Fost viceprimar de Călărași, actual consilier și președinte al organizației municipale PSD Călărași, Marius Dulce ne-a explicat în rândurile de mai jos de ce municipiul nostru a ajuns în acest fel. Multe șantiere, lucrări scumpe, care se întind pe o perioadă mare de timp, proiecte începute pe hârtie și spre imposibil de realizat în realitate. Despre toate aceste situații am discutat cu liderul social democraților călărașeni care vine cu explicații clare și precise vizavi de situațiile expuse.
CUM APRECIAȚI LUCRĂRILE DE PE BULEVARDUL N. TITULESCU?
Marius Dulce: În primul rând doresc să spun că acest bulevard, nu că nu îl susținem și că nu ar trebui să modernizăm orașul, dar nu era oportun la acest moment. Știți foarte bine că avem foarte multe probleme. Orașul Călărași se putea dezvolta foarte bine și din exterior, din periferie, cu avem cartierul Măgureni, în care avem nevoie de canalizare. Trebuia să terminăm cartierul Mircea Vodă, care nu s-a finalizat. Ne luptăm deja de trei ani pentru str. Locomotivei, după fiecare ploaie ați văzut ce se întâmplă. Primesc foarte multe mesaje din partea oamenilor, iar executivul primăriei ar trebui să țină cont de doleanțele cetățenilor când fac aceste proiecte. Consider că trebuia să rezolvăm problemele din aceste zone: Măgureni , Mircea Vodă și Cărămidari și străzile pe care nu există canalizare, apoi să revenim pe zonele centrale.
Dacă doriți să îmi dau
cu părerea despre aceste lucrări, aș putea să le consider doar șantiere de
heirupism, nimic mai mult. M-ar bucura dacă ar reuși ca tronsonul București –
B-dul Republicii să îl termine până la începerea anului școlar, în caz contrar
va fi o mare problemă.
Advertisement
CUM APRECIAȚI INFRASTRUCTURA DIN CĂLĂRAȘI
Marius DULCE: Infrastrcutura este necesară în Călărași, dar ar trebui să luăm din cartierele mărginașe pentru că acolo sunt cele mai mai probleme: lipsa canalizărilor, inundații, lipsa trotuarelor, lipsa canalizărilor pluviale și multe altele, apoi să intrăm cu aceste modernizări în zonele centrale. Între blocuri, acolo unde există spații verzi s-ar putea face micro parcuri pentru copii. O familie cu doi copii să nu se mai deplaseze doi kilometri pentru a ajunge în parc. Putem face, între blocuri, acolo unde permite, cu minimul necesar, ca să poată destinde copii acolo.
TRAFICUL RUTIER DIN MUN. CĂLĂRAȘI
Marius DULCE: Traficul rutier din Călărași este infernal, deoarece la momentul acesta s-au pornit lucrări haotice, fără a avea o minimă organizare pentru sectoarele blocate. Am ridicat această problemă și în cadrul ședințelor de consiliu local. Dacă se știa că vor începe lucrările pe str. Grivița, străzile paralele: Rahova, Plevna ar fi trebuit puse la punct, lucru ce nu s-a întâmplat. După Grivița se intră pe Plevna, pe același sens. Puteau fi făcute sensuri unice cu descărcare în str. Sloboziei, Bulevardul Republicii și așa mai departe.
22 SEMAFOARE FANTOMĂ PENTRU CĂLĂRAȘI
Advertisement
Marius DULCE : Nu știu de ce nu l-au dus până la capăt. Au dat vina pe Biroul Rutier Călărași pentru că nu și-a dat acordul. Un fost coleg de partid, Alexandru Chirită a insistat să se facă un sens giratoriu la intrarea în municipiul Călărași, pe prelungirea Sloboziei, după care a dispărut și nu s-a făcut nimic în Călărași. Nu au ținut cont de nimic. În toate orașele mari există intersecții cu sensuri giratorii, la noi nu există așa ceva.
O PROBLEMĂ GRAVĂ! INUNDAȚII ÎN CARTIERELE FĂRĂ
CANALIZARE
Marius DULCE: De fiecare dată când municipiul Călărași este lovit de o ploaie mai zdravănă, cartierul Cărămidari și câteva străzi din alte cartiere se inundă cu apă. Disperarea oamenilor se pare că este din ce în ce mai mare. Oamenii din Cărămidari spun că autoritățile ridică din umeri, se fac promisiuni și atât.
Marius DULCE : Problema aceasta a fost identificată de mine, de grupul PSD din cadrul Consiliului Local Călărași de multă vreme. Am zis de nenumărate ori că trebuia să dezvoltăm acele zone. Se putea realiza o rețea de calizare care să colecteze apa menajeră și apa pluvială. Astfel, disconfortul cetățenilor ar fi aproape inexistent.
Primăria Călărași s-a apucat să facă lucrări în alte zone, în centrul
orașului, asta pentru arăta că se face ceva. Putem demonstra implicare și prin
lucrări desfășurate în cartierele unde lipesc canalizarea și apa curentă.
Advertisement
PESTE 600 DE SALARIAȚI LA PRIMĂRIA
CĂLĂRAȘI. MULT SAU PUȚIN?
Marius DULCE : Nu aș avea ce să spun aici. Cu foarte mulți dintre aceștia am lucra, iar cu foarte puțini nu am apucat să lucrez, pentru că s-au mai împrospătat salariații din Primăria Călărași. Ideea este că, cei peste 600 de salariați, trebuiesc folosiți eficient. Numărul acesta reprezintă și direcțiile din subordinea instituției. Stabile competențele prin criterii profesionale. Astfel, poți folosi în mod eficient oamenii, slariații în sprijinul cetățenilor. Nu spun că sunt mulți sau puțini,dar trebuiesc puși la muncă, rezultând avantajul nostru, al cetățenilor din Călărași.
ÎMPRUMUTUL PRIMĂRIEI CĂLĂRAȘI – PESTE 420 MILIARDE
LEI VECHI, PENTRU O PERIOADĂ DE 12 ANI
Marius DULCE : Sunt două împrumuturi. Primul a fost făcut în anul 2015, suma fiind de 25 milioane lei (250 miliarde lei vechi). Au fost făcute foarte multe fundamentări, dar, din păcate ne-am ales doar cu niște lucrări începute. Piața Agroalimentară, o groapă de gunoi la acest moment. S-a spus că se dorește modernizarea Bazarului, ceea ce nu s-a întâmplat. S-a demolat foate mult în zona respectivă, garajele au fost ridicate, iar oamenii au rămas și fără locuri de parcare. Nu cred că se va întâmpla nimic anul acesta acolo. Nici anul viitor. Primarul ar trebui să le spună oamenilor din Bazar ce îi așteaptă și pe ce perioadă. Comerciații își cumpără permanent marfă, așteaptă cu sufletul la gură ziua în care trebuie să se mute de acolo.
ÎNCREDERE ÎN PSD
Advertisement
Președintele
organizației municipale a PSD Călărăși, Marius Dulce transmite călărășenilor să
aibă încredere în continuare în acest partid. “Am fost, suntem, vom fi
mereu lângă cetățeni. Ne-am
luptat în permanență pentru interesele cetățenilor. Nu plecăm nicăieri,
rămânem, lupăm și vom reuși împreună