Connect with us

Știri

Senatoarea Evdochia Aelenei despre Alternativa Dreaptă de la Călărași

Published

on

Noua structură politică de la Călărași, înființată oficial pe 16 octombrie 2022, condusă de liderul Mihai Toader, a reușit să aducă la aceeaşi masă mai multe persoane importante din zona parlamentară care s-au reorientat politic. Vorbim despre trei parlamentari AUR care s-au hotărât să părăsească barca lui George Simion, pentru a se alătura partidului cu ideologii conservatoare.

Lansarea organizației județene a partidului Alternativa Dreaptă de la Călărași a stârnit un val de nesiguranță pentru formațiunile politice aflate în lupta pentru afirmare, unele dintre ele fiind în stare de vegetație.

Am profitat de ocazie și am discutat cu un parlamentar ex-AUR care ne-a împărtășit experiența politică pe care a preferat să o lase în spate pentru o nouă ideologie politică.

Evdochia Aelenei este senator de Constanța, locuiește în Năvodari și spune că a intrat în politică pentru a schimba ceva în viața oamenilor. Fără să ezite, senatoarea l-a criticat pe Călin Balabasciuc (AUR), deputatul de Botoșani care a reușit să obțină un mandat de parlamentar în urma redistribuirii voturilor. Nu este cunoscut de călărășeni și nu are un sediu permanent unde să fie găsit.

Un singur parlamentar din Călărași a reacționat după scandalul sângeros. Restul, dezinteresați?

Foștii colegi de partid din Călărași spun că nu avea bani să-și plătească chiria, mutandu-se în vreo 3 – 4 locați în doar câteva luni ale anului 2022. Nici despre municipiul și județul Călărași, demnitarul din Constanța nu a avut cuvinte de laudă prea mari.

Evdochia Aelenei: Alternativa Dreaptă este un partid de dreapta. Eu sunt din Constanța, un tânăr, ne-a spus că a venit la noi, s-a înscris la Alternativa Dreaptă Constanța, pentru că oamenii, așa s-a exprimat, sunt dornici de o dreaptă adevărată. Dreaptă adevărată înseamnă familie tradițională, înseamnă păstrarea tradițiilor, integrarea într-o Europă normală, cu drepturi egale. Înseamnă să nu ne fie rușine să declarăm că suntem bărbat și femeie, că suntem o familie tradițională, că suntem mamă și tată, că ne păstrăm valorile. Până la urmă, că suntem normali. Este un partid de creștini, de oameni drepți, de oameni normali.

Legat de activitatea parlamentară, aveți un coleg aici, Călin Balabasciuc, care este deputat din partea AUR. Vă rog să evaluați activitatea colegului parlamentar la nivelul județului Călărași.

Evdochia Aelenei: Cred că nu este un secret că Balabasciuc are o evoluție nu lentă, o evoluție așa ca de melc în jud. Călărași. Eu nu pot să spun că Balabasciuc este un copil rău, probabil că s-a luat o decizie la nivel de partid să candidezi, tu fiind din Botoșani, să candidezi la Călărași, să lucrezi din București, și să ai un defect de vorbire, pentru că este clar – băiatul este extrem de emotiv și nu poate vorbi în public. Apoi, la 24-25 de ani, nu știu exact ce vârstă are acel copil, el nu are însăși experiență pentru familia lui, apoi să vină să vorbească. Ați văzut astăzi, noi am dat exemple de viață, am vorbit de-ale vieții, am vorbit ca niște oameni maturi, ori nu pot să ceri maturitate de la un copil de 24 de ani cu probleme de exprimare. Deci, Balabasciuc a avut inițiative legislative la nivel parlamentar, dar el nu are experiența vieții.
Dumneavoastră ați făcut parte din AUR?
Da.

Cu ce s-a făcut remarcat acest partid în structura din Constanța și Călărași?

Evdochia Aelenei: Așa cum a pornit-o partidul AUR, pentru mine a fost o plăcere să fac parte din partidul AUR. A fost așa ca și copilul pe care nu l-am avut. Noi am pornit cu sufletul deschis, respectând cei patru piloni – credință, libertate, familie, națiune, și așa am câștigat alegerile. Toată lumea spunea spunea în presă că iacătă ce surpriză, a intrat AUR în parlament. Nu a fost o surpriză. AUR a intrat în parlament pentru că o mână de oameni inimoși au crezut în pilonii aceia și au muncit efectiv ca să intre în parlament. Dumnezeu te adulează, nu te lasă pe de-alături. AUR a intrat în parlament datorită muncii noastre. Noi, în Constanța, chiar ne putem mândri că am scos 14,5%. Au intrat 2 senatori, 2 deputați. Eu am fost la senat pe locul 2. Nu am avut nici cea mai mică speranță când m-am trecut acolo pe liste, m-a trecut o prietenă, nici măcar nu pot să spun că m-am trecut eu. N-am avut nici cea mai vagă speranță că o să ajung în parlament, senator AUR pe locul 2. Iată că Dumnezeu a răsplătit munca, și atunci când îți dorești ceva tot universul lucrează pentru tine.

Vorbiți-mi vă rog dacă există puncte forte pe care Alternativa Dreaptă și le-a propus pentru a atrage oameni în partid și a aduce o schimbare.

Evdochia Aelenei: Cel mai forte punct este normalitatea și conservatorismul. Eu, pentru asta am intrat în Alternativa Dreaptă. Am fost dezamăgită în AUR, pentru că din momentul în care am intrat în parlament parcă totul s-a năruit și totul a început să meargă invers de cum am pornit. A devenit un partid de lider și măcar dacă liderul era ok, dar nu. Nu știu ce i-a luat mințile.
Aici, în Alternativa Dreaptă, punctul forte este normalitatea și respectul reciproc. De la ultimul membru până la președintele partidului, noi suntem frați și luăm hotărârile împreună. Totul este de o maximă transparență. Nimeni nu este mai presus de celălalt. Eu cred, încă o dată, mi s-au întâmplat câteva treburi bune în viață, când mi-am dorit ceva în viață foarte tare am reușit. Acum îmi doresc foarte tare ca Alternativa Dreaptă, cu mine sau fără mine în parlament, că nici nu știu dacă mai vreau un mandat sau nu, dar Alternativa Dreaptă cu siguranță va fi în Parlament.

Care sunt prioritățile dumneavoastră ca parlamentar în sprijinul oferit organizației politice din județul Călărași? Cum veți fi alături de călărășeni?
Evdochia Aelenei: Am văzut că sunt multe probleme în Călărași, de fapt cum sunt în toată țară, și am mai observat ceva. Oamenii nu cunosc legile, cetățenii de rând nu-și cunosc drepturile, nu îndrăznesc să-și ceară drepturile chiar dacă și le cunosc. Pornim de jos, de la chestiile mărunte. De la instituții care iau banii și nu asfaltează, de exemplu, o stradă. Este foarte simplu – întrebăm primăria câți bani a alocat pentru repararea acelei străzi, declarată ca și reparată, și vedem foarte clar dacă s-a făcut sau nu pentru strada aceea. Restul, justiția își face treaba. Nu trebuie noi să le rezolvăm pe toate.

Voiam să vă întreb cum vedeți administrația din județul Călărași și municipiu?

Evdochia Aelenei:  Sincer acum, eu nu știu chiar tot. Îi cred pe oameni, dar trebuie să mă duc să văd și eu pe teren. De exemplu, s-a ridicat astăzi o problemă că oamenii de rând plătesc impozitele și marii patroni nu. Hai să verificăm, chiar firmele mari nu-și plătesc impozitele? Nu se colectează impozitele la nivel de județ? Știți că acum a crescut salariul pentru primar, vice-primar și salariații din primărie. Știm, totodată, că s-a votat o lege nesimțită cu mărirea impozitelor, mai ales pe clădiri, se măresc impozitele cu 50%, toate lăsate la latitudinea primăriilor, a UAT-urilor. Nu era logic că urmează această mârșavă lege? A ieșit un coleg de-al meu senator care a vorbit circa 10 minute și nu a spus nimic despre această lege, dumnealui fiind unul dintre inițiatori. Am zis că nu este posibil așa ceva. Era predictibil că va veni legea aceasta, pentru că de unde să crească salariile primarilor. Poate că cetățenii nu știu. Primarul nostru din Năvodari, să zic, are 13.000 de lei salariu, plus încă 20% sporuri. Nu e posibil așa ceva. De unde? Nu mărind impozitele o să-și poată achita aceste nesimțite salarii? Despre asta.

 

Știri

VIDEO / Barul lui Bobiță din Tonea a luat foc. Pompierii intervin la fața locului

Published

on

Calarasipress.ro

Un incendiu a izbucnit în dimineața zilei de vineri, puțin după ora 03:00 dimineața, la un local din satul Tonea, comuna Modelu, județul Călărași. Autoritățile au fost alertate de vecinii îngroziți de flăcările care amenințau să cuprindă și proprietățile învecinate.

La fața locului au intervenit prompt echipe de pompieri cu mai, multe autospeciale de intervenție din cadrul ISU Călărași au fost mobilizate pentru a stinge incendiul.


Pompierii au înconjurat zona și au început să acționeze pentru a ține sub control flăcările care se propagau rapid în tot localul.


În același timp, poliția a asigurat perimetrul, menținând ordinea și siguranța în jurul zonei afectate de incendiu. Zona a fost restricționată accesului.


Cauza exactă a incendiului rămâne deocamdată necunoscută și urmează să fie investigată de către specialiștii în domeniu. Autoritățile vor efectua cercetări amănunțite pentru a determina originea și circumstanțele în care a izbucnit incendiul de proporții.

Continue Reading

Știri

Incendiu în bucătăria unui restaurant din Călărași din cauza unui grătar

Published

on

Un incendiu a izbucnit în această seară, orele 21:10, la un local situat pe Bulevardul Republicii, la intersecția cu Bulevardul Cuza Vodă din municipiul Călărași, mobilizând mai multe echipaje de pompieri și forțe de poliție. La fața locului au fost trimise rapid unități de intervenție pentru a lichida flăcările care au cuprins una dintre încăperile localului.


Evenimentul a atras atenția numeroșilor trecători și rezidenți din zonă. La momentul respectiv, zona a fost securizată de forțele de poliție, care asigură gestionarea traficului și menținerea ordinii publice.

Echipajele de pompieri s-au mobilizat rapid și au acționat cu promptitudine pentru a stăpâni flăcările înalte care au urcat pe coșul de evacuare al grătarului.

Nu au fost raportate victime sau răniți în urma incendiului. Până în prezent, cauza incendiului nu a fost stabilită și vor fi efectuate investigații amănunțite pentru a determina cauzele acestuia.

Continue Reading

Știri

Accident rutier în municipiul Călărași: Motociclist rănit într-o coliziune la intersecția Bulevardului Republicii cu Bulevardul Cuza Vodă

Published

on

Un accident rutier s-a produs în această seară în municipiul Călărași, la intersecția Bulevardului Republicii cu Bulevardul Cuza Vodă, soldându-se cu rănirea unui motociclist în urma coliziunii cu un autoturism care circula din sens opus.

Potrivit informațiilor preliminare, incidentul a avut loc în jurul orei 21:30, atunci când motociclistul, care se deplasa pe Bulevardul Republicii, nu a acordat prioritate unui autoturism  care intenționa să vireze spre dreapta pe același bulevard. Din nefericire, acest lucru a condus la coliziunea cu un autoturism marca Opel care circula regulamentar din sens opus.

La fața locului au intervenit de urgență echipaje ale serviciului de ambulanță și poliție pentru a acorda primul ajutor motociclistului rănit. Starea acestuia este evaluată ca fiind gravă, iar se pare că va fi transportat la Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului Municipal pentru investigații suplimentare și tratament adecvat.

Din cauza accidentului, traficul în zonă a fost afectat semnificativ, generând aglomerație și întârzieri considerabile. Autoritățile locale și polițiștii au intervenit rapid pentru a gestiona situația, îndrumând traficul în jurul zonei accidentului și asigurând măsurile necesare de siguranță.

Până în prezent, nu au fost furnizate informații suplimentare cu privire la identitatea și starea conducătorilor auto implicați în acest incident rutier. Poliția continuă investigațiile pentru a stabili cu exactitate circumstanțele și cauzele care au condus la producerea acestui accident nefericit.

Continue Reading

Cele mai accesate articole