Connect with us

Sănătate

Regina Maria oferă consultații coline în Clinica Virtuală

Published

on

Consultații online in Clinica Virtuală REGINA MARIA 

Consultații online, de la tine de acasă, beneficiind de opinia avizata a unui medic specialist. Oferim pacienților posibilitatea de a beneficia de consultații online, desfășurate de la distanta. În aceasta pagina, poți face o cerere de programare și tot aici vei putea accesa consultația online, la data și ora confirmate împreună cu reprezentanții REGINA MĂRIA. Pacienții din diaspora pot suna la numărul din call-center dedicat 040213010770, atât pentru a face programare în Clinica Virtuala, cât și pentru suport creare cont.

Totul de la tine de acasă, fără sa te deplasezi în clinica

In plus, la finalul consultatiei online, vizita la medic este salvata in istoricul tau medical si ai acces 24/24 la raportul medical, oricand, prin intermediul Contului Meu pe site-ul reginamaria.ro sau in aplicatia mobila REGINA MARIA.

Cat costa o consultație online?

Pretul unei consultatii online este acelasi precum in cazul unei consultatii obisnuite la medicul si specialitatea alese. Daca te programezi online, poti verifica pretul in procesul de programare. Daca alegi sa completezi cererea de programare, un reprezentant REGINA MARIA te va contacta pentru a iti comunica pretul. Confirmarea consultatiei va fi facuta numai in urma acceptului tau final.

Cum functioneaza?

PASUL 1
ITI CREEZI CONT SAU TE AUTENTIFICI

Pentru a face o programare virtuala, intra in Contul meu REGINA MARIA sau creeaza-ti cont.

PASUL 2
TE PROGRAMEZI ONLINE

Accesezi Clinica Virtuala, alegi specialitatea, medicul si ora la care doresti sa te programezi. Programarea confirmata se salveaza in Clinica Virtuala.

PASUL 3
TE ASIGURI CA DISPOZITIVUL TAU ESTE SETAT CORECT PENTRU DESFASURAREA CONSULTATIEI

Înainte de a începe consultația online, asigură-te ai descărcat aplicația gratuita Microsoft Teams sau ai testat funcționarea ei din browserul calculatorului, microfonul, boxele / difuzorul și camera video funcționează. NU este necesar ai cont de Microsoft Teams, în pasul următor vei putea accesa aplicația vizitator (guest).

Advertisement
PASUL 4
PARTICIPI LA CONSULTATIA ONLINE, IN DIRECT, CU MEDICUL SPECIALIST

Accesezi cu 5 minute inainte Clinica Virtuala, apesi pe “Incepe consultatia” si participi, in intervalul orar ales, la consultatia online. Rezultatul consultatiei tale il vei gasi ulterior in contul tau in sectiunea Consultatii.

PASUL 5
VERIFICI DACA EXISTA O SUMA PE CARE TREBUIE SA O ACHITI

În cazul în care serviciul nu este inclus în abonamentul tău, în Contul meu și în aplicația de mobil vei vedea un rest de plata, pe care îl poți achita online, fară te deplasezi în clinica. Factura aferenta consultației online iți va apărea în cont a doua zi după ce aceasta a avut loc.

Advertisement
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Sănătate

Camionul cu sănătate a început cursa în județul Călărași

Published

on

Urmăriți știrile Călărașipress.ro pe Whatsapp

Persoane din mediul rural vor beneficia de controale medicale gratuite în cadrul caravanei „Camionul cu sănătate ”, un proiect al Consiliului Județean Călărași. Conform raportului „Health at a Glance: Europe 2022”, România ocupă ultimul loc între țările din Uniunea Europeană în ceea ce privește mortalitatea din cauze tratabile (cauze de deces care pot fi evitate în principal prin intervenții medicale oportune și eficiente, inclusiv prevenirea secundară și tratamentul). De asemenea, speranța de viață în România continuă să fie cu peste zece ani mai mică decât cea din țări precum Spania, Suedia sau Italia.

În acest sens a fost indentificată o soluție pentru triajul populației din județul Călărași prin oraganizarea unei caravane de screening care să preîntâmpine diagnosticarea unor boli în stadii în care se pot vindeca. De asemenea, detectarea precoce și schimbarea stilului de viață pot reduce riscul avansării bolii respective.

Populația țintă este cea din mediul rural și urban cu acces dificil la serviciile medicale de bază: copiii din familiile defavorizate, vârstnicii, populația neasigurată. Colaborăm strâns cu autoritățile locale (primar, asistent social, asistent sanitar), ultimii doi reprezentând oameni cheie, continuatori ai activității noastre de prevenție în comunitatea respectivă. Organizăm caravane la care participă o echipă multi-disciplinară, în colaborare cu autoritățile locale.

Echipe formate din voluntari din sistemul medical vor merge în localități pentru a consulta, informa și educa pacienții despre riscurile complicațiilor diabetului zaharat și ale bolilor cardiovasculare.

Consultul medical regulat îi va ajuta pe beneficiarii proiectului să identifice din faza incipientă problemele de sănătate pe care aceștia le au, încă dinainte ca acestea să evolueze în afecțiuni greu de tratat și vindecat. Scopul activității este de a diagnostica din timp posibilele afecțiuni amânând sau chiar eliminând complet momentul instalării unei boli care ar putea să le pună viața în pericol.
Prima localitate în care caravana “Camionul cu sănătate” a ajuns a fost localitatea Dichiseni, sat Coslogeni.

Continue Reading

Sănătate

Ce sarcini are un asistent medical comunitar? Cum are Daniela Răduț grijă de toată suflarea comunei Roseți

Published

on

By

Urmăriți știrile Călărașipress.ro pe Whatsapp

Daniela Răduț, asistent medical comunitar în comuna Roseți, a explicat ce presupune această meserie. În acest sens, femeia a enumerat sarcinile pe care trebuie să le îndeplinească și a argumentat de ce este importantă prezența unui asistent comunitar într-o localitate.

În primul rând, aceasta a explicat, concret, cu ce se ocupă, în calitate de asistent medical comunitar. Aceasta a adus în prim-plan faptul că trebuie să identifice locuitorii din comună care se confruntă cu probleme grave de sănătate și, ulterior, să monitorizeze situația medicală a fiecăruia în parte, pentru a le putea oferi asistența și îngrijirile necesare problemelor pe care le au.

„Prima dată catagrafiază persoanele care sunt cu probleme în comunitate, probleme de dizabilitate, persoanele care au boli cronice și pașii următori sunt aceia de monitorizare, însemnând glicemie, tensiune arterială, dacă aceștia au nevoie de pansamente, răni, îngrijiri de tot felul”, a dezvăluit Daniela Răduț.

În continuare, aceasta a evidențiat rolul vital pe care îl are un asistent medical comunitar, mai ales pentru persoanele bolnave care locuiesc singure și nu primesc ajutor din partea nimănui: „Eu zic că e destul de importantă pentru că persoanele care, spre exemplu, sunt singure, vârstnice, care au copiii plecați în străinătate, nu au acces sau nu au posibilitatea de ajunge la dispensar. Este nevoie de o persoană tânără, care să se poată deplasa cu ușurință la domiciliul acestora și să ofere primul ajutor, începând de la cel mai simplu, până la cel mai amplu”.

Cum a fost primită Daniela Răduț de pacienții din localitate

Ulterior, aceasta a ținut să menționeze faptul că, atunci când a început să profeseze în comuna Roseți, localnicii i-au acceptat cu greu ajutorul: „Există o oarecare reticență, dacă nu ești din comunitatea respectivă și vi din afara acesteia e un pic de reticență, dar, cu timpul, oamenii se învață”.

În localitate există și un dispensar care oferă asistență medicală oamenilor și, în timp ce medicul se ocupă de pacienții care vin acolo, asistentului comunitar i se oferă o listă cu cei bolnavi și este delegat de către doctor să verifice situația celor care nu se pot deplasa de la domiciliu.

„Persoanele cu afecțiuni cronice sunt preluate de mine de la medicul de familie, dumnealui îmi oferă anumite liste și anumite nume și, de aici, eu preiau și, unde cred că este cazul, merg, vizitez și în cazul în care și dumnealor sunt de acord cu serviciile oferite, mergem în continuare pe colaborare”, a explicat Daniela Răduț.

În prezent, femeia monitorizează atât localnicii care se confruntă cu afecțiuni severe, cât și familiile cu mulți membri, care se află în situații precare: „Avem persoane cu dizabilități, cu probleme legate de diabet, obezitate, familii numeroase și aceștia au nevoie de sfaturi de igienă, de sănătate”.

Spre final, asistentul medical comunitar din Roseți a subliniat că monitorizarea pacienților se desfășoară la intervale bine stabilite, în funcție de problemele fiecăruia dintre ei: „Merg să-i vizitez, să-i întreb dacă doresc servicii medicale și o dată pe lună, de două ori pe lună, depinde cum permite și timpul și de gravitatea cazului, merg și monitorizez”.

Continue Reading

Sănătate

Caravana Sănătății este aproape de a ajunge în localitățile județului Călărași

Published

on

foto: rawpixel.com/Freepik

Bogdan Mihai, administratorul public al județului Călărași, anunță că proiectul „Caravana Sănătății” e aproape de a ajunge în mijlocul călărășenilor. Într-un interviu pentru Radio Voces Campi, acesta a transmis că dotarea tirului achiziționat este aproape de finalizare, iar caravana ar putea poposi în prima localitate de la jumătatea lunii februarie. 

În acest moment, Caravana Sănătății așteaptă autorizarea din partea Direcției Sanitar Veterinară și Siguranța Alimentelor. „Fiind o activitate medicală, aceasta trebuie autorizată indiferent de modul în care o faci”, a mai spus Bogdan Mihai. 

Primele locații în care va ajunge caravana nu au fost stabilitate, dar prioritate au comunele în care sunt amenajate săli de așteptare. 

Caravana Sănătății își propune să reducă numărul pacienților ajunși la Unitatea de Primiri Urgențe cu stadii avansate ale diferitelor boli. Este un proiect unic în municipiul Călărași, având în vedere că în trecut mai multe proiecte asemănătoare au avut loc, dar niciunul de lungă durată. 

În cadrul proiectului vor fi angrenați medici doritori, dar și personal sanitar voluntar. Timp de un an, Caravana Sănătății va trece prin fiecare localitate din județ și va evalua starea de sănătate a cetățenilor. Vor avea loc și sesiuni de informare cu privire la modalități de menținere a sănătății în condiții bune. 

Implicat este și Consiliul Județean Călărași, care va începe un parteneriat cu o fundație pentru a asigura partea aferentă ecografiilor. Specialitățile medicale din cadrul caravanei vor fi schimbate de la o localitate la alta, în funcție de nevoile cetățenilor. 

Inițial, procedura de modificare a containerului trebuia să dureze o lună și jumătate, iar caravana să ajungă în localități începând cu luna noiembrie, 2023. 

Continue Reading

Cele mai vizualizate