Connect with us

Actualitate

Top cele mai nejustificate cheltuieli făcute de primăriile din Călărași

Published

on

Poate că trebuia făcut de mult acest top. Pentru că trebuie să avem un început, luam ca reper anul 2021. Vom încerca să vă arătăm ceea ce am descoperit noi. Sume imense, bani mulți, cheltuiți anual de primăriile din țară pe diverse lucruri dubioase la prima vedere, însă cu substrat, dacă sunt făcute câteva conexiuni.

Greu să ghicești sau măcar să-ți treacă prin cap ce achiziții care mai de care mai dubiose fac oamenii aleși de noi. Unii primari au impresia că pot folosi banii publici după bunul plac, însă lucrurile nu stau chiar așa. Cel puțin legea așa spune. Fie că sunt implicați în administrație, construiesc parcuri, grădinițe, pupă bătrâne pe frunte sau cântă în biserică în ziua de duminică, totul e umbrit de nonșalanța acestora când vine vorba de cheltuirea banilor de care dispun în bugetul local.

Un raport al Curţii de Conturi arată că în unele localităţi s-au achitat lucrări inexistente, edilii s-au şcolit pe bani publici sau şi-au făcut sigurări de viaţă. Unii primari au cheltuit bani din fondul de urgenţă alocat pentru inundaţii şi alte dezastre.

În top, la aceste abateri este Curcani, localitatea condusă de Aurică Gazu, un adevărat politician, primar doar în intervalul 08:00 – 16:00, care se recomandă sub sigla PSD, aruncă sume colosale în toate direcțiile, după bunul plac! Să fie bine, cum s-ar spune! Mașini de numărat bani, servicii hoteliere și plata avocaților pentru angajații care au cazierul pătat cu ani de pușcărie sau probleme penale în prezent.

“Servicii de inchiriere ghirlande luminoase pentru  Comuna Curcani Judetul Calarasi” – 130.000 de lei. 

Achiziția s-a desfășurat la data de 28.10.2021. Ofertantul, o firmă tot din Călărași, a încărcat oferta pe SEAP, la o oră distanță a fost achiziționat serviciul de către autoritatea locală. Ce inseamnă asta? Primăria Curcani a plătit, nici  mai mult nici mai puțin de 26.000 de euro pentru servicii care presupun închirierea unor ghirlande specifice sărbătorilor de iarnă. Iarna se pare că a întârziat pentru această primărie dornică să păstreze tradiția sărbătorilor de iarnă. Pentru că este nevoie, o altă firmă, a fost plătită cu 20.000 lei să monteze/demonteze aceste ghirlande… Sursele noastre spun că montajul acestor ghirlande nu s-a realizat cu firma contractantă, ci cu personalul din primăria Curcani.

Advertisement

Sume imense și la capitolul combustibil. Peste 100.000 lei au fost atribuiți, tot printr-o achiziție directă,  în anul 2021, de la o firmă dintr-o localitate aflată la aproximativ 15 minute distanță care să asigure combustibil necesar deplasărilor în interes de partid, pardon, interes de serviciu.

După o muncă constantă, oficialii administrației din Curcani se plimbă pentru a se relaxa. Formare profesională în Delta Dunării.

“Servicii hoteliere pentru Curcani” – o altă achziție interesantă pe care autoritatea din Curcani a realizat-o în anul 2021. Formarea profesională s-a realizat printre speciile rare de păsări existente în Delta Dunării, ar spune cârcotașii. Descrierea pachetului spune: Resort Pufelene , Delta Dunarii Costul participarii este de 4 133.33 + 5% tva = 4 340 – servicii cazare si mese in regim fisa cont, pentru 6 zile/5 nopti, pentru perioada – 18-23 IULIE 2021

950 lei taxa curs – servicii conexe cazarii se vor achizitiona din Expert Diplomatic Training SRL CUI: 36138927; COD CPV – 80530000 – 8 Servicii Formare Pentru inscriere se transmite un formular de participare pe e-mail cu datele necesare. 

Altfel spus, un angajat din Primăria Curcani a achiziționat și beneficiat de servicii hoteliere pentru 6 zile prin Delta Dunării, cel puțin acestea sunt informațiile publice.

După formarea profesională din Delta Dunării, Primăria Curcani a înțeles nevoai cetățenilor de a sta pe bancă, motiv pentru care s-a realizat o achiziție și în acest sens. 65.000 lei pentru 65 de bănci stradale care vin la pachet cu un coș de gunoi. Pentru ca aspectul naturii să fie redat cât mai bine, 400 de kg de gazon au fost achiziționate în luna mai a anului 2021. Peste 14.000 de euro au fost folosiți de autoritatea din Curcani pentru servicii IT de mentenanță. Probabil era nevoie de cineva care să oprească și să pornească calculatoarele și xerox-urile instituției. Achiziția cuprinde și actualizare unui site web, fără a fi specificat.

Advertisement

 

 

 

Actualitate

Performanțe remarcabile pentru Gloria Fundeni la Cupa României de box

Published

on

Urmăriți știrile Călărașipress.ro pe Whatsapp

În urma unei participări de succes la Cupa României de box pentru cadeți, desfășurată săptămâna trecută în Brăila, Gloria Fundeni se poate mândri cu rezultate impresionante. Clubul sportiv din comuna Fundeni a fost reprezentat de patru sportivi de excepție: Bogatu Marius, Nițu Marius, Parici Mario și Parici Rafael.

Cele două medalii de bronz câștigate de Nițu Marius și Parici Mario marchează nu doar succesul individual al acestor tineri sportivi, ci și efortul susținut și dedicarea antrenorilor din cadrul clubului Gloria Fundeni.

Primarul Gheorghiță Cărtușanu, un susținător al activităților sportive și al unui stil de viață sănătos în comunitatea sa, a subliniat importanța acestor realizări pentru tinerii din Fundeni. “Felicităm pe această cale atât sportivii pentru progresul lor, determinarea și educația pe care o demonstrează, cât și pe antrenor pentru implicarea și rezultatele rapide obținute“, a declarat primarul.

Reprezentanții CS Gloria Fundeni au transmis pe o rețea de socializare mesaje de mulțumire și apreciere pentru echipa lor, subliniind progresul, ambiția și educația demonstrată de sportivii lor, dar și efortul și implicarea antrenorului în obținerea acestor rezultate impresionante.

Advertisement

“Săptămâna trecută, clubul nostru și comuna au fost reprezentate la Cupa României de box – cadeți, organizată la Brăila, de către 4 sportivi: Bogatu Marius, Nițu Marius, Parici Mario și Parici Rafael. Nițu Marius și Parici Mario au câștigat medalii de bronz. Dorim să-i felicităm pe această cale atât pe ei pentru progresul, ambiția și educația lor, dar și pe antrenor pentru implicare și rezultatele rapide” au transmis reprezentanții CS Gloria Fundeni pe o rețea de socializare.

Cu fiecare performanță, Gloria Fundeni reafirmă poziția sa în elita sportului românesc și inspiră generațiile viitoare să urmeze aceeași cale a excelenței și pasiunii pentru sport.

 

Continue Reading

Actualitate

PSD Călărași / Bogdan Mihai: Toate proiectele începute vor fi duse la bun sfârşit

Published

on

Urmăriți știrile Călărașipress.ro pe Whatsapp

Joi, 18 martie, sediul PSD Călărași a fost gazda unei conferințe de presă care a adunat atenția asupra celor mai recente evoluții politice din județ. Vasile Iliuță, președintele PSD Călărași, alături de Bogdan Mihai, administratorul public al CJ Călărași și vicepreședinte al PSD Călărași, au fost prezenți pentru a discuta despre direcția viitoare a partidului și a proiectelor sale.

Bogdan Mihai a început prin a sublinia determinarea echipei de a duce la bun sfârșit toate proiectele începute. “Această echipă pe care a construit-o președintele și în care ne regăsim toți va merge înainte”, a declarat Mihai, evidențiind coeziunea și angajamentul grupului. “Înainte înseamnă să ducem proiectele la final.”

Unul dintre principalele puncte de discuție a fost proiectul parcării suspendate din fața spitalului, care urmează să primească ordinul de începere în săptămânile următoare. Bogdan Mihai a subliniat importanța acestui proiect, menționând că, deși alții l-au considerat nerealizabil, el și președintele Iliuță sunt hotărâți să-l pună în aplicare.

De asemenea, Mihai a adus în discuție și proiectul de anvelopare a spitalului, afirmând că acesta este în stadiul final.

Advertisement

Continue Reading

Actualitate

VIDEO. Fotbalul care schimbă destine: Cupa Speranței sprijină trei copii în lupta cu boala

Published

on

cupa speranței

În perioada 20-28 aprilie 2024, Sala Polivalentă “I.C. Neagu” din municipiul Calărasi devine epicentrul unui eveniment dedicat altruismului și solidarității umane: Turneul Caritabil de Fotbal “Cupa SPERANȚEI”. Organizat de publicația Realiatea din Călărași și Primăria Municipiului Calărasi, acest turneu își propune să aducă un zâmbet pe chipul a trei copii curajoși, care luptă împotriva unor maladii grave.

Cu un scop nobil în minte, Cupa SPERANȚEI se concentrează pe sprijinirea copiilor aflați în dificultate medicală, oferind o platformă pentru comunitatea locală și nu numai, să se implice și să ajute.

David-Alexandru Tănase este unul dintre cei trei copii care beneficiază de acest ajutor de neprețuit. La doar 8 ani, el a fost diagnosticat cu Leucemie Limfoblastică Acută, aflându-se acum în remisiune. Cu resursele financiare reduse ale familiei, turneul devine o lumină de speranță pentru ei, ajutându-i să facă față cheltuielilor medicale și de trai zilnice.

Irina Ecaterina Strugaru, în vârstă de 7 ani, luptă cu autismul infantil. Familia ei se bazează pe veniturile din domeniul construcțiilor și pe asistența personală, iar costurile terapiei și suplimentelor necesare pentru ea sunt greu de suportat. Fiecare contribuție la acest turneu îi aduce un pas mai aproape de tratamentul și îngrijirea de care are nevoie.

Sofia Emilia Buzatu, în vârstă de 9 ani, se confruntă cu un diagnostic crunt: neuroblastom. După două intervenții chirurgicale și tratamente intensive, ea luptă în continuare cu această boală nemiloasă. Costurile medicale ridicate pun o presiune financiară grea asupra familiei, iar acest turneu vine ca un suflu de speranță în viața lor.

Advertisement

Cu participarea a 12 echipe de amatori, turneul reprezintă o uniune a pasionaților de fotbal din comunitatea locală. Echipele precum Sporting Calarasi, Digi Calarasi, sau Friends Team Calărasi se întrec pentru un scop nobil: sprijinirea celor care au nevoie de ajutor.

Fie că ești un spectator pasionat de fotbal sau doar un suflet generos, ești invitat să te alături acestui eveniment deosebit. Poți face donații în timpul turneului sau în contul R071 BREL 0005 5396 3272 0100 pentru a contribui la aceste cauze nobile.

Continue Reading

Cele mai vizualizate