in ,

PNL | Viorel Ivanciu – „Vom aduce idei și oameni noi în politica PNL la Călărași”

Ne asumăm o nouă  identitate si o nouă  politică a PNL Călărași

Organizația municipală Călărași are o nouă conducere. Fiecare dintre componenții ei au devenit cunoscuți înainte de  a intra în politică.  Florin Drăgan, Dragoș Coman și Alina Jipa au fondat și au dezvoltat intreprinderi particulare. Intreprinderea individuală pe piața liberă si concureța sunt  valori fundamentale ale liberalismului.

Ne asumăm o nouă  identitate si o nouă  politică a PNL Călărași, care să poarte amprenta și trăsăturile noastre. Valorificăm rezultatele de până acum dar vrem să le  amplificăm cu atributele dezvoltării si progresului, ale profesionalismului și inițiativei particulare.

Vom aduce idei și oameni noi în politica PNL la Călărași. Îi asigur pe activiștii politici implicați, pe membri de partid că vom valorifica acumulările pozitive și vom pune accent pe meritele și participarea  fiecăruia în întreaga activitate.Vom pune accent în primul rând pe atragerea intreprinzătorilor privați, a oamenilor de afaceri, a oamenilor cu profesii liberale-avocați,medici,notari,profesori etc.și a oamenilor care aderă la valorile și politicile liberale.

Vrem să vorbim împreună despre Călărași , să avem un dialog deschis și fructuos. Toți avem aceleași gânduri și aceleași dorințe – de a avea un oraș  cât mai aproape de standardele orașelor civilizate. Știm cu toții că municipiul Călărași  a avut și mai are multe probleme de rezolvat. Avem încă structuri anchilozate, pline de birocratism, ostile cetățeanului. Traversăm o perioadă de criză economică, socială, suprapusă pe criza morala a societății românești.

Nimeni nu poate face nimic dacă o comunitate nu funcționează unită, coerent și solidar, în jurul unor proiecte și programe clare. Ele trebuie să genereze o viziune clară, cu o strategie de dezvoltare complexă, profesionist realizată și in strictă  concordanță cu ceea ce gândesc cetățenii ca ar trebui să se întâmple.

Resimțim nevoia unor politici publice,a unor obiective și strategii pe domenii,dar și integrate. Ne propunem să fundamentăm și să elaborăm astfel de politici publice și pe care să le punem în dezbaterea publică,a factorilor interesați.

Cred că din punct de vedere strategic este urgent necesar să conectăm orașul nostru cu viitorul, printr-o strategie Smart City-Călărași-Oraș Inteligent.

Odată validate în dezbaterea publică  vom folosi mijloacele politice pentru acțiune și implementare.

 

Vom acorda o atenție sporită consultării și ascultării oamenilor,transparenței și legalității deciziilor și acțiunii publice ,atât la partid cât și în administrația publică. Consultarea largă a cetățenilor trebuie să devină o constantă și este o exigență a noilor tendințe în conducerea și politicile publice.Transparența decizională, pe lângă că este o exigență legală, este și o necesitatea imperioasă de a asigura participarea cetățenilor la înfăptuirea deciziilor.

Vom milita pentru statul de drept și supremația legii ca valori esențiale ale democrației și apartenenței noastre la Uniunea Europeană.

 

Ing. Viorel IVANCIU

PRESEDINTE, PNL Municipiul Calarasi

What do you think?

0 points
Upvote Downvote

Total votes: 0

Upvotes: 0

Upvotes percentage: 0.000000%

Downvotes: 0

Downvotes percentage: 0.000000%

Leave a Reply

avatar
  Subscribe  
Notify of

Primăria Municipiului Călărași nu a intervenit cu material antiderapant în prima zi a acestei săptămâni…

Polițiștii au întocmit dosar penal unui bărbat care a condus un autoturism sub influența alcoolului.