Connect with us

Sănătate

Regina Maria oferă consultații coline în Clinica Virtuală

Published

on

Consultații online in Clinica Virtuală REGINA MARIA 

Consultații online, de la tine de acasă, beneficiind de opinia avizata a unui medic specialist. Oferim pacienților posibilitatea de a beneficia de consultații online, desfășurate de la distanta. În aceasta pagina, poți face o cerere de programare și tot aici vei putea accesa consultația online, la data și ora confirmate împreună cu reprezentanții REGINA MĂRIA. Pacienții din diaspora pot suna la numărul din call-center dedicat 040213010770, atât pentru a face programare în Clinica Virtuala, cât și pentru suport creare cont.

Totul de la tine de acasă, fără sa te deplasezi în clinica

In plus, la finalul consultatiei online, vizita la medic este salvata in istoricul tau medical si ai acces 24/24 la raportul medical, oricand, prin intermediul Contului Meu pe site-ul reginamaria.ro sau in aplicatia mobila REGINA MARIA.

Cat costa o consultație online?

Pretul unei consultatii online este acelasi precum in cazul unei consultatii obisnuite la medicul si specialitatea alese. Daca te programezi online, poti verifica pretul in procesul de programare. Daca alegi sa completezi cererea de programare, un reprezentant REGINA MARIA te va contacta pentru a iti comunica pretul. Confirmarea consultatiei va fi facuta numai in urma acceptului tau final.

Cum functioneaza?

PASUL 1
ITI CREEZI CONT SAU TE AUTENTIFICI

Pentru a face o programare virtuala, intra in Contul meu REGINA MARIA sau creeaza-ti cont.

PASUL 2
TE PROGRAMEZI ONLINE

Accesezi Clinica Virtuala, alegi specialitatea, medicul si ora la care doresti sa te programezi. Programarea confirmata se salveaza in Clinica Virtuala.

Advertisement
PASUL 3
TE ASIGURI CA DISPOZITIVUL TAU ESTE SETAT CORECT PENTRU DESFASURAREA CONSULTATIEI

Înainte de a începe consultația online, asigură-te ai descărcat aplicația gratuita Microsoft Teams sau ai testat funcționarea ei din browserul calculatorului, microfonul, boxele / difuzorul și camera video funcționează. NU este necesar ai cont de Microsoft Teams, în pasul următor vei putea accesa aplicația vizitator (guest).

PASUL 4
PARTICIPI LA CONSULTATIA ONLINE, IN DIRECT, CU MEDICUL SPECIALIST

Accesezi cu 5 minute inainte Clinica Virtuala, apesi pe “Incepe consultatia” si participi, in intervalul orar ales, la consultatia online. Rezultatul consultatiei tale il vei gasi ulterior in contul tau in sectiunea Consultatii.

PASUL 5
VERIFICI DACA EXISTA O SUMA PE CARE TREBUIE SA O ACHITI

În cazul în care serviciul nu este inclus în abonamentul tău, în Contul meu și în aplicația de mobil vei vedea un rest de plata, pe care îl poți achita online, fară te deplasezi în clinica. Factura aferenta consultației online iți va apărea în cont a doua zi după ce aceasta a avut loc.

Advertisement
Advertisement
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Actualitate

România este pe locul I la numărul de decese provocate de rujeolă. UNICEF trage un semnal de alarmă asupra cazurilor din Europa aflate într-o continuă creștere

Published

on

Potrivit UNICEF, numărul cazurilor de rujeolă în întreaga Europă continuă să crească rapid, numărul cazurilor raportate în primele trei luni ale acestui an aproape egalând totalul înregistrat pe parcursul anului trecut. De asemenea, România se află pe primul loc în ceea ce privește numărul de decese cauzate de rujeolă.

În cursul anului 2023, au fost raportate 61.070 de cazuri de rujeolă și 13 decese în 41 de țări. Potrivit datelor OMS, în același an, în România s-au înregistrat 3.497 de cazuri de rujeolă și trei decese cauzate de această boală, reprezentând aproximativ o pătrime din numărul total de decese înregistrate în regiune. Cele mai multe îmbolnăviri au fost raportate în Brașov, Mureș și București.

În primele trei luni ale anului 2024, au fost înregistrate 1.359 de cazuri și două decese cauzate de rujeolă, reprezentând jumătate din numărul total al deceselor cauzate de această boală în Europa.

„Rujeola are un efect devastator asupra sănătăţii copiilor, copiii mici fiind cei mai expuşi riscului de complicaţii grave. Ratele ridicate de spitalizare şi slăbirea de lungă durată a sistemului imunitar al copiilor îi fac pe aceştia mai vulnerabili la alte boli infecţioase. Mai mult de jumătate dintre cei care au contractat rujeola în Regiunea Europeană a OMS în 2023 au fost spitalizaţi, ceea ce ilustrează consecinţele grave asupra persoanelor, familiilor şi sistemelor de sănătate”, se transmite în comunicatul UNICEF.

Potrivit directorului regional al OMS pentru Europa, dr. Hans Henri P. Kluge, chiar și un singur caz de rujeolă ar trebui să reprezinte “un apel urgent” la acțiune. „Nimeni nu ar trebui să sufere consecinţele acestei boli devastatoare, dar uşor de prevenit. Mulţumesc fiecărei ţări care şi-a accelerat eforturile de întrerupere a transmiterii prin vaccinarea de recuperare. Îndemn toate ţările să ia măsuri imediate, chiar şi în cazul în care acoperirea generală a imunizării este ridicată, pentru a-i vaccina pe cei vulnerabili, pentru a elimina lacunele de imunitate şi, astfel, pentru a împiedica virusul să se instaleze în orice comunitate”, a precizat Hans Henri P. Kluge, conform g4media.ro.

Aproape jumătate din cazurile raportate în 2023 au afectat copii cu vârsta sub cinci ani, semnalând o creștere a numărului de copii care au ratat vaccinările de rutină împotriva rujeolei și altor boli prevenibile prin vaccinare în timpul pandemiei COVID-19. Acest lucru s-a întâmplat în contextul unei recuperări încete a acoperirii vaccinale în 2021 și 2022, reiese din comunicat.

Cum poate fi prevenită rujeola

Rujeola este o afecțiune virală extrem de contagioasă, ce poate fi contractată indiferent de vârstă și se poate răspândi rapid. Este o boală severă, asociată cu complicații grave și chiar deces.

Simptomele rujeolei apar de obicei la 10-12 zile după infectare și includ:

  • Simptomele inițiale sunt asemănătoare cu cele ale unei răceli, cum ar fi rinoreea, tusea și febra ușoară;
  • Ochii devin înroșiți și sensibili la lumină;
  •  Între zilele 3 și 7, temperatura corpului poate ajunge la 41 ⁰C;
  •  O erupție roșie apare mai întâi pe față și se extinde apoi pe întregul corp, persistând timp de 4-7 zile;
  • Pot apărea mici pete albe pe gingii și în interiorul obrajilor.

Singura modalitate de protecție împotriva rujeolei este prin vaccinare. Vaccinul ROR (rujeolă, oreion și rubeolă) este un vaccin combinat care oferă protecție împotriva acestor boli.

Pentru o protecție maximă, sunt necesare două doze de vaccin. În țările europene, prima doză se administrează copiilor cu vârste cuprinse între 10 și 18 luni. A doua doză poate fi administrată după cel puțin o lună de la prima doză, conform calendarului național de vaccinare, precizează Portalul European de Informații pentru Vaccinare.

Continue Reading

Sănătate

Camionul cu sănătate a început cursa în județul Călărași

Published

on

Urmăriți știrile Călărașipress.ro pe Whatsapp

Persoane din mediul rural vor beneficia de controale medicale gratuite în cadrul caravanei „Camionul cu sănătate ”, un proiect al Consiliului Județean Călărași. Conform raportului „Health at a Glance: Europe 2022”, România ocupă ultimul loc între țările din Uniunea Europeană în ceea ce privește mortalitatea din cauze tratabile (cauze de deces care pot fi evitate în principal prin intervenții medicale oportune și eficiente, inclusiv prevenirea secundară și tratamentul). De asemenea, speranța de viață în România continuă să fie cu peste zece ani mai mică decât cea din țări precum Spania, Suedia sau Italia.

În acest sens a fost indentificată o soluție pentru triajul populației din județul Călărași prin oraganizarea unei caravane de screening care să preîntâmpine diagnosticarea unor boli în stadii în care se pot vindeca. De asemenea, detectarea precoce și schimbarea stilului de viață pot reduce riscul avansării bolii respective.

Populația țintă este cea din mediul rural și urban cu acces dificil la serviciile medicale de bază: copiii din familiile defavorizate, vârstnicii, populația neasigurată. Colaborăm strâns cu autoritățile locale (primar, asistent social, asistent sanitar), ultimii doi reprezentând oameni cheie, continuatori ai activității noastre de prevenție în comunitatea respectivă. Organizăm caravane la care participă o echipă multi-disciplinară, în colaborare cu autoritățile locale.

Echipe formate din voluntari din sistemul medical vor merge în localități pentru a consulta, informa și educa pacienții despre riscurile complicațiilor diabetului zaharat și ale bolilor cardiovasculare.

Consultul medical regulat îi va ajuta pe beneficiarii proiectului să identifice din faza incipientă problemele de sănătate pe care aceștia le au, încă dinainte ca acestea să evolueze în afecțiuni greu de tratat și vindecat. Scopul activității este de a diagnostica din timp posibilele afecțiuni amânând sau chiar eliminând complet momentul instalării unei boli care ar putea să le pună viața în pericol.
Prima localitate în care caravana “Camionul cu sănătate” a ajuns a fost localitatea Dichiseni, sat Coslogeni.

Continue Reading

Sănătate

Ce sarcini are un asistent medical comunitar? Cum are Daniela Răduț grijă de toată suflarea comunei Roseți

Published

on

By

Urmăriți știrile Călărașipress.ro pe Whatsapp

Daniela Răduț, asistent medical comunitar în comuna Roseți, a explicat ce presupune această meserie. În acest sens, femeia a enumerat sarcinile pe care trebuie să le îndeplinească și a argumentat de ce este importantă prezența unui asistent comunitar într-o localitate.

În primul rând, aceasta a explicat, concret, cu ce se ocupă, în calitate de asistent medical comunitar. Aceasta a adus în prim-plan faptul că trebuie să identifice locuitorii din comună care se confruntă cu probleme grave de sănătate și, ulterior, să monitorizeze situația medicală a fiecăruia în parte, pentru a le putea oferi asistența și îngrijirile necesare problemelor pe care le au.

„Prima dată catagrafiază persoanele care sunt cu probleme în comunitate, probleme de dizabilitate, persoanele care au boli cronice și pașii următori sunt aceia de monitorizare, însemnând glicemie, tensiune arterială, dacă aceștia au nevoie de pansamente, răni, îngrijiri de tot felul”, a dezvăluit Daniela Răduț.

În continuare, aceasta a evidențiat rolul vital pe care îl are un asistent medical comunitar, mai ales pentru persoanele bolnave care locuiesc singure și nu primesc ajutor din partea nimănui: „Eu zic că e destul de importantă pentru că persoanele care, spre exemplu, sunt singure, vârstnice, care au copiii plecați în străinătate, nu au acces sau nu au posibilitatea de ajunge la dispensar. Este nevoie de o persoană tânără, care să se poată deplasa cu ușurință la domiciliul acestora și să ofere primul ajutor, începând de la cel mai simplu, până la cel mai amplu”.

Cum a fost primită Daniela Răduț de pacienții din localitate

Ulterior, aceasta a ținut să menționeze faptul că, atunci când a început să profeseze în comuna Roseți, localnicii i-au acceptat cu greu ajutorul: „Există o oarecare reticență, dacă nu ești din comunitatea respectivă și vi din afara acesteia e un pic de reticență, dar, cu timpul, oamenii se învață”.

În localitate există și un dispensar care oferă asistență medicală oamenilor și, în timp ce medicul se ocupă de pacienții care vin acolo, asistentului comunitar i se oferă o listă cu cei bolnavi și este delegat de către doctor să verifice situația celor care nu se pot deplasa de la domiciliu.

„Persoanele cu afecțiuni cronice sunt preluate de mine de la medicul de familie, dumnealui îmi oferă anumite liste și anumite nume și, de aici, eu preiau și, unde cred că este cazul, merg, vizitez și în cazul în care și dumnealor sunt de acord cu serviciile oferite, mergem în continuare pe colaborare”, a explicat Daniela Răduț.

În prezent, femeia monitorizează atât localnicii care se confruntă cu afecțiuni severe, cât și familiile cu mulți membri, care se află în situații precare: „Avem persoane cu dizabilități, cu probleme legate de diabet, obezitate, familii numeroase și aceștia au nevoie de sfaturi de igienă, de sănătate”.

Spre final, asistentul medical comunitar din Roseți a subliniat că monitorizarea pacienților se desfășoară la intervale bine stabilite, în funcție de problemele fiecăruia dintre ei: „Merg să-i vizitez, să-i întreb dacă doresc servicii medicale și o dată pe lună, de două ori pe lună, depinde cum permite și timpul și de gravitatea cazului, merg și monitorizez”.

Continue Reading

Cele mai vizualizate