Connect with us

Politică

PNL | Viorel Ivanciu – „Vom aduce idei și oameni noi în politica PNL la Călărași”

Published

on

Ne asumăm o nouă  identitate si o nouă  politică a PNL Călărași

Organizația municipală Călărași are o nouă conducere. Fiecare dintre componenții ei au devenit cunoscuți înainte de  a intra în politică.  Florin Drăgan, Dragoș Coman și Alina Jipa au fondat și au dezvoltat intreprinderi particulare. Intreprinderea individuală pe piața liberă si concureța sunt  valori fundamentale ale liberalismului.

Ne asumăm o nouă  identitate si o nouă  politică a PNL Călărași, care să poarte amprenta și trăsăturile noastre. Valorificăm rezultatele de până acum dar vrem să le  amplificăm cu atributele dezvoltării si progresului, ale profesionalismului și inițiativei particulare.

Vom aduce idei și oameni noi în politica PNL la Călărași. Îi asigur pe activiștii politici implicați, pe membri de partid că vom valorifica acumulările pozitive și vom pune accent pe meritele și participarea  fiecăruia în întreaga activitate.Vom pune accent în primul rând pe atragerea intreprinzătorilor privați, a oamenilor de afaceri, a oamenilor cu profesii liberale-avocați,medici,notari,profesori etc.și a oamenilor care aderă la valorile și politicile liberale.

Vrem să vorbim împreună despre Călărași , să avem un dialog deschis și fructuos. Toți avem aceleași gânduri și aceleași dorințe – de a avea un oraș  cât mai aproape de standardele orașelor civilizate. Știm cu toții că municipiul Călărași  a avut și mai are multe probleme de rezolvat. Avem încă structuri anchilozate, pline de birocratism, ostile cetățeanului. Traversăm o perioadă de criză economică, socială, suprapusă pe criza morala a societății românești.

Nimeni nu poate face nimic dacă o comunitate nu funcționează unită, coerent și solidar, în jurul unor proiecte și programe clare. Ele trebuie să genereze o viziune clară, cu o strategie de dezvoltare complexă, profesionist realizată și in strictă  concordanță cu ceea ce gândesc cetățenii ca ar trebui să se întâmple.

Resimțim nevoia unor politici publice,a unor obiective și strategii pe domenii,dar și integrate. Ne propunem să fundamentăm și să elaborăm astfel de politici publice și pe care să le punem în dezbaterea publică,a factorilor interesați.

Cred că din punct de vedere strategic este urgent necesar să conectăm orașul nostru cu viitorul, printr-o strategie Smart City-Călărași-Oraș Inteligent.

Odată validate în dezbaterea publică  vom folosi mijloacele politice pentru acțiune și implementare.

 

Vom acorda o atenție sporită consultării și ascultării oamenilor,transparenței și legalității deciziilor și acțiunii publice ,atât la partid cât și în administrația publică. Consultarea largă a cetățenilor trebuie să devină o constantă și este o exigență a noilor tendințe în conducerea și politicile publice.Transparența decizională, pe lângă că este o exigență legală, este și o necesitatea imperioasă de a asigura participarea cetățenilor la înfăptuirea deciziilor.

Vom milita pentru statul de drept și supremația legii ca valori esențiale ale democrației și apartenenței noastre la Uniunea Europeană.

 

Ing. Viorel IVANCIU

PRESEDINTE, PNL Municipiul Calarasi

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Politică

Liderul PSD Călărași, Vasile Iliuță prezintă ultimele activități politice desfășurate

Published

on

Liderul Partidului Social Democrat (PSD) Călărași, Vasile Iliuță, a susținut o conferință de presă la sediul organizației județene a partidului pe data de 7 septembrie 2023, în cadrul căreia a adus în discuție o serie de acțiuni politice importante desfășurate în ultima perioadă.

Una dintre noutățile prezentate de Vasile Iliuță este numirea domnului Călin Nicușor în funcția de inspector general adjunct al Inspectoratului Școlar Județean Călărași, începând cu data de 1 septembrie. Acesta este și noul membru al Partidului Social Democrat și va contribui la gestionarea educației în județ.

Totodată, Iliuță a menționat preluarea mandatului de director interimar al Bibliotecii Județene Alexandru Odobescu, subliniind implicarea activă a PSD în diverse domenii culturale și educaționale.

Un alt aspect important discutat în cadrul conferinței a fost proiectul intitulat „Dăruim speranță”, inițiat de Organizația Femeilor Social Democrate din județul Călărași. Acest proiect a avut ca scop furnizarea de materiale școlare copiilor defavorizați din zonă, contribuind astfel la începerea noului an școlar în condiții favorabile.

Liderul PSD Călărași a subliniat și semnarea unor contracte de delegare de gestiune a serviciilor de transport public de persoane prin curse regulate în județ. Aceste măsuri au avut ca obiectiv reorganizarea și eficientizarea serviciilor de transport, luând în considerare noile realități ale traficului și concurenței.

De asemenea, Vasile Iliuță a anunțat semnarea contractului pentru întocmirea studiului de fezabilitate pentru Varianta ocolitoare a municipiului Călărași, un proiect care va avea un impact semnificativ asupra infrastructurii și dezvoltării regionale.

În cadrul conferinței de presă, Iliuță a vorbit și despre propria sa experiență profesională, subliniind că are 19 ani de experiență în domeniul resurselor umane și că a activat în diverse proiecte la nivelul Inspectoratului Școlar și în colaborare cu alte instituții. De asemenea, el a menționat că, în prezent, ocupă funcția de inspector școlar general, având ca responsabilitate coordonarea unei echipe de inspectori și promovarea îmbunătățirilor în sistemul educațional local.

În încheiere, Vasile Iliuță a subliniat importanța formării unei echipe competente și a modelului pe care aceasta trebuie să-l reprezinte pentru școli și directori. A evidențiat necesitatea ca inspectori cu experiență să ofere îndrumare și să servească drept modele în domeniile pe care le coordonează, contribuind astfel la îmbunătățirea calității educației în județul Călărași.

Continue Reading

Politică

Conducerea PSD Călărași s-a întrunit în cadrul BPJ

Published

on

Într-un eveniment important pentru organizația județeană a PSD Călărași, liderul Vasile Iliuță a condus o ședință a Biroului Permanent Județean, alături de primari, directori și conducerea partidului. Această întâlnire strategică a avut loc la invitația primarului comunei Sărulești, Călin Petre Alexandru, și a fost centrată pe discutarea și soluționarea problemelor din teritoriu.

Într-un climat de dialog constructiv și aplicat, Vasile Iliuță și echipa sa au analizat cu atenție chestiunile critice din județul Călărași și au căutat soluții pentru a contribui la dezvoltarea acestuia. În urma ședinței, Vasile Iliuță a transmis un mesaj pe o rețea de socializare, subliniind scopul principal al echipei sale: dezvoltarea județului Călărași printr-o politică orientată spre beneficiul cetățenilor.

„Am pus în discuție problemele din teritoriu, printr-un dialog constructiv și aplicat. Echipa pe care o conduc are un singur deziderat: dezvoltarea județului Călărași printr-o politică în beneficiul cetățenilor!” a fost mesajul transmis de liderul politic.

Continue Reading

Politică

Vasile Iliuță este nemulțumit de parlamentarii PSD

Published

on

Politica este politică și așa va rămâne. Vasile Iliuță, liderul PSD Călărași, prezent la conferința organizației județene a Partidului Social Democrat de astăzi, 22 iunie, și-a prezentat activitatea politică din ultima perioadă.

Printre lucrurile pozitive din activitatea politică, Iliuță a expus  aspectele mai puțin plăcute cu care se confruntă în ceea ce privește parlamentarii PSD. Întrebat în conferință despre activitatea parlamentarilor și audiențele acestora din teritoriu, liderul formațiunii politice a dat un răspuns evaziv, dar a lăsat să se înțeleagă că nu este foarte mulțumit de aceștia.

Acesta a declarat despre unul dintre parlamentari că „a fugit cu scaunul” și că ar mai putea fi urmat de încă unul. Fără îndoială, Iliuță s-a referit la Dumitru Coarnă, deputatul ales pe listele PSD în 2020, care s-a descotorosit rapid de echipa care l-a sprijinit.

Pentru că lucrurile nu se uită rapid, Coarnă nu ratează nicio ocazie să-i „laude” pe oamenii din rândul cărora a plecat. În cealaltă tabără, Vasile Iliuță spuse că există șanse ca numele actualilor parlamentari să nu se mai regăsească pe lista alegerilor din 2024.

Vasile Iliuță este conștient și se așteaptă la că ar putea să primească o altă lovitură din partea parlamentarilor PSD. Nu a fost dezvăluit încă numele acestuia, însă toate semnele se duc către Constantin Bîrcă. Ales deputat în 2020 pe listele PSD Călărași, Bîrcă nu s-a remarcat cu aproape nimic în fața călărășenilor.

Vasile Iliuță a precizat că va avea discuții cu parlamentarii PSD din Călărași pentru a clarifica situația și a asigura o bună colaborare între organizația locală și reprezentanții săi în forurile legislative.

„Ei trebuie să fie prezenți la toate acțiunile. Evaluarea politică se face și prin evaluarea prezenței domniilor lor, pentru că au funcție destul de importantă, fiind chiar cea mai importantă, fiind reprezentanții noștri la nivel național, aleși de cetățenii județului Călărași, care au avut ocazia să voteze PSD în anul 2020. În BPJ se vor stabili criterii care vor poziționa activitatea politică a parlamentarilor  și vă vom informa cu privire la cine primește girul pentru a fi pus pe listele alegerilor următoare.” – a precizat Iliuță în conferința PSD de joi, 22 iunie.

Continue Reading

Cele mai vizualizate