Connect with us

Actualitate

Top cele mai nejustificate cheltuieli făcute de primăriile din Călărași

Published

on

Poate că trebuia făcut de mult acest top. Pentru că trebuie să avem un început, luam ca reper anul 2021. Vom încerca să vă arătăm ceea ce am descoperit noi. Sume imense, bani mulți, cheltuiți anual de primăriile din țară pe diverse lucruri dubioase la prima vedere, însă cu substrat, dacă sunt făcute câteva conexiuni.

Greu să ghicești sau măcar să-ți treacă prin cap ce achiziții care mai de care mai dubiose fac oamenii aleși de noi. Unii primari au impresia că pot folosi banii publici după bunul plac, însă lucrurile nu stau chiar așa. Cel puțin legea așa spune. Fie că sunt implicați în administrație, construiesc parcuri, grădinițe, pupă bătrâne pe frunte sau cântă în biserică în ziua de duminică, totul e umbrit de nonșalanța acestora când vine vorba de cheltuirea banilor de care dispun în bugetul local.

Un raport al Curţii de Conturi arată că în unele localităţi s-au achitat lucrări inexistente, edilii s-au şcolit pe bani publici sau şi-au făcut sigurări de viaţă. Unii primari au cheltuit bani din fondul de urgenţă alocat pentru inundaţii şi alte dezastre.

În top, la aceste abateri este Curcani, localitatea condusă de Aurică Gazu, un adevărat politician, primar doar în intervalul 08:00 – 16:00, care se recomandă sub sigla PSD, aruncă sume colosale în toate direcțiile, după bunul plac! Să fie bine, cum s-ar spune! Mașini de numărat bani, servicii hoteliere și plata avocaților pentru angajații care au cazierul pătat cu ani de pușcărie sau probleme penale în prezent.

„Servicii de inchiriere ghirlande luminoase pentru  Comuna Curcani Judetul Calarasi” – 130.000 de lei. 

Achiziția s-a desfășurat la data de 28.10.2021. Ofertantul, o firmă tot din Călărași, a încărcat oferta pe SEAP, la o oră distanță a fost achiziționat serviciul de către autoritatea locală. Ce inseamnă asta? Primăria Curcani a plătit, nici  mai mult nici mai puțin de 26.000 de euro pentru servicii care presupun închirierea unor ghirlande specifice sărbătorilor de iarnă. Iarna se pare că a întârziat pentru această primărie dornică să păstreze tradiția sărbătorilor de iarnă. Pentru că este nevoie, o altă firmă, a fost plătită cu 20.000 lei să monteze/demonteze aceste ghirlande… Sursele noastre spun că montajul acestor ghirlande nu s-a realizat cu firma contractantă, ci cu personalul din primăria Curcani.

Advertisement

Sume imense și la capitolul combustibil. Peste 100.000 lei au fost atribuiți, tot printr-o achiziție directă,  în anul 2021, de la o firmă dintr-o localitate aflată la aproximativ 15 minute distanță care să asigure combustibil necesar deplasărilor în interes de partid, pardon, interes de serviciu.

După o muncă constantă, oficialii administrației din Curcani se plimbă pentru a se relaxa. Formare profesională în Delta Dunării.

„Servicii hoteliere pentru Curcani” – o altă achziție interesantă pe care autoritatea din Curcani a realizat-o în anul 2021. Formarea profesională s-a realizat printre speciile rare de păsări existente în Delta Dunării, ar spune cârcotașii. Descrierea pachetului spune: Resort Pufelene , Delta Dunarii Costul participarii este de 4 133.33 + 5% tva = 4 340 – servicii cazare si mese in regim fisa cont, pentru 6 zile/5 nopti, pentru perioada – 18-23 IULIE 2021

950 lei taxa curs – servicii conexe cazarii se vor achizitiona din Expert Diplomatic Training SRL CUI: 36138927; COD CPV – 80530000 – 8 Servicii Formare Pentru inscriere se transmite un formular de participare pe e-mail cu datele necesare. 

Altfel spus, un angajat din Primăria Curcani a achiziționat și beneficiat de servicii hoteliere pentru 6 zile prin Delta Dunării, cel puțin acestea sunt informațiile publice.

După formarea profesională din Delta Dunării, Primăria Curcani a înțeles nevoai cetățenilor de a sta pe bancă, motiv pentru care s-a realizat o achiziție și în acest sens. 65.000 lei pentru 65 de bănci stradale care vin la pachet cu un coș de gunoi. Pentru ca aspectul naturii să fie redat cât mai bine, 400 de kg de gazon au fost achiziționate în luna mai a anului 2021. Peste 14.000 de euro au fost folosiți de autoritatea din Curcani pentru servicii IT de mentenanță. Probabil era nevoie de cineva care să oprească și să pornească calculatoarele și xerox-urile instituției. Achiziția cuprinde și actualizare unui site web, fără a fi specificat.

Advertisement

 

 

 

Actualitate

DORNA AGRI S.A. din Roseți angajează combainier

Published

on

Urmăriți știrile Călărașipress.ro pe Whatsapp

SC DORNA AGRI S.A. din Roseți, punct de lucru Balta Roseți, angajează în condițiile legii:

  • combainier agricol

Contact:

SC DORNA AGRI S.A.
Roseți, punct de lucru Balta Roseți
Tel: 0749.101.009

Advertisement
Continue Reading

Actualitate

Drept la replică. Reacția Primăriei Budești după acuzațiile aduse din partea cetățeanului care susține că a fost jignit de reprezentanții primăriei

Published

on

În vederea unei corecte informări a opiniei publice, dar și în virtutea dreptului la replică, legat de articolul apărut în spațiul public în data de 26.03.2024, având ca titlu ” Primarul Ilie Mihai din Budești, acuzat că a jignit un localnic din satul Gruiu. Momentul surprins de o filmare ”Băgați-aș……”, ținem să precizăm următoarele:

Miercuri, 27.03.2024, Primăria Budești, jud. Călărași a luat act de aspectele total nerealiste, scoase din context, cu privire la așa-zisul incident din localitatea Gruiu, jud. Călărași, publicate pe pagina de web ”calarasipress.ro.”

Înainte de toate, calificarea unei discuții în spațiul public, purtate pe fondul edificării unor construcții ca fiind abuz verbal și fizic, este de natură să aducă atingeri grave reputației conducerii Primăriei Budești. Amintim că articolul 257 din Codul civil protejează și reputația persoanei juridice în mod similar cu cea a persoanei fizice.

Elemente de genul veridicitate, acuratețe, obiectivitate, imparțialitate, corectitudine și responsabilitate publică ar trebui să guverneze și modul de lucru al spațiului public virtual în cauză, evitând astfel lezarea gravă a imaginii Primăriei Budești, precum și a reprezentanților acestora, Primarul și viceprimarul orașului Budești.

În al doilea rând, este regretabil faptul că articolul conține o serie de erori care puteau fi evitate în condițiile în care s-ar fi dat eficiență principiului audiatur et altera pars, (a se asculta și cealaltă parte) valabil și în activitatea jurnalistică.

Advertisement

Este evident că prezentarea articolului mai sus enunțat evidențiază o lipsă flagrantă de informare obiectivă, conturând astfel o situație de fapt ieșită din context.

Articolul pleacă de la o ipoteză gresită (limbaj trivial al Primarului orașului Budești, abuzuri verbale, etc), care distorsionează adevărul privind realitatea de fapt.

Astfel, facem precizarea că, reprezentanții Primăriei Budești, aflați în împreună cu Serviciul Control Disciplina în Construcții din cadrul aceleiași instituții se aflau în timpul serviciului, respectiv îndeplineau activitate de prevenție și combatere aflate sub incidența Legii 50/1991 privind autorizarea executării construcţiilor şi unele măsuri pentru realizarea locuinţelor.

Dat fiind că, în timpul deplasării de lucru, se observase edificarea unui gard, aparent înafara legii, reprezentanții Primăriei Budești au solicitat informații referitoare la respectiva construcție, moment în care o persoană aflată în acel loc a început să aducă injurii Primarului orașului Budești. Un cetățean, aflat în apropiere, străin de conflict, a început să înjure persoana care filma și care folosea un limbaj trivial la adresa reprezentanților Primăriei Budești. Așadar, în fundalul filmării postate pe site-ul calarasipress.ro, se poate evidenția cu ușurință că, nu Primarul orașului Budești este cel care folosește cuvinte jignitoare, ci altă persoană aflată în apropiere și care a apreciat că acesta ar fi modul de combatere potrivit pentru incidentul în cauză.

Facem precizarea că Primăria orașului Budești dezavuează un astfel de comportament și îndeamnă pe toți cei care folosesc un astfel de limbaj, la calm și maturitate.

De asemenea, Primăria orașului Budești se delimitează categoric de acest tip de comportament, Primarul orașului Budești condamnând ferm orice act de violenţă verbală, indiferent de persoană. Orice gest reprobabil în societate trebuie sancționat potrivit legislației în materie.

Advertisement

În egală măsură, conducerea Primăriei Budești nu acceptă fie asociată cu violenţa de orice tip, cu atât mai puţin cu cea îndreptată împotriva concetățenilor orașului Budești, în condițiile în care Primarul orașului Budești este cunoscut ca fiind o persoană apropiată acestora.

În concluzie, având în vedere aceste erori de înțelegere a conflictului generat subiectiv, (probabil din considerente politice) de persoane rău voitoare, Primăria Budești vă solicită retragerea din mediul online a articolului tendențios, de natură a creea grave prejudicii acestei instituții și, nu în ultimul rând, cetățenilor orașului Budești.

De asemenea, invităm reprezentanții redacției calarasipress.ro la un dialog deschis pentru clarificarea tuturor aspectelor legate de acest neplăcut incident scos eminamente din context, care a  dus la creearea unei imagini negative a instituției, în mod nejustificat.

Cu stimă,                                                                                                       27.03.2024

Primăria orașului Budești

Advertisement
Continue Reading

Actualitate

Cursuri de formare profesională, la CRFPA Călărași

Published

on

Urmăriți știrile Călărașipress.ro pe Whatsapp

CRFPA CĂLĂRAȘI va demara următoarele programe de formare profesională:

🔧 MECANIC AUTO- curs de calificare, 720 de ore, condiție de acces învățământ general obligatoriu.
🧑‍🔧 ELECTROMECANIC UTILAJE ȘI INSTALAȚII INDUSTRIALE – curs de calificare, 720 de ore, condiție de acces învățământ general obligatoriu.
👷‍♂️ ELECTRICIAN CONSTRUCTOR – curs de calificare, 720 de ore, condiție de acces învățământ general obligatoriu.
💅 MANICHIURIST – curs de calificare, 360 de ore, condiție de acces învățământ gimnazial .
👩‍💻 LUCRĂTOR COMERCIAL – curs de calificare, 360 de ore, condiție de acces învățământ gimnazial.
🕵‍♂️ INSPECTOR IN DOMENIUL SĂNĂTĂȚII ȘI SECURITĂȚII IN MUNCĂ- curs de perfecționare, 80 de ore, condiție de acces învățământ liceal cu/fără diplomă de bacalaureat.
‼️ Documente necesare – copie CI, certificat naștere, certificat căsătorie , act studii.
📜 La finalizarea cursului, în urma examenului de absolvire, se vor elibera certificate cu recunoaștere națională .
Pentru detalii și înscriere vă așteptăm la sediul nostru (strada Sloboziei, nr. 4 bis) sau la următoarele date de contact :
Telefon: 0242. 319. 137 , 0242. 314. 353
Mail: crfpacl@anofm.gov.ro

Continue Reading

Cele mai vizualizate