercetările pentru a stabili cu exactitate circumstanțele producerii accidentului.

Advertisement

Continue Reading

Știri

Tragedie în Călărași: Bărbat găsit fără suflare în scara unui bloc. Polițiștii au împânzit zona

Published

on

Incident tragic în municipiul Călărași, sâmbătă seara. Un bărbat de aproximativ 70 de ani, recent mutat într-un bloc de pe strada Mușețelului, a fost găsit fără suflare după ce ar fi căzut patru etaje în gol pe casa scării.

Conform primelor informații, se pare că bărbatul se afla în stare de ebrietate în momentul accidentului. Locatarii blocului au fost cei care au alertat autoritățile, după ce au auzit zgomotul puternic și l-au găsit pe bărbat căzut în casa scării.

La fața locului s-au deplasat imediat polițiștii și un echipaj de ambulanță. Din păcate, medicii nu au mai putut face nimic pentru bărbat, aceștia declarându-i decesul pe loc.

Poliția a demarat o anchetă pentru a stabili cu exactitate circumstanțele în care s-a produs acest incident nefericit.

Advertisement

Vecinii bărbatului sunt în stare de șoc, mulți dintre ei fiind încă nedumeriți de ceea ce s-a întâmplat.

Trupul bărbatului va fi transportat la morga spitalului pentru efectuarea autopsiei, care va oferi mai multe detalii despre cauzele decesului.

Continue Reading

Știri

Flexibilitate în căutarea unui loc de muncă: Cum să te adaptezi la schimbările de pe piața muncii

Published

on

Experții de la agregatorul de joburi Jooble îți oferă 7 strategii eficiente care te vor ajuta să te adaptezi la schimbările de pe piața locurilor de muncă

În ultimii ani, piața muncii din România, la fel ca și cele din alte țări ale Uniunii Europene, a suferit numeroase schimbări importante, impulsionate de factori precum digitalizarea, progresul tehnologic și globalizarea. Aceste transformări au influențat și piața de locuri de muncă din Brașov. Unele joburi au început să piardă din popularitate, cum ar fi muncitori necalificați în producție, casieri în retail sau lucrători în tipografii. Pe de altă parte, a crescut semnificativ oferta de locuri de muncă pentru farmaciști, dezvoltatori de software, ingineri electrici și mecanici, specialiști în marketing digital, sau personal în turism și ospitalitate.

Astfel, este important să știi cum să te adaptezi la aceste schimbări, pentru a îți asigura un loc de muncă stabil, bine plătit și cu oportunități de avansare. Ne-am consultat cu experții de la agregatorul de locuri de muncă Jooble, pentru a îți oferi următoarele strategii pe care le poți adopta, pentru a rămâne competitiv și flexibil în căutările tale de joburi:

 • Dezvoltă-ți competențele

Pentru a fi competitiv pe piață, trebuie să investești în dezvoltarea continuă a propriilor competențe. Poți să înveți abilități noi și să le perfecționezi pe cele existente participând la diverse cursuri online, workshop-uri și conferințe. Platformele educaționale online precum Coursera, Udemy sau LinkedIn Learning oferă o sumedenie de cursuri care te pot ajuta să rămâi la curent cu ultimele tendințe din domeniul tău.

De asemenea, obținerea de certificări recunoscute în industrie este un mod foarte bun de a îți spori atractivitatea în fața angajatorilor. Aceste certificări le vor confirma că deții cunoștințele și abilitățile necesare pentru a excela în pozițiile la care aplici.

 • Fă cât mai mult networking

Dacă reușești să îți construiești o rețea de contacte profesionale, îți vei deschide multe uși către oportunități de angajare. Participă la cât mai multe evenimente de networking, aderă la grupuri profesionale și asociații din domeniul tău și folosește platformele online pentru a îți extinde rețeaua de contacte.

Mai mult, un profil de LinkedIn complet și actualizat, cu o fotografie profesională și o descriere clară a experienței și a competențelor tale, poate atrage atenția recrutorilor și îți poate facilita stabilirea conexiunilor profesionale.

Advertisement
 • Fii adaptabil și flexibil

Pentru a te adapta la schimbările permanente de pe piața muncii, este important să fii deschis la diferite tipuri de joburi și contracte de muncă. Fii dispus să iei în considerare oferte de muncă temporare, part-time sau chiar proiecte de freelancing. Aceste oportunități îți pot oferi experiențe inedite și pot duce ulterior la angajări permanente.

Lucrul remote a devenit din ce în ce mai popular, oferind flexibilitate și oportunitatea de a lucra pentru companii din alte orașe sau chiar țări. Familiarizează-te cu instrumentele de colaborare la distanță și dezvoltă abilitățile necesare pentru munca de la distanță, pentru a fi pregătit pentru aceste oportunități.

 • Pregătește-te serios pentru interviuri

O pregătire temeinică pentru interviuri îți va spori șansele să îi impresionezi pe angajatorii potențiali. Exersează răspunsurile tale la întrebări și pregătește exemple concrete care să îți confirme competențele și realizările. Simularea unui interviu cu un prieten sau cu o rudă te poate ajuta să capeți încredere în sine și să îți cizelezi răspunsurile.

De asemenea, informează-te despre companiile la care aplici, studiind valorile și cerințele acestora, pentru a îți adapta răspunsurile în consecință.

 • Monitorizează tendințele din industrie

Pentru a rămâne competitiv pe piața muncii, este important să fii la curent cu toate tendințele noi din domeniul tău. Citirea publicațiilor de specialitate, abonarea la reviste și newslettere de profil, precum și participarea la seminare web și conferințe te pot ajuta să fii la curent cu schimbările și să identifici oportunitățile noi.

 • Fii flexibil geografic

În anumite situații, poate fi necesar să te relochezi pentru noul tău loc de muncă. Astfel, flexibilitatea geografică îți poate deschide noi oportunități și poate reprezenta un mare avantaj pentru angajatorii care caută candidați dispuși să se mute. În plus, posibilitatea de lucru remote îți permite să colaborezi cu companii din alte regiuni sau țări, fără a fi nevoie să te relochezi fizic.

 • Dezvoltă-ți abilitățile soft

Pe lângă competențele tehnice, cele ”soft” sunt din ce în ce mai apreciate de angajatori. Acestea includ comunicarea eficientă, munca în echipă, adaptabilitatea și gestionarea timpului. Dezvoltarea acestor abilități poate face diferența între a fi doar un candidat bun și a fi candidatul ideal pentru job.

Continue Reading

Cele mai vizualizate