in

Președintele PSD Călărași, Ciprian Pandea: „Românii vor fi protejați la achiziționarea serviciilor de turism”

Ciprian Pandea, președintele ales al Partidului Social Democrat Călărași, a postat, în urmă cu câteva zile, pe o rețea de socializare, decizia Guvernului României de a reglementa prin Ordonanță, cadrul legal al contractelor ce au ca obiect pachetele de servicii de călătorie/ servicii de călătorie încheiate între călător și firmele de turism.

Obiect

Prin prezenta ordonanţă se stabileşte cadrul legal cu privire la contractele ce au ca obiect pachetele de servicii de călătorie şi serviciile de călătorie asociate, încheiate între călători şi comercianţi în scopul asigurării unui nivel ridicat de protecţie a consumatorilor şi a bunei funcţionări a pieţei.

Domeniu de aplicare

 (1) Prezenta ordonanţă se aplică pachetelor oferite spre vânzare sau vândute călătorilor de către comercianţi şi serviciilor de călătorie asociate facilitate călătorilor de către comercianţi.
   (2) Prezenta ordonanţă nu se aplică:
   a) pachetelor şi serviciilor de călătorie asociate care durează mai puţin de 24 de ore, cu excepţia situaţiei în care acestea includ cazare peste noapte;
   b) pachetelor oferite şi serviciilor de călătorie asociate facilitate ocazional şi pe o bază nonprofit şi numai unui grup restrâns de călători;
   c) pachetelor şi serviciilor de călătorie asociate achiziţionate în temeiul unui acord general pentru organizarea unei călătorii de afaceri, încheiat între un comerciant şi o altă persoană fizică sau juridică ce acţionează din motive legate de activitatea sa comercială, afacerea, meseria sau profesia sa.
   (3) Prezenta ordonanţă nu aduce atingere prevederilor legale în materie contractuală şi care reglementează forma, validitatea, obligaţiile şi drepturile părţilor, precum şi efectele juridice ale contractelor, în măsura în care acestea nu sunt reglementate de prezenta ordonanţă.

Ciprian Pandea : ,,Ordonanţa Guvernului nr.2/2018 privind pachetele de servicii de călătorie şi serviciile de călătorie a fost adoptată în Parlament, miercuri, 31 octombrie.
Actul normativ transpune în legislaţia naţională prevederile Directivei nr. 2302/2015, creându-se astfel cadrul legal cu privire la contractele ce au ca obiect pachetele de servicii de călătorie şi serviciile de călătorie asociate încheiate între călători şi comercianţi.
Mai mult, se asigură protecţia călătorilor în caz de insolvenţă a agenţiei de turism organizatoare sau a comerciantului care facilitează achiziţionarea serviciilor de călătorie, clienții având dreptul de a înceta contractul cu rambursarea tuturor plăţilor achitate în legătură cu pachetul turistic achiziționat.”

CITEȘTE: ORDONANŢĂ Nr. 2/2018 privind pachetele de servicii de călătorie şi serviciile de călătorie asociate

What do you think?

-1 points
Upvote Downvote

Total votes: 1

Upvotes: 0

Upvotes percentage: 0.000000%

Downvotes: 1

Downvotes percentage: 100.000000%

Leave a Reply

avatar
  Subscribe  
Notify of

Fundeni: Din luna noiembrie se revine la colectarea gunoiului menajer din poartă în poartă

Accident grav de dimineață în comuna Borcea. Trei persoane rănite, dintre care o victimă încarcerată