Connect with us

Actualitate

Poliția Călărași: Sute de intervenții, permise retinute și sancțiuni aplicate într-un weekend

Published

on

IPJ Călărași

În ultimul weekend, polițiștii județului Călărași au desfășurat o amplă operațiune pentru  menținerea siguranței comunității. Rezultatele acțiunii au fost semnificative, cuprinzând 187 de intervenții la solicitările cetățenilor, reținerea permiselor de conducere a 28 de șoferi periculoși, și aplicarea a 457 de sancțiuni contravenționale.

În perioada 13-15 octombrie a.c., peste 400 de polițiști au fost mobilizați pentru a preveni infracțiunile și a menține ordinea și siguranța publică în județul Călărași. Această amplă operațiune a inclus intervenții la 187 de evenimente semnalate prin S.N.U.A.U. 112 și organizarea a 35 de acțiuni specifice.

Rezultatele operațiunii au fost remarcabile, cu 84 de infracțiuni constatate și 14 persoane prinse în flagrant delict. De asemenea, poliția a luat măsuri preventive în 3 cazuri.

Polițiștii au acordat o atenție deosebită siguranței rutiere, desfășurând activități de prevenire a accidentelor de circulație. În acest context, au fost constatate 16 infracțiuni la regimul rutier, 28 de permise de conducere au fost reținute, și 9 certificate de înmatriculare au fost retrase.

Un aspect semnificativ al acțiunii a fost identificarea mai multor șoferi sub influența alcoolului. Aceștia au fost supuși testelor cu aparatul etilotest, rezultând în reținerea permiselor și deschiderea de dosare penale.

Într-un incident, un bărbat de 46 de ani a căzut de pe bicicletă și a fost testat cu un nivel ridicat de alcool în aerul expirat. În alt caz, un bărbat de 72 de ani a căzut de pe bicicletă din cauza consumului de alcool. Ambii au fost transportați la spital și dosare penale au fost întocmite pentru vătămare corporală din culpă.

Poliția din Călărași atrage atenția asupra importanței respectării regulilor de circulație, îndeosebi în cazul bicicliștilor. Mesajul lor este unul clar: nu conduceți sub influența alcoolului și asigurați-vă că sunteți vizibili și că respectați regulile de circulație.

Aceste acțiuni vin în contextul unei schimbări legislative din iulie, care a înăsprit pedepsele pentru conducerea fără permis sau sub influența alcoolului.

Actualitate

VIDEO. Măsuri de ordine și siguranță publică, asigurate de structurile MAI din Călărași, cu ocazia minivacanței de 1 decembrie

Published

on

Structurile  terioriale ale Ministerului Afacerilor Interne acționează pentru a asigura ordinea și liniștea publică și pentru a preîntâmpina producerea unor evenimente nedorite. Miercuri, 29 noiembrie, la ora 15.00, la sediul Instituției Prefectului- județul Călărași, au avut loc declarații de presă  cu privire la măsurile ce vor fi  implementate, la nivelul județului Călărași, pentru ca cetățenii să petreacă  aceste zile libere în siguranță, fără evenimente nedorite.

Măsuri și recomandări din partea polițiștilor, pompierilor, jandarmilor, polițiștilor de frontieră și reprezentanților CPECA, pentru perioada 30 noiembrie- 3 decembrie:

În perioada 30 noiembrie – 03 decembrie a.c., zilnic, peste 100 de polițiști din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Călărași vor fi în teren, la datorie, pe raza întregului județ, unde vor acționa pentru menținerea unui climat de ordine și siguranță publică, precum și pentru descurajarea și combaterea activităților care pot pune în pericol viața cetățenilor.  Acțiunile vor fi organizate în sistem integrat, alături de celelalte structuri cu atribuții în domeniul ordinii și siguranței publice. Polițiștii vor fi pregătiți să intervină ori de câte ori vor fi solicitați de către cetățeni sau în cazul în care vor constata încălcări ale normelor legale în vigoare.

Totodată, în contextul în care se anticipează un trafic intens, polițiștii de la rutieră vor acționa pentru siguranţa traficului rutier şi pentru reducerea victimizării cetăţenilor prin implicarea în accidente de circulaţie. Polițiștii rutieri vor fi sprijiniți de efective de la ordine publică, iar în cadrul activităților desfășurate vor folosi autospecialele dotate cu echipamente de supraveghere video a traficului rutier şi de măsurare a vitezei de deplasare a autovehiculelor.

De asemenea, efectivele Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă “Barbu Ştirbei” al judeţului Călăraşi desfăşoară activităţi menite să asigure protecţia şi siguranţa cetăţenilor şi evitarea producerii unor evenimente ce ar putea afecta viaţa şi bunurile comunităţii. La nivelul județului Călăraşi, zilnic, peste 100 de pompieri militari cu 30 mijloace tehnice de intervenţie sunt pregătiți să acţioneze pentru acordarea primului ajutor medical de urgență, pentru stingerea incendiilor și pentru salvarea persoanelor care ar putea fi surprinse în medii ostile vieții. Urgenţele medicale vor fi asigurate, zilnic, în sistem integrat prin intermediul echipajelor SMURD şi al echipajelor Serviciului Judeţean de Ambulanţă, care vor asigura primul ajutor medical calificat.

În afara măsurilor dispuse la nivel operativ, o atenție sporită este acordată prevenirii evenimentelor care pot fi generate de nerespectarea măsurilor de prevenire a incendiilor. Numai în ultimele trei săptămâni, inspectorii de prevenire au desfășurat mai multe acțiuni de control inopinat la operatori economici din localităţile judeţului nostru. Misiunile au vizat obiective cu aglomerări de persoane, iar scopul principal urmărit a fost verificarea respectării numărului maxim de utilizatori și accesibilitatea căilor de evacuare.

Mai multe informații despre modul de comportare în diferite situații de urgență (incendii, ger, viscol, alte fenomene meteorologice extreme etc.) pot fi consultate prin accesarea platformei naționale de pregătire https://fiipregatit.ro/ Țineți cont de sfaturile noastre și respectați măsurile de prevenire a incendiilor!

Reprezentanții Serviciului Teritorial al Poliției de Frontieră Călărași și-au adaptat misiunile în scopul fluidizării traficului în punctele de trecere a frontierei, precum și pentru întărirea dispozitivului de supraveghere și control la frontiera de stat, astfel încât să se asigure un control eficient si operativ.

Alături de celelalte structuri ale Ministerului Afacerilor Interne, polițiștii de frontieră vor acționa în vederea asigurării oridinii și siguranței publice în zona de competență, precum și pentru prevenirea și combaterea migrației ilegale și a faptelor specifice criminalității transfrontaliere.

​          În prezent, în Punctul de Trecere a Frontierei Călăraşi, traficul autovehiculelor şi persoanelor se desfăşoară în condiţii normale, fără a se înregistra timpi mari de aşteptare, iar dacă situația o impune vor fi suplimentate arterele de control pe ambele sensuri de deplasare, după caz, până la capacitatea maximă permisă de infrastructura punctului de trecere a frontierei.

Cetăţenilor români şi străini care tranzitează frontiera națională în această perioadă li se recomandă să folosească toate punctele de frontieră deschise în regim internaţional și să se informeze cu privire la condiţiile de călătorie în statele de destinaţie şi în cele tranzitate.

De asemenea, participanţii la trafic pot consulta aplicaţia Trafic on-line, disponibilă pe pagina de internet a Poliției de Frontieră – www.politiadefrontiera.ro, în care sunt actualizate valorile medii ale timpului de aşteptare la controlul de frontieră în funcţie de valorile de trafic prin punctele de trecere.

În perioada 30 noiembrie- 3 decembrie 2023, Inspectoratul de Jandarmi Județean Călărași va intensifica măsurile de ordine și siguranță publică și va suplimenta dispozitivele de jandarmerie care vor acționa în zonele unde există posibilitatea să se constituie aglomerări de persoane.

Jandarmii călărășeni vor asigura măsuri de ordine publică la toate evenimentele ce vor avea loc în spațiul public cu ocazia manifestărilor religioase, comemorative și cultural-artistice, prilejuite de sărbătoarea Sfântului Apostol Andrei și a Zilei Naționale a României.

Vor avea în atenție cu precădere zonele și traseele unde, de obicei, în astfel de perioade ale anului, ne așteptăm la un flux mai mare de oameni.

Jandarmii călărășeni recomandă participanților la manifestări să acorde o atenție sporită bunurilor personale, să respecte indicațiile forțelor de ordine și să solicite sprijinul jandarmilor aflați în dispozitiv în situația în care este necesară intervenția acestora.

Centrul de Prevenire, Evaluare si  Consiliere Antidrog Călărași recomandă tuturor să petreacă în siguranță, să nu consume alcool în exces, să nu accepte băuturi sau alimente de la persoane necunoscute, care pot conține diferite substanțe, și să nu conducă autoturisme dacă se află sub influența băuturilor alcoolice sau a drogurilor. Substanțele psihoactive acționează asupra sistemului nervos central, cu efecte atât asupra stării fizice, cât și psihice, generând tulburări emoționale și de comportament.       De asemenea, reamintim că specialiştii Agenţiei Naţionale Antidrog oferă, gratuit și confidențial, asistență integrată medico-psiho-socială, iar persoanele care au nevoie de sprijin sunt îndrumate să apeleze Tel. Verde: 0 800 870070, să se adreseze Centrului de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog Călărași sau să sune la numărul unic de urgenţă 112.

 

În  situația în care sunteți martor sau victimă a unei infracțiuni, solicitați sprijinul celui mai apropiat echipaj de poliție sau apelați la numărul pentru apeluri de urgență – 112!.

 

La mulți ani celor care poartă numele Sfântului Apostol Andrei!

La mulți ani, România!

BIROUL DE PRESĂ

Continue Reading

Actualitate

[VIDEO] Utilaj de deszăpezire, în flăcări, pe o strada din Călărași

Published

on

O autospecială de deszăpezire a fost cuprinsă de flăcări în fața unui local, ca urmare a unor probleme tehnice în zona motorului. Incidentul s-a petrecut duminică, 26 noiembrie, ora 12:42. Șoferul vehiculului a reacționat imediat, coborând de la volan și încercând să stingă incendiul folosind zăpada din preajmă.

Imaginile au fost rapid distribuite pe rețelele de socializare, generând o serie de comentarii și reacții din partea inteernauților.

Continue Reading

Actualitate

Societatea Drumuri și Poduri Călărași are peste 60 de utilaje în parcul auto. Situația drumurilor județene din Călărași

Published

on

S.C. Drumuri și Poduri S.A. Călărași, companie cu activitate principală în construcția, întreținerea, repararea și modernizarea drumurilor, anunță progrese semnificative în dezvoltarea infrastructurii rutiere a județului, odată cu preluarea conducerii Consiliului Județean (CJ) de către Vasile Iliuţă.

Într-un comunicat publicat pe pagina oficială de Facebook a companiei, S.C. Drumuri și Poduri S.A. Călărași evidențiază că, începând cu anul 2016, a avut o creștere considerabilă, consolidată prin achiziționarea a 63 de utilaje moderne. Dacă în anul 2016, Drumuri și Poduri deținea un număr de 19 utilaje, în anul 2023, parcul autp a ajuns la peste 60 de astfel de utilaje. Aceste investiții au avut un impact pozitiv asupra infrastructurii rutiere din județ, contribuind la îmbunătățirea condițiilor de transport și accesibilitate.

Printre utilajele achiziționate se numără patru autobasculante cu plug de zăpadă și măturătoare, două autogredere, o autospecială basculantă, trei autoutilitare, 21 de autovehicule de deszăpezit, două autovehicule măturătoare-aspiratoare, două buldoexcavatoare, patru camioane, trei camionete, un buldozer, trei cilindri compactori, două excavatoare hidraulice, un finisor asfalt, un încărcător frontal, un autocamion, un măturător de drumuri, un distribuitor de emulsie, o semiremorcă și șapte tractoare.

Peste 80% din rețeaua de drumuri județene a fost asfaltată de către S.C. Drumuri și Poduri S.A. Călărași. Din totalul de 550 km drumuri județene, compania a asfaltat până în prezent o lungime de  aproximativ 250 km, lund în calcul existența altor drumuri deja asfaltate. În fiecare an, compania a reușit să realizeze o medie de 30 km de drumuri.

Cu privire la investițiile Consiliului Județean Călărași în reabilitarea și modernizarea drumurilor județene amintim aici:

 • Reabilitarea și modernizarea Drumului Județean 402: Curcani – Luica – Nana – Solacu – Fundulea – (DN3) – Tămădău – Dărvari – Gostilele – Măriuța – limită jud. Ialomița în lungime de 50 km;
 • Reabilitarea și modernizarea Drumului Județean 302: Belciugatele – (DN 3) – Măriuța – limită jud. Ialomița în lungime de 13 km;
 • Reabilitarea și modernizarea Drumului Județean 411: Chirnogi – (DN 41) – Valea Popii – Radovanu – Crivăț – limită jud. Giurgiu în lungime de 18 km;
 • Reabilitarea și modernizarea Drumului Județean 211D: Dichiseni – DN 21 în lungime de 25 km.

În anul 2023 lucrările de reparare, de către Societatea Drumuri și Poduri, a drumurilor județene de pământ și transformarea acestora în drumuri cu îmbrăcăminte bituminoasă a continuat, în trimestrul I realizându-se Drumul Județean 100 pe tronsonul Fundeni  – Frumușani cu o lungime de 1,3 km. De asemenea a fost efectuate lucrări de reparații a drumurilor cu îmbrăcăminte bituminoasă degradată prin așternere de covor asfaltic nou pe o suprafață totală de 4,4 km (DJ 307A V. Țepeș 1,4km; DJ 304 Făurei – Zimbru 2 km; DJ 306 Cuza Vodă – Floroaica 1 km).

DCIM100MEDIADJI_0052.JPG

În cursul anului 2023 (trimestrul II – IV) au fost efectuate, prin intermediul Societății de Drumuri și Poduri, în principal lucrări de așternere covor asfaltic și lucrării de reparație și întreținere curentă.

Programul de investiții ce va fi efectuat de către Consiliul Județean Călărași, în privința drumurilor județene  ce vor intra în reabilitare și  modernizarea sunt următoarele:

 • DJ 311 Arțari – N. Bălcescu
 • DJ 211 D Cuza – Vodă – Ștefan – Vodă – DN21

Pentru acestea există finanțare aprobată prin Programul Național de Investiții Anghel Saligny

 • DJ201 B Ulmeni – Valea Argovei – Lehliu Gară- limita județului Ialomița
 • DJ 309 Dănești – Făurei
 • DJ 307 A Independența – Vlad Țepeș – Vâlcelele
 • DJ 306 Cuza Vodă – Dragoș Vodă – limita județ Ialomița
 • DJ 303 Mănăstirea – Valea Argovei – Sărulești – Tămădău

 

 

Continue Reading

Cele mai vizualizate